ХРАНЕНЕ, ЛЕЧЕНИЕ, ПРОФИЛАКТИКА, РАЗВИТИЕ

КОСМОСЪТ И ЗНАНИЕТО ЗА ХРАНЕНЕТО

НАЧИНЪТ НА ХРАНЕНЕ:
 НАШЕ ЛЕЧЕНИЕ, ПРОФИЛАКТИКА И
УСЛОВИЕ за НОРМАЛНО РАЗВИТИЕ

Човечеството започна да открива топлата вода!

Кога ли ще разберем, че древните българи напълно са владеели знанието за космическия характер на храненето и с развитието на човека като част от развитието на природата? И кога ще изхвърлим порочното мислене и практика на стандартната официална псевдомедицина, плод на терор, наложен от най-богатите ционо-масонски банкери, владеещи фармацевтиката и най-скъпите и големи болници по света? Днес вече е документирано, че срещу Човечеството се извършва масов, комерчески целенасочен геноцид не само с войни, държавни преврати, икономически катастрофи и замърсяване на околната среда, но и с налагане на порочно хранене и вредни за човека храни и медикаменти, които СТАБИЛИЗИРАТ БОЛЕСТТА, вместо да я ликвидират. Това прави хората ФИЗИОЛОГИЧЕСКИ и ПСИХИЧЕСКИ ЗАВИСИМИ от фармацефтиката, а повечето лекари – нейни дистрибутори. Нищо повече. Тук ви предоставяме най-добрите храни и начин на хранене, съобразени с Природата, както и дневен режим за упражнения и спорт. А най-долу ще видите линкове към СЕНЗАЦИОННА ИНФОРМАЦИЯ.

  СЪДЪРЖАНИЕ
 

1. ЧЕТИРИ ТИПИЧНО БЪЛГАРСКИ БИЛКИ ЗА СУПЕР ЗДРАВЕ

2. "СЛАВЯНСКИЯТ ХЛЯБ" или АМАРАНТ

3. ЛЕКАРСТВО ПРОТИВ РАК ПО БЪЛГАРСКИ

4. ПРЯСНО ИЗЦЕДЕНИ СОКОВЕ ЗА СИЛА И ОПТИМИЗЪМ

5. ПРЕЧИСТВАНЕ С БИЛКИ И ПЛОДОВЕ ЗА ДОБЪР МЕТАБОЛИЗЪМ И ПОДМЛАДЯВАНЕ

6. ВРЕДАТА ОТ ХЛЯБА

7. СЕДЕМ ХРАНИ, КОИТО УБИВАТ ИМУНИТЕТА

8. ШЕСТ ПРЕЧИСТВАЩИ ЧЕРНИЯ ДРОБ ХРАНИ

9. ЕЛИКСИР ЗА СИЛЕН ИМУНИТЕТ

10. БИЛКА СРЕЩУ УМОРА И СТРЕС

11. ЧЕСЪН, МЕД, ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ СРЕЩУ РАК, КРЪВНО, АРТРИТ, ЗАТЛЪСТЯВАНЕ

12. МЕДЪТ – АНТИБИОТИК ПРОТИВ ВЪЗПАЛЕНИЯ

13. СЕДЕМ ХРАНИ ПРЕДИ ТРЕНИРОВКА

14. ХРАНИ И БИЛКИ СРЕЩУ СТАРЕЕНЕ

15. ХРАНИ, ПРИЧИНА ЗА БЪРЗО СТАРЕЕНЕ и РАК

16. ЛЕЧЕБНИТЕ МАСЛИНИСВАЛЯТ КРЪВНО, лекуват РАК

17. ПОЛЕЗНИ ХРАНИ, ПОНЯКОГА ОПАСНИ

18. ПРЕЧИСТВАНЕ, ЛЕЧЕНИЕ и АКТИВИРАНЕ на ЕПИФИЗАТА

19. КАК "ЛЕКАРИТЕ" УБИХА БАЩА МИ

20. ЩУРАТА "ФИЛОСОФИЯ" на ОФИЦИАЛНИТЕ "МЕДИЦИ"

21. РЕЖИМ на ЖИВОТ, ХРАНЕНЕ и КОМПЛЕКСНО РАЗВИТИЕ

22. ХЛЯБЪТ – СЪВРЕМЕННОТО БОЙНО ОТРОВНО ВЕЩЕСТВО

23. РАКЪТ – ОТДАВНА РЕШЕН ПРОБЛЕМ
НИЕ ГО ПОТВЪРДИХМЕ
20 години преди да разберем, че тия резултати са
ЗАСЕКРЕТЕНИ от БЯЛАТА МАФИЯ

24. СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ СРЕЩУ ЗДРАВЕТО
СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ ПРОТИВ ЗДРАВЕТО

25. КУРС ПО НОРМАЛНА МЕДИЦИНА И ПРАКТИКА

26. ЕБОЛА – НОВАТА ПЕЧАТНИЦА ЗА ПАРИ – УМИШЛЕНО СЪЗДАВАНЕ НА НОВИ БОЛЕСТИ

27. ВСИЧКИ ЛЕКАРСТВА ИМАТ ЕДНА ЦЕЛ: НАМАЛЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО

28. ОТРОВАТА, НАЛАГАНА с РЕКЛАМНА АГРЕСИЯ
 

29. ТЕОРИЯ НА НОРМАЛНАТА МЕДИЦИНА

1x
(горе)

ЧЕТИРИ ТИПИЧНО БЪЛГАРСКИ ХРАНИ ЗА СУПЕР ЗДРАВЕ

КОПРИВА

Билката КОПРИВА

Високо съдържание на желязо – това ще е първото, което ще ви каже всеки, който се е интересувал от съдържанието на копривата. Тя съдържа още 20 аминокиселини, 8 от които незаменими. Смята се, че последните организмът не може сам да ги произведе сам. Когато изсъхне, копривата повишава белтъчното си съдържание до 25%. >>> свинското месо има само 16% белтъчини!!!

И лимоните не могат да се мерят с копривата по витамин С, както и морковите – по витамин А. Факторът за съсирване на кръвта – витамин К, също е в големи количества в копривата, както и минералите и металите магнезий, кобалт, калций, фосфор, цинк… Копривата е несравнимо хлорофилно богатство – антиоксидант, антикиселитик и от там – антирак. Тя е чудесна противоотрова заради диуретичното й въздействие, както и против сривове в самочувствието (меланхолии) и против алергии, артрит и анемия. Леко ужилване от коприва гони ишиаса, втвърдени стави и ревматизъм.

Природата сякаш е запазила копривата специално за СЪЗНАТЕЛНИЯ човек, като я е направила да жили, за да не я ядат други животни и единствено хора с ясно СЪЗНАНИЕ за ползата от нея преодоляват нейното ужилване при беритба, а някои дори нарочно се жилят с нея за здраве.

ЧЕРНИЦА

Плодът ЧЕРНИЦА

Дори слепец може да върне зрението си посредством тоя изключителен плод. Това не е само твърдение на древната китайска природо-медицина, но и изследвания на съвременната. С черница очният нерв става защитен не само от нейните вещества, но и от силната био-енергия на плода. Всъщност това важи за всички естествени продукти, особено за плодовете, но що се отнася до тоя показател (био-енергията), черницата е сред шампионите. Затова според легендарната китайска природо-медицина плодът черница е средство и за дълголетие.

Много са болежките, които пъди черницата – афти, зъбобол, бебречна недостатъчност, диабет… А устната лигавица бързо заздравява от танините, защото разтваря и обезврежда вредни за човека ензими, произведени от разни бактерии, нападащи предимно зъбите и предизвикващи кариес.

Витамините на младостта (дълголетието) А, С и В2 са основното оръжие на черницата за прогонване на старостта и "износването" на организма, което не е нищо друго от отравянето му с отпадъци и разложение от кулинарната храна. С тия витамини и алкалността си черницата е незаменима за повишаване на отделителните процеси (елиминиране на отровите). Както в копривата, и в черницата има 18 аминокиселини.

Различно от другите плодове, чиято повърхностна обвивка е богата на мазнини и восък, за да се запазят от нагниване и вредители, обвивката на ситните семенца на черницата почти не съдържат мазнини и восък. Затова тя е много по-нетрайна от другите плодове – дори  в хладилника издържат само до 2-3 дни, но това пък я прави и по-полезна и лесно смилаема.

Плодът черница е средство против бронхит и други белодробни проблеми, защото алкалността и слабото съдържание на захар помагат отхрачването (отделянето), както и диабет, като намалява съдържането на кръвна захар в организма.

Щом тя действа като антиоксидант и алкализиращ (отделящ) инструмент, това води и до подобрена функция на сърдечно-съдовата система, а подмладяващото действие се дължи на веществото сервератол, колкото и изследването на това вещество да е в самото начало при човека, докато при опитните животни то е доказано като противораково и противовъзпалително средство. От там и положителното въздействие на плода върху кожата от нейния танин с овлажнителен (хидратиращ) ефект (против разни дерматози).

Черницата трудно се съхранява за през зимата. Някои предлагат тя да се замразява дълбоко с малко вода, за да не промени съвсем вкуса си. Вярно – така се запазва, но много от ензимите й ще се разрушат, както и витамини. Но пък ще се запази енергийната й сила. В сегашната НАТРОВЕНА и ОБЛЪЧЕНА с какви ли не радиовълни АТМОСФЕРА, черницата трудно може да бъде подложена на изсушаване с цел запазване за през зимата. Преди 100 години това е ставало по нашите земи без проблеми. Но ако вашият район в България е по-чист, може да пробвате да запазите тоя плод и посредством изсушаване на силно слънце.

ТУЧЕНИЦА

Билката ТУЧЕНИЦА

Масовото явление "тученица" дори е възприето погрешно като ПЛЕВЕЛ. Както и при копривата, и при нея хората са си изградили погрешни рефлекси да я смятат за ненужен и вреден за зеленчуците плевел. Само че тя е претърпяла стотици години култивиране от майсторите градинари на Персия и Индия. И е била толкова полезна и вкусна, че наистина се разпространила със скоростта на плевел. Само че нормалните хора, които почитат Природата не са я забравили. Лесно се познава по прозрачно-зелените й, удебелени към края, месести листа, формиращи розетка.

Цели 40 години (при опити, а със сигурност много повече) семената й запазват своята биологична мощ за възпроизводство, а и никак не са капризни на климат и почви. Тая био-енергетична сила на тученицата се придава и на консумиращия (се консумира веднага до 3-4 часа след кулинарна обработка) заедно със силата на витамините В6, В9 (100 гр. тученица съдържа необходим за цял ден витамин А), и при комбинации с фосфор, калий, макнезий, натрий, също както горните храни, тученицата е чудесно подмладяващо средство. А Омега-3 мастните киселини в нея, 5 пъти повече от спанака, я прави напълно заменима с месото.

Затова лесно бори зрителни проблеми, виpycни инфeĸции, възпaлeния cливиците и гърлото, нa пoлoви и храносмилателни opгaни, циcтит и дp.

Няма начин антиоксидантите и витамините на младостта в тученицата да не подобрят и сърдечно-съдовата система и отделяне на запасите от тoĸcини, натурален aнтибиoтиĸ, yнищoжaвaщ caлмoнeлaта, тyбepĸулoзните и дpyги бaĸтepии. Много трудно ще я възприемете като салата или готвена, заради всеобщите ни навици да я възприемаме като плевел, но трябва да се отървете от тях, ако наистина претендирате да сте мислещи същества и ако искате да извлечете от природата нейната сила. Haчинитe й зa ĸoнcyмиpaнe ca ĸaĸтo вcичĸи ocтaнaли зeлeни pacтeния – идeaлнa e зa caлaтa, зaдyшeнo или гoтвeнo. Лиcтaтa й, както и по-млaдитe й тънĸи cтъблa са разкошни на вкус, особено с нашите народни добавки на оцет и разтителни необработени мазнини.

Популярността на салатата с тученица и зехтин, зелено смути, фета сиренето, прибавени към риган, домати, чесън, лук напоследък в Гърция е направо хит, а приготвена в Турция, няма да я различите от спаначеното блюдо, нито от супите в Португалия. Само малко проблеми може да имат бременните, заради силната й и бърза хранителност…

ЛАЙКА

Билката ЛАЙКА, ЛАЙКУЧКА

Едногодишното и на вид тревистообразно растение Лайка е с тънък, светлокафяв и разклонен корен, с дълго до 50 см стъбло, с множество голи, пълзящи разклонения нагоре. Нейният плод, докато цъфти, когато се и бере, е ръбест и дребен, с оребрявания отвън. Само най-невежите хора я възприемат като плевел – толкова много е разпространена лайката по открити и тревисти терени, покрай пътища и гори, в ниви и дворове, на всякакви надморски височини, но предимно в равнината.

Берат се само цветните главички най-много с до двусантиметрови стебълца, pъчнo между пръстите или последством "гpeбeни", ĸoмбaйни и пр. Не дръжте цветните главички скубчени над 2–3 чaca, зaщoтo ще се запарят и почернеят. Почистете набраното веднага след бране от излишни треви и билки и я сушете в проветряващи се и сухи и тъмни помещения, разстелете я тънко на един пласт до 40 гр С. Слънцето е вредно при сушенето.

Главичките на цвета съдържан половин до един и половина процент етерични масла (Оlеum Сhаmоmіllае – с миризма като на дрога), което опитни могат да извлекат чрез дестилация, и които имат различни обагряния на зеленото.

Ние сме против извличането и концентрирането на вещества от билките, уж да станели по-силни и ефективни, което прави КОМЕРСИАЛНАТА официална "медицина", но казваме тия факти, само за да разберете изключителните качества на лайката:

Цвeтът на тези извлечени етерични масла зависи от т.нар. "aзyлeни", и зависи от географското местообитание на билката. Лайковият Азулен е нарече още Хамaзyлeн и е от много голямо до никакво съдържание според местността – в Северна България и Струмишко има много, а в Южна, Черноморска България и Добруджа – няма. Неговото количество, придобито от българско етерично масло, e oĸoлo 10%. Затова, когато берете лайка ръчно, ръцете ви бързо ще се оцветят дори до тъмнокафяво.

Вторичният продект Хамазулен се получава термично при дестилиране от Матрицина (лайково етерично масло. Сecĸвитepпeнoвoто пpoизвoднo Матрицин има aзyлeнoв cтpoeж. Разпада се много бързо от затопляне на водни лайкови извлеци и при дестилиране.

Хaмaзyлeнĸapбoнoвaта ĸиceлинa пък е първоначален нестабилен междинен продукт, който на стайна тоблина се декарбоксилира до водно-летливите пари на хамазулена. Но пък той издържа трайно на окисляване и светлина.
Съдържащите хамазулен алкохолни или водни извлеци трудно го задържат и след 2-3 дни той вече не може да се открие в тях.

Пapaфините, ĸaдинeнът, ĸaпpинoвaта ĸиceлинa, фapнeзeнът, бизaбoлoлът, нoнилoвaта и изoвaлepиaнoвaта ĸиceлини са основни съставки в етеричното масло от лайка. B съцветията са флaвoнoидите лyтeoлин, aпигeнин, пaтyлeтин, ĸвepцeтин; ĸyмapини – xepниapин, yмбeлифepoн; бopнeoл; xлopoгeнoвa ĸиceлинa; ĸoфeинoвa ĸиceлинa; p-ĸyмapoвa ĸиceлинa; xипepoзид; гepaниoл; ĸeмпфepoл; пepилил; caлицилoви дepивaти; ĸвepцeтин; xoлин; пoлизaxapиди; тaнин; витамини С, B1 и B3.

Затова лaйĸaтa е пpoтивoвъзпaлитeлна, cпaзмoлитична, бoлĸoycпoĸoявaща, aнтиceптична, ycпoĸoявaщo, paнoзaздpaвявaща, пoтoгoнна… Хaмaзyлeнът и бизaбoлoл, ca мощни aнтиceптици. Чaят oт лaйĸa е ceдaтивен (леко сънотворен, успокояващ), спомага ниĸнeнeто нa зъби при бебетата. Ефектът от чая е същият при къпане във вана с него. Чревната глaдĸa мycĸyлaтypa нa храносмилателната и половата системи възприемат лайката като балсам – успешно се бори против пpeдмeнcтpyaлни мигpeни и бoлeзнeни мeнcтpyaции. Toнизиpa и облекчава нepвнaтa cиcтeмa.

2xxx
(горе)
"СЛАВЯНСКИЯТ ХЛЯБ" или АМАРАНТ

Чудно защо патриотът Петър I забранява  отглеждането на амарант в Русия? Изглежда е прекалил с подражанието си на Зпада и неговата "ценностна система". Както виждаме, стремежът на руснаци (и "украинци") към "Европейския съюз" не е от вчера и не от вчера рушат най-доброто у себе си заради криво разбрана "цивилизованост"! Така животът и здравето на славяните стават твърде уязвими.

Народът на Петър I обаче е по-мъдър от управниците си (нещо, което е валидно за всички народи) и е нарекъл продукт от растението „славянски хляб“. Защото:

Амарант може да развъжда всеки, живеещ на село или в град, в двор с къща или в градски апартмент.

У нас тази …ще я наречем "култура", въпреки че официалните власти я определят като плевел (коя ли официална власт не те мами, краде и убива?), а за нас – красива като цвете, е позната като Петльов гребен, понякога – като Лисича опашка.

Името на (за нас билката) не е случайно. То произлиза от древнославянската богиня на смъртта – Мара, а името дословно казва "отхвърлям смъртта". Затова славяните вярват, че тази билка дарява безсмъртие – нещо, към което всеки властелин се е стремял.

Амарантът освен че е много полезен, но е и много красив (виж горе), а изследователите му непрекъснато се натъкват на изумителни факти. Още през 30-те години на 20-и век изследоватулят Вавилов Николай Иванович подробно е изучил свойствата на амаранта, но с неговата смърт спират и изследванията и скоро след това билката тъне в забрава. Но любознателността и творческият дух на руснаците не спи – той отново "изкопа" от забравата чудните свойства на билката.

Обикновената народна руска труженичка Елена, употребявала масло от амарант, пише във Фейсбук:

Обривите ми бяха ужасни – рани по цялото ми тяло. Може сами да отгатнете какво ми беше! Благодарение на Всевишния попаднах на публикация в интернет, описваща свойствата на амарантеното масло. Пишеха, че това е най-доброто средство за оздравяване на кожата. Редовно след баня се мажех с маслото. По интуиция прибавих и малко масло от лен. При много лекари търсих помощ, но нито един не успя. С амаранта ще бъдете здрави и ще се радвате на своя живот.

Някои полезни качества на амарантеното масло и други елементи на билката.

1. То е сред най-хранителните. Богато е на минерални соли, нишесте, лизин, каротин, пектин и др. Японски специалитет: калмари, гарнирани с амарант.
2. Амарантените семена не отстъпват по вкуснотия на пшеничните и са на вкус като ядки от кедър. Можете да ги добавяте към всякакви гозби, а вредните сладкарски изделия получават свето оправдания пред чистата съвест с тяхното обилно поръсване. 🙂
3. Амарантените листа са много богати на витамин С, калциеви соли, цинк, калий, манган, каротини, флавоноиди. Използват ги с успех против стомашно-чревни болести, против панкреатит, диабет, рак, бъбречни и чернодробни болести. На вкус напомнят спанака. Т.е. с листата от амарант може да приготвяте всякакви кулинарии за зеленолистни зеленчуци.
4. От амарантеното масло се извлича мощният антиоксидант – сквален. Учените скоро определиха, че този антиоксидант е мощен подобрител на кожата – от изсушаване, инфекции и екземи – до рани и тумори. Приложението на амаранта е универсално – вътрешно, външно, за красота като цвете, изсушаване като билка, за храна като брашно, за лекарство, за подправка…
5.  Деца и жени, трудно задържащи урината си, ще имат подобрение, ако ползват листата за чай.
6. Амарантеното брашно (от което и "славянският хляб") снижава захарта в кръвта. Освен да отслабнете, то ще ви повлияе благоприятно на цялата храносмилателна система.

Ние може да намерим много друга информация за амаранта, но когато човек САМ търси истината, тя е по-сладка. Затова ви съветваме да потърсите още инфо за тая билка, но и да я опитате. Така ще получите двойна сладост – от намерената истина и от хапването 🙂

Информация от: woman.ru

01
(горе)

ЛЕКАРСТВО ПРОТИВ РАК ПО БЪЛГАРСКИ

Тук няма да обясняваме ПРИЧИНИТЕ за рака и как се лекува. Прочети за това тук ПОДРОБНО.

Само ще кажем, че тази рецепта може да се направи само и единствено в България, където само тук може да стане ВТАСВАНЕ на зелето и да стане чорба, наречена "армеена чорба" или както там се нарича в разните области из България сокът от киселото (втасалото) зеле.

Това лекарство е излекувало десетки болни от рак, включително и откривателя му, нарочен от официалните "медици" за обречен, но излекуваните са само десетки, а можеше да са стотици, хиляди или милиони по простата банална причина, че ДЕЗИНФОРМАЦИОННАТА машина на ОФИЦИАЛНАТА ВЛАСТ в "медицината" пречи умишлено на тия знания. Така че остава ние сами да предаваме знанията от човек на човек.

"B ocнoвaтa нa зeлeвия coĸ cтoи лaĸтoбaцилyc плaнтapyм. Toй cъздaвa yниĸaлния вĸyc нa тpaдициoннитe бългapcĸи тypшии и бидoни c ĸиceлo зeлe. Toзи лaĸтoбaцилyc мoжe дa виpee caмo нa тepитopиятa нa Бългapия, зaтoвa чecтo ĸaзвaм, чe ни e дap oт Бoг.

Bзeмaм eдин плacтмacoв бидoн oт 100 литpa. Πълня гo нaпoлoвинa cъc зeлe и нaпoлoвинa c чeшмянa вoдa. Bътpe cлaгaм oщe 3-4 ябълĸи, лимoни и дюли. Koгaтo зeлeтo втaca дoбpe и coĸът e гoтoв, дoбaвям 370 гp. пчeлeн пpoпoлиc и пoлoвин ĸг. нacтъpгaн xpян. Πoлyчaвa ce cилeн имyнoпpeпapaт. Πpeдпaзвa oт гpип, oт нacтинĸи, изĸycтвeни виpycи дopи.

Moжe дa ce изпoлзвa и зa cвaлянe нa ĸилoгpaми, тъй ĸaтo ycпeшнo пpeчиcтвa opгaнизмa oт тoĸcинитe. Cтpaxoтeн e зa xopa, зacтpaшeни oт paĸ, нo и зa тaĸивa – oт pecпиpaтopни бoлecти.

Зeлeвият coĸ гo пия пo няĸoлĸo пъти днeвнo, пo eднa винeнa чaшa“, oбяcнявa пpoф. Янaĸи Kapaджoв. Bъзpacтният мъж пoдapявa peцeптaтa нa вcичĸи и ниĸoгa нe e иcĸaл пapи зa нeя, пишe „Уиĸeнд“. Toй ycпявa дa пoддъpжa здpaвeтo cи в дoбpo cъcтoяниe и чpeз пpaвилнo xpaнeнe. Πpoфecopът ниĸoгa нe cядaл нa мacaтa бeз ĸиceлo мляĸo, мeд или дpyги пчeлни пpoдyĸти. Блaгoдapeниe нa peцeптaтa мy дoceгa имa излeĸyвaни дeceтĸи xopa, a нa poдния ни пaзap oт тaзи зимa вeчe ce пpoдaвa зeлeвa тypшия c мeд. Знae ce, чe тя yмee дa oтĸpивa ĸoличecтвoтo нa paĸoви ĸлeтĸи в opгaнизмa, тъй ĸaтo пoвишaвa Рh." Това е рецептата на проф. д-p Янaĸи Kapaджoв.

Ние обаче ще ви ПРЕДУПРЕДИМ: не ползвайте това лекарство РЕГУЛЯРНО (всеки ден или периодично). Солта и киселината все пак са РАДЖАСТИЧНА (възбуждаща) храна и имат други обратни ефекти. А и не може да твърдите, че не сте куц, ако цял живот ползвате патерици. Защото всяко лекарство е ВРЕМЕННА ПАТЕРИЦА и когато сте здрави, трябва да я захвърлите, за да тичате (да се развивате) по-бързо. Защото всяко помощно средство забавя нашите естествени способности, които трябва да РАЗВИВАМЕ непрекъснато, за да не се налага да се лекуваме.

На тази страница има много други средства за повишаване на имунитета, сваляне на киселинността и пречистване на организма, които, ако са на ниво, няма да имате рак и каквато и да било болест.

20
(горе)

ПРЯСНО ИЗЦЕДЕНИ СОКОВЕ
ЗА СИЛА И ОПТИМИЗЪМ

Ползите за здравето от прясно изцедените сокове не са тайна за никого. За съжаление обаче, забързаният съвременен човек често ги пренебрегва. Здравословните сокове съживяват тялото и ума , като същевременно прочистват и предпазват организма от различни видове заболявания.

Предлагаме ви 10 изключително вкусни и лесни за направа рецепти на здравословни сокове, като ви гарантираме, че благодарение на тях ще се почувствате енергични и в отлично здраве.

1. Здравословен сок за прочистване на цялото тяло

Използвайте 3 части ябълка, 1 част джинджифил и 3 части морков. Този здравословен сок съживява тялото, а козметиците обикновено го препоръчват, защото има изключително добър ефект при чувствителна и нежна кожа . Ползите от тази рецепта, обаче, не се ограничават само до кожата. Този здравословен сок има благоприятен и прочистващ ефект върху цялото тяло.

2. Здравословен сок при висок холестерол

Сокът от ябълка, краставица и целина е известен като чудесно средство в борбата с рака и намаляването на холестерола. Той, също така, подобрява всякакъв вид стомашно-чревни неразположение и е много ефикасен при главоболие. Особено препоръчителен е, ако вече сте минали 30 годишна възраст. Ако изпивате по един такъв сок всеки ден, вече няма да има нужда да се притеснявате за нивата на холестерола в кръвта ви , тъй като те ще бъдат успешно регулирани. 

3. Здравословен сок „Супер свеж дъх”

Този сок е специално за хора, които искат да подобрят тена на кожата си. Съставките са ябълка, морков и домат. За по-добър ефект използвайте зелени ябълки. Този сок също има и едно допълнително предимство- премахването на лошия дъх . Това се дължи на комбинацията ябълка и домат.

Примерна пропорция-2 части ябълка, 2 части морков и 1 част домат.

4. Супер охлаждащ здравословен сок

Комбинацията от мляко, горчива тиква и ябълка се използва, когато вътрешната топлина на тялото е много висока. Този сок действа охлаждащо и веднага ще ви накара да се почувствате по-комфортно. Много е подходящ през летните месеци, а също така, както и предишната рецепта, се бори ефикасно с лошия дъх.

Примерна пропорция: 1 част горчива тиква, 1 чаена чаша мляко, 2 цели ябълки.

5. Здравословен сок за красива кожа

Известен факт е, че портокала и краставицата са сред най-съществените съставки в грижата за кожата. Нещо повече, комбинацията портокал, краставица и джинджифил представлява страхотна добавка, която ще подобри текстурата на вашата кожа и съдържанието на влага в нея.

Примерна пропорция- 2 части портокал, 2 части краставица, ½ част джинджифил.

6. Здравословен сок „Нещо диво”

Ябълка, ананас и диня се сливат е едно, за да формират един чудесен сок , който е отличен помощник за бъбреците и пикочния мехур . Също така помага за разграждане на излишните соли в тялото.

Примерна пропорция-2 ябълки, ½ ананас и ¼ диня (Семената трябва да бъдат премахнати, в противен случай вкусът ще бъде различен)

7. Здравословен сок „Витамин”

Това е изключително здравословна рецепта за сок, която съдържа всички необходими витамини. Приготвя се от Манов мед, черно грозде, диня и мляко. Ако имате деца много ще им хареса. Освен витамин С, сокът съдържа и витамин В2, а също така увеличава клетъчната активност и засилва имунитета на организма. 

8. Здравословен сок за регулиране на кръвната захар

Този здравословен сок спомага за регулиране на кръвната захар. Приготвя се от круша и банан. Крушата е полезна при язва, запек, и затруднено уриниране , а също така спомага за облекчаването на треска и кашлица. Бананът пък е подходящ за хора, които имат високо кръвно налягане , той съдържа и триптофан, вид протеин, който тялото преобразува в серотонин-хормонът на щастието, който подобрява настроението ни. Тази здравословна рецепта е много подходяща за хора, които трябва да спазват строга мярка, по отношение на консумацията на захар.

Примерна пропорция- 3 части круша и 2 части банан.

9. Здравословен антиоксидантен сок

Комбинацията от манго, круша, моркови и ябълка действа като силен антиоксидант. Този сок изчиства организма от токсините и понижава кръвното налягане, освен това, благодарение на мангото, има превъзходен вкус.

Обаче да знаете, че плодовете трябва да се консумират само от един вид, т.е. само круша, само ябълка, само манго и т.н. Тия комбинации имат само търговска, маркетингова стойност, но не и здравна. Консумирайте плодовете само и единствено 1/2 – 1 час преди ядене.

Все пак екстрено 2-3 пъти може да ползвате тая комбинация, няма да ви отрови – ние говорим да няма системна и постоянна употреба от нея.

Примерна пропорция- 3 части манго, 2 части круша, 2 части морков, 2 части ябълка.

10. Здравословен сок за здраво сърце

Този сок се приготвя от ананас и грозде. Обикновено се използва черно грозде. Напитката е с високо съдържание на желязо. Ананасът действа благоприятно върху стомашно-чревния тракт и има противовъзпалителни свойства, а гроздето е известно като много полезно за сърцето.

Примерна пропорция- ½ ананас и 1 пълна чаша грозде

2
(горе)

ПРЕЧИСТВАНЕ С БИЛКИ И ПЛОДОВЕ
ЗА ДОБЪР МЕТАБОЛИЗЪМ И ПОДМЛАДЯВАНЕ

Диетата се базира на редуване на твърди и течни храни.
Тази диета, според нейните създатели, насърчава дълбоко прочистване на организма , укрепване на неговите защитни функции и добър старт на метаболизма. По време на "сухите" дни се използват много зеленчуци, количеството на мазнините и солта е ограничено.

В "течните" дни можете да пиете вода, сок, билков чай и други.
Диетата носи максимална полза при спазване в рамките на 3 седмици: първата седмица – разтоварване на организма, втората – ускоряване на метаболизма, а третата – възстановяване. До края на третата седмица ще загубите около 10% от теглото, ще се чувствате по-енергични, по-фини и по-млади.

Препоръчително е да комбинирате този план за хранене със сауна, упражнения, масажи и други процедури за прочистване и увеличаване обмяната на веществата. Всички тези процедури ще се повишат ефективността на диетата, ще позволят подобряване на състоянието на кожата и вътрешните органи.
Примерно меню на диетата за добър метаболизъм и прочистване с билки и плодове:

1-ви ден
Веднага след като се събудите, изпивате чаша вода, или билков чай.

Закуска (изберете една от следните опции):
Обезмаслено кисело мляко, пълнозърнеста филийка, плодова салата;
Овесена каша (овесени ядки);
Обезмаслена извара и плодове .

Обяд: голяма зеленчукова салата с обезмаслено кисело мляко, или лимонов сок с една чаена лъжичка зехтин, малко зеленчукова супа и филия хляб.

Вечеря: плодове половин час преди ядене, чаша кисело мляко, задушени зеленчуци без мазнина, 50 гр. кафяв ориз.

Закуски между храненията: (не се препоръчва, но в преходния период може) пресни плодове, сушени плодове, ядки (30 г).

2-ри ден
Само течни продукти: растителни и плодови сокове, вода, билков чай.

3-ти ден
Веднага след като се събудите, изпивате чаша вода с лимонов сок, зелен чай или бульон с мента.

Закуска: порция овесени ядки, без захар, с обезмаслено мляко, плодове.

Обяд: зеленчукова супа, листна салата, 50-100 г спагети или елда, плодове, билков чай.

Вечеря (изберете една от следните опции):
Една порция боб, салата от пресни зеленчуци, плодове;
Картофи сварени с кожата, салата от домати и краставици, плодове.

4-ти ден
Сок, вода, чай.

3
(горе)

ВРЕДАТА ОТ ХЛЯБА

Умеете ли да замесите истински домашен хляб ? Ако не знаете, може би е дошло време да се научите. Това ви казваме, за да ви стане по-ясно, когато научите какви химикали съдържа хлябът, който купувате.

Вярвате или не, само една трета от хляба от хлебарниците или супермаркетите, в себе си не съдържат пестициди или други вредни вещества! И което е още по-лошо, само преди десетина години, хлябът е поне двойно по-качествен от днешния.

Последното изследване показва, че 63% от пробите съдържат поне един пестицид, а в 17% има два или повече химикала. В сравнение с резултатите от 2000 г., стойността на тези отровни вещества двойно се е увеличила!

А още по-лошото е, че тези резултати са валидни дори и за продуктите, които са обозначени като органични храни . Експертите смятат, че замърсяването с пестициди се е увеличило, тъй като не се спазват процедурите на биологичното отглеждане зърнени култури, но има и възможност, че прехвърлянето на токсините се случва и при съхранение на зърнени култури, брашно или при самото изготвяне на хляба.

Предишни изследвания са потвърдили, че дори и малка количество пестициди, ако се внасят в организма ежедневно, могат да повлияят на нашето здраве.

Група учени от Оксфордския университет препоръчват да се избягва консумация на хляб или да се ограничи използването му.

Въпреки това, асоциациите на пекарните смятат, че тази история е нереалистична и е в интерес за увеличаване на продажбите на т.нар органични продукти, които са няколко пъти по-скъпи от обикновените.

Какво от това е вярно, т.е. дали хлябът, направен от неорганични зърнени храни, остава да решим сами. В същото време ви препоръчваме да си правите сами хляб, и то от пълнозърнесто брашно. И без мая:

Рецепта за домашен хляб без месене

Необходими продукти:
3 ч.ч. брашно (каквото си изберете, може да се смесват различни видове), 1,5 ч.ч.
хладка вода, 1ч.л. сол, на върха на 1 ч.л. суха мая (предполагам около 2 г или по-малко), няколко обезкостени черни маслини.
Начин на приготвяне

1. Смесваме брашното, солта и маята и към тях прибавяме хладката вода и маслините. Разбъркваме добре до като получим нещо средно между гъста каша и тесто.

2. Оставяме го в съда за десет часа на стайна температура да втаса. След това съдът се е изпълнил с гъста каша с много мехури.

3. Изсипваме сместа върху набрашнен плот и я овалваме в брашно, без да месим. Загряваме във фурната и съда с капак, който предварително сме намазали с олио.

4. Изсипваме всичкото тесто в загретия съд, затваряме капака и печем 30-35 мин на 230 градуса. След това го махаме, за да може за още около 10-15 мин хлябът да се зачерви.
 

Рецепта за Кралски хляб

С нож срежете на малки кубчета (внимавайте, когато правите кубчетата с нож. Докато режете, нека ножът максимално се движи до средната част на хляба. Между кубчетата сложете парчета вкусен кашкавал по ваш избор. Хубаво то подправете, като добавите, риган и подправки по желание. След като приключите с подправките, добавите ситно нарязан млад лук, което ще обогати вкуса на вашето кралско хлебче.

Увийте хляба в алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна за 15 минути. След това извадете хляба от алуминиевото фолио и го поставете в загряна фурна, като печете до готовност.

БЕЛИЯТ ХЛЯБ – ОПАСЕН ЗА ЗДРАВЕТО НИ
Повишава киселинността, задържа водата и отделянето на отровите, руши клетъчните белтъчини и зъбите, причинява запек (направо циментира червата), сърдечни и мозъчни смущения, хемороиди, суха кожа, влошено зрение и слух! Холиведските звезди изключват ТРИТЕ БЕЛИ ОТРОВИ: сол, захар и БЯЛО БРАШНО. Не засища (не храни), защото от него са отделени основни вещества, показани на таблицата:
ОТРОВАТА "БЯЛ ХЛЯБ"
БЕЛИЯТ ХЛЯБ, скритата отрова

4
(горе)

СЕДЕМ ХРАНИ, КОИТО УБИВАТ ИМУНИТЕТА НИ

Винаги сме смятали, че храната е удоволствие и наслада, но това не означава, че не съществуват някои не чак толкова полезни продукти . Някои вкусотии ни зареждат с тонус, но други са способни буквално да изсмучат енергията ни.

Затова по-добре се опитайте да изключите тези храни от менюто си. Или поне да ги намалите. Ето кои са те…

Хлебни изделия
И, да, към тях спадат и любимите ни тортички, пастички и всякакви такива вкуснотийки. Те водят до проблеми с червата, а от там и до дискомфорт и лошо настроение.

Кафе
Да, точно така. Напитката, с която сме свикнали да се събуждаме, всъщност действа стимулиращо за съвсем кратко. После предизвиква умора, сънливост и дори депресия.

Червено месо
То е много тежко и трудно усвоимо, което кара организма да се чувства по изтощен. Доказано е и че червеното месо предизвиква депресия.

Консервирани и държани в хладилник храни
Те тъпчат тялото ни с ненужни токсини, които влошават не само здравословното състояние, но и настроението.

Храни за бързо хранене
Доказано е, че те водят до клинична депресия. Те натоварват организма с излишни мазнини и сол и предизвикват сънливост.

Алкохолът
Дехидратация, сънливост, мускулна слабост, неспособност за концентрация… Алкохолът причинява всичко това, ако се консумира прекалено.

Захар и безалкохолни напитки
Те рязко покачват кръвната захар, след което тя рязко спада… заедно с настроението.

5
(горе)

ШЕСТ ПРЕЧИСТВАЩИ ЧЕРНИЯ ДРОБ ХРАНИ

Черният дроб може да се опише като орган, който отстранява отровите от организма. Той е вторият по големина орган в човешкото тяло и извършва много и важни функции, затова е важно да се грижим добре за него.

Едни от функциите му са да регулира мазнините, да балансира хормоните и да подпомага храносмилането. Има наистина много храни, които могат да улеснят функциите му и тук са изброени някои от тях.

Моркови
Морковите оглавяват списъка, защото са богати на бета-каротин. Морковите регулират кръвната захар и намаляват възбудата на организма. Те са добър източник на енергия и могат лесно да се включат в диета. Когато консумирате храни, които прочистват черния дроб, е важно те да са свежи и органични.

Чесън
Действието на чесъна е свързано с прочистване и подсилване на кръвта. Той съдържа голямо количество алицин и селен, които помагат за прочистването на черния дроб. Чесънът не спомага само за добрите функции на черния дроб, но и на бъбреците също така. Той активира отделянето на ензими, които изхвърлят токсините от организма.

Лимони
Тези прочистващи черния дроб храни като лимоните можете да консумирате и под формата на сок. Той е богат на Витамин C, съдържа анти-оксиданти и е богато алкализираща храна. Спомага още за прочистването на жлъчния мехур, на бъбреците, хранителните канали и белите дробове. Добавете малко лимонов сок в чаша топла вода за добро храносмилане!

Зеленолистни зеленчуци
Зелените листни зеленчуци са чудесни храни за прочистване на черния дроб. Те са богати на растителни хлорофили, които абсорбират токсините в кръвния поток. Вкарайте тези храни като спанак, лапат и рукола в диетата ви. Те са и източник на фибри, могат да бъдат консумирани сготвени, сурови или под формата на сок.

Цвекло
Цвеклото съдържа т.нар. бетамин, който стимулира клетките на черния дроб. Той също така предпазва черния дроб и жлъчните пътища, което играе голяма роля в храносмилането на храната. Цвеклото е богато на редица витамини и минерали. Не само че прочиства черния дроб, бъбреците и жлъчния мехур, но също така и стабилизира кръвната захар.

Чай от глухарче
Чаят от глухарче има свойства на анти-оксидант и прочиства кръвта. То е растително лекарство, което се използва от векове. Луковицата на глухарчето стимулира потока на жлъчните пътища и действа като тоник за черния дроб. Чаят от глухарче има и превантивна и възстановителна функция. Опитайте се да заместите дневната си доза кафе с чаша от този чай и ще усетите бързо промяната.

Един от най-важните методи за прочистване на белия дроб е пиенето на много вода. Не е нужно да консумирате всичко от горе изброеното, просто се запознайте с храната, която действа най-добре на тялото ви.

6
(горе)

ЕЛИКСИР ЗА СИЛЕН ИМУНИТЕТ

Пригответе си този еликсир на здравето , който ще ви послужи за сваляне на килограми, укрепване на имунната система или просто за освежаване на тялото. Напитката има много разновидности, но всички те са на основата на чай от джинджифил.

Ние ви предлагаме следната рецепта, която може да разнообразите по ваш вкус. Обелете и нарежете на ситно (или настържете) 3 сантиметра корен от джинджифил. Залейте го с 1/2 литър вряща вода и го оставете да престои в продължение на 5 – 7 минути. Към готовия чай прибавете свеж портокалов сок, изцеден от 2 средно големи портокала. Подсладете напитката с пчелен мед на вкус. Ако приемате чая с цел сваляне на килограми, не го подслаждайте. Приемайте еликсира сутрин, леко затоплен, поне 20 минути преди хранене. За подсилване на имунитета пийте от студения чай през целия ден.

Забележка: Цитрусовите плодове са най-добрите приятели на джинджифила, така че не се ограничавайте само с портокал. За рецептата може да използвате също лимони, грейпфрут или мандарини.

7
(горе)

БИЛКА СРЕЩУ УМОРА И СТРЕС

Напрежение, нервност, стрес … Има билка, която ще ви помогне да се отпуснете за много кратко време.

Става дума за дафинов лист.

Всичко, което трябва да направите е да вземете един изсушен дафинов лист, да го поставите в пепелника, да го запалите и да излезете от стаята. След 10 минути листото ще изгори, а стаята ще бъде пълна с дим, който създава специална атмосфера.

Именно ловоровото изгаряне освобождава специфични вещества, които помагат да се намали умората и да се отпуснем.

Вдишавйте и почувствайте, как се отпускате!

8
(горе)

ЧЕСЪН, МЕД, ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ СРЕЩУ РАК, КРЪВНО, АРТРИТ, ЗАТЛЪСТЯВАНЕ

Проучвания доказват чудодейните свойства на  комбинацията от чесън, ябълков оцет и мед, която може да лекува най-различни болести от рак до артрит. Експертите твърдят, че това здравно трио може да премахне мускулни, или ставни болки, артрит, астма, високо кръвно налягане, хемороиди, безплодие и импотентност, зъбобол, настинки и инфекциозни заболявания, затлъстяване, язви, намалява високото кръвно налягане и холестерол, намалява риска от рак на гърдата и дебелото черво, стимулира имунната система.

Изследвания към MD Anderson Хюстън онкологичен институт в Хюстън, на Пенсилванския държавен университет твърдят, че някои съставки в комбинацията чесън-ябълков оцет-мед предотвартяват рак на гърдата, дебелото черво, хранопровода и кожата.

Д-р Хен Лий Тано пише в уважаван вестник в Китай, че пациенти, лекувани с това чудо преди закуска, показват забележително намаляване на високо кръвно налягане и холестерола за по-малко от седмица. Ralim диетолог Emlio Stelfani, които с години правят научни изследвания, са доказали без съмнение, че чесън, ябълков оцет и мед, са магически елексир на природата.  

Домашно медицинско чудо
    Поставете следното в блендер:
    1 чаша ябълков оцет
    1 чаша мед 
    10 скилидки чесън

Пуснете блендера на висока скорост за 60 секунди. Изсипете сместа в стъклен съд. Оставя се в хладилник в продължение на пет дни. Нормалната доза е две супени лъжици в чаша вода или плодов сок, гроздов или портокалов сок преди закуска.

Нивата на вредният холестерол падат значително при хора,които са консумирали от вълшебната течност. Едно изследване на 261 възрастни пациенти от Германската асоциация на общопрактикуващите лекари, твърди, че серумния холестерол и триглицеридите – фактори, свързани с риска от сърдечно-съдови заболявания са намалели значително от редовната употреба на чесън и оцет в храната.

В рамките само на няколко седмици, болните могат да извършват обичайните си дейности, благодарение на този прост тоник.

ЕТО ДРУГА ПОДОБНА РЕЦЕПТА
със същите съставки

НА ГЛАДНО ПО ДВЕ СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ.
ЛЕЧЕБЕН БАЛСАМ ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ХОЛЕСТЕРОЛ
И ПОВИШАВАНЕ НА ИМУНИТЕТА
.
РЕЗУЛТАТЪТ СЕ УСЕЩА ЕДВА ПРИ ПЕТИЯ ДЕН,
НО ТОВА НЕ СА ХАПЧЕТА ЗА БЪРЗО ДЕЙСТВИЕ…

Лечебният микс тук е един от най-мощните и ефективни, действащ безотказно, ако се поема редовно поне 3 седмици. Но и не е препоръчително за всички билки и лечебни комбинации да се употребяват повече от 3 седмици (21 дни), ако няма нещо екстрено и наложително. Иначе организмът и вредителите му свикват с подобен вид "противници"!

Всички изобретения на официалната медицина и фармацевтика за обиране на парите на наивниците, наречени "лекарства" и "хранителни добавки", са излишни, ако вие ползвате даровете на природата. Когато тя се е погрижила да ни дари със сила и красота, тогава не е имало доктори.

Тази лечебна смес бори хипертонията, холестерола, прави здравето устойчиво, кожата пречистена, защото пречиства и черния дроб.

Трябва да пиете по две супени лъжици всяка сутрин на гладно и до ден пети ще бъдете изненадани от ефекта.

Посредством тая смес ще имате ударно засилен имунитет, преборена хопертония, нормално кръвно, облекчени артритни болки, защото отстранява лошия кръвен холестерол.

Съвсем простовата рецептичка, състояща се от чесън, ябълков оцет и естествен мед.

Съставки:
1. Ябълков оцет – една водна чаша.
2. Естествен мед – една водна чаша.
3.
10 обелени чеснови скилидки.

Без да режете или счуквате скилидките чесън ги изсипвате в друг по-голям буркан от стъкло, заедно с меда и оцета. Използвайте сместа поне след 2 дни. Приемането трябва да е винаги на гладно по две лъжици сутрин, а първото хранене след това да е поне след половин час. Не трябва да ядете скилидките, силата им преминава в сместа, но и няма нищо лошо, ако след половин час от приемането на сместа периодично да си похапвате по някоя скилидка.

Виждате, че тая рецепта противоречи на горната със същите съставки по начина на приемане на чесъна. И ние категорично казваме, че тая тук е правилната.

И не забравяйте, че природосъобразните рецепти като тия тук действат, ако живеем природосъобразно, т.е. ако не ядем месо, сол, захар, бяло брашно и не правим грешни хранителни комбинации. Иначе не действат.

9
(горе)

МЕДЪТ Е АНТИБИОТИК ПРОТИВ ВЪЗПАЛЕНИЯТА

Медът може да унищожи бактериите, предизвикващи хронична хрема, съобщават канадски учени в доклада си, изнесен пред американските отоларинголози по време на тяхна конференция.

Специалистите от университета на Отава са изследвали действието на меда върху 11 щама микроорганизми (в това число и на такива опасни възбудители какъвто е златистият стафилокок), които често са устойчиви към антибиотиците и не са поддават на тяхното въздействие.

Оказва се, че медът унищожава бактериите, както в дълбочината на течностите, така и по тяхната повърхност. Ефективността на неговото действие е сравнима с ефективността на антибиотиците, при това устойчивите към антибиотици бактерии също загиват при контакта си с меда, обобщава Ройтерс.

Известно е, че хремата се предизвиква както от вируси, така и от бактерии.

Вирусната хрема обикновено не изисква прилагането на антибиотици и минава сама, но бактериалната хрема трябва да се лекува с антибиотици. Но ако бактерията придобие устойчивост към тях, заболяването може да се превърне в хронично. В този случай медът може ефективно да замени антибиотиците и да излекува болестта, убедени са канадските учени.

Медът е преработен цветен нектар. Той съдържа 13-20% вода, 75-80% въглехидрати (глюкоза, фруктоза, захароза), витамини, а също така антисептични вещества, заради които той се използва широко като лечебно средство в народната медицина.

ВНИМАНИЕ:
НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ МЕДА С КАКВАТО И ДА БИЛО ДРУГА ХРАНА, КАФЕ ИЛИ СОК. МОЖЕ САМО С ВОДА, ЧАЙ или при специални рецепти за специални случаи. Употребявайте МЕДА САМО НА ГЛАДНО!

10
(горе)

СЕДЕМ ХРАНИ ПРЕДИ ТРЕНИРОВКА

Хапването не е задължително преди спорт. Но е добре, ако са минали часове преди последното ви ядене или забележите, че по време на тренировка губите сили.

Подходящата храна в този случай не бива да е пържена или мазна. Тя трябва да е богата на въглехидрати и фибри. Протеините няма да ви дадат необходимото „гориво” за тренировките, така че ги консумирайте умерено. Тук са изброени някои примерни храни, които са подходящи преди тренировки и е добре да знаете.

ПЛОДОВЕ

Бананите са любима храна за спортистите преди тренировка. Лесно се смила и е лек за стомаха. Ако не обичате банани, може да пробвате с ябълка, портокал или праскова.

ОВЕСЕНА КАША

Овесената каша е пълна с фибри, така че не отнема много време, за да се усвои. Тази храна ще ви осигури енергията, необходима за тренировка. Правете си каша по старомодния и по-бавен начин над котлона, а не в микровълновата.

ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ХЛЯБ

Пълнозърнестият хляб съдържа много фибри и въглехидрати. Фибрите помагат за бавното освобождаване на енергия. Една или две филийки от такъв хляб е добро количество за ядене.

СМЕС ОТ ЯДКИ И ПЛОДОВЕ

Изберете си микс от сушени ядки без шоколад. Сушените плодове съдържат захар за засилване на енергията, докато ядките задържат нивото на инсулин от падане. Просто внимавайте да не прекалите с количеството от микса. Обаче приемайте такива комбинации само при крайна нужда, защото комбинацията на какъвто и да било плод с друга храна, е крайно вредна. Т.е. яжте плодовете (сурови или сушени) само на гладно 1/2 – 1 час преди ядене.

КИСЕЛО МЛЯКО

Киселото мляко е чудесна енергизираща храна, която можете да ядете преди кардио упражнения или такива за отслабване. Киселото мляко съдържа магнезий, който помага за усвояването на протеините и въглехидратите. Но НИКОГА не го яжте с плодове. Това на снимката е с ТЪРГОВСКА цел…

ПЛОДОВ НЕКТАР

Здравословният плодов нектар е чудесен начин да се заситите и хидратирате преди тренировка. Те съдържат захар и фибри, които ще ви помогнат да останете енергизирани през цялата тренировка.

ЕНЕРГИЙНА ВАФЛА

Вземете една енергийна вафла, която съдържа предимно въглехидрати вместо протеини. Тя също е добър вариант за хапване преди спорт.

Този списък в никакъв случай не е изчерпателен. Всеки реагира различно на храната, така че пробвайте кое от тези варианти ще ви пасне най-добре. Помнете, че не трябва да хапвате 30-60 минути преди тренировка, а поне 2-3 часа след ядене трябва да почвате тренировката, за да не ви тежи храната, а и тя да може да не само да се смели, но и да се усвои. Но ако искате да подобрите храносмилането си, може 1 час след ядене да тренирате, но до 80% от натоварването и по-малко…

11
(горе)

ХРАНИ И БИЛКИ СРЕЩУ СТАРЕЕНЕ

Искате да се радвате на младежки външен вид, но без да се подлагате на пластични операции. Тогава, какви са възможностите? Може би, една от най-лесните е да обърнем повече внимание на хранителния си режим. Ето какво трябва да включим задължително в менюто си:

Гинко билобата е много полезна
Има обширни и солидни научни изследвания, които подкрепят мнението, че употребата на Гинко билобата увеличава притока на кръв към мозъка – част от тялото, която е силно засегната от напредването на възрастта. Според европейско проучване, капацитетът на гинко билобата да помага на хора, болни от Алцхаймер и други форми на деменция, да станат по-социални и да се чувстват по-добре, е наистина голям.

Чесънът е много полезен
Чесънът отдавна е известен със способностите си да се бори с вирусите и бактериите, но помага и за намаляване на нивата на холестерола и кръвното налягане. Според японско изследване, чесънът намалява загубата на паметта при животните, свързана с напредването на възрастта. Смята се, че консумирането на една скилидка чесън на ден, независимо сурова или сготвена, помага да предпазим тялото си от рак и сърдечно-съдови заболявания.

Женшенът подобрява храносмилането
Сред японците женшенът е известен като Извор на младостта, който тонизира мускулите и кожата, подобрява апетита, храносмилането и помага за възвръщане на сексуалната енергия.

Ментата е много полезна
Освен, че помага при проблеми с храносмилането, често свързани с възрастта, ментата съдържа антиоксиданти, които ни предпазват от ракови, сърдечно-съдови заболявания и други здравословни проблеми.

Полезна ли е куркумата
Куркумата е мощно средство за борба срещу много типове болка и възпаления. Много от които са свързани със стареенето. Според последните изследвания помага да имаме здрав черен дроб и да се предпазим от ракови заболявания.

Полезен ли е витамин Д
Този витамин помага срещу загубата на костна тъкан, свързана със стареенето, както и много хронични заболявания като диабет, рак и сърдечни проблеми. А ако не страдаме от подобни проблеми, е доста по-вероятно да достигнем до старини.

Боровинките са антиоксиданти
Боровинките буквално натъпкани с антиоксиданти, боровинките са мощно лекарство за много здравословни проблеми. Високото им антиоксидантно съдържание определено си е заслужило славата. Донякъде всички полезни свойства на боровинките могат да се обяснят със способността на антиоксидантите да се борят с вредното действие на свободните радикали в организма. Те са тези, които се смятат за отговорни за болестите, свързани с увеличаването на възрастта.

Полезно ли е авокадото
Този плод, който много хора смятат за зеленчук, е добър източник на мононенаситени мазнини. Те могат да помогнат да се намали нивото на лошия холестерол в организма. Авокадото е добър източник и на витамин Е и може да помогне за поддържане на здрава кожа и предотвратяване на стареенето й. Витаминът може да помогне за облекчаване на горещите вълни по време на менопаузата. Авокадото е богато и на калий, който помага за намаляване задържането на течности и високото кръвно налягане.

Яжте често ядки
Повечето видове ядки, особено орехите, са добър източник на минерали. Те са богати на калий, магнезий, желязо, цинк, мед и селен. Добавянето на ядки към диетата може да подобри функционирането на храносмилателната и имунната системи, да подобри състоянието на кожата и да намали риска от рак. Помагат и за контролиране нивото на холестерола. Но внимавайте с ядките – гранясалите са не само неприятни на вкус, но и вредни за здравето.

12
(горе)

ПРИЧИНА ЗА РАКА И БЪРЗОТО СТАРЕЕНЕ
СА КИСЕЛИНО-ОБРАЗУВАЩИТЕ ХРАНИ

Световната медицина вече е наясно, че прекалено високата киселинност на организма е основна причина за повечето (ако не и за всички) болести на стареенето – диабет ІІ, рак, сърдечносъдови и затлъстяване. Авангардната теория е потвърдена от откритието на китайски медици от Академията на науките в Пекин, че ракът се причинява от повишената киселинност в организма. Балансирането й в стойности Ph-7,0 – 7,2 предпазва от ракови болести и спира ускорения процес на стареене.

Началното покачване на pH+ може да доведе до кристализиране на солите в урината и до образуване на пясък и камъни в бъбреците, пикочния мехур, черния дроб и злъчката.

Защо имаме проблеми с киселинността?

Честата употреба на кафе, алкохол, месо и колбаси повишава киселинността. Намаляват я със сигурност зеленчуците. При плодовете – едни я повишават, като цитрусовите, други я намаляват.

Човешкият организъм е интелигентна система и като прекаляваме с тези храни и напитки, той търси начин да неутрализира киселинността им и му трябват алкални храни и води. Но тук изниква нов проблем, който е характерен за последните десетилетия.

Микроелементите в земеделските земи постепенно се изчерпват, културите, отглеждани върху тези земи, съдържат все по-малко необходими хранителни вещества. За да бъде здраво, човешкото тяло трябва да получава 90 раз-лични хранителни вещества. Като цяло, ако телесните течности са кисели-нни, те търсят алкални минерали, с които да реагират, като Натрий, Цинк, Желязо и Калций.

Особено полезен е последният минерал – калцият. Той се набавя в големи дози от вече доста забравени храни като домашна извара и всички зеленолистни зеленчуци.

Чрез калция клетките добиват повече енергия за контракциите си, с които изхвърлят токсините. Дефицитът му предизвиква затлачване на клетките с токсини, постоянно повишена киселинност в организма, която е идеална среда за възникване на ракови клетки. А раковите клетки не са нищо друго, освен видоизменени от самия организъм клетки за повишена циркулация на кислород, необходим за елиминиране на киселинността.

Ако киселинността ни е нормална, наред с чистотата на организма, не е възможно поява на ракови клетки!!!!!!

В своя научен труд “Обратимост на стареенето”, д-р Санг Уонг през 1990 г. очерта важността на равновесието на рН+ за поддържане на здравето

“Така рН+ на слюнката съответства на извънклетъчната течност… Хартиения тест (лакмус) за рН+, направен със слюнка, е най-последователният и най-категоричният физически знак за синдрома на липсващ йонен калций… рН+ на слюнката на здрав човек, на когото не му липсва йонен калций, е леко алкална, между 7.5 и 7.1. Слюнката с рН+ от 6.5 (леко киселинна) до 4.5 (силно киселинна) показва състояния съответно на слаба до силна липса.

Повечето деца са тъмно сини, т.е. с рН+ от 7.5. Повече от половината възрастни са зелено-жълти – рН 6.5 или по-ниска, което отразява липсата на Калций поради стареене и грешки в начина на живот. Пациенти с рак обикновено са ярко жълти, т.е. с рН+ 4.5, особено когато са в последна фаза.

Въпросът не е само да спрем да пием кафе или алкохол – особено вино и бира, а да търсим начин да ги заменим с поемане на алкални храни и води за баланс. Леко алкалните минерални води като горнобанската, хисарската и банкянската и др. са добър помощник.

Приемането на йонен калций като хранителна добавка също помага, но за немалко български лекари „хранителна добавка“ все още е мръсна дума, защото са се опарили от всевъзможни фалшификати на нашия пазар. Но американските, руските, китайските и западноевропейските им колеги вече търсят помощта на утвърдени марки такива добавки, които набавят безценните йонни форми на калций и цинк .

Клинично изследване на д-р М.Т. Мортър (Арканзас, САЩ) показва, че ако анаболичното рН+ в урината и в слюнката, измерено при събуждане, е под 6,8, можем да сме почти сигурни, че храносмилането трябва да се подпомогне. Контролираните клинични проучвания на д-р Пол Яник (Пасадена, САЩ) потвърждават откритията на д-р Мортър и напомнят, че вътреклетъчното усвояване на хранителните вещества значително намалява, когато рН+ е под 6,8.

Както показват изследванията на двамата учени, допълването на храната с подходящи алкализиращи вещества влияе изключително благотворно за покачване на рН+ (намаляване на киселинността) в системата, защото попълва запасите от алкални минерали и ензими. Липсите в системата се проявяват в храносмилателния тракт в последния момент, затова лекарите не трябва да чакат признаците и симптомите на лошото храносмилане да станат очевАдни. От гледна точка на профилактиката компенсирането трябва да започне, когато симптомите са минимални, т.е. ако при проверка на нивото на алкалността анаболичното рН+ е под 7.4.

Диетите, богати на белтъчини, мазнини и въглехидрати и едновременно бедни на зеленчуци и сурови храни, претоварват храносмилателните механизми. Това възпрепятства правилното храносмилане и претоварва имунната система с ненапълно разградени макромолекули и токсини. Храносмилателните разстройства на свой ред се утежняват от високото съдържание на пестициди и стимулиращи храни, използвани много често в западните и изпапагалстваните от тях български "диети".

13
(горе)

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА МАСЛИНИТЕ:
ПРОТИВ ХИПЕРТОНИЯ И РАК

С пет-шест маслини преди всяко ядене ще намалите и апетит, и килограми. Диетолозите го знаят това добре, защото маслините освен добра храна, тя нормализира и метаболизма, т.е. изгаря излишните вещества, което се постига и от пречистващата им роля върху черния дроб.

Просто опитайте горния съвет и ще се уверите. Или ако не сте се заситили добре след ядене, хапнете 3-4 маслини.

Може би затова маслинената клонка украсява "мъдрите" глави на древните мъдреци, както е и символ на мира, в човката на белия гълъб.

Затова всички лечебни свойства на  маслините са мили не само известни, но и използвани в най-дълбока древност. Добивали са от тях зехтин – най-полезна и най-лечебна мазнина, известна до сега. Така и пастата от маслини е лековита, питателна и засища. Много диетолози прибавят маслини към рецептите си за здравословно хранене, защото наред с черен шоколад, ядки, бадеми и др. семена те съдържат изключително полезните мастни киселини (мононенаситените омега-6, омега-9, водещи до стопиране необходимостта от наситените мастни киселини, натрупващи холестерол.

Точно ненаситените мастни киселини са "виновници" за ниски количества на холестерол и от там за по-ниска вероятност от хипертония. Ето защо маслините в техните разновидности – зелени, черни (обезателно обезсолени), т.нар. стафида, и какви ли още не разнообразни видове, ще създадат предпоставка да отслабнете и то точно на най-личния и вреден сектор – ханш и корем.

Това се дължи на голямото количество питателни съставки, които уж в малки количества имат такъв мощен лечебен ефект като

Маслините притежават голям резерв от витамини А, В, Д и Е и то в големи количества, което ги прави и едни от най-мощните антиоксиданти. Което заздравява костите и зъбите (и белотата им) подобрява зрението, предпазва от инфекции, засилва метаболизма.

Витамин Е в маслините поддържа кръвоносните съдове, пази и от махмурлук

Кръвоносната система е здраво защитена от съдържащия се в тях витамин Е, който е преобладаващ в тях. Той е сочен като главен "причинител" на младостта, понеже се преборва успешно с положителни и отрицателни свободни радикали, причина за разрушаване на клетките, от което се запазват еластичността и здравината на кръвоносните съдове и сърцето. Маслините елиминират токсините не само в кръвта, но и от черния дроб, че даже и алкохола… Но да не почнете сега да се черпите, надявайки се на маслините – така само ще ги заносате, както и вашето здраве.

Маслините помагат за здравето на сърцето и артериите

За разлика от повечето други мазнини, зехтинът, получен от маслините, не вдига нивото на холестерола, понеже съдържащите се в него мононенаситени мастни киселини не го съдържат. Дори те са причина да гъ регулират до нормални нива.

Линолеевата киселина (омега-6) е другият феномен на маслините (EFA; базисна мастна киселина) – смятана за незаменима дори от официалната медицина.

Ракът се развива изключително в киселинна среда и понеже маслините алкализират организма заради ускорения метаболизъм, те предпазват от всякакъв вид рак, особено на простатата и гърдата.

Друга мазнина Б-систостерол, част от зехтина – освен предотвратяваща рак, укрепва и комуникационната система вътре в самата клетка.

Артритът и ревматизмът направо бягат от маслините и от техните продукти и подпомагат пречистването и развитието на цялата костна система при всички възрасти, особено при децата. Това дължим на витамините E, A, D и K, които са мастноразтворими, фиксиращи калция – предотвратяват неговата загуба и стимулират натрупването му. Т.е. маслините не само съдържат толкова полезни вещества, но и те помагат за усвояването и на други вещества от другите храни.

Щом маслините чистят кръвоносните съдове, значи преборват и високото кръвно налягане (хипертонията) и нормализират кръвоносната картина и поведение, нормализират секретите на жлъчния мехур и предотвратяват жлъчни камъни. Но официалната медицина и тук се изтарикатява да печели от РЕКЛАМАТА ЗА МАСЛИНИТЕ – листата на маслиновото дърво дават суровина за производство и на хапчета против кръвно. Но не се лъжете – в тях всички ЖИВИ съставки като ензимите, високите честоти на живота, витамини и минерали са унищожени. Така че единствена полза от такива хапове има само …рекламата.

Независимо дали е топъл или студен, зехтинът бори гастрита, язвите, снижава стомашни киселини и чисти стомашните стени. Затова едно от най-мощните пречистващи техники на черния дроб, изнамерена от йогите, е комбинацията зехтин и лимонов сок. Виж книгата "Пречистване на организма" на ГЕНАДИЙ МАЛАХОВ. Ясно е, тази смеска действа и на жлъчката, а черният дроб и злъчката се възприемат като един орган. Черният дроб е единственият орган, който пречиствайки целия организъм, същевременно замърсява и себе си и без активни техники, не е възможно да бъде пречистен. Хлоридът от зехтина нормализира черния дроб и спомага пречистването му, но ако живеете природонесъобразно, маслините и зехтинът няма да ви помогнат.

ВНИМАНИЕ!
Зехтинът е полезен суров и особено студено пресован, но ако го обработите топлинно (готвено) той става много по-вреден от сготвеното олио, а когато пържите с него, направо става ракообразуващ!

14
(горе)

ПОЛЕЗНИ ХРАНИ, КОИТО МОГАТ И ДА СА ОПАСНИ

Познати са ни много храни и напитки, които носят доста ползи за нашето здраве и хубост. Винаги, когато се прекали с нещо, то би могло да доведе до противоположен ефект.

Тъкмо тъй е и с някои от най-полезните храни, които могат да бъдат опасни за здравето , когато прекалите с тяхната консумация.

Портокали и домати

Въпреки че са много полезни и с високо количество на витамин С, не може да прекалявате с тяхното потребление. Според специалисти повишеният прием на киселинни храни може да доведе до рефлукс.

Това е често срещано състояние, при което стомашното съдържимо се връща обратно в хранопровода. Когато тези случаи зачестят, могат да отключат редица други усложнения, като хранопровод на Барет (усложнение на гастроезофагеалната рефлуксна болест, което се приема за преканцероза), разстройство, предракови лезии на хранопровода и други.

Препоръчва се да не се консумират повече от 2 порции на ден портокали и домати. Ако вече страдате от рефлукс или стомашно разстройство, избягвайте тяхното потребление.

Консервирана риба тон

Рибата тон в консерва е не само полезна и вкусна, но често присъства във вашите диетични режими на хранене. Удобна за употреба, с нейната консумация също не бива да се прекалява.

Рибата тон, освен че е с богато съдържание на омега – 3 мастни киселини , съдържа и живак. Прекомерният прием на живак може да доведе до проблеми със зрението, увреден слух и говор, липса на координация и мускулна слабост.

Затова, ако се храните диетично, не консумирайте повече от 5 консерви на седмица риба тон или опитайте да я замените със сьомга и морски дарове.

Соя

Соята има редица предимства за здравето, като помага да се контролират нивата на холестерола и кръвното налягане. Но това е само, когато консумирате умерено соеви продукти.

Превишеният им прием може да инхибира абсорбцията на желязо, което да доведе до желязодефицитна анемия. Също така, тъй като соята съдържа съединения подобни на естроген (изофлавони), при дългосрочна консумация на големи количества соя, може да доведе до появата на рак на матката.

Затова не консумирайте повече от две порции дневно соя и соеви продукти.

Спанак

Спанакът е сочен за един от най-полезните зеленолистни зеленчуци. Той е отличен източник на протеини, фибри, както и на различни витамини и минерали. Спанакът е с много лутеин – каротеноид и антиоксидант, който може да помогне за предотвратяване на свързани с възрастта дегенерация на макулата (честа причина за загуба на зрението и слепота).

От друга страна, зеленчукът е и с високо съдържание на оксалат, съединение, което може да доведе до образуване на камъни в бъбреците.

Бразилски орехи

Бразилският орех е една от най-полезните ядки, тъй като съдържа протеини, фибри, незаменими мастни киселини и селен. Спомага за намаляването на серумния холестерол и кръвно налягане. С неговата консумация трябва да бъдете особено внимателни, тъй като ядките на бразилския орех съдържат голямо количество селен, те могат да бъдат токсични, когато превишавате консумацията им.

В резултат на това, би могло да имате загуба на коса, крехкост или загуба на ноктите, дерматит, неврологични нарушения. Съветът на специалисти е да консумирате бразилски орех не повече от три пъти седмично и не повече от 10 броя ядки на консумация.

14-a
(горе)

ТОП 8 ЙОГА-ХРАНИ за ПРЕЧИСТВАНЕ, ЛЕЧЕНИЕ И АКТИВИЗИРАНЕ на ШИШАРКОВИДНАТА ЖЛЕЗА (ЕПИФИЗАТА), КОЯТО РЕГУЛИРА ПОВЕЧЕТО ЖЛЕЗИ С ВЪТРЕШНА СЕКРЕЦИЯ и ОТГОВОРНА за
ВИСШЕТО НИ СЪЗНАНИЕ
(АДЖНА ЧАКРА)…

 

Шишарковидната жлеза, наричана още епифизна жлеза, разположена в центъра на мозъка, се счита за местообитание на човешката душа. В много източници, епифизната жлеза е посочена като третото око. Тази малка жлеза е пряко ангажирана с постигане на по-високи нива на съзнанието, като действа като проводник между мозъка и заобикалящата ни реалност, която излиза извън обичайните стереотипи и ежедневието. Как да се активира епифизната жлеза? Какви храни трябва да се консумират, за да може епифизната жлеза да работи правилно?

Асо сте хората, които се занимават с духовни практики и се стремят към пълна мобилизация на вътрешния си потенциал, трябва да се "свържете" с епифизната жлеза. За да направите това, започнете с укрепването на работата си с помощта на детоксикация и правилно хранене. Проучванията показват, че при много хора с неправилно хранене, поемащи пестициди, химически добавки и токсини, епифизната жлеза става по-малко активна или спира да работи почти напълно. В защита на тялото от тези вредни вещества имунната система натрупва калций, който се основава на епифизната жлеза. На свой ред обаче, фосфатни кристали блокират правилното функциониране на епифизата, като затварят достъпа до енергия, която е информационното поле на Земята и Космоса. За повечето хора желязото е напълно блокирано от калция. Ето защо, ние изпитваме трудности при практикуване на медитация, различни духовни практики и дори приемането на природни лекарства. Много хора не получават желания ефект дори от физическата йога – асаните, йога позите. Следователно, процесът на детоксикация на тялото е съществена процедура за започване на работа на вътрешния "АЗ"...

1. Мелатонинът хормон на епифизната жлеза

Самата епифизна жлеза произвежда хормона мелатонин, който регулира ритмите на организма (вътрешния часовник). Мелатонинът също е свързан с релаксацията и визуализацията, така че хората често вземат мелатонин за сън или за възстановяване след сривове, дължащи се на голяма умора, от пътуване или стресове. Ако решите да използвате мелатонин капсули, се уверете, че те са направени на растителна основа и не са тествани върху животни. Най-добре е да започнете да приемате мелатонин в минимално количество, но не използвайте мелатонин добавка повече от три месеца последователно.

Въобще приемането на синтезиран мелатонин, както и всеки синтезиран хормон, пък и всякакво синтезирано, извлечено от естественото му място лекарство, е вредно и го ползвайте само в изключителни случаи.

За тези, които държат само на естествените храни, се препоръчва да използват редовно тези продукти: кардамон, горчица, копър, портокали, череши, овесени ядки, банани, лук, печени картофи, Дейзи, слънчогледови семки, бадеми.

2. Етерично масло от риган за активиране на шишарковидната (епифизната) жлеза.

Етеричното масло от риган или като екстракт значително ща помогне на тялото в процеса на пречистване, като помага да се премахне наслоения около епифизната жлеза калций. Освен това, етеричното масло от риган се отразява положително върху ендокринната система. Той се използва масово в Индия за последните хиляди години. В западния свят ригановото масло е известно със своите свойства за укрепване на имунната система. За максимален ефект 100% естествено органичено етерично масло от риган.

3. Суровото какао подобрява работата на епифизата.

Сурови какаови зърна или суров органичен шоколад помагат за ускоряване на детоксикацията на епифизната жлеза поради високото си съдържание на антиоксиданти в него. В допълнение към пречистването естественото какао активира епифизната жлеза и помага на медитацията и концентрацията.

4. Храни, които съдържат хлорофил, стимулират епифизната жлеза.

Такива хранителни добавки като спирулина, морски водорасли, пшеница, маруля, люцерна съдържат уникален продукт – хлорофил. Този растетелен пигмент е отговорен за фотосинтезата. Консумация на големи количества на хлорофил помага за предотвратяване на заболявания като диабет, атеросклероза, язва, рак. И също така ако го използвате всеки ден – той активира епифизната жлеза.

5. Суровият ябълков оцет пречиства епифизата от калция.

Естествен детоксикатор е суровият, нефилтриран ябълков оцет. Той съдържа голямо количество оцетна киселина помага на декалцификацията на епифизната жлеза. При редовна употреба ябълковият оцет нормализира храносмилателната система и очиства организма от токсини. Ябълковият оцет има много други предимства. Имайте предвид, че единственият полезен 100% органичен естествен суров ябълков оцет е, който има утайка на дъното.

6. Йодът пречиства епифизната жлеза от калция.

Повечето от нас използват чешмяна вода, която, за съжаление, е практически наситена с флуор, което води до калцификация на епифизната жлеза я блокира. Йодът допринася за отстраняване на флуоридите от тялото. За да направите това, трябва редовно да използвате следните продукти: водорасли, броколи, зеле, бадеми, портокали, ленено семе, сусам, копър, мащерка, васаби. Честа добавка е лецитинът, който също обогатят организма с йод, но само ако той е направен от естествени съставки.

7. Рибеното масло и витамин К активират и пречистват епифизната жлеза от калция

Рибеното масло е известно със своите полезни свойства, като се използва за лечение на заболявания като атеросклероза, остеопороза, рахит, туберкулоза, анемия, зъбен кариес, и много други. Той съдържа витамини K1 и K2, които отстраняват калция, натрупан в цялото тяло, включително и от епифизната жлеза. Можете да използвате както рибено масло, така и хранителни добавки, съдържащи витамини К. Някои източници посочват, че той се усвоява най-добре с витамини А и D3.

8. Бор за пречистване на епифизната жлеза.

Най-новото допълнение в топ 8 на прочистващи епифизата вещества включват такива минерали като бор. Именно в тези продукти: цвекло, сушени сини сливи, кайсии, царевица, ечемичено зърно, леща и др. Също така борът е хранителна добавка, която може да бъде закупена от всяка аптека. Той е включен в метаболитните процеси на калция, фосфора и магнезия.

18
(горе)

За по-добро разбиране на материала ПРЕДИ да дам РЕЖИМ на живот и хранене, ще ви препиша…

Писмото ми до лекари, опитали да „лекуват” баща ми. Вместо да ЛИКВИДИРАТ болестите му, те ги СТАБИЛИЗИРАХА и човекът едва не умря, добре че направи много от описаните тук неща в режима си за възстановяване, но не беше достатъчно. Самият той не отиде до край при изпълнение на моите препоръки и това го довърши.

Все пак баща ми ПОЧИНА ОТ РАК, "БЛАГОДАРЕНИЕ" на хапчетата против кръвно и нерви, които изгълта за ДВЕ години – увредиха му черния дроб и от там ракът премина в стомаха и белия дроб. Аз успях да му помогна да ликвидира рака в стомаха и черния дроб, но "лекарите" ОТКАЗАХА за му направят животоспасяващи процедури за изчистване на странични ефекти от техните лекарства няколко пъти и баща ми си отиде.

Писмото е писано веднага след като почнаха да го "лекуват" с хапчета, след две и половина години баща ми си отиде от рак. Т.е. каквото предвидих и казах на докторите, то се и случи.

ПРИВЕТ КОЛЕГА,
Казвам „колега”, защото работим в една и съща област – здравеопазването. Въпреки че имам диплома за това, тя не е като Вашата. Но квалификацията ми не е по-малка от Вашата. Нещо повече – работил съм с хора с НАУЧНИ ОТКРИТИЯ в тази област, които са били СЕКРЕТНО МИНИСТЕРСТВО към ВМА и БАН, което на свой ред ми даде възможност да направя открития. Затова писах ДИСЕРТАЦИЯ, представена на научен съвет, 6 години ПРЕДИ ДА ЗАВЪРША висше образование и една година преди да кандидатствам за такова. Мотивът на тогавашния Зам. Ректор беше, че работата ми е от РЕШАВАЩО значение за РАЗВИТИЕТО на науката.

Мои приятели ми предложиха, за да има повече авторитет дисертацията, да завърша висше. Въпреки че нямах желание, записах. Но когато завършвах, един месец преди да завърша висше и да ЗАЩИТЯ дисертацията, партия НДСВ промени закона, което ме спря. Преди това можеше от бакалавър да защитиш дисертация, а след тая промяна вече не можеше. Трябваше ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да станеш магистър. Но за това трябваше да платя 2000 лв., които нямам и до сега…

Защо Ви пиша това?!

Нуждая се от Вашата помощ! Баща ми е МНОГО БОЛЕН! Искам да ми/му помогнете да бъде излекуван. Да! Той мина през вашите прегледи, диагнози, съвети, рецепти! Но въпреки това ТОЙ СТАВА ВСЕ ПО-ЗЛЕ, ВЪПРЕКИ МОМЕНТНИ, ЗАКРЕПВАЩИ подобрения.

Кръвното му и нервите са горе-долу СТАБИЛИЗИРАНИ, но СИЛИТЕ МУ ГО НАПУСКАТ, ОПТИМИЗМЪТ МУ ГО НАПУСКА, ЖЕЛАНИЕТО ЗА БОРБА ГО НАПУСКА. Той става все по НЕУВЕРЕН в добрия изход, става все по-вял, все по-МЕЛАНХОЛИЧЕН, все по-СЪРДИТ, все по-РАЗДРАЗНИТЕЛЕН, все по-ПОДОЗРИТЕЛЕН, все по-ЗАЕКВАЩ. Все по-ПОДПУХНАЛ! Говори дори за …КРАЯ!!!…

Накратко – това не е баща ми като характер, когото познавам от дете. Качествата, които проявява СЛЕД ВАШАТА НАМЕСА, са ПЪЛНА ПРОТИВОПОЛОЖНОСТ на същия тоя човек, ПРЕДИ ВАШАТА НАМЕСА! Казвам ОТКРИТО – ВАШЕТО ЛЕЧЕНИЕ е ПОРОЧНО!!!

ВИЕ ПРОСТО СТЕ ТРАНСФОРМИРАЛИ ЕДИН ПРОБЛЕМ В ДРУГ. Решили сте един проблем, но сте предизвикали още по-лоши проблеми! Верига от проблеми!

ПРИЧИНАТА Е ПОРОЧНОТО ЛЕЧЕНИЕ, наречено МЕДИКАМЕНТОЗНО! То е НАЛОЖЕНО от американската мафия. Затова официалната медицина я наричат още БЯЛАТА МАФИЯ!

Баща ми ЯСНО ГО СЪЗНАВА и ИСКА ДА СПРЕ ЛЕКАРСТВАТА! Постепенно! Помогнете му да ги СПРЕ! По-долу ще ви кажа КАК! При СПЕШНИ случаи хапчетата наистина помагат. Но да се прилагат ПОСТОЯННО, е просто НЕДОРАЗУМЕНИЕ!

Вашите ДИПЛОМИ Ви налагат това, но ФАКТИТЕ СА СЪВСЕМ ЯСНИ и ПРОТИВ! Много лекари не само са на ясно, но и СМЕНЯТ възгледите и специалността си и се посвещават на ПРИРОДО-СЪОБРАЗНАТА МЕДИЦИНА. Т.е. ВАШАТА МЕДИЦИНА е ПРИРОДО-НЕ-СЪОБРАЗНА. Т.е. тя е ВЪВ ВОЙНА С ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ. А който върви СРЕЩУ ПРИРОДАТА, той бива „НАКАЗВАН”!

Ето някои Ваши колеги, които са се ОТКАЗАЛИ от хапче-лечението: д-р Мария Папазова (Нова ТВ, Гала), д-р Людмила Емилова, д-р Михайлов, д-р Гарабитов, …Петър Димков… Тия ги знаете, но вече има хиляди други…

Преди две години колегите от секретното министерство направиха СЕНЗАЦИОННО ОТКРИТИЕ – НОРМАЛНО Е ЧОВЕК ДА ЖИВЕЕ 1000 (хиляда) години. И много исторически документи сочат, че това е ставало. При СПЕЦИАЛНИ случаи човек може да живее брой години, изразени в число 1 с 24 нули… Те откриха КАКВО Е РАКЪТ и се оказа, че ОФИЦИАЛНАТА „медицина” не знае какво е ракът, а се пъне да го лекува. Оказа се, че ракът се лекува много просто и БЕЗ ПАРИ…

Те откриха какво е ДУШАТА, какво е духът и как си взаимодействат с физическото тяло. ОФИЦИАЛНАТА „медицина” не знае какво е душата (психиката), а се пъне да я лекува. Защо СЕГА, уж тая „развита” ОФИЦИАЛНА медицина МЪЛЧИ и се прави, че тия ФАКТИ ги няма?

ДВА МЕСЕЦА баща ми имаше невероятни кризи с линейки, болници, хапчета, системи и ставаше все по-зле. Когато той видя, че хапчетата не помагат, все пак се съгласи да приложи мои методи. Не всички и не най-драстичните. Приложи най-леките и достъпни – ГЛАДУВАНЕ и то не пълно, а на сурови зеленчукови сокове – три пъти на ден по 400-500 мл, упражненията на йогите – асани. Започна да се движи повече, започна разделно хранене и подходящо смесване на храни. Това „гладуване” го прилага по 1—3 дни ТРИ седмици подред. Дори не спря хапчетата. Но поиска поне да ги намали. На втората седмица ВСИЧКИ лоши симптоми ИЗЧЕЗНАХА. Стана весел, оптимист и започна да има ГЛАД ЗА РАБОТА. Цитирам: „иде ми да литна”. Дори ни накара с майка ми да извикаме комшията, който имаше същите симптоми, за да се даде като пример…

Но той си има и слабости. Обича да си похапва повече от необходимото. Когато ЗАХРАНВАШЕ последния път, без да ми каже, приемал нещо, което не биваше. Това му влоши положението и го доведе до изходна точка. Друга слабост – не си признава грешките. Обича да ги прехвърля на други. Вместо да си ПРИЗНАЕ ГРЕШКАТА, той си ВНУШИ, че тоя метод не работи.

Всички лекари се чудят как на неговата възраст е толкова добре запазен, здрав, силен, издръжлив и изглеждащ с 15 години по-млад. Ами много просто. Живее сред природата, натоварва се физически и е морален човек… Преди 20-ина години получи инсулт със слаба пареза на лицето и на левите крак и ръка. Тогава АЗ НЕ МУ ПОЗВОЛИХ да иде на лекар и го убедих да прилага моите методи. Беше много стриктен и се оправи за 2-3 седмици. Продължи 6 месеца с асаните… много месеци наред правеше гладуване 1 ден на седмица. Промени се неузнаваемо и като характер – оптимизъм, веселост, добронамереност, благост, целенасоченост… Докато дойде време на 4-5 пролетни празници (но и дни наред) и с лоша компания започна ПАК да си похапва, попийва (малко), стана високомерен и спря спорта, закаляването и асаните… За няколко месеца стана раздразнителен, сърдит, сприхав и във все лошо настроение (вкъщи)… Но не спря туризма и селската работа, понякога гладуваше седмици наред по един ден в седмицата… Така физически се поддържаше добре. НИКОГА не е боледувал до сега…

Защо хапче-лечението е ПОРОЧНО? Има „мъртва” и ЖИВА храна. Хапчетата са МЪРТВИ и не са храна. Болестите идват от ПРИЕМАНЕ на МЪРТВА (кулинарна) храна. Тя (МЪРТВОТО, отровите) се натрупва в костите, мускулите, ставите, фасциите, черния дроб, дебелото черво. Те стават така все по-слабо прозрачни за светлината (ЕНЕРГИЯТА). Така човек все повече яде, а все по-малко енергия има. Хапчетата пооправят някой ЧАСТИЧЕН ДИСБАЛАНС, но НЕ ЧИСТЯТ МЪРТВОТО, отровите, те ги задържат, те самите са ОТРОВА!

ПАРАДОКС! Изследвания от КОНЦЕНТРАЦИОННИ ЛАГЕРИ НА ХИТЛЕР категорично показаха, че там почти всички затворници с нелечими болести са оздравели. Преди да ги убият естествено… Причината –тежък физически труд и глад. Това е лекарството…

Както всички възрастни хора, и баща ми се нуждае някой човек с АВТОРИРЕТЕТ да го НАСОЧИ. С отзивчивост. Това е ОСНОВНА причина, поради която Ви е потърсил. Родителите не вярват на децата си. Това е ОСНОВНА причина, поради която не ме разбира. Емоциите вземат връх над разума при природо НЕсъобразното хранене и начин на живот. Фактите показаха 100%, че системата ми работи ПЕРФЕКТНО.

Ако се УБЕДИТЕ, че моята система работи ПЕРФЕКТНО, МНОГО ЛЕСНО МОЖЕТЕ ДА ГО УБЕДИТЕ в това. Вие имате АВТОРИТЕТ пред него. Просто му кажете, че съм прав, че тия методи са най-добрите и той ще ви послуша. А дали ВИЕ ще се УБЕДИТЕ!? Ами ПРОБВАЙТЕ системата! Всички Ваши показатели ще се подобрят. Ако Ви липсва още ТЕОРЕТИЧНА убеденост, ще Ви я дам лично. Аз съм изпитал ВСЕКИ ЕДИН ДЕТАЙЛ ЛИЧНО, не само на теория. А Вие Вашата система МОЖЕТЕ ЛИ ДА Я ИЗПИТАТЕ ЛИЧНО – да изгълтате всяко едно от МИЛИОНИТЕ видове хапчетата, за да се убедите? Да, хапче-лечението е само ГОЛА ТЕОРИЯ, показала 100% пълна несъстоятелност…

16
(горе)

ЦЯЛАТА ФИЛОСОФИЯ (ПОДХОД)
на официалната медицина е СБЪРКАНА
.
И ТО НАРОЧНО!!!

Човек СТРАДА, защото е НАРУШИЛ ПРИРОДЕН ЗАКОН. Страданието е СИГНАЛ, че той не СПАЗВА закон(и). Ако не, СТРАДАНИЕТО се засилва и ако пак не спази закона – смърт. Не е МОРАЛНО ти да бъркаш, а друг (лекарят) да ти оправя грешките…

ОФИЦИАЛНАТА медицина ОТНЕМА ОСЪЗНАВАНЕТО да се ПОПРАВЯТ ГРЕШКИТЕ.

ПОСТИЖЕНИЕТО” е СМАЧКАНА ПСИХИКА, ПРИМИРЕНОСТ, СМАЧКАНА СИГНАЛНА СИСТЕМА, ПСИХИЧЕСКА ЗАВИСИМОСТ, ДРОГИРАНЕ, ОБЕЗЛИЧАВАНЕ!…

Думата „лекарство” идва от латинската DRUG (ДРОГ-а). Аптеки носят името ДРОГЕРИЯ! Принципна разлика между наркотиците (дрогата) и всички други медикаменти НЯМА! Отказ от борбата – РОБОТИЗИРАН (АНДРОИД) ПРИДАТЪК на кесиите на БЯЛАТА МАФИЯ! ОБЕЗЛИЧАВАНЕ НА ЛИЧНОСТА! Не може един да се къса да прави грешки, а друг да му ги пооправи с хапчета. Това е замитане на проблемите под килима! Кое хапче или хирургическа операция ПОПРАВЯ ГРЕШНИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ, освен ако страдащият не осъзнае тоя факт и не се промени сам? Малцина са ония лекари, които питат: „какво си ял, какъв режим имаш, какво работиш, какво е настроението ти?” Само ФОРМАЛНО гледат някои ПОВЪРХНОСТНИ характеристики и БЪРЗАТ към хапчетата (към МАНГИЗИТЕ на МАФИЯТА)! Ако искате да бъдете по-квалифицирани и да доразвиете способностите си, които не са за изхвърляне, имате възможност да получите НОВО ОБРАЗОВАНИЕ тук:
http://author.bg-market.com  с ПРЕПРАТКИ:

БЪДЕЩЕ,     БЕЗСМЪРТИЕ,    Теория на здравето и лечението,

Кандидат треньор НАЦОНАЛЕН ОТБОР ФУТБОЛ и особено важно:

Филми на бъдещето,

на видео ще видите в 43 мин. лекция пред карловски медии с ПОПУЛЯРНО ОБЯСНЕНИЕ на СЕНЗАЦИОННИ БЪЛГАРСК ОТКРИТИЯ за ЖИВОТА. С тоя филм се справят ДЕЦА от 8-и клас нагоре…

Изтеглете книга на Венцислав Евтимов за Йога от страницата БЕЗСМЪРТИЕ,

Друг автор за храненето и ПРЕЧИСТВАНЕТО – Генадий Малахов от същата страница.

Тия методи са СПАСИЛИ не един човешки живот.

СЕНЗАЦИОННО ОТКРИТИЕ:
НОРМАЛНО Е ЧОВЕК ДА ЖИВЕЕ 1000 (хиляда) години
.

И много исторически документи сочат, че това е ставало. При СПЕЦИАЛНИ случаи човек може да живее брой години, изразени от число 1 с 24 нули… Във видеото е обяснено как…

17
(горе)

Следното препоръчайте на ВСИЧКИ ваши …КЛИЕНТИ!
РЕЖИМ
за КОМПЛЕКСНО ЛЕЧЕНИЕ и РАЗВИТИЕ
на всички ОСНОВНИ системи.

Всяко едно от посочените подобрява, но истинският ефект е в КОМПЛЕКСНОТО прилагане на ВСИЧКИ посочени мерки ЗАЕДНО.

След 6 часа сутринта организмът започва да връща обратно в обмяната на веществата отровите, които е отделил през нощта. Затова

1. СТАВАЙТЕ преди 6 часа сутрин.
За да се подготви за окончателно отделяне на отровите, организмът трябва да РАЗДВИЖИ кръвта, тя да ги изсмуче и насочи към отделителната система и кожата. За целта той трябва да се ЗАРЕДИ с КИСЛОРОД. Изотоничните (постоянни във времето) умерени НАТОВАРВАНИЯ го правят най-добре. Като

2. СУТРЕШЕН КРОС или УСКОРЕНО ХОДЕНЕ за начинаещи най-малко 12 минути или 1000 метра (виж Теста на Купър). Колкото повече, по-добре но без насилие.

3. Първично отстраняване на отровите от кожата – баня. Постепенно закаляване до студена вода.

4. Организмът има ДВА ПОЛЮСА ПЛЮС(+) и МИНУС(-), изразен в химическите електролити киселини (+) и алкали (-) (основи). Киселиността ЗАДЪРЖА вещества и енергии в клетките, така ги ПОМПИ с енергия, НО(!!!) и ЗАДЪРЖА отровите. Без достатъчно ниво на алкалността ОТРОВИТЕ няма как да излязат от по-вътрешни структури. НЕЗАМЕНИМИ за ОТДЕЛЯНЕТО и ПОМПЕНЕТО с енергия са ИЗОМЕТРИЧНИТЕ физически упражнения. Разтягане на мускули и умерено задържане на мускулно напрежение. Това са асаните на йогите. Те действат ОПТИМАЛНО по 1 минута (пълно кръвообъщение в покой) и над 40 минути упражнения в комплекс. Колкото повече, по-добре. Физическите натоварвания са ПЛЮС, черпят енергия (нервни импулси ОТ мозъка), а асаните обратно – МИНУС. Те ВРЪЩАТ енергия от проприорецепториите КЪМ мозъка…БЕЗ КИСЕЛННО-АЛКАЛЕН БАЛАНС, ЗДРАВЕТО е НЕВЪЗМОЖНО… Следователно, БЕЗ АСАНИ, постигане на БАЛАНС Е почти НЕВЪЗМОЖНО… Всяка болест е ДИСБАЛАНС! При много болни хора, които трудно се движат сам, някой трябва да им помага да правят асани…

5. Вечер преди ядене – същите дейности – крос (ускорено ходене), баня, асани.

6. ХРАНЕНЕ.

• Изключване на следните „храни” завинаги: месо, риба, сол, захар, бяло брашно и техни продукти. Вегетарианството е НОРМАЛНО хранене. Има и по-напреднал етап – веганство (изключва и млечните храни). Постепенност…

• Вече има хора, които не ядат. Това се ПОСТИГА. Следователно ЕНЕРГИЯТА не идва от храната, тя само служи да ВЪЗБУДИ ЕНЕРГИЙНИТЕ центрове. Те имат праг на чувствителност. Ако ги ТОВАРИМ със силни храни, чувствителността им пада и затова трябва да ги товарим с ВСЕ по-силни храни, докато в един момент не могат да се наситят и отказват да снабдяват с енергия – болести и смърт. Затова трябва да ТРЕНИРАМЕ енергийните центрове за по-нисък праг на чувствителност, за да реагират на по-слаба храна, докато в един момент няма да им е нужна храна, за да снабдяват с енергия. Това става с:

• Умерено въздържане от храна по ПЛАН. Безобиден начин е веднъж седмично да не ядем и правилно след това да ЗАХРАНИМ:

• Сутрин към 10 часа плод, на обяд варива (овесени ядки и/или зеленчуци), вечер плод.

• Никога не яжте плодове след или заедно с друго ядене. Яжте плод САМО от един вид на едно ядене само половин до един час ПРЕДИ ЯДЕНЕ. Същото важи и за МЕДА и прясното мляко, което много диетолози дори напълно забраняват.

• Винаги яжте зеленчуци с основното ядене. По-добре преди друго ядене. И СУРОВИ СОКОВЕ.

• По възможност пропускайте кулинарно приготвена закуска и я заменете с плод.

• Обезсолявайте сиренето. Вечер го заменете с кисело мляко заедно с зеленчуци.

• Болни хора, ЗАВИСИМИ от лекарства, могат да правят КОМПРОМИСНО ГЛАДУВАНЕ само на СУРОВИ ЗЕЛЕНЧУКОВИ СОКОВЕ. И пак на другия ден да захранят по горния начин. Тия сокове при тях трябва да се консумират ВСЕКИ ДЕН преди всяко хранене.

• Има „мъртва” и ЖИВА храна. Хапчетата са МЪРТВИ и не са храна. Болестите идват от ПРИЕМАНЕ на МЪРТВА (кулинарна) храна. Тя (МЪРТВОТО, отровите) се натрупва в костите, мускулите, ставите, фасциите, черния дроб, дебелото черво. Те стават така все по-слабо прозрачни за светлината (ЕНЕРГИЯТА). Така човек все повече яде, а все по-малко енергия има. Хапчетата правят ЧАСТИЧЕН БАЛАНС, но НЕ ЧИСТЯТ МЪРТВОТО, отровите, те ги задържат, те самите са ОТРОВА, па макар и „дозирана”, те са нещо ИЗКУСТВЕНО, НЕЕСТЕСТВЕНО!

• ПАРАДОКС! Изследвания от КОНЦЕНТРАЦИОННИ ЛАГЕРИ НА ХИТЛЕР категорично показаха, че там почти всички затворници с нелечими болести са оздравели. Преди да ги убият… Причината – тежък физически труд и глад. Това е лекарството…
 

По-долу ще отворите, кликайки картинката, ТАБЛИЦА на алкало- и киселино-образуващите храни. Ще видите, че колкото е по-алкален организмът (надясно), толкова е по-силно полето от енергии, захранващи психиката и интелекта (енергии с номера 3 и 4 надясно на диаграмата).

Т.е. ние постепенно трябва да се ОСВОБОЖДАВАМЕ от киселино-образуващите храни, изискващи повече кислород, като тренираме организма за по-високи нива на киселинност чрез физически натоварвания и умствен труд, които се извършват при недостиг на кислород, за разлика от упражненията на йогите (асани, пранаяма, медитация…), които тренират организма към излишък на кислород. Така чрез физически тренировки ние ще заместим храната с нейното изискване за по-високи нива на киселинност, които дават сила, издръжливост и бързина на тялото. По този начин ще правим и киселинно-алкалния си баланс, замествайки с упражнения както киселино-образуващите, така и алкало-образуващите храни. Т.е. и киселинността, и алкалността трябва да се развиват в баланс, а не както повечето теории изискват от нас дори напълно да изоставим киселинното си развитие.

Другият характер на киселинно-алкалния баланс е съответно задържане-отделяне – киселинността задържа, а алкалността отделя енергия и вещества в/от клетките и другите макро структури на тялото. Т.е. при изкривяване към киселинност, освен че тялото става силно поради натрупаната енергия и вещества (положителен ефект), още и така задържа отровите, самоотравяне (вреден ефект). Алкалността обратно – при изкривяване към алкалност тялото предимно отделя вещества и енергия – пречистване от отрови (положителен ефект), но пък и така човек става отпуснат, вял, безволев (вреден ефект). При постигане на балансирано развитие на двата полюса се неутрализират вредните последици от единия полюс. Постига се Устойчиво, хармонично, непрекъснато и постоянно развитие до надхвърляне на "обикновените" граници на способностите (придобиване на сидхи – свръхспособности)…

Когато нашите способности НАДХВЪРЛЯТ ГРАНИЦАТА наляво (физическата киселинна граница) (0Hz), получават се свръхспособности (сидхи), но това може да стане само ако и границата на способностите се измести достатъчно много надясно (алкално), откъдето ще дойдат и захранващите за физическите способности енергии от 1, 2, 3… надясно (Ефект на махалото, т.е. ЗАКОН за обратно действие на развитието):
 

Седемте полета (горе), на които може да влияем съзнателно.

ЕФЕКТЪТ НА МАХАЛОТО
(Закон за обратното действие на развитието)

Средни способности на развитие в баланс в двете посоки
 


По-висши способности на развитие в баланс в двете посоки
 

Дисхармонично "развитие" (сегашно положение)

 

Ето и таблицата за киселино- и алкало-образуващте храни:

По желание ИЗТЕГЛИ СНИМКА от горната таблица.

Диаграма
ЗА БЕЗПРОБЛЕМНО СМЕСВАНЕ НА ХРАНИТЕ
по д-р Вероник Скавинска (САЩ):

ПРАВИЛНИ ХРАНИТЕЛНИ КОМБИНАЦИИ ЗА ЗДРАВЕ
кликни снимката за голям размер

 

КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ
кои храни са естествени, с изкуствени (вредни) добавки или ГМО
по
кода, който би трябвало да е писан на опаковката:

1. Ако кодът има само 4 цифри и започва с номера 3 и 4, това е продукт на интензивното земеделие, т.е. с използване на доста изкуствени торове, пестициди, инсектициди и други. Т.е. продуктът е "нормално" увреден…

2. Ако кодът е с 5 цифри и започва с 9, това е натурално, биологично земеделие. Най-предпочитаното, ако имате достатъчно пари, разбира се.

3. Ако кодът е с 5 цифри и започва с 8, това е ГМО продукт. Бягайте от него като дявол от тамян…

    

 

ЛИТЕРАТУРА: http://author.bg-market.com  с ПРЕПРАТКИ:

     БЕЗСМЪРТИЕ,

БЪДЕЩЕ,    Теория на здравето и лечението,

Кандидат треньор НАЦОНАЛЕН ОТБОР ФУТБОЛ и особено важно:

Филми на бъдещето,

на видео ще видите в 43 мин. лекция пред карловски медии с ПОПУЛЯРНО ОБЯСНЕНИЕ на СЕНЗАЦИОННИ БЪЛГАРСКИ ОТКРИТИЯ за ЖИВОТА. С тоя филм се справят ДЕЦА от 8-и клас нагоре…

Изтеглете книга на Венцислав Евтимов за Йога от страницата БЕЗСМЪРТИЕ,

Друг автор за храненето и ПРЕЧИСТВАНЕТО – Генадий Малахов от същата страница.

Тия методи са СПАСИЛИ не един човешки живот.

СЕНЗАЦИОННО ОТКРИТИЕ:

НОРМАЛНО Е ЧОВЕК ДА ЖИВЕЕ

между 800 и 1200 години.

И много исторически документи сочат, че това е ставало. При СПЕЦИАЛНИ случаи някои хора ще могат да живеят брой години, изразени от число 1 с 24 нули или ЕДИН СЕПТИЛИОН ГОДИНИ по системата SI или написано по обикновения начин:

1 000 000 000 000 000 000 000 000 години. Това не е фантастика, изчислено е и е доказано… Във видеото е обяснено как…

81
(горе)

ВСИЧКИ ЛЕКАРСТВА ЦЕЛЯТ
ЕДИНСТВЕНО
НАМАЛЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО

 

 

Химикът (от видеото):
"Всички лекарства са за намаляване на населението."

Бившият химик Шейн Елисън разказва истината за производството на лекарствата,
http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_13788

Оказва се, че всички лекарства са за намаляване на населението:

Аз съм химик. Обичам научния подход, и винаги съм го обичал. И когато работех във фармацевтичната промишленост, там беше пълен отказ от науката. Във фармкомпаниите при интервю за работа не се смущаваха да казват: «Знайте, че ние разработваме лекарства за спиране на симптомите, а не за лекуване. Ние не лекуваме».

Така че това е бизнес модел, позволяваш пожизнено да се продават препарати на хората. И ако се премахнат симптомите, следващото ниво в рекламите на лекарства ще е — изобретяване на болести.

Ако няма вече симптоми, и клиентите свършват, остава само да се измислят болести. С психиатрични лекарства можете да изобретявате болести без край. Има само две думи, от които се плашат психиатрите. Двете думи: ДОКАЖЕТЕ ГО!

И ако докторът не може да докаже (диагнозата или твърдението си), а те не могат в девет от десет случая да докажат нищо, — не приемайте лекарството. Това дава власт на пациента да взема решения.

Докато бях химик, се учудвах, че произвеждам препарати, чиято способност да убиват се открива в нашите лаборатории. Лекарствата са опасни и неефективни, и предизвикват симптоми, които са предназначени да лекуват.

И как ли не се изхитрят да ги продават?

Те имат отдели по маркетинг. Гигантските фирми имат най-добрите отдели по маркетинг в света. Направо са гениални. Вие просто плащате на професионалистите лекари, на професорите и психиатрите, да съчиняват отчети, че уж изследването е открило позитивни резултати.

Не по-малко от 125 хиляди души умират ежегодно от рецептурни препарати, и ако сте производител на лекарства, може да се позамислите, не би ли следвало да похарчите повече пари за изследвания, с цел да намалите нивото на смъртността. Но не. Вие продължавате търговията. Рекламирате, рекламирате, рекламирате, и хипнотизирате населението.

Хипнотизирате ги и ги обвързвате с препаратите, насочвате ги към психиатрите, за да гълтат тихо поредния гълток, или каквото и да им предложат, и както и да го нарекат. Вие ще получите индустрия за милиарди долари, която ще направи твърде много хора болни, и върху тях ще процъфтявате.


Хипократова клетва (съвременен вариант):

"В името на Парите, Властта и Частните интереси, в името на всички, които ми плащат за това, поемам върху себе си тази клетва!

На болния, който е дошъл при мене, ще гледам като на клиент, но не и като на пациент, ще му взема парите, и ще му предпиша такива лекарства, които да го поддържат болен, за да идва отново и отново, и да ми осигурява постоянни доходи, на мен и на цялата фармацевтична индустрия до смъртта си.

Ако дойде случайно, някой здрав, то аз се задължавам да го разболея, за да стане зависим от мен и цялата фармацевтична индустрия.

Ако някой открие такова лекарство, било то на билкова или каквато и да е друга основа, което да не предизвиква странични реакции и да излекува дадена болест, то аз се задължавам да докладвам на моите повелители, за да вземат те мерки и да унищожат тази заплаха за Световната здравна организация!

Ако някой, не иска да ползва услугите ни, и да плаща данъци, то аз съм длъжен да го докладвам за да бъде обявен за престъпник.

Ако някой води природосъобразен живот, той трябва да бъде обявен за назадничав и пречка за развитието на медицинската наука, и да бъде умъртвен по най-бърз начин.

Никога, няма да предавам колега, допуснал лекарска грешка, независимо от последствията, до които е довела.

Когато, посещавам пациенти по домовете, аз ще всявам там страх и чувство за зависимост от лекарствата. Ще говоря сложно, за да не ме разбират и затова да ме уважават и да ми се доверяват безпрекословно, и да пият отровите, които им предписвам, без да се замислят.

Ще работя за това така да манипулираме хората, че те да не търсят алтернативни методи на лечение и здравословен живот.

Ще работя за създаване на частни здравноосигурителни фондове, като убеждавам хората, че това е единственото им спасение и път към качествено, но съответно скъпо здравеопазване.

Ще работя за намаляване броя на децата и пенсионерите в България (и света), защото те са ненужни и само тежат на държавата (мафията на власт в момнта) хазна.

Ако изпълня тази клетва, без да я нарушавам, дано получа обещаното ми възнаграждение, за да водя охолен и изпълнен с наслади живот, като пазя тази клетва и не престъпя нищо от нея.

Ако пък сторя обратното, нека ме сполети ранна смърт.

Заклевам се, че по силите на знанията си ще върша всичко, в което се кълна."

82
(горе)

ОТРОВАТА, КОЯТО НИ НАЛАГАТ
С РЕКЛАМНА АГРЕСИЯ

Не яжте тези "храни"!
Това са бавни, но сигурни и трайни отрови,
лесно се натрупват и много трудно се елиминират!

Предлагаме ви класация за вредни храни, най-много консумирани у нас. Пробвайте – изключете ги поне за един месец. Ще почувствате ярки резултати при килограмите, формата и настроението си.

1. Кренвирши

Ужасно вредни. Парадокс – в тях месо няма. Те са мешаница от най-гнусни животински отпадъци (смлени органи, мазнини – съкратено МОМ), воден пълнеж, соя, сланини, свинска, гъша и всякаква мас, като месото много често е под 20%. Често срещани са костните дреболии в тях. Всички нетрайни колбасни стоки с цени под 10 лева на кило ги спасяват от изхвърляне в кренвиршите. Колбаси от тоя сорт са бъкани с всякакви вредности, наречени "добавки" – консерванти, сгъстители, оцветители, овкусители и пр. И това съвсем не е бавнодействаща отрова. Скоро някои производители се изтарикатиха наистина да сложат повече месо, но – не му мислете, каквото и да е месото, то е една от най-трагичните отрови за човека и кренвиршите не правят изключение. Просто на спринт избягайте от всякакво месо, дори от рибата, за която някои тарикати ни лъжат, че не било месо.

2. Майонеза

Майонезата е насладително френско гастрономично изобретение, но е сравнително добро, само ако е приготвено в домашни (не рафиниращи) условия. А при такива условия никоя масова хранителна промишленост не работи. Затова изхвърлете от менюто си майонезата. Както тя се мазни по вашата филия, така тя се мазни и по вътрешността на червата ви и затруднява усвояването на другата храна. Ако се позагледате (случайно) в етикетите на тоя продукт, ще видите едно единствено натурално нещо – слънчогледовото олио, но пак – рафинирано, понякога и яйчен жълтък. Но тая комбинация е супер вредна. Всичко друго са консерванти, нишестета, втвърдители, оцветители и кво ли не. Вярно – сега някои производители се сепнаха от изнесената информация и почнаха да намаляват изкуствените неща, но майонезата си остава рафинат, т.е. изкуствен продукт, който освен проблеми, друго няма да ви даде.

3. Безалкохолните напитки

Няма нито една полезна безалкохолна напитка. Те са сред първенците-фалшификати на индустрията за пари, виновници за наднормени килограми, разни гастрити, колити и други чревни страдания. Поне ги заменете, ако чак толкова примирате, с питиета, съдържащи кафява захар или сиропи от царевица и гликоза, а изкуствените подсладители завинаги ги изхвърлете не само от менюто си, но и от мислите си. Натуралните сокове без захар, дори минали през огън, са къде по-компромисни.

Изкуствената и рафинираната захар, които се съдържат в безалкохолните напитки, са от категорията на СИЛНИТЕ храни – те измързеливят чакрите, а те са генераторите на космическа енергия, на живота, т.е. на имунитета. Т.е. газираните напитки сриват имунитета.

ГАЗИРАНОТО в тия напитки усилва многократно вредния ефект, понеже извлича отровите от междуклетъчното пространство на стомаха и черния дроб и ускорява всмукването им в кръвта още в дванадесетопръстника. Затова там има най-много язви и рак.

Освен това те са изкуствено завишени СИЛНИ храни, които са вредни за чакрите. Те измързеливят чакрите, които са генераторите на космическа енергия, на живота, т.е. на имунитета. Т.е. газираните напитки сриват имунитета.

4. Бялата захар и изкуствените подсладители:
КОВАРНАТА ОТРОВА

Рафинираната (бяла) захар е най-бързият начин за излишни кила. Световният рекордьор по дълголетие азиатци и японци не ползват (почти – само модерните) бялата захар. Може да я заменитесъс заместители, но обезателно от природата – стевия, фруктози, пчелен (естествен) мед, инулин. Освен описаните долу д-ефекти на изкуствените подсладители, те предизвикват и рак. Изхвърлете всичко изкуствено и най вече бялата отрова – рафинираната (бяла) захар!

Изкуствената и рафинираната захар са от категорията на СИЛНИТЕ храни – те измързеливят чакрите, а те са генераторите на космическа енергия, на живота, т.е. на имунитета. Т.е. газираните напитки сриват имунитета.

          Те са особено вредни В КОМБИНАЦИЯ с мазнини, а ФАТАЛНО ВРЕДНИ в комбинация с белтъчини!

Паниката от вредната рафинирана захар наистина е голяма, наричат я "Бялата смърт" или "Подсладената отрова". Което е напълно вярно. Но това не оправдава манията хората да я заменят с изкуствени подсладителиуж сладичко, уж безопасно. Но това никак не е така. Защото отдавна е доказано, че подсладителят нутрисуит е далеч по-опасен за здравето от рафинираната (обикнвена) захар. Това се знае и е докладвано хиляди пъти на научни форуми, но бялата мафия и хранителните картели предателски мълчат.

И това не е само при нутрасуита. Пазарът е бъкан от подобни, но и от нутрасуит с различни търговски имена и върви та разбери кое какво е. С тия хватки така наречените магазини за диетични храни се превръщат в безплатни банкомати за притежателите им от разюзданата търговия с примамливи и добре рекламирани "безвредни" синтетични и уж натурални подсладители с уловката, че били и на всичко отгоре по-ниско калорични, сякаш това има някакво съществено значение.

Това се превръща в нова милиардна индустрия и това налага неестествените подсладители да се влагат къде явно, къде тайно във все повече готови храни и не само за широка употреба, но и за болни от диабет и за други подобни страдания.

Един от най-масовите подсладители е и галищият ухото аспартам. Стряскащо е, че той причинява 75% от всичките известни странични ефекти сред хранителните добавки. А по етикетите за състава на храните не само за неговото въздействие липсва информация, но и него въобще го няма. Само върху етикети на някои безалкохолни питиета  е показано плахо и то индиректно като "съдържание, доставящо фениланин", което нищо не говори на обикновения потребител и служи единствено за оправдание (евентуално) за пред съда.

Може сами да прецените каква е опасността от аспартам.

Пораженията са същите както от метилов спирт (в малки дази), но ако е регулярно, както го правят особено малките деца, пораженията с течение на времето са шокиращи. И двата споменати горе подсладителя се разлападат в организма до формалалдехид и мравчена киселина  – много тежки токсини, убиващи нервни клетки и потъмняващи прозрачните структури на организма като колагена, сухожилията, фасциите…

Затова пораженията по зрението и паметта от тях са масови, а симптоматиката е като на множествена склероза – спазми на мускули, гърчове, главоболие, световъртеж, непричинено безпокойство. Това е само дребна част от само до сега намерените 92 странични дефекти, наблюдавани при изследвани хора, употребили аспартам. Няма случайности – през предходните 20 години (време на масово използване на този подсладител) има взрив от невро-болни.

Хората с наднормено тегло обаче не се съобразяват с тия опасности и въпреки тях са готови на "жертвата" да им се случат. Търговската въдица "нула калории" ги лишава от мислене, което да им обясни, че въпреки нулата калории, той разнебитва метаболизма в тялото и спринтира процеса на превръщане "въглехидрати в мазнини".

Това е резултатът от търговския маркетинг на многопаричните фирми.

Тия доказани факти и предупреждения на учените никак не пречи на търговците на смърт, пардон – на "храни" – постоянно да разширяват приложението на тия и подобни съставки, а за официална ЗАБРАНА не може и дума да става, тъй като и корумпираните власти се облажват от печалбите. И като имаме предвид, че и медиите са купени от същите, то не се учудвайте не само на хроничното инфо-затъмнение, но и на антирекламата против традиционни продукти с цел да ги сменим с изкуствени фалшификати.

Колкото и да напреднат технологиите за производство на изкуствени храни, те НИКОГА няма да достигнат СЪВЪРШЕНСТВОТО НА ПРИРОДАТА. Защото тя влага в естествените, т.е. в произведените от нея храни още и високочестотни енергии, които ние НИКОГА няма да можем да произведем. Вижте скалата на честотите по-горе.

Тя дори нерафинираната захар крие опасности, а тия са се засилили да ни лъжат с такива търговски фалшификати. И дори най-чистият, полезен и природен продукт – медът, крие опасности, ако го смесим с други храни, та какво остава за тия измислици за пари.

И бъдете сигурни, че ако видите етикет с надписняма захар”, бъдете наясно, че той крие неестествен подсладител, по всяка вероятност аспартам, пред който дажебялата смърт” – рафинирана захар, е по-добър компромис.

5. Изпържени картофи или чипсове

Чипсът е калориен взрив, който освен вреди, нищо друго не ни дава. Тлъстините са негова рожба. За сметка на полезното, което ни трябва, те поемат невероятно количество мазнини, които ги правят 10-15 пъти по-калорични. Задушените или варени, в краен случай – печени картофи са нормално обработените. 100 гр. от тях съдържат 50-90 калории средно, а пък 100 гр. чипс. – 600 кал. Избирайте!

Те изсушават организма, което е причина, наред със замърсяването на черния дроб от пържените мазнини, за кожни и венерически болести.

6. Сланина (свинска мас, пръжки)

ПРАСЕТО се храни с … да не уточняваме, вие си знаете. Едно младо 20 годишно тяло някак си бори тлъстините (хранителни и вътрешни), но после затлъстяването, холестеролът и запушените артерии надделяват. Ние ви казваме – ЗАРЕЖЕТЕ МЕСОТО и не само лекото (пилешко, рибешко, морски дарове), но и от всякакъв вид. Да не говорим за отровите, наречени колбаси, съдържащи над 50% сланини (луканка, кренвирш, пастети, салам…) Свинската мас е ракообразуваща, но при повече и редовна употреба. При екстремни условия в природата, при оцеляване, тя е животоспасяваща, но само ако не се комбинира с белтъчини. Лъжа е, че при пържене била полезна, щото оставала стабилна, каквото и да означава това. Всяка температура на приготвяне, по-висока от 40 градуса, унищожава ензимите, витамитите,  изменя до неознаваемост минералите. Така че, зарежете празните дрънканици на официалните доктори.

Напоследък взе да се налага мнението, че сланината ВДИГА ДОБРИЯ ХОЛЕСТЕРОЛ и това било полезно. Но ако сравним това с всички други вредности, които се наслагват от сланината, маста и пържените сланини и меса, заедно с отровите и тежките елементи, които се натрупват в нервите, костите, сухожилията и ставите, ще разберем, че "полезността" на сланината е чисто ТЪРГОВСКА РЕКЛАМА.

Няма съмнение – при някакво НИВО на пречистеност на организма, по-точно на ЗАМЪРСЕНОСТ, всяка храна си има и полезни свойства – иначе щяхме да падаме по улиците от глад.

Но КАКВА ХРАНА ХАРЕСВАМЕ или ни ВЛЕЧЕ, е ПРИЗНАК за СТЕПЕНТА на ЗАМЪРСЕНОСТ на нашия организъм. Колкото той изисква по-силни или замърсяващи храни, толкова ние сме по-замърсени. Т.е. ако ние се стремим все повече към силни и замърсени храни, това е признак, че все повече се задръстваме и самоотравяме. Защото силната храна активира чакрите и така по-лесно се снабдяваме с енергия. Но от друга страна измързеливя чакрите и това е бомба със закъснител, която ще избухне във формата на тежка или "нелечима" болест съвсем "неочаквано". За вас или за официалната "медицина".

7. Маргарин.

Маргаринът съдържа изкуствено до 60-70% напомпано с вода растителна мазнина и добавки (аромати, консерванти и оцветители). Тази вода във форма на хидроксилни молекули цели тази мазнина да е твърда  до 420С. В стомаха и червата водородните молекули като радикали (Н+) и предизвикват СВРЪХКИСЕЛИННОСТ, а тя е среда за всякакъв вид РАК. Освен това мазнината в този вид полепва по повърхността на стомаха или червото и пречи да се смелят или усвоят другите храни. За да се ускори смилането или усвояването, организмът се активира, повишава температурата си и отделянето си, което допълнително увеличава с много повече кислородния глад, т.е. свръхкиселинността, т.е. маргаринът е отрова с двойно действие посредством водородните йони (Н+) и непосредственото задръстване на храносмилателните органи.

Друго – изпивате гореща напитка и мазнините в стомаха започват да се втечняват, преминават в кръвта и…? Ами след като горещата напитка си е свършила работата, и мазнините са преминали в кръвотока, те отново се втвърдяват. Да не забравяме, че телесната температура е 370С, а тия мазнини се топят при 420С. Втвърдените вече плаки се раздвижат из кръвта и изполепват по вътрешнната част на кръвоносни съдове и сърце. Разбирате в един хубав и слънчев ден, че някой от съдовете се запушва повече от другите и човек получава инфаркт или инсулт. Нищо изкуствено не е добро.

Трето – ако яденето на маргарин беше самостоятелно, иди-доди, но това никога не става без НАМАЗВАНЕ на ФИЛИЯ ХЛЯБ, особено БЯЛ. Което е направо смъртоносно в далечен план заради несъвместимостта на мазнини и въглехидрати. Които са силно калорични и вдигат пулса и дишането. необосновано високо. Което всъщност е и "полезния" ВРЕМЕНЕН ефект на прилив на сили и самочувствие. А като прибавим и трудно смилаемата комбинация МАЗНИНА-ВОДА, която става още по-трудна от изкуствени мазнини, получени често и (пази боже) от нефт…

Много често изпечените кулинари препоръчват пърженето или печенето на месо и риба с маргарин като по-ароматично. Това пък е другата несъвместима комбинация – белтъчини-мазнини. Въобще – индустрията (печеленето на пари) измисля всякакви лакомства и уловки, за да ни разрушава.

8. Сладкиши тип вафли, торти, пасти, кроасани, бисквити…

Ще бъдем кратки: Съдържат захари, хидрогенирани растителни мазнини и за капак все „полезните“ и "безценни" Е-та – Е652; Е468 и пр. Да не говорим за шоколада, който без втвърдени мазнини (виж горе магарина), няма да е шоколад, въпреки че продават и течен, но пак в комбинация с шоко и мазнини, крайно несъвместима съставка! Ако на етикета за съдържание има надпис: какаово масло, растителни мазнини… това са ония горе споменати вече оводнени (хидрогенирани с Н+), вкиселяващи кръвта растителни мазнини.

Те са КОМБИНАЦИЯ от горе изброените масла, захари, бели брашна, овкусители, аромати и всякакви тарикатлъци да възбуждат апетита и НЕНАСИТНОСТТА, които единствено водят до все по-високи свръхпечалби на производителите и все по-влошено здраве на хората.

9. Пастет

Смлените отпадъци от кланици и касапници (сланина, косми, кожа, кости, хрущяли, сухожилия, фасции, ципи и пр.), натъпкани с овкусители, закрепители, консерванти, ароатизатори, подправки, а мазнините са до 50-70%. Щом сте стигнали да четете до тук, вече сте грамотни и знаете какво става по-нататък. Това е една от СИЛНИТЕ, ЛЕСНИТЕ и БЪРЗИ "храни" – не се дъвче, бързо минава в червата, бързо се усвоява, бързо вдига калории, бързо вдига измамното самочувствие, но и бързо вдига кръвното налягане, задръстването и всички други "прелести" на силните, лесните и бързите храни, изброени по-горе.

10. Кетчуп

Съдържа …ВОДА… захари, нишестета, винена и/или лимонена киселина и пюре (не винаги от домати, а оцветено в червено и ароматизирано на домат нишесте). Ако пюрето наистина е доматено, то не е повече от 5-10%, най-много – 18%. В повечето случаи – карминен (тъмно червеникав) оцветител, във всички класификации – опасен. Какво пречи да си хапнете пресен домат или в краен случай от бабините буркани варено консервиран БЕЗ ЗАХАР? Останалото е фалшификат (химия). И от сорта на всички по-горни СИЛНИ, ЛЕСНИ и БЪРЗИ храни.

11. Солети, соленки, пръчици…

Те са сиамски близнаци на сладкишите, само че ОВКУСЕНИ не със захар, а с нейния аналог – солта – никаква съществена разлика в "качеството" – ПЪРВАТА БЯЛА ОТРОВА (захарта), заменена с ВТОРАТА БЯЛА ОТРОВА (солта). И тия "храни" са от сорта на СИЛНИ, ЛЕСНИ, БЪРЗИ… И даже по външен вид и аромати въобще няма да ги различите от захарните им подобия.

На вид не съдържат много вредности, ако изключим двете – готварската сол и бялото брашно (ТРЕТАТА БЯЛА ОТРОВА) според Холивудските рецептурници. Фрашкани със сол. А тя задържа течностите и вредните вещества, т.е предизвиква задръстване и хипертония, невротична превъзбуденост и пр. Ако тия благинки ви станат навик, вие ЩЕ СВИКНЕТЕ на 10 пъти повече от нормалния прием на сол, въпреки че нормалният прием е НУЛА, но хайде да не счупим хатъра на стандартните медици, т.е. вие ще рипнете с цели 10 пъти кръвното си от нормалното, 10 пъти повече вода от нормално, а това е нищо друг освен ЕФЕКТ НА ДРОГАТА – една тъпчеща се до развала биомашина, без автономна мислеща система, която да анализира опасността.

12. Бързи закуски

Накратко: тук са и трите БЕЛИ ОТРОВИ захар, сол, бяло брашно (в комбинация): , банички, кифли, кроасани, захар, колбаси, кебапчета, кюфтета, шишчета, пържени картофи, кетчупи, майонези (без месо или с месо) – разнообразна комбинация от всички изброени по-горе тарикътлъци за печалба и унищожение на човека, накратко – MC’Donalds – една огромна калорийна мина, щедро натъпкана с канцерогени, отрови, холестерол, лоши мазнини и въглехидрати, срината имунна система и пр.

Въобще – СИЛНИ, ЛЕСНИ, БЪРЗИ мини за взривяване на нашето здраве.

13. Разтворими овкусители:

Тук първенство имат степчетата.
Втори са всевъзможните бульони.
Трети са разтворимите напитки като пудинги, чайове, кафета, кремчета…
Тук не спадат различните билки и подправки, голяма част от които са много полезни в умерени количества.

Съдържанието им е 100% изкуствено вмирисани, пардон – изкуствено овкусени, украсени и ароматизирани съставки, създадени не за да сме здрави, а за ЗАБАВЛЕНИЕ. Е га ти "забавлението", наречено – пребита работоспособност, проблеми на близките, болести, страдания, преждевременна смърт!!!…

14. Пушени меса, риба, колбаси

Те са смайващо канцерогенни, но официалните медици и власти мълчат като …пушена риба за тях. Нитритите са една от главните причини за вредността им, но като се смесят с ОТРОВАТА, наречена "МЕСО", атомната бомба става очевидна. Нитритите в храносмилателната система се трансформират в нитрозамини – потискащи храносмилането и усвояването, разнебитват клетките и епитела и запушват мембраните на клетките. Бягайте не само от пушени местни продукти, но и от месото. При "нормално" торене (че кое ли пък торене е нормално?) зеленчуците имат много нитрати, при наличие на кислород се трансформират в нитрити, а в тялото – в нитрозамини. Да ви е сладка телесната фабрика за самопроизводство на отрови…!

Въобще, не ви ли прави впечатление една ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА на изброените до тук "храни"? Това е ИЗКУСТВЕНОТО и ГРОТЕСКНО ПРЕКОМЕРНО ОВКУСЯВАНЕ! Нормално, без допълнително овкусяване, тия буламачи не е възможно да бъдат вкусни и приемливи за хората – естествените рефлекси, ако те са нормални, биха отхвърлили тия извратени "храни" от употреба. Но индустрията не се нуждае от полезни храни, а от все по-високи печалби, като изкуството на притъпяване на нормалните рефлекси у хората бележи все по-високи кулинарни рекорди.

15. Храни, съдържащи добавката (овкусителя)
МОНОНАТРИЕВ ГЛУТАМАТ – E-621 (MSG)

Мононатриевият глутамат (известен като "китайска сол") има много названия по дългия именник на IUPAC (Номенклатура на Международния съюз за чиста и приложна химия) 1-аминопропан-1, 2-аминоглутаринова киселина, 2-аминопентандиова киселина, 3-дикарбоксилна киселина ), e сол на глутаминова киселина и натрй. По-известен като овкусител и/или хранителна добавка. Мононатриевият глутамат в чист вид е прозрачно бял прах на кристали. Във водата (или в слюнката), той се дисоциира (разпада) много бързо на свободни глутаматни и натриеви йони.

Тази отрова – пардон, "хранителна добавка" е открита още през 1907 година от Кукунае Икеда (японец), съдържаща се в – ЗАБЕЛЕЖЕТЕ – в ОТЛЕЖАЛИ, ФЕРМЕНТИРАЛИ и ЗАЛЕЖАЛИ ХРАНИ…

Той активизира вкусовите брадавици (скоро открити), чувствителни към умами (Umami), един от петте основни вкуса на японско-китайската кухня, прекалено силен и пикантен за европейския стандарт. "Umami" идва от японски (うまみ или 旨味) – усещане за вкус. Точното значение на тия йероглифи е „приятен вкус“. В Китай същият вкус е назован сиенуей (鮮味). Според изследвания вкусовите брадавици активират сетивата като "умами" така, както рецепторите за сладко се активират от захари. Глутаматът прави химическа връзка с рецептор, наречен G, реагиращ на протеини.

Глутаминовата аминокиселина е съставка на човешките белтъчини (двадесет вида) и е съдбоносна при клетъчните функции, въпреки че не е крайно необходимо хранително вещество, понеже тялото може да си я произведе и от по-прости вещества. Тя участва и в синтез на белтъци, затова влияе на мозъка като невромедиатор-СТИМУЛАНТ. Т.е. НАРКОТИК!!!

Е те това е КРАЙНАТА ЦЕЛ на всички стимулатори, улеснители, овкусители, подобрители, консерванти – СТИМУЛИРАНЕ (НАРКОТИК) НА УДОВОЛСТВИЕТО и от там СТИМУЛИРАНЕ НА КОНСУМАЦИЯТА и в крайна сметка СТИМУЛИРАНЕ НА ПЕЧАЛБИТЕ.

Ето ви нагледен пример за количеството добавки и
"100% ИСТИНСКИ ВКУС"

Учените казват просто – "не се смята за крайно необходима хранителна съставка", но с нея се тъпчат всички модерни ястия и бързи храни.

Не само изключително много повишава усещането за вкуснотия, но и ПРИСТРАСТЯВА. Повечето от фабрикатите и полуфабрикатите биха били непродаваеми (колбаси, бульони, вегета, кайми и пр.), ако тоя "овкусител" липсваше. Мононатриевият глутамат е силна ОТРОВА ЗА НЕРВИТЕ – блокира нервните импулси, особено при връзките между нервите. Дори рядката консумация на подобни "храни", съдържащи такива овкусители, води до тяхното свръх натрупване в организма и до дегенеративни процеси в психиката, моторните рефлекси и реакции, натрупват с в костите и черния дроб, откъдето е невъзможно да бъдат изпъдени, освен чрез активно ПРЕЧИСТВАНЕ НА ОРГАНИЗМА. Ако си нямате друга работа, тъпчете се, така ще станете неадекватен, особено в необичайна или екстремна ситуация.

Koлĸo лoш e MSG?
Чyвcтвитeлнитe ĸъм мoнoнaтpиeв глyтaмaт индивиди мoгaт дa изпитвaт тeзи cимптoми в paмĸитe caмo нa eдин чac oт пpиeмa нa тpи гpaмa.

Cтpaнични eфeĸти нa MSG
Cтoмaшни cпaзми
Гaдeнe/пoвpъщaнe
Диapия
Mигpeнoзнo глaвoбoлиe
Cъpцeбиeнe
Уcĸopeнo cъpцeбиeнe
Pязĸo пoĸaчвaнe нa ĸpъвнoтo нaлягaнe
Бъpзo cпaдaнe нa ĸpъвнoтo нaлягaнe
Зaмъглeнo виждaнe
Бoлĸи в cтaвитe
Cĸoвaнocт в cтaвитe
Бoлĸa пo цялoтo тялo
Cвeтoвъpтeж и зaгyбa нa paвнoвecиe
Зaмaянocт
Дeпpecия
Чecтo ypиниpaнe
Изтpъпвaнe или yceщaнe зa пapeнe в ycтaтa
Πoдyвaнe нa лицeтo
Бoлĸa или cтягaнe в гъpдитe
Heдocтиг нa въздyx

B пpoyчвaния c лaбopaтopни живoтни, изcлeдвaниятa yбeдитeлнo пoтвъpждaвaт, чe пpиeмът нa виcoĸи дoзи MSG пpeдизвиĸвa лeзии (рак) в xипoтaлaмyca. Mлaди живoтни, ĸoитo ca били xpaнeни c диeти c виcoĸo cъдъpжaниe нa мoнoнaтpиeв глyтaмaт, ca пoĸaзaли мнoжecтвo здpaвocлoвни пpoблeми, ĸaтo зaтлъcтявaнe, дeфopмиpaни opгaни, aнopмaлни пoлoви cиcтeми, бeзплoдиe, нeпpoвoĸиpaн гняв, oтĸpитa aгpecия, aнтиcoциaлнo пoвeдeниe, yвpeдeнa cъpдeчнo-cъдoвa oтзивчивocт и виcoĸи тpиглицepиди, xoлecтepoл и VLDL. Mнoгo oт тeзи живoтни пoĸaзвaт cъщo пpизнaци нa yвpeдeнa имyннa cиcтeмa. MSG пpинyждaвa пaнĸpeaca дa ocвoбoждaвa инcyлин. Toвa пpичинявa cпaд нa ĸpъвнaтa зaxap и oбиĸнoвeнo ни пpaви мнoгo глaдни. Eтo зaщo e нeщo oбичaйнo зa xopaтa дa cтaвaт глaдни caмo oĸoлo чac cлeд ĸoнcyмaция нa xpaни c виcoĸo cъдъpжaниe нa MSG.

Kaĸвo нe иcĸa дa знaeтe
xpaнитeлнaтa пpoмишлeнocт

Bъпpeĸи чe Aгeнциятa пo xpaнитe и лeĸapcтвaтa (FDA) изиcĸвa cъcтaвĸaтa мoнoнaтpиeв глyтaмaт дa бъдe впиcвaнa въpxy eтиĸeтитe нa xpaнитe, тя нe изиcĸвa cъcтaвĸитe, ĸoитo cъдъpжaт MSG дa бъдaт вĸлючвaни в cпиcъĸa ĸaтo MSG. Aĸo иcĸaмe дa избeгнeм MSG, тpябвa дa ce избягвaт cъщo и тeзи cъcтaвĸи. Xpaнитeлнo-вĸycoвaтa пpoмишлeнocт нe иcĸa дa знaeтe зa тяx.

MSG нe пpoмeня дeйcтвитeлния вĸyc пo нaчинa, пo ĸoйтo гo пpoмeнят вeщecтвa, ĸoитo ca cлaдĸи, coлeни, гopчиви или ĸиceли. Bмecтo тoвa тoй пpoмeня вĸyca нa xpaнaтa, ĸaтo cтимyлиpa yceщaнeтo ни зa вĸyc. Toй ce дoбaвя ĸъм xpaнитe, c нaдeждaтa, чe пoтpeбитeлитe щe ce ПРИСТРАСТЯТ. Moнoнaтpиeвият глyтaмaт ce дoбaвя ĸъм xpaни пo мнoгo paзлични нaчини, oпиcaн ĸaтo НАЙ-РАЗЛИЧНИ cъcтaвĸи, c нaдeждaтa, чe нямa дa пpeдпpиeмeм ycилия дa нayчим мнoгo oт нeгoвитe имeнa.

Heвpoлoзи пpeдимнo ce cъглacявaт, чe MSG e ТОКСИЧЕН. УБИВА НЕВРОНИТЕ ĸaтo ги възбyждa дoĸaтo yмpaт. MSG e eĸcитoтoĸcин, тaĸa чe e тoĸcичeн зa вcичĸи, зa няĸoи пoвeчe, oтĸoлĸoтo зa дpyги. Hoвopoдeнитe ca чeтиpи пъти пo-чyвcтвитeлни ĸъм MSG oт възpacтнитe, a xopaтa c Πapĸинcoн, Aлцxaймep или мнoжecтвeнa cĸлepoзa ca пo-чyвcтвитeлни, oтĸoлĸoтo xopaтa бeз нeвpoдeгeнepaтивни зaбoлявaния. Bceĸи, ĸoйтo e бoлeн и ce oпитвa дa ce излeĸyвa чpeз нaтypoпaтия (ĸoeтo, мeждy дpyгoтo, e eдинcтвeният нaчин нaиcтинa дa ce лeĸyвaмe), щe тpябвa дa cпpe дa ядe MSG.

Bceĸи poдитeл c дeтe, ĸoeтo пpoявявa пoвeдeнчecĸи пpoблeми, тpябвa дa нaмepи тeзи cĸpити изтoчници нa MSG в диeтaтa нa дeтeтo cи и дa изĸлючи MSG (и вcяĸa дpyгa дoбaвĸa). Щe видитe paзлиĸa cлeд двe ceдмици или пo-мaлĸo. B ĸpaйнa cмeтĸa: иcĸaтe ли дa ядeтe xpaнитeлнa дoбaвĸa, ĸoятo yбивa мoзъчнитe ви ĸлeтĸи и пpичинявa дpyги пoвpeди из цялoтo тялo? Иcĸaтe ли дa xpaнитe дeтeтo cи c нeгo?

FDA ни yвepявa, чe MSG e бeзoпaceн, нo НЕВРОТОКСИН, в ĸaĸвитo и дa e ĸoличecтвa, ниĸoгa нe e дoбъp зa чoвeшĸa ĸoнcyмaция.

Мононатриевият глутамат е избягал от продължително тестване, защото се получава от аминокиселината глутамат, един от градивните елементи на протеина. По-голямата част от MSG в американската диета и бързите храни не е от естествен произход.

Администрацията за лекарства и храни на САЩ класифицира Е-621 като „по принцип признат за безопасен“ заедно със солта, оцета, содата за хляб и натриевия триполифосфат. Но какво значи "по принцип"? Ами – шикалкавене на ционистката банда на САЩ и света, която именно владее не само администрацията на Белия дом, но и всички по-големи и важни хранителни, медикаментни, медицински и наркотични мафии по света, включително и Световната здравна организация, която така добросъвестно реагира на изкуствените вируси и болести, изкусно дезинформирайки света за положението в медицината, образованието и икономиката.


ТЕОРИЯ НА НОРМАЛНАТА МЕДИЦИНА
 


АБОНИРАЙ СЕ ЗА САЙТА
(горе в дясната странична лента има абонаментна форма),
когато публикуваме нещо ново в сайта,
веднага на пощата ви ще дойде съобщение.

Напиши ОТГОВОР

%d блогъра харесват това: