ДОБРЕ ДОШЛИ

Заплащане според труда, работа според способностите! (Чл. 7, Икономически права, Харта)

Тук ще намерите информация за БРС – документи, предстоящи събития и всичко, което се отнася до нас!

Добре дошли в сайта на единственото в България гражданско сдружение на наемните трудещите се работници, селяни, служители, творци….

Какви цели сме си поставили ние учредителите? Най–човешки – да помагаме на трудовите хора при проблеми със заплащането на труда им, при безработица, да дадем съвет при юридически казуси, да получим съвет.

Да дадем трибуна на хората, които имат какво да споделят, какво да предложат, какво да обяснят.

Да организираме и провеждаме масови протести за извоюване на нашите универсални ЧОВЕШКИ (ТРУДОВИ) ПРАВА, така жестоко и подмолно погазени от олигархията и нейното оръдие от всички власти, че са ни превърнали в икономически, политически, наемни и отчаяни роби.

"Знанието ще те направи свободен!" – гласи древната мъдрост. И това е най-важното, което ще споделяме с вас – как точно функционира МЕХАНИЗМЪТ на ограбване, защо да го сменим и как ще работи бъдещото справедливо общество на споделените труд, технологии, информация и взаимопомощ.

Ще публикуваме материали, свързани с международното работническо движение, ще споделяме опита на наши братя по света. Тук ще намерят място работнически песни от България и от цял свят, работническа поезия, книги на работническа тематика.

Доколко ще успеем, ще зависи от всички нас и особено от тези от нас, които виждат в единството на работническата класа, на работническия колектив по места, спасението от бедите, които ни сполетяват. Надяваме се на активно сътрудничество, за да стане нашата страница в Интернет интересна и полезна.

ПИШЕТЕ НИ

Приятно и полезно пребиваване тук!
От ръководството


********************
ГРАЖДАНСКО СДРУЖЕНИЕ

«БЪЛГАРСКИ РАБОТНИЧЕСКИ СЪЮЗ»
УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ
п.к.1510 гр.София, ул.”Хаджи Димитър” № 73б, вх Б ,ет 1, ап.26
e-mail:
brs2005 (@) abv.bg / gsm: 0878222566

ПОКАНА
До всички членове на сдружението от София, Варна, Русе и Добрич

Уважаеми дами и господа,
Във връзка с искане на повече от 1/3 от членовете на сдружението и последвалото решение на управителният съвет, Ви каня:

На общо събрание на 17 юли 2016 г.във Варна, в офиса на Автономен работнически синдикат, на бул. „Христо Ботев” № 3 от 10 часа, при следния дневен ред:

Единствена точка: Разглеждане работата на УС и персонално на всеки един от членовете. Промени в състава на УС, ако се наложи. Напомням на членовете при невъзможност да присъстват, да упълномощят писмено, съгл.чл.11 от Учредителния акт, друг член да ги представлява.

Настоящата покана да се публикува на страницата на сдружението.

гр.София
01.06.2016

Председател на УС на гражданско сдружение „Български работнически съюз”-

…./п/…..
(Венцислав Кърпачев)


Протестите във Варна, февруари 2013

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *