ДА СПАСИМ КЛИМАТА НА ЗЕМЯТА

 

 


ДА СПРЕМ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ

Да спасим горите и биологичните видове на Амазонка като създадем най-големия резерват в света, с което ще спрем Глобалното затопляне, подписвайки тази петиция до лидерите на Бразилия, Колумбия и Венецуела. ПОДПИШИ петицията като кликнеш СНИМКАТА долу, попълни името и имейла си, после отвори пощата си и кликни линк за потвърждение – нищо повече:

БЛАГОДАРИМ ВИ!

Някои хора ще се ОПРАВДАЯТ, че такива петиции НЯМАТ ЕФЕКТ, понеже нищо не се променя с тях. Това обаче не е вярно.

ВИЖТЕ ЗАЩО!

Всички знаем, че басейнът на Амазонка е от решаващо значение за климата на Земята. Т.е. всяко човешко същество би трябвало да е заинтересовано от правилното функциониране на природата около Амазонка. Защото Земята е ОБЩИЯТ ДОМ НА ВСИЧКИ ХОРА.

Да, но има ненормалници с болни амбиции да унищожават всичко, което може да им напълни джобовете и да ги издигне или задържи на власт. Те не мислят НОРМАЛНО както останалите хора за бъдещето, нито имат СЪПРИЧАСТНОСТ към съдбата на себеподобните си или към бъдещите поколения.

За световната ПСИХОПАТСКА и СОЦИОПАТСКА ОЛИГАРХИЯ (МАФИЯ) има само "СЕГА" и "КОЛКО", без да се интересува дори, че наред с унищожението на другите, ще унищожи предпоставките и за собственото си съществуване, когато разложението на природните процеси в целия свят станат необратими. Тя действа като ПАРАЗИТ – умира, едва СЛЕД КАТО донорът-приемник на тоя паразит вече отдавна е оглозган и умрял.

Ако не искаме да УМРЕМ КАТО ДОНОРИ-ПРИЕМНИЦИ (да умрем ПРЕДИ паразита), нека направим нещо толкова лесно и бързо за минути – да подпишем тая петиция. Кликнете линка долу (СНИМКАТА) и попълнете името и имейл адреса си, после отворете пощата си и кликнете линк за потвърждение – нищо повече:

БЛАГОДАРИМ ВИ!

А ето и обръщението на инициаторите на петицията от авторитетната Международна неправителствена организация Avaaz:

"Скъпи приятели,

В ход е един амбициозен проект, който ще създаде най-големия резерват за околна среда в света, защитаващ 135 милиона хектара от горите на Амазонка. Това е повече от два пъти площта на Франция! Но това няма да се случи, ако лидерите на Бразилия, Колумбия и Венецуела не разберат, че народите от техните страни го искат, както и народите от цял свят. Това е, което ние ще направим – ще известим тия лидери чрез нашата петиция.

Колумбия току-що извести, че вече е на борда. Ако сега ние създадем една огромна глобална мрежа за спасение на Амазонка и да я комбинираме с националните анкети и в трите страни, ние можем да дадем на колумбийския президент подкрепата, с която той ще може да убеди Бразилия и Венецуела. Лидерите и от трите държави търсят възможности да блеснат по време на следващата Среща на Върха на ООН по отношение на Изменение на климата. Нека им помогнем да успеят, защото климатът на Земята изцяло зависи от нормалното функциониране на Амазонския воден басейн.

Амазонка е от жизненоважно значение за живота на Земята – 10% от известните видове живеят там, и дърветата му помагат за забавяне на Изменението на климата, като преработва милиарди тонове въглерод, които иначе биха отишли в атмосферата и биха повишили Парниковия ефект и от него и Гробалното затопляне. Експерти твърдят, че този резерват цялостно ще промени играта за спиране на ширещото се обезлесяване.

Подпишете петицията сега, когато достигнем 1 000 000 подписа, местни еко-лидери ще представят нашата петиция и анкети директно на трите правителства:

https://secure.avaaz.org/en/amazon_corridor_dn_c/?bCvECgb&v=56336

Съдбата на тропическите гори на Амазонка е висеше на косъм. След спад в продължение на няколко години обезлесяването отново бележи възход през миналата година, и се вдигна само за Бразилия със 190% през август и септември. Действащите закони и стратегии за правоприлагане не успяват да спрат дървосекачи, миньори и фермери от унищожение на горите. Най-добрият начин за възстановяване на гората е чрез създаване на големи резервати и този екологичен коридор трябва да извърви своя път, за да помогне за спасяването на крехката Дива природа на Амазонка и нейния воден басейн.

Някои казват, че резервите задържат икономическото развитие, други казват, че те се прилагат, без да се консултират с местните общности. Но тези, които стоят зад това предложение са ангажирани с пълно сътрудничество с местните племена. И 80% от територията на този план вече е защитена. Така че че това първо по рода си предложение наистина изисква една регионална координация и изпълнение.

Много от коренното население и от местните активисти са изгубили живота си, протестиращи срещу унищожаването на Дивата природа на Амазонка, домовете и препитанието им. Ако сега се отприщи нашата масивна глобална общност, водена от членовете на Avaaz в Латинска Америка, ние имаме уникалната възможност и сила да подпомогнем лидерите на Бразилия, Колумбия и Венецуела да се споразумеят за тази стъпка в борбата срещу Изменението на климата и унищожение на биологичните видове.

ПОДПИШЕТЕ ПЕТИЦИЯТА сега – нека дадем на тези лидери огромната ни обществена подкрепа за този невероятен план за СПАСЯВАНЕ на Амазонка и ЗЕМЯТА."

БЛАГОДАРИМ ВИ!

Ако не искате ТОВА ДОЛУ (виж снимките) да се случи с Амазония или с нашата природа поради ДОБИВ НА ШИСТОВ ГАЗ и други РАЗБОЙНИЧЕСКИ ПОРАЖЕНИЯ ВЪРХУ ПРИРОДАТА, подпишете петицията и се гответе за

СМЯНА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА И ИКОНОМИЧЕСКАТА СИСТЕМА У НАС

ЕТО ЗАЩО

Снимки от поражението на околаната среда при добив на шистов газ в САЩ.

УСПЕХИ

А за да не стане войната факт и у нас и да ни избиват както в Украйна за природните ни богатства,

ГОТВЕТЕ ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ и БЛОКИРАНЕ НА ПЪТИЩА И ИНСТИТУЦИИ. ИЗБОРИТЕ, ВЛАСТТА, ИНСТИТУЦИИТЕ и техните РЕШЕНИЯ СА НЕЗАКОННИ!

 

АБОНИРАЙ СЕ ЗА САЙТА
(горе в дясната странична лента има абонаментна форма),
когато публикуваме нещо ново в сайта,
веднага на пощата ви ще дойде съобщение.

2 Responses to ДА СПАСИМ КЛИМАТА НА ЗЕМЯТА

  1. Ivanka Kazakova каза:

    Вече е невъзможно да се мисли, че Земята има механизъм за справяне с чудовището, наречено съвременна цивилизация. Последното й средство е да ни унищожи. Вече го е правила няколко пъти, но винаги е давала шанс за поумняване. Предходните 5-6 цивилизации са закъснели да се възползват. Дано за нас не е късно!

Напиши ОТГОВОР

%d блогъра харесват това: