МАРКС – ЧОВЕКЪТ ЕПОХА


НАЧАЛОТО НА СЪЗНАТЕЛНАТА ИСТОРИЯ

 

 

Двете епохи на Човечеството – преди Маркс и след Маркс. До Маркс няма съзнателно управление на обществените отношения – те са БЕЗСЪЗНАТЕЛНИ, стихийни, непредсказуеми, трагични, като цяло разложителни за масата население. Обществото не е имало ясен критерий, по който да се САМОУПРАВЛЯВА. Не е имало МЕРНА СИСТЕМА за човещина и обществена подредба.

Карл Маркс - Човекът Епоха

Човешките отношения са били подвластни на "избрани" и случайни личности, на хрумванията на самозвани управляващи и "духовни" водачи, на случайностите на Природата и материалното преразпределение на благата, на случайностите на неодушевения пазар, на "случайната" игра на фондовите индекси и цените на енергийните носители…

Маркс е първият, който поставя материалните, физически измерители на човешките отношения на научна, т.е. на обективна основа и обръща ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА на човека от парите и материалното богатство към ИСТИНСКАТА СТОЙНОСТ на Човека, по която той се (само)измерва – ТРУДА.

А ТРУДЪТ е материална (измервана) величина, ЕТАЛОН ЗА ЧОВЕЩИНА. За разлика от животните, които извършват РАБОТА, но не и ТРУД (съзнателни, целенасочени, управляеми, измерими, контролирани) дейности в ХАРМОНИЧНА ЛИЧНОСТНО-ОБЩЕСТВЕНА СТОЙНОСТ.

Маркс е една от личностте с най-голям принос в революционната (прогресивна) промяна на обществото в цялата човешка история. Той (заедно с Фридрих Енгелс), за първи път в човешката история поставя началото на края на партийната политическа система като обединява (преодолява) противоречието между СУБЕКТИВНАТА дейност – политиката и ОБЕКТИВНИЯ процес на управление на СТОЙНОСТТА чрез нейното СЪЗНАТЕЛНО, а не случайно, хазартно, субективно и лъжливо преразпределение.

Т.е. преодоляването на политиката (нейното "унищожение") става по естествен път като тя се СЛИВА с икономиката. Т.е. политиката и икономиката стават едно ЕДИННО понятие (ПОЛИТ-ИКОНОМИЯ), а политиците се превръщат в най-обикновени икономисти, регулиращи и контролиращи СТОЙНОСТТА (ТРУДА) и благата от него в полза както на прогреса на цялото общество, така и в полза на прогреса на отделния човек.

Неизброими са спекулациите и опитите за омаскаряване и дори сатанизиране на Маркс. Говори се, че бил ПЛАТЕН от световните БАНКЕРИ с цел унищожение на света. Или че бил някакъв пройдоха и дори мързелив човек, който си нямал друга работа, освен да пише до несвяст, с единствената цел да си убива времето от скука.

Но е достатъчно да се запитаме ЧИИ ИНТЕРЕСИ НАРУШАВА Маркс и ако успеем да си отговорим, лесно ще разберем истината за него. Но нищо няма да разберем за него и за неговата НАУЧНА ТЕОРИЯ, ако разчитаме на коментарите на жълтите медии и капиталистите и не прочетем ОРИГИНАЛНИТЕ негови произведения (в превод или не).

Разбира се, това не е лесно дори да се прочете поради огромния обем литература, която той и неговият съратник Енгелс са ни оставили. Нито пък е лесно да се осмисли, разбере и ОСЪЗНАЕ (ПРИЛОЖИ) от хората. Те и неговите хулители точно на това разчитат – хората да не четат оригиналните му произведения, а да се (само)залъгват с емоционални коментари и повърхностни квалификации за него и неговото дело.

А то може да се сведе до няколко основни тези:

ТРУДОВАТА ТЕОРИЯ, която може да се определи с нейния синоним: ТЕОРИЯ НА СТОЙНОСТТА и ОТНОШЕНИЕТО на човека към ОБЕКТИВНИТЕ (не измислените) обществени и природни (космически) ОБЩОВАЛИДНИ ЗАКОНИ, а не частни, случайни, натъкмени в полза на някакви извратени (ненормални) получовешки, полуживотински, подсъзнателни ламтежи за пари, материални блага и САМОЦЕЛНА ВЛАСТ "закони"!

Днес е 5 май, РОЖДЕНИЯТ ДЕН на Маркс и нека му благодарим за това, че ни даде едно велико средство за щастие – ОСЪЗНАТАТА (природо-обществена) НЕОБХОДИМОСТ за развитие на човека по космическите закони.

И каквато е революционната важност на Тероията на относителността на Айнщайн за физиката и разбирането на природните закони, такава е и революционната важност на Трудовата теория на Маркс в областта на обществените отношения и разбирането на обществените закони. Т.е. това е марксовата Теория на относителността за икономическите и от там и за целите обществени отношения.

Кои са ХУЛИТЕЛИТЕ на Маркс, ОТКЪДЕ си ВАДЯТ ПАРИТЕ, т.е. КОЙ ИМ ПЛАЩА, т.е. ЧИИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВАТ КЛЕВЕТНИЦИТЕ на Маркс.

ИЛИ КОИ СА ХОРАТА, КОИТО ГОВОРЯТ, ЧЕ МАРКС бил ЦИОНИСТ, че бил ПЛАТЕНО ОРЪДИЕ на ционистите, който им се е продал с цел да унищожи и зароби Човечеството.

Това са приказки именно на самите ционисти, които знаят как ги мразят хората, с цел да се отвратим от Маркс покрай самите ционисти. В такива глупости могат да вЕрват само хора, които нямат разум да прочетат и разберат ОРИГИНАЛНИТЕ произведения на Маркс и разчитат на мнението на други АВТОРИТЕТИ, а не на собствения си ум. Т.е. в приказките за "злодея" Маркс ВЯРВАТ само и изключително хора, лишени от собствен разум.

Като пример даваме автори, бълващи малоумщини за марксизма от ПОЗНАВАТЕЬНОЕ ТВ (руско) ОНЛАЙН ТелеВизия в YouTUBE. КОИ СА АВТОРИТЕ на това ТВ http://poznavatelnoe.tv

Фёдоров, Стариков, Катасонов

Николай Викторович Стариков: https://nstarikov.ru/biography

Специалност: «инженер-экономист химической промышленности» / на работу в ИД «Шанс» простым менеджером по рекламе, но уже довольно скоро становится начальником рекламного отдела. Коммерческий директор, создатель ПАРТИИ….

Т.е. няма специалност по УПРАВЛЕНИЕ НА ТРУДА, а все по ТЪНКИТЕ специалности "по тъчлинията", т.е. встрани от науката икономика, занимаваща се с ПРЕД- и СЛЕД-икономически отношения – с реклама, финанси, партийни дърдоризми и други ТЕХНИКИ за печалба, но не и с онова, което изкарва животинския вид Хомо Сапиенс от животинското царство и го прави ЧОВЕК – ТРУДА!!!

Евгений Алексеевич Фёдоров: http://poznavatelnoe.tv/fedorov

Депутат Государственной Думы РФ (от фракцията на путиновата партия)
Служил на Байконуре, был
главным энергетиком
Член Центрального политсовета
Член Комитета ГД по бюджету и налогам
Действительный государственный советник РФ

Валентин Юрьевич Катасонов: http://poznavatelnoe.tv/katasonov

Профессор кафедры международных финансов
Член-корреспондент Академии экономических наук и
предпринимательства
Заведующий кафедрой международных валютно-кредитных отношений
Заместитель директора Российской программы
организации инвестиций
Член Консультативного совета при президенте Европейского банка – най-масонската банка

Двамата са НА ПРАВИТЕЛСТВЕНА (путинска) СЛУЖБА. НАГРАДЕНИ за вярност.

Обърнете ОСОБЕНО голямо внимание на СПЕЦИАЛНОСТТА и на тримата:
МАКРОикономисти, ПОЛИТИЦИ (т.е. дърдорковци), т.е. това са ПАЗАРНИ икономисти и слово-еквилибристи, въпреки че са против пазарната икономика на ужким.

И тримата НЯМАТ ПОНЯТИЕ от МИКРОикономика, която изследва СТОЙНОСТТА, ТРУДА, разпределението и управлението на продукта във ВРЪЗКА с политическата система. Т.е. МАРКС е МИКРОикономист, а тия са МАКРОикономисти, т.е. НИЩО НЕ РАЗБИРАТ и НЕ ИСКАТ да разбират какво е направил Маркс.

**********************

Както виждате – от тия ПОМИЯРИ НИТО ДУМА за ОРГАНИЗАЦИЯ на производството, за СТОЙНОСТ, разпределение, цено- и заплато-образуване СПОРЕД ТРУДА. Само ФИНАНСИ, пари и банки…

Т.е. точно ТИЯ МАСОНИ ли ще кажат нещо свястно за Маркс?

Не ви ли е ясно, че именно масоните обливат Маркс със собствената си помия???

Това е видео с "великия" Катасонов, който твърди, че ТАЛМУДЪТ и "Капиталът" на Маркс са едно и също, но никъде не става ясно къде и защо. Просто САМ СИ ПРИКАЗВА човечецът и САМ си ВЯРВА.

https://www.youtube.com/watch?v=85XOKGBfZe4

Във всяка една страна по света има много такива помияри.  Така че доомаскаряването на Маркс продължава.

Сталин много лесно е решил проблема с БАНКИТЕ, финансите и парите (зависимостта на рублата от долара) – НАЦИОНАЛИЗИРАЛ е ВСИЧКИ банки, дал е твърда заплата на банковите служители от обикновения чиновник ди управителя на банка и банков клон (т.е. лишил ги е от собственост и от там и от възможност да правят произволни лихви (кражби) като ЛИХВАТА се определя само и изключително от РАЗХОДИТЕ за работа на банките (ток, вода, канал, консумативи, заплати на служители СПОРЕД ТРУДА им…) и е започнал ИЗЧИСЛЕНИЕ и РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ на СТОЙНОСТТА СПОРЕД ТРУДА. Не е направил това за рублата, но е направил поне 80% марксизъм с първото. И въпреки че тия мерки са само ЧАСТИЧНИ, те правят СССР световна сила.

А тия "УМНЬОВЦИ" що не дадат акъл на Путин като официални съветници ДА НАЦИОНАЛИЗИРА ЦЕНТРАЛНАТА РУСКА БАНКА, която е вързана за долара като СОБСТВЕНОСТ на САЩ, въпреки че говорят, че това е лошо?…

Ето като тая ДАМА, която ясно говори какво трябва да се направи (тя не е комунист, но мисленето й е комунистическо, марксическо, поне по отношение на парите и банките):

https://www.youtube.com/watch?v=eqnyE6movP8

КАПИТАЛЪТ

КОМУНИЗЪМ

МАНИФЕСТ

МАРКСИСТЪТ НОБЕЛИСТ

КОМУНИЗЪМ В СТИХОВЕ
 


АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА САЙТА
(горе в дясната странична лента има абонаментна форма),
когато публикуваме нещо ново в сайта,
веднага на пощата ви ще дойде съобщение.

11 Responses to МАРКС – ЧОВЕКЪТ ЕПОХА

 1. Иван Петров каза:

  Не се заблуждавайте от Маркс! Той е евреин ционист, братовчед на Ротшилд. Защитава интересите на банките. В трудовете си, той напада производителите, които са били голяма заплаха за банкерите по това време. Идеята на Маркс е била идея на ционистите да установят световен КИБУЦ. Кибуците това са еврейски организации, в които хората работят безплатно и получават екзитенц минимум, за да преживеят. Кибуците са предназначени за най-бедните и прости евреи, които не могат да живеят самостоятелно. Световният Кибуц е бил предназначен за всички Гои, всички които не са евреи. В него те трябвало да работят за евреите. Това е идеята на Маркс!!! Мога да ви дам доказателства за всички тези неща, ако имате желание да четете!!!

  • Admin каза:

   ПРЕДИ да публикуваме тая статия, редакцията вече беше запозната с Вашата теза, че Маркс е ционист и писал по тяхна ПОРЪЧКА нещо си. Ако беше така, ние нямаше да публикуваме тя статия. А "доказателствата", които имате, са "фокуси" на същите тия ционисти.

   Маркс още като 17 годишен абитуриент е написал дипломна работа с АНАЛИЗ на ционизма и той показва защо последният е развратен и престъпен. Но от словосъчетанието Ви "ИДЕЯТА на Маркс…" личи, че нищо не Сте чел в ОРИГИНАЛ от Маркс. А ако Сте чел, (по-лошо) не Сте го разбрал. Защото КАПИТАЛЪТ на Маркс не е ИДЕЯ, нито ИДЕОЛОГИЯ, нито поредната РЕЛИГИЯ, а НАУКА с реални изчислими физически величини. Тази НАУКА се е доказала 100% В ПРАКТИКАТА и ако се разровите повече в тоя сайт, ще разберете къде именно и от кой по именно. Сега в момента също има държави, които прилагат теорията ЗА СТОЙНОСТТА на Маркс и тия, които я прилагат по-добре, са страни с най-висок жизнен стандарт. Просто вижте кои са тия страни и ще ви кажа кое точно прилагат от теорията на Маркс.

   Теорията на Маркс и неговите ученици е най-мощното оръжие против ционистите и те го знаят. Против капитализма и против всички, които крадат от народа чрез незабелязани от него трикове като принадената стойност и собствеността…

   Не всички прилагат 100% теорията на Маркс, защото това зависи от нивото на ОСЪЗНАТОСТ на приложителите.

   Освен това ВСЯКА НАУКА СЕ РАЗВИВА. Т.е. и Маркс е човек, а не бог и затова и при него има нерешени научни проблеми. Те обаче са решени от негови последователи. Но това, до което той е стигнал, е 100% вярно. Иначе нямаше да е наука, а ИДЕЯ, ИДЕОЛОГИЯ или РЕЛИГИЯ.

   За КИБУЦИТЕ Сте почти прав. Те наистина са затворени общества (КОМУНИ), но благодарение на тях Израел е една добра страна за живеене, защото кибуците са в основата на тяхното селско стопансто, което е силно развито. Но е пълен майтап Маркс да е искал от нас да правим кибуци.

   Но няма лошо, дайте си доказателствата и ще ги обсъдим. Но съм сигурен, че те са подобни на тия, които очерниха Лени, Сталин, Георги Димитров и кой ли още не. Които всички до един си имат грешки. Те са неизбежни не само защото това, което те са правили е било за първи път, а и защото са им пречили ционистите. И сегашните "комунисти" непрекъснато грешат, дори правят обратни неща на логиката на комунизма. Но за това Маркс не е виновен. Тия, които го прилагат, носят цялата отговорност.

   Прави ми впечатление ВАШИЯТ ТОН! Той е ДОБРОНАМЕРЕН, ПРИЯТЕЛСКИ, ОТЗИВЧИВ. Така се разговаря между НОРМАЛНИ хора. Личи си, че ПРАКТИКУВАТЕ нещо от ИЗТОЧНИТЕ ЗНАНИЯ ЗА ЧОВЕКА. Аз също… 🙂

   УСПЕХИ

 2. Иван Петров каза:

  Дали Маркс е ционист или не, няма нужда да питаме разни еврейски професори които го защитават. Най добре е да питаме самият Маркс какво казва той, цитирам Маркс:

  „…Еврейският народ като цяло ще стане свой собствен Месая. Той ще постигне световно господство като разгради останалите раси, като премахне границите, като унищожи монархиите и установи световна република в която евреите повсеместно ще се ползват с привилегировано гражданство. В този Нов Световен Ред израелците ще представят всички лидери, без да срещат опозиция. Правителствата на различните народи, съставляващи Световната Република, ще паднат в ръцете на евреите без всяка трудност. След това ще стане възможно за еврейските управници, да премахнат частната собственост и ще им даде възможност да използват навсякъде ресурсите на държавата. Така ще се изпълни пророчеството на Талмуда в което е казано когато времето на Месиите дойде, евреите ще държат в ръцете си всичките имоти на света….”

  Край на цитата. Това ако не е ционизъм, здраве му кажете… 🙂

  • Admin каза:

   Иване, ти в YouTUBE, където е публикуван горния клип, си се подписал С ДРУГО ИМЕ, Що бе? Това да не е РАЗДВОЕНИЕ НА ЛИЧНОСТТА? Ама нейсе…

   Ако беше чел поне 10 страници нещо от Маркс, нямаше да навираш в устата му тоя наистина ционистки отпадък. Маркс не говори за ПРЕМАХВАНЕ на частната собственост, тъй като не е муха да я отрепеш, а е ИСТОРИЧЕСКИ РАЗВИЛА СЕ ФОРМА ЗА ОГРАБВАНЕ. И само ИСТОРИЧЕСКИ, т.е. по естествен (научен) път тя ще ОТМРЕ ПОСТЕПЕННО. Щото ОДЪРЖАВЯВАНЕТО, което направиха партийците от БКП, не само не ПРЕМАХНА частната собственост, ами, както виждаш, вече е ВЪЗПРОИЗВЕДЕНА от ДЪРЖАВНА (ДЪРЖАВНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ на Тодор Живков) в сегашната отново частна собственост.

   С това ти доказа, че НЯМАШ ПОНЯТИЕ какво е направил Маркс. Това не е СТИЛЪТ на Маркс, а на някой откачен ционистки тъпанар. Вместо да си губиш времето да пишеш глупости, а и да губиш нашето врме, вземи да тренираш спорт и йога и след няколко години ще бъдеш излекуван отнаивността и черногледието. Тук има достаатъчно литератоура за това. И за знаеш, че повече ЛЪЖИ като тая, че това го писал Маркс, няма да си правим труда да публикуваме.

 3. Иван Петров каза:

  Маркс е преди всичко евреин, при това 100 процентов, от най чистите евреи, от равинско потекло. До краят на живота си продължава да носи РАВИНСКА БРАДА И КОСА!!! Маркс е възпитаник на равини и се държи като равин. Маркс е роднина с Ротшилдовци!!! Те са тези които го издържат през целият му живот. Когато отива в САЩ и се опитва да започне самостоятелно да работи като журналист, не получава работа поради некадърност. След това се връща пак на работа при Ротшилдовци и създава световният Кибуцизъм! Не комунизъм а кибуцизъм. Като добър евреин Маркс е разбирал само на половина от икономика. Евреите ги учат на търговийка и алъш вериш още от малки. От това е разбирал и Маркс. Но от това как да се организира производството за да бъде ефективно, хабер си е нямал, нито той нито последователите му. Икономиката зависи от търговията, но зависи и от производството. А в производството на Маркс му куца.

  И освен това, Маркс през целият си живот е бил зависим от братовчедите си Ротшилдовци. Затова няма как да бъде искрен в теориите си. Затова през целият си живот, той е писал против капитализма на Производителите. Но не е писал нито ред, нито дума против банките!???? И как да пише, нали там е алъш вериша!? 🙂 Ето прочетете тук какви са роднинските връзки на Маркс със Ротшилдовци!

  http://en.metapedia.org/wiki/Karl_Marx

  Ето и две  схеми за родословното дърво на Маркс: https://wideawakegentile.files.wordpress.com/2014/02/csaladfa.jpg http://fotos.fotoflexer.com/3f39cfa9b9fda182d8107723d9e7bdea.jpg

  • Admin каза:

   "Когато отива в САЩ…" Никога не е бил в САЩ. Отива в Лондон… И не работи като журналист, а като чиновник в железница или в някаква друга кантора и наистина е уволнен, защото ПИШЕ лошо. А е писал лошо, защото е работил по Капитълт ДЕНОНОЩНО и от БЕЗСЪНИЕ имал лош почерк. И НИКОГА не е бил на работа при Ротшилдвци.

   От де ги изкопа тия измишльотини? Аха, дал си линкове на разни БИТПАЗАРСКИ КЛЮКИ. Никой не твърди, че Маркс няма еврейски произход. И как ИЗМЕРИ колко (на половина) Маркс е разбирал икономиката? Ха-ха. А в другата половина е бил перфектен ли? И как я ИЗМЕРИ неговата компетентност – на килограм ли, на метър ли, на литър ли, на скорост ли – по коя физическа величина да ИЗМЕРИМ компетнтността му?

   "Икономиката зависи от търговията, но зависи и от производството. А в производството на Маркс му куца." – Ще ме отрепеш от смях. Такова елементарзирано изказване само клюкар може да изръси. Не е вярно, че Маркс нищо не казва за банките, ама кво да те правя, като не можеш да прочетеш Копиталът на Маркс – за това се искат бая интелектуални способности. След третото изречение ти ще изгубиш връзка с първото.

   Публикувам всички твои мъдрости, за да видят интелектуалното ниво на "критиците" на Маркс, да се позабаляват, да се посмеят, ако имат време за такива глупости.

 4. Иван Петров каза:

  Ето едно писмо изпратено до Маркс през 1879 година от равина Барух Леви четери години преди кончината му. Това доказва извън всяко съмнение, че Маркс е поддържал връзки с равините-ционисти до краят на живота си и явно неговите истински намерения са били създаването на Световен Кибуц. Това писмо дава възможност да надникнем зад завесите, зад официалните писания на Маркс и да разберем истинските му мотиви. Писмото е публикувано за първи път от френското 'La Revue de Paris', p.574, June 1, 1928

  The Jewish people as a whole will become its own Messiah. It will attain world dominion by the dissolution of other races, by the abolition of frontiers, the annihilation of monarchy and by the establishment of a world republic in which the Jews will everywhere exercise the privilege of citizenship. In this New World Order the children of Israel will furnish all the leaders without encountering opposition. The Governments of the different peoples forming the World republic will fall without difficulty into the hands of the Jews. It will then be possible for the Jewish rulers to abolish private property and everywhere to make use of the resources of the state. Thus will the promise of the Talmud be fulfilled, in which is said that when the Messianic time is come, the Jews will have all the property of the whole world in their hands." -Baruch Levy, Letter to Karl Marx,1879 – published by La Revue de Paris', p.574, June 1, 1928

  Еврейският народ като цяло ще стане свой собствен Месая. Той ще постигне световно господство като разгради останалите раси, като премахне границите, като унищожи монархиите и установи световна република в която евреите повсеместно ще се ползват с привилегировано гражданство. В този Нов Световен Ред израелците ще представят всички лидери, без да срещат опозиция. Правителствата на различните народи, съставляващи Световната Република, ще паднат в ръцете на евреите без всяка трудност. След това ще стане възможно за еврейските управници, да премахнат частната собственост и ще им даде възможност да използват навсякъде ресурсите на държавата. Така ще се изпълни пророчеството на Талмуда в което е казано когато времето на Месиите дойде, евреите ще държат в ръцете си всичките имоти на света.

  • Admin каза:

   Извинявай читателю, че публикуваме подобни глупости за Маркс, но все пак е добре да видите ПСИХИЧЕСКИЯ статус на "опонентите" на Маркс. В тоя сайт има достатъчно текст и видео, за да се разбере какво е направил Маркс. А скоро ще публикувме и целия КАПИТАЛЪТ, за да се сравнят коментарите за Маркс и това, което той самият е написал. Както и трудове на ученици на Маркс

 5. Иван Петров каза:

  Губите добрият тон 🙂 Ако искате да продължим нормален диалог, като изследваме фактите, добре ще бъде да не употребявате епитети спрямо мен и да използвате учтивата форма на обръщение. В противен случай пътищата ни са се пресичали до тук. От тук нататък всеки по своят път отново.

  Както и да е, възможно е да греша, не съм специалист в тази област. Все пак писмото може да се види в френската библиотека, има го публикувано на интернет. Предполагам, че Маркс е братовчед с Ротшилд, иначе биха го поправили до сега в Уикипедията.

  Знам, че Маркс не е бил в САЩ, той е писал за Ню Йорк Дейл Трибюн, което е американски вестник, това исках да кажа, но в бързината съм писал други неща. Това е единствената грешка, която е направена по невнимание и за която съм убеден, че съм направил. Нито един от останалите ви аргументи не е на ниво.

  Тъй като твърдите, че познавате добре трудовете на Маркс, бихте ли дали примери къде Маркс критикува интернационалните еврейски банки на братовчедите си Ротшилд? Аз отново завършвам с това, че не съм специалист в тази област и е напълно възможно да греша. Вие ако знаете наистина, ще ми направите добро да ми покажете грешките. За мен е важно само истината и нищо друго.

  И още един дребен въпрос. Вярно ли е според вас твърдението, че марксическата  революция на Ленин е направена с финансиране от еврейски банки? Вярно ли е, че първото съветско правителство се е състояло изцяло от евреи? Вярно ли е, че едва след смртта на Ленин, Сталин премахва голяма част от евреите ционисти от власт? Разбира се мога да ви дам доказателства за тези въпроси ако ги поискате…

  С най приятелски поздрав и Хари ОМ.
  ПП Опитайте се да се откъснете от спора. Просто гледайте на мен като на незнаещ човек който пита и търси каква е истината. 

  • Admin каза:

   Това, което изредихте за Ленин, е напълно вярно. Но истината е, че това не ме е интересувало никога. Може и да не е съвсем така. За мен е важно какво е писал Ленин и какво на практика е направил. И това е достойно за уважение. Сега ООН са взели цялата му практика до 1924 г. и го предлагат на света като най-добрата социална система. Аз лично знам принципите, ПРИРОДНИТЕ, и съм открил какво не достига както на Маркс, така и на Ленин. Щото ако те бяха открили всичко и то беше усвоено и приложено, проблемите ни до сега нямаше да ги има.

   Хитлер също е направил сума ти полезни неща, по-скоро е позволил да станат. Но покрай престъпленията по войните, те не се забелязват. Именно пак ционистите ги омаловажават и покриват, защото ако сега политиците направят в икономиката това, което е позволи Хитлер да се направи, нямаше да има ционисти… Защо всички мълчат и не казват как Хитлеровата икономика прави Германия икономическо чудо. Принципите са взети от Маркс, а хората, които ги предлагат и извършват, са от старата икономическа школа, която по-късно има Нобелов лауреат – комунист.

   А за йога не е било нужно да ходите в Индия. Индийците трябва да идват тук да се учат от нас. Но те имат по-положителното качество от нас да бъдат СЛЯПО ИЗЪЛНИТЕЛНИ, което е позволило да запазят йога, а ние, въпреки че сме техни учители, сме я загубили. Не съвсем, защото … ами Левски, Паисий, Софроний, Миткалото и мн.други са МОНАСИ ТАКСИДИОТИ – бойни изкуства, а те са продължение на йога.

  • Admin каза:

   Относно Маркс пишете така: "къде Маркс критикува интернационалните еврейски банки на братовчедите си Ротшилд." Маркс не КРИТИКУВА никого. Той прави научен анализ на системата и никога конкреттно за която и да е банка или предприятие. Той доказва несъстоятелността на самата система, а не на тая или оная личност. До скоро аз и колегите набирахме и редактирахме Първи том на

   КАПИТАЛЪТ,

   за да го публикуваме тук. Сега тук има само Предговорите и анотаците. Така че знам детайлно какво е писал Маркс за банковата система. И при това ние обработихме първи том до половината. Но по съдържанието знам, че и другаде е писал за банките. Освен това и Вие казахте, че търговията и банките не са най-важното в икономиката, а именно производствените и особено разпределителните отношения. И точно в последните той е вложил труда си до съвършенство. Т.е. банките са страничен проблем. Защото парите би трябвало да са само някакви обозначителни ЕТИКЕТИ, показващи колко труд (трансформирана енергия) и обществено неоходима стойност се съдържа в стоките.

   Проблемът на банките се решава за 24 часа, като се национализират. Друго е обаче в производството – то иска понякога десетки години, за да стане нещо стабилно. Ние обаче можем за 3-4 години да направим България световен лидер.

   След Втората световна война СССР достига довоенно равнище за 3 години, а България – за 5. Защото приложиха теорията на Маркс за разпределитените отношения…. А в 70-а година България е ВТОРОТО ИКОНОМИЧЕСКО СВЕТОВНО ЧУДО след тогавашното първо – Япония…. по същата причина.

   А тук вие може да видите надградената от наши колеги от България и чужбина теория на Маркс за стойността и обществото.

   ​НОВИЯТ МАНИФЕСТ

   Все пак, понеже моите подигравки се отнасят за критикарите на Маркс, а Вие само ги цитирахте, значи, че вие като приносител на тия критикари, не носите отговрност за технте глупости. Все пак добре е хората за видят и друга гледна точка.

Напиши ОТГОВОР

%d блогъра харесват това: