ПОБЕДА

ТОЗИ САЙТ МОЖЕ РАДИКАЛНО ДА ПРОМЕНИ РАЗБИРАНИЯТА ВИ

ПОБЕДА?! ДАЛИ КРАЯТ на ИЗКОПАЕМИТЕ ГОРИВА ЗАПОЧНА?!

Дали това е победа ЗА НАРОДИТЕ или не?! В преговорите за климата в ООН световните лидери само определиха (миражен) ОРИЕНТИР (ха-ха) за след (още ха-ха) 100 години, който можел да спаси всичко, което обичаме! Обаче…

ПРОТЕСТИ в ПОДКРЕПА НА СПАСЕНИЕ на КЛИМАТА

Но ние знаем колко много мирни договори бяха подписани за последните два века и въпреки тях започваха кървави местни и световни войни. Сега ще бъде същото, понеже световната политическа (икономическа) система си остава същата. Т.е. нищо ново под слънцето – ще управляват отново същите психаро-банкерски дебили и командваните от тях луди политици. Всички те заедно ще ни настроят с успокоителни емоции, за да могат да продължат да грабят, прогонват като "бежанци", убиват и поробват мирните трудови хора.

Въпреки нашия скептицизъм, самата мисъл за спиране използването на изкопаемите горива е предпоставка за добро начало. Но то никога няма да настъпи, ако не сменим капитализма със социализъм като обществена система.

Но първо хората трябва да се освободят от ПРОПАГАНДНИТЕ ЛЪЖИ за социализма, наложени от лъжедемократи и лъжесоциалисти (лъжекомунисти) и да се обърнат към ТОЧНАТА НАУКА (с измерими и КОНТРОЛИРАНИ параметри като Работно ВРЕМЕ, Производителна СИЛА на труда, КВАЛИФИКАЦИЯ = СТОЙНОСТ…, Закон за паричното обръщение и т.н…).

И нещо СУПЕР ВАЖНО:

Желанието е едно, а действителността – друго. С КАКВО ЩЕ БЪДАТ ЗАМЕНЕНИ ИЗКОПАЕМИТЕ ГОРИВА???!!! С голи обещания, с ПОЛИТИЧЕСКИ РЕЧИ и с ХАМЕЛЕОНСКИ МАСКАРАДИ ЛИ?!

Споко – БЪЛГАРСКАТА НАУКА Е РЕШИЛА ПРОБЛЕМА ОКОНЧАТЕЛНО И ЗАВИНАГИ!!! Но още не е дошло времето (на социализма), т.е. времето на приложението на науката (обществена, техническа, личностна). Когато дойде, ние ще ви съобщим първи за решението (алтернативата на изкопаемите горива), надяваме се – стига световната полит-икономическа мафия да не ни попречи.

Да – успехите са малки в сравнение с усилията, които бедните хора полагат, за да наложат на политиците нещо разумно, но да не забравяме, че цялата финансова, полицейска и …бандитска мощ е съсредоточена в ръцете на световната полит-икономическа мафия.

ОТЧЕТ
на революционната общественост за нейните борби,
загуби и успехи и кои световни лидери бяха

ПРИНУДЕНИ
да отстъпят под натиска на общественото мнение:

ИСТОРИЧЕСКИ ПОБЕДИ НА ПРОГРЕСИВНИТЕ СИЛИ ПО СВЕТА
и по специално на Движението и платформа за петиции Авааз (Avaaz),
КОИТО СЕ КРИЯТ ОТ ОФИЦИАЛНИТЕ МЕДИИ И ВЛАСТИ

Уважаема невероятна общност на Авааз (Avaaz),

Световните лидери в преговорите за климата на ООН отново се събраха да ни запълнят очите с поредното шоу, зад кулисите на което пак ще има нечисти сделки и предателства спрямо народите!
Повратната точка в историята на човечеството за запазване на климата чрез спиране на използването на изкопаемите горива, за което мечтаят хората вече 50 години, отново няма да се състои.

Под претенциозното заглавие МАРШ НА КЛИМАТА (игра на думи – марш > едновременно: "демонстрация", "начинание", "граница", "предел", "нулева точка", "погранична СПОРНА област", "напредък", прогрес", постижения", развитие"… с други думи – нулева търпимост към вредните емисии – балансиране на това, което ние излъчваме във въздуха и това, което се извлича от земята, за евтина, ефективна и чиста енергия – това като цели на ПАРИЖКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ. Но то вече е в ръцете на ДЕПУТАТИТЕ от страните, подписали споразумението. От тук нататък е наше задължение да ги ПРИНУДИМ да спазят обещанията си, иначе мечтата ни за сигурно бъдеще за поколенията отново ще претърпи крах!

(Мнение на екипа на този сайт е, че докато не сменим полит-икономическата система, нищо няма да се промени, т.е. без КОМПЛЕКСНА РЕВОЛЮЦИЯ никакъв прогрес не е възможен. – Админ)

Купища грандиозни катаклизми понесе човечеството, следвайки красиви видения като сегашнто на ООН – нима пак трябва да се случат подобни, за да направим малка крачка напред, както след Втората световна война бе приета Всеобщата декларация за правата на човека – един вечен духовен стандарт за Единно Земно Човечество. Падането на апартейда в Южна Африка доведе до една смела и прогресивна конституция. И т.н.

Амбициозни видения като тези разчитат на движения като нашето, за да ги пренесе в общия поток на прогреса, за да ги направят реалност в ежедневието ни. Днес събитието "Парижко споразумение" не е изключение:

Кликнете тук, за да се присъедините към честване на победата.
Отдолу има форма за вашето послание.
То отново ще бъде представено на световните лидери.

Този текст тук е превод на английския текст, който ще видите.

През последните седмици, нашата общност изигра изключителна роля да спомогне тласъка на тази историческа сделка. След като разби световните рекорди за стотици хилядни протести по целия свят, ние внесохме нашите гласове буквално минута преди срещата на високо равнище от лични съобщения на наши членове, вписахме и делегати, а организацията ни Avaaz поднесе нашата петиция директно на Генералният секретар на ООН след стотици щафети от невероятна поредица от кампании.

"Когато през 2014 г. генералният секретар на ООН свика среща на високо равнище за изменението на климата, ние организирахме стотици хиляди души да протестират по улиците на Ню Йорк – ние знаехме, че силата на хората е на наша страна."
Христина Фигерас, ръководител на преговорите за климата на ООН, говори за силата на нашите походи в заключителната си реч на срещата на върха днес.

 

От началния изстрел на старта до късането на финалната лента на тези преговори, всеки път, когато едно правителство блокираше прогреса, ние реагирахме светкавично, а когато имахме успехи, бяхме буревестници. Нашата общност призова лидерите към прогрес в 45 различни дейности само за 14 дни. И това бе невероятен успех:

Когато за МАРША НА КЛИМАТА през март финансовият министър на Индия се противопостави на 100-те % чиста енергия, ние го заляхме с послания от цяла Индия на голям екран по време на разговорите в самата зала.

Ден по-късно медиите съобщиха, че Моди е променил курса и каза: "И така, какво доведе до този обратен завой? … Видеото с интервюта от Шенай на оцелели от наводненията, показани на гигантски екрани вътре в самото място на провеждане на преговорите за промяна на климата."

И това бе само началото – нашите протести, съобщения и видео жалби се показваха и извън залата на основните преговори. Държавните глави, министри и всички от персонала там бяха алармирани от нас и нашите действия, провеждахме разговори с тях всеки ден.

После – след като облепихме Париж с плакати на лицата на най-вредните лобисти за изкопаемите горива и опорочаващите движението за климата персони, ние призовавахме министрите да ги игнорират, а лобист от най-голямата минна  компания в света въобще се оттегли от преговорите!

Когато стана ясно, че Аржентина и Саудитска Арабия са едни от най-големите спирачки на прогреса за климата, членове на Avaaz и в двете държави поведоха спешни действия, като с масовостта си ПРИНУДИХМЕ медиите да ни покажат. В Аржентина новоизбраният президент бе ангажиран чрез нас с възобновяемата енергия, защото бе залят от съобщения за изпращане на делегация в Париж. И в рамките на дни делегацията пристигна.

Саудитското правителство бе толкова притеснено от общественото внимание, че някакъв кралски адвокат ни заплаши, че ще ни съди.

А само преди няколко часа германският министър лично благодари на членовете на Avaaz, че се чувства много признателен за нашата подкрепа по време на преговорите.

Но може би най-ефективният ход, който нашата общност направи, беше изправянето на стотици хиляди души, които мощно подкрепиха присъствието на Маршаловите острови в разговорите. Техният министър се превърна в един от героите на Париж – бе обявен за инициатор на Най-Амбициозната Коалиция, постигнала пробив срещу токсичните емисии и прекратила разделението между Севера и Юга, като постигна 100 страни да работят заедно.

И когато те призоваха и други да се присъединят към тях, ние стартирахме кампании и започнахме изпращане на текстови съобщения до делегатите на големите развиващи се икономики като Бразилия и в рамките на часове те се отзовахте на нашите призиви, а 48 часа по-късно те се присъединиха към "Най-амбициозната Коалиция".

И това е само част от невероятните кампании, които ние проведохме за нула време!

Всички очакваха срив при конференцията за климата. Лидерите отново и отново лъжеха повсеместно: "Хората не се интересуват от изменението на климата".

Но ние знаехме нагледната истина от масовите протести. Знаехме, че тази общност от милиони последователно избра СПАСЕНИЕТО на нашата планета като ключов приоритет за нашата съвместна работа, година след година.

От 2007 г. – в Бали, през Копенхаген, и на срещите на върха на Г-7, както и в ключовите столици, а сега и в Париж – това бе начинът, по който ПРИНУДИХМЕ лидерите да признаят на колко погрешен път са били:

ПОБЕДА НА КАУЗАТА В БАЛИ (2007):
Нашето приключение за опазване на климата започна в Бали преди осем години, когато ние изпратихме хиляди съобщения до блокиращите страни, като финансирахме реклами по вестниците, които бяха кредитирани от най-големия японски вестник. Така ПРИНУДИХМЕ правителството да промени позицията си. Заедно помогнахме да ПРИНУДИМ лидерите да се споразумеят за пътната карта, която проправи пътя за големите преговори за климата в Копенхаген и евентуалната сделка в Париж.

ДВИЖЕНИЕТО ЗА СЛОНОВЕТЕ (2008-09):
За цяла една година нашата общност сложи всичко в режим на бойна готовност, за да се съсредоточим изцяло върху срещата на върха в Копенхаген – бяхме начело на стотици бдения и митинги по целия свят, като стотици хиляди обаждания до дежурните лица, представихме милиони подписи от петиции, и водейки Global Wake-Up Call (директни разговори от цял свят) до президенти и премиери. Лидерите не успяха да ни се противопоставят и "слонът започна да се движи, а когато слон започне да се движи, нали е много трудно да бъде спрян …"

"Вие задвижихте напред идеализма на светане подценявайте вашето влиянието върху лидерите тук." (Гордън Браун, министър-председател на Великобритания, 2009)

 

НАДЕЖДАТА УМИРА ПОСЛЕДНА (2010-13):
Докато резултатът от Копенхаген беше доста разочароващ, нашето движение никога не се отказа от надеждата. Вместо това, във всяка страна, при всяка възможност, членовете на Avaaz продължиха БОЕВЕТЕ срещу политиците със зъби и нокти в полза на климата. Ние протестирахме на срещата в Дърбан в знак на солидарност с развиващите се страни, която се проведе с бдения на свещи в навечерието на Ядрената катастрофа в Япония, и създадохме глобална петиция от 1,5 милиона подписа, за да запазим ценностите на Амазонка.

ИЗГРАЖДАНЕ НА НАШЕТО ДВИЖЕНИЕ (2010-13):
Копенхаген ни научи че трябва да бъдем много по-голяма общност, за да се защитим от лобистите на изкопаеми горива и да въздействаме на нашите лидери да действат. И това е най-големият ни успех – започнахме от 3 милиона и стигнахме над 30 милиона членове!

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ В СВЕТА МАРШ ЗА КЛИМАТА (2014 г.):
Работихме с много партньорски организации и след месеци на подготовка ние проведохме най-големия в историята поход срещу изменението на климата в навечерието на срещата на върха на ООН с критичната маса 400 000 души в NYC и други 300 000 в целия свят – всички с едно мощно послание: светът иска 100% чиста енергия. Седмици по-късно САЩ и Китай подписаха ключово споразумение за намаляване на емисиите. Политическата нагласа към климата бе променена.

"Нашите граждани поддържат протестите. Ние не можем да се преструваме, че не ги чуваме. Трябва да отговорим на предизвикателствата."
– Барак Обама, обръщайки се към ООН, 2014 г.

ГЕРОИТЕ ОТ ДВИЖЕНИЕТО ЗА КЛИМАТА (2015 г.):
Използвайки инерцията от походите, ние  фокусирахме вниманието си върху най-богатите икономики и отстранихме всички пречки срещу подкрепата на Германското лидерство в мощната Г-7. Хиляди от нас финансираха проучвания на общественото мнение и остри статии против ключовите страни, блокиращи прогреса за климата, така ние представихме нашата 2 700 000-на петиция лично на всички ключови немски и френски министри – на заседание под носа на френския президент Оланд. Стотици наши Avaaz членове следваха германския канцлер Меркел в почти всяка нейна публична проява и я подтикваха да стане герой на климата. Резултатът? Лидерите на Г-7 обещаха и казаха "сбогом на изкопаемите горива" и поеха ангажимент за постепенно премахване на замърсяването с въглерод в рамките на този век! Тенденцията бе променена.

(Ха-ха – "в рамките на този век". Че това е вежлив отказ на световните кукловоди, за да имат време да доразграбят и унищожат Планетата и да избягат от нея с новите технологии, а нас да дозаробят и избият до тяхната документирана цел да ни намалят до 500 милиона души на Земята… Виж ТУК). Нещо като: "човекът е съгласен, ама каза "ще видим".)

ЗА ПАРИЖ И ЗА ВСИЧКО, КОЕТО ОБИЧАМЕ (2015 г.):
Със спиране на обратното броене на времето до Париж ние набрахме стотици хиляди нови регистрирани до март точно преди решаващата среща на върха. Проведохме събития и митинги навсякъде по света. Но трагичните атентати шокираха всички ни, като планираният мега-марш в Париж и другаде в цяла Франция станаха невъзможни…

Тогава нашите членове отвърнаха с надежда и творчество, и само за няколко дни събрахме и показахме в Централен Париж невероятен монтаж на над 22,000 обувки, символизиращи всички протестиращи, които не можеха да протестират – добавихме и обувките на Папата и на Генералния секретар на ООН!

И тъй като световните лидери пристигнаха в Париж, ние счупихме собствения си рекорд! От Сао Пауло и Сидни до Сена протестираха над 785 000 души в 2300 събития в 175 страни, обединени в една цел: "100% чиста енергия за СПАСЕНИЕ на бъдещето, което обичаме". Представете си, ако стотиците хиляди, които събрахме, бяха протестирали в Париж и в цяла Франция, какво щеше да е!

СУПЕР ВАЖНО!!!
АТЕНТАТИТЕ В ПАРИЖ
БЯХА РЕЖИСИРАНИ ОТ СВЕТОВНИТЕ КУКЛОВОДИ,
ИМЕННО В НАВЕЧЕРИЕТО НА СРЕЩАТА НА ВЪРХА ЗА КЛИМАТА,

които са и собственици на производства от черното злато. Така те искаха ТРОЕН ефект:
1. Налагане на "бежанците" (джихадистите) в Европа,
2. Отмъщение за ударите на Русия по джихадистите в Сирия, и
3. Осуетяване на срещата на върха за климата…

Съобщения и кадри от световните протести се разпалваха като огън, на първа страница на десетки големи вестници, обхванати бяха и стотици световни и национални новинарски емисии, както и на голям екран в центъра на конферентния център. Тонът бе променен.

КАКВО СЛЕДВА ОТ ТОВА?
Имаме пред нас десетилетия работа, за да доживеем до обещанието на политиците и кукловодите.
Имаме нужда от повече амбиция те да отговарят на нашата цел "100% чиста енергия до 2050 г.", подобряване на базата от "втората половина на века", залегнали в споразумението. Трябва богатите страни да дадат повече пари за развиващите се страни, така че те напълно да изоставят въглищата и изведат стотици милиони хора от бедността. Ние трябва да накараме правителствата да спрат затоплянето на Планетата и средната температура да падне с 1,5 градуса, така че островните страни да оцелеят. И най-важното, трябва да се борим правителствата да спазват обещанията си от Париж.

(че те управляващите са майстори на обещанията и перфектни при неспазването им. Какво се е променило? Нищо. Ако не сменим системата и не направим безпартийно общество БЕЗ ПОЛИТИЦИ И ОЛИГАРСИ, нищо няма да се промени. Най-много новите технологии без изкопаеми горива да дадат още по-неизчерпаема власт на сегашните кукловоди… бел. Админ)

Но ние спечелихме огромни предимства – протестиращите се увериха в своята сила и в способността си чрез ПРИНУДА да променят намеренията на марионетките. А дали техните кукловоди ще им разрешат да си изпълнят обещанията, е друго. Но бяха обещани най-малко $100 милиарда след 2020 г., за да помогнат на бедните страни в борбата им срещу сушата и други природни беди;

Бе прието Глобално задължение на големите да се срещат на всеки пет години да увеличават амбицията си и да се придвижат по-близо до деня, наречен "Точка Нула", когато емисиите от изкопаеми горива спрат завинаги. Бе прието едно Глобално споразумение, че изменението на климата е световен проблем, който изисква сътрудничество и от страна на Саудитска Арабия, за Испания, за Сенегал….
Най-важното е, тази вечер да изпратим ясно повсеместно послание към инвеститорите: да се удавиш в пари от изкопаеми горива, това е мъртъв залог. Възобновяемите енергийни източници са център на по-високи печалби.

(Но поради нулевата образованост на собствениците на производства от тия горива нямат компетентност да го разберат. Затова те и не трябва да са на власт, а само компетентните – бел. Админ). Новите технологии могат да ни доведат до 100% чиста енергия и това е доходността на бъдещето.

(Хубаво, ама като никой от управляващите няма понятие от нови технологии, що щат те във властта, като не разбират от тях? И като ПРЕЧАТ на новите технологии? Освен това такива технологии за НУЛЕВИ емисии до този момент няма. Има някакви бледи рационализации, които облекчават положението, но не решават проблема. Т.е. "ТЕ ПЪРВА БАБА ЗА ДЪРВА." Както и приказката за неуловената риба и тигана на печката. Само ние тук в България ще го направим, но нали ви казахме – как да дадеш нови технологии на световните кукловоди и техните местни мижитурки, като така те окончателно ще ни дозаробят и доизбият? Така че ИЗБИРАЙТЕ – или СМЯНА НА КАПИТАЛИЗМА със СОЦИАЛИЗЪМ (безпартийно общество), или вечно обгазяване и бавна смърт на Цивилизацията и на нас самите и поколенията ни! Бел. Админ)

Историята има моменти, когато вятърът сменя посоката си – сега това може да го помиришете във въздуха. Най-доброто е, че вече имаме сила, която промени мисленето, а всяко действие се предхожда от мисълта. Т.е. нашето движение направи първата стъпка – промяна на мисленето както на народите маси, така и на управляващите. Важното е тази инерция да се запази и мисълта да доведе до действия както от наша страна (смяна на капитализма със социализъм), както и на управляващите да се откажат доброволно от своята НАЛУДНИЧАВОСТ да управляват като невежи. Т.е.

МИСЪЛТА Е ПЪРВОТО НОВО "ГОРИВО"
за благоденствие на народите.

Както някога жените спечелиха равни с мъжете права за изборност, трудова заетост и доходи, както нашите братя и сестри в Южна Африка спечелиха равенство пред закона, както движението за ненасилие на Ганди роди нова надежда за Индия и тя стана реалност, както нашите братя от Русия постигнаха социална справедливост след Октомврийската социалистическа революция и после техните последователи след Втората световна война, така и ние сме на ръба на този НОВ ПОВЕЙ НА МИСЪЛТА, която също така (бъдете сигурни) ще стане реалност.

Нека се облечем всички заедно в тези нови доспехи за война срещу злото – МИСЪЛТА, нека полетим заедно с общочовешката цел през океаните, реките и езерата, които ни разделят. Нека не само контролираме обещанието на управляващите, но и да им изземем функциите и сами решим глобалните проблеми с помощта на науката, и да приключим със сегашната политическа (изборна, капиталистическа) система, която по вътрешна логика води до разложение, точно сега и да оставим на нашите деца красиво, безопасно и чисто бъдеще.

Можем да го направим всички заедно в идните 5 години, а не да чакаме (да се роди Моисей), както ни ОБЕЩАВАТ политиците и кукловодите им за след 100 години… (Админ)

От екипа на Авааз:
Ема, Яин, Алис, Рикен, Оскар, Мари, Бен, Мойгън, Алекс, Мелани, Люис, Сам, Ник, Рич, Фатима, Миа, Оли, Паскал, Ризалат, Христоф, Стивън, Наталия, Андреа, Собайка, Хедър и целият отбор Avaaz, т.е. от вас, нашите абонати.

Кликнете тук, за да се присъедините към честване на победата.
Отдолу има форма за вашето послание.
То отново ще бъде представено на световните лидери.

Този текст тук е превод на английския текст, който ще видите.

 

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА САЙТА
(горе в дясната странична лента има абонаментна форма),
когато публикуваме нещо ново в сайта,
веднага на пощата ви ще дойде съобщение.

 

Напиши ОТГОВОР

%d блогъра харесват това: