МАЙЦЕПРОДАВЦИТЕ

ДЪРЖАВНАТА ИЗМЯНА, НАРЕЧЕНА
"ПРИВАТИЗАЦИЯ"

КЪДЕ СМЕ НИЕ – НАШИТЕ ЛИКВИДАТОРИ
РАЗЛОЖЕНИЕ и ГЕНОЦИД над СВЕТА
СВЕТЪТ се УПРАВЛЯВА от ПСИХОПАТИ
ДЛЪЖНИ ЛИ СМЕ ДА ПЛАЩАМЕ ВЪНШНИЯ СИ ДЪЛГ

В началото на 1989 г. френският академик Жак Рюпник сяда на бюрото си, за да изготви доклад за състоянието на икономическите реформи в Съветския съюз на Михаил Горбачов. Терминът, който използва, за да опише предсмъртния гърч на империята, е „Катастройка”. По времето на Елцин, когато Русия започва може би най-големия и най-жестокия експеримент по приватизация в историята на човечеството, „Гардиън” придава различен смисъл на термина на Рюпник. „Катастройка” става синоним на пълното унищожение на страната от пазарните сили; разпродажбата на обществена* собственост, както и рязкото влошаване на жизнения стандарт на гражданите. Единици за измерване на Катастройката стават безработицата, социалното обедняване, намаляването на продължителността на живота, както и създаването на новата каста на олигарсите, които поемат юздите на страната. Няколко години по-късно, подобни усилия за масова приватизация на обществената собственост в обединена Германия (която се пред2ставя като модел за Гърция), създават милиони безработни и едни от най-големите скандали в историята на Европа.

Тази „Катастройка” скоро ще настъпи в Гърция – „Последната крепост на СССР”, както депутатите и министрите от бившото „социалистическо” правителство обичат да я наричат. Катастройката е логично продължение на „дългокрацията”. Ето защо този филм е и логичното продължение на първия ни документален филм („Дългокрация”), който изследва причините за дълговата криза в Гърция и в периферията на Европа като цяло.

Катастройката е вирус, който атакува не само страните под финансова окупация и страните, които коренно променят своята икономическа система (като Русия и България). Всъщност, може би най-неуспешните примери за приватизация, се срещат във финансовите суперсили, които теоретично притежават достатъчно финансова мощ, за да контролират нейните негативни последици.

Катастройката може да бъде видяна в след-Тачърска Великобритания, където гражданите са убити от злополуките след приватизацията на железниците. Тя може да бъде видяна и в холандската приватизация и либерализация на пощите, където хиляди работни места са съкратени и частните пощенски услуги са под всякаква критика. Тя може да се види дори в Калифорния, която оставя своите граждани на тъмно след либерализацията на енергийния пазар (за повече информация филма „Енрон: най-умните момчета в стаята”, бел.прев.).

Въпреки това, последиците от нея са най-тежки и най-плашещи за страните, попаднали в капана на чужди кредитори и задължени да пристъпят към масова приватизация. Опити за разпродажба на обществената собственост в Гърция са правени няколко пъти при подобни обстоятелства. Същите хора, които извършиха разпродажбите на комуналните услуги в латиноамериканските страни, сега са преместили офисите си в страните от периферията на Европа и най-авторитетните сред тях посещават често Атина през последните месеци. 

Процедурата винаги следва едни и същи стъпки: В началото правителството, в сътрудничество със средствата за масова информация, започва грубо нападение срещу държавните служители, които биват описвани като виновниците за всички финансови неволи на страната. Митът за твърде големия държавен сектор често се основава на манипулирани данни от „неправителствени” организации, подкрепящи правителствените планове за приватизация. Успоредно с това, конкретни държавни фирми умишлено не се поддържат и се извършват широки съкращения на персонала, за да се подразнят гражданите от тяхната неефективност. Процесът завършва с продажбата дори на най-печелившите публични предприятия за една малка част от реалната им стойност.

Екипът на „Катастройка” посещава много страни, събирайки кадри, информация и материали за програмите по дерегулация и приватизация, въведени на т. нар. „развит” свят. Крайният резултат от разследването никога не е черно или бяло. Разделението между „социалния характер” на публичния сектор и нечовешкото лице на свободния пазар е също толкова опростено, колкото и теориите на Милтън Фридман, който проповядваше необходимостта да се приватизира дори въздуха, който дишаме. Гръцкият случай обаче не е само теоретична дискусия за ролята на държавата в икономиката.

Още веднъж, документалният филм ще се разпространява онлайн под Creative Commons License. Свободното разпространение на „Катастройка” не е просто едно „задължение” за нашите копродуценти. То е и нашето дълбоко, и ако щете, философско кредо, че всеки продукт на интелектуалното творчество трябва да бъде свободно достъпно за всички. Сегашната финансова система, а още повече системата на производство и управление на информацията, по своя характер не е в състояние да намери начин да осигурява възнаграждение за информационните творци. Това е вероятно една от многото мъртви точки в развитието на производителните сили на икономиката, които скоро могат да застрашат основите на сегашната финансова система. Защото, както е добре известно, всяка система, която спира развитието на производителните сили, се разпада – можете да попитате феодалите за това…

*Обществена, публична и държавна собственост в тази статия са използвани като синоними. Принципно обществената собственост винаги е синоним на публичната, докато не винаги е синоним на държавната собственост, тъй като обществената собственост може да бъде общинска, а не държавна. Докато държавната собственост винаги е обществена и публична. (бел.прев.)

2
(горе)

Ilejflkdjd nrme,rkb.d[rs
Световната ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ 
(
ГЕНОЦИД) > 
и катаклизмите, които тя предизвиква:  

1. Френска революция 1789 г. 
2. Наполеон срещу Русия 1812 г. 
3. Граждански войни във Франция. 
4. Гражданска война в САЩ. 
5. I Световна война. 
6. II Световна война. 
7. Корейска и Виетнамска войни. 

Графика от годишника "Economics" 
на Самуелсън 
(САЩ) – история на инфлацията 
1770-1990  
по години –
x и по цени на едро – y   

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

1
(горе)
СУПЕР ЛИКВИДАТОРИТЕ
на
НАШАТА ОБЩОНАРОДНА СОБСТВЕНОСТ:

    Класация на продажниците: 
    № 1: Иван Костов,
    № 2: Сергей Станишев,
    № 3: Симеон Сакс Кобургкохарски,
    № 4: Жан Виденов,
    № 5: Любен Беров,
    № 6: Стефан Софиянски,
    № 7: Ренета Инджова,
    № 8 Бойко Борисов,
    № 9 – предстои …

Беров (сламеният човек на БСП и ДПС)  продаде до 1995 г. 25 предприятия:
"Царевични продукти", "Република", "Гранд-хотел Варна", „Химимпорт", "Загорка", "Сомат"…

Жан Виденов (човекът на „модерната лява”) продаде 69 предприятия:
"Астика", "Каменица", "Бургаско пиво ", "Варненско пиво", "Хотел Шератон" и "Мраз" и написа списък на 64 за ликвидация…

Иван Костов (партия СДС) продаде половината от всички предприятия:
"Кремиковци", ОЦК-Кърджали, "Дюни", "Химко", "Парк-хотел Москва", "Минстрой-холдинг", "Горубсо-Мадан", "Девня Цимент" (130 предприятия само през 1999 г.)…

    От списъка на приватизираните активи се вижда еднозначно, кой ни продаде най-много:
    1.8 млн. 1993 Любен Беров
    8.4 млн. 1994 Любен Беров/Ренета Инджова
    2.6 млн. 1995 Жан Виденов
    19.6 млн. 1996 Жан Виденов
    21.6 млн. 1997 Стефан Софиянски, Иван Костов
    20.7 млн. 1998 Иван Костов
   102.7 млн. 1999 Иван Костов
    20.8 млн. 2000 Иван Костов
    8.6 млн. 2001 Иван Костов, Симеон Сакскобургготски
    9.1 млн. 2002 Симеон Сакскобургготски
    7.7 млн. 2003 Симеон Сакскобургготски
    19.5 млн. 2004 Симеон Сакскобургготски
    6 млн. 2005 Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев
    1.5 млн. 2006 Сергей Станишев
    4.6 млн. 2007 Сергей Станишев
    29.4 млн. 2008 Сергей Станишев
    7 млн. 2009 Сергей Станишев, Бойко Борисов
    3.7 млн. 2010 Бойко Борисов
    7.3 млн. 2011 Бойко Борисов
    1.5 млн. 2012 Бойко Борисов

3
(горе)
СВЕТЪТ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ПСИХОПАТИ
(изследване на психолози)
След като отворите филма, натиснете БУТОНА  "сс", за да се покажат субтитрите (преводът)

По статистика на Световната здравна организация между 5% и 10% от населението на дадена страна страда от ПСИХОПАТИЯ. Това е сериозна ПСИХИЧЕСКА БОЛЕСТ, при която са ЗАПАЗЕНИ УМСТВЕНИТЕ способности, дори те могат да бъдат много високи, но са ЗАЛИЧЕНИ ЕМОЦИОНАЛНИ СПОСОБНОСТИ, които сигнализират за добро и зло, за това дали хората, с които общуваш, страдат или не, дали са добре или зле, дали са щастливи или са в беда. Понятието и ЧУВСТВОТО "СЪПРИЧАСТНОСТ" у такива хора напълно отсъства.

Избирателната (ПАРТИЙНАТА) система по света и у нас е направена така, че ПСИХОПАТИТЕ са с най-голям шанс да бъдат избрани. А изследванията на психолозите от филма категорично доказва, че всяка държава по света се управлява от психопати. Познайте как е у нас! 🙂

ВЛАСТТА РАЗБОЛЯВА ПСИХИЧЕСКИ

Властта оказва на мозъка същия ефект, както кокаина.

След повече от сто години, след като известния историк Джон Ектън изрече фразата "властта развращава, а абсолютната власт развращава абсолютно," учените твърдят, че това е вярно, и може да се докаже биологично.

Установено е, че усещането за власт оказва върху мозъка същия ефект като кокаина – увеличава нивата на тестостерон и неговия страничен продукт от androstenediol-3, както при мъжете, така и при жените.

Това от своя страна води до повишени нива на допамин, който е резервна система на мозъка, наричан център на удоволствието, който може да причини тежко пристрастяване, ДРОГИРАНЕ. Кокаинът има същия ефект, който може да окаже различни въздействия от повишено внимание, увереност, енергия, чувство за благоприличие и еуфория до безпокойство, параноя и тревожност.

Властта има почти същия ефект както кокаина, и твърде много от нея може да доведе до увеличаване на допамина, което води до по-негативни последици като арогантност и нетолерантност. До ПСИХОПАТИЯ. Твърденията на д-р Иън Робъртсън до известна степен може да обясни импулсивното поведение на градските, партийните и държавни елити, олигарсите и известните личности.

В статията си в The Daily Telegraph той казва: "Павианите, които доминират в най-долните слоеве на йерархията имат по-ниски нива на допамин в ключовите области на мозъка, но ако "допринесат " за подобряване на техния статут, според него, повишават и нивата на допамин.

"От друга страна, понижението в йерархията, намалява нивото на допамин, увеличава стреса и намалява когнитивната функция."

Той добавя също, че властта може да ви направи и по-умен, доколкото допаминът повишава активността на фронталните лобове на мозъка. Подчинението и доминирането също дават подобни ефекти чрез същия център за удоволствие на мозъка, както властта или кокаина (дрогирането). Т.е. управлявашите във всички държави по свта са НА НИВОТО НА ПАВИАНИТЕ, щом като властта им плияе като на павианите. Защото…

учените доказват, че има хора, които не се влияят от властта и запазват същите си човешки достойнства, ако разполагат с власт. И това са ТВОРЧЕСКИТЕ, СЪЗИДАТЕЛНИТЕ ЛИЧНОСТИ, чиято структура на мозъка се отличава съществено от тия на обикновените хора. Но избирателната (партийната) система никъде по света (и унас) не отчита тия факти и не предпазва държавите от психопатите и "дрогираните" от властта управленци. Повече по тая СЪДБОНОСНА тема очаквайте скоро.

4
(горе)
ЗАЩО НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ИЗПЛАЩАМЕ ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА СТРАНАТА, ЗАЩО ВСИЧКИ ИКОНОМИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ДОГОВОРИ, ПОДПИСАНИ ОТ ПРЕСТЪПНИТЕ НИ ПРАВИТЕЛСТВА СА НЕВАЛИДНИ ЮРИДИЧЕСКИ?

Три са нужните условия, за да може един дълг да се определи като "омразен": 
1. Правителството трябва да е сключило дълга без знанието и одобрението на гражданите. 
2. Парите трябва да са използвани за дейности, от които гражданите не са се възползвали. 
3. Кредиторите трябва да са знаели за тази ситуация, но да не ги е интересувало.

Гърция, България и останалите страни от периферията на Европа са пред банкрут. Става дума за държавите-свини (от английски PIGS, или PIIGS): Португалия, Ирлания, Италия, Гърция, Испания, България…

Но тези дългове трябва ли наистина да бъдат изплащани от народите? Кога, защо и с кой са подписани? Как са използвани тези заеми и в чии джобове са отишли оргомните суми, отпуснати от финансовите институции?

Оръжия, пристанища, магистали, олимпийски игри, еко-електричество и други скандали докарват до гладна смърт обикновения човек, докато се облагодетелстват обичайните заподрозрени: големи корпорации, банки и политици.

Изключително интересен е и фактът, че България през последните 20 години предприема всички неолиберални рестриктивни политики и има повече от 120 милиарда долара външен дълг. За сведение по време на Тодор Живков в началото на "прехода" е бил. само 9 милиарда долара с всички възможвости и гаранции за изплащане без проблем. И преди това е имало до 7 милиарден дълг, но за 2-3 години е бил погасяван.

Европейските народи протестират. А къде е нашият дълг, защо е договорен и къде са отишли парите – за народно благо или…?

ДРУГИ СКАНДАЛНИ НАЧИНИ ЗА "ДЪРЖАВНИ" ДЪЛГОВЕ

ЗАЩО ПРАВИТЕЛСТВО, ПАРЛАМЕНТ, ПРЕЗИДЕНТ И ВСИЧКИ ИЗБОРИ СА НЕЗАКОННИ НЕ САМО У НАС, НО И ПО СВЕТА
 

АБОНИРАЙ СЕ ЗА САЙТА
(горе в дясната странична лента има абонаментна форма),
когато публикуваме нещо ново в сайта,
веднага на пощата ви ще дойде съобщение.

One Response to МАЙЦЕПРОДАВЦИТЕ

  1. Любо каза:

    Интересно за четене – има повод за размисъл.

Напиши ОТГОВОР

%d блогъра харесват това: