ФИЗИЧЕСКО РАЗВИТИЕ


ПРОФЕСИОНАЛЕН СПОРТИСТ = МОДЕРЕН ГЛАДИАТОР

Спортът е поредното средство за РАЗЛОЖЕНИЕ на масите от световните кукловоди. "Хляб и зрелища" не е единствената уловка, а и вредните методики, основани на ОФИЦИАЛНАТА ПСЕВДО-МЕДИЦИНА, която е средство за масов постепенен ГЕНОЦИД, създадена от същите, постига разрушаване на здраве и психика на професионалните спортисти много по-бързо и сигурно, отколкото на обикновените хора. А ОФИЦИАЛНИТЕ спортни рекорди са смешни, в сравнение със спортисти, трениращи извън разбиранията на ОФИЦИАЛНАТА медицина, доказано тук с филми.

СЪДЪРЖАНИЕ
1. Три филма още, освен горния, за нестандартни спортни резултати.
2. До БФС да ме назначат за треньор на националния.
3. Презентация за моите компетенции и дейности.
4. Разложението в спорта.
5. Защо системата е порочна?
6. Космически Принцип на подобието.
7. Начин за избор на треньор на националния
.

Кликнете снимката с Цвети – ще се отвори видео, в което ТЯ САМАТА казва ПРИЧИНАТА за трагедията, без да подозира какво ще се случи:


"Когато нещата стават по-сериозни, не е толкова интересно. Толкова години тренировки и идва един момент, в който НЕ ИЗДЪРЖАШ ПОВЕЧЕ, искаш нещо различно, като ДРУГИТЕ момичета…"

Втълпяват на спортистите, че трябва да се ЛИШАВАТ от какво ли не, че трябва да ЖЕРТВАТ нещо от себе си, и в един момент те се чувстват ЖЕРТВА на спорта, РОБИ на спорта. Това е УНИЗИТЕЛНО и сриващо личността, сведена до био-робот изпълнител в името на ничии незнайни интереси. Всъщност интересите са на тия, които ПЕЧЕЛЯТ от спорта. А нормалните интереси на спортистите са да бъдат щастливи и развиващи се.

И какво пречи спортистите да бъдат щастливи в спорта и нищо да не жертват за него и за медалите, да живеят като ДРУГИТЕ хора НОРМАЛЕН живот??? Самият спорт, ако се практикува правилно, няма да пречи – пречи НЕВЕЖЕСТВОТО на спортните деятели и на спортната ПСЕВДО-наука, основана на ПСЕВДО-науката "официална медицина". Самата тя

РАЗДЕЛЯ СПОРТА НА ДВЕ ЧАСТИ

1. СПОРТ ЗА ЗДРАВЕ (масов спорт).
2. СПОРТ ЗА ВИСОКО СПОРТНО МАЙСТОРСТВО
(професионален спорт, т.е. спортът като професия, като НАЕМЕН РОБСКИ труд за печалбата на СОБСТВЕНИЦИТЕ на клубове… Да има професионални спортисти, които с милионери, но огромното мнозинство от останалите обират луфтовете вместо тях.)

т.е. ПРОФЕСИОНАЛНИЯТ СПОРТ НЕ Е ЗА ЗДРАВЕ, той е за нещо ДРУГО… Ами щом не е за здраве, този спорт е АНТИХУМАНЕН, АНТИЧОВЕШКИ!!! 

Тази страница е писана две години преди нещастието на Цвети Стоянова (световна шампионка по художествена гимнастика). Авторът се е срещал преди 20 години с Нешка Робева, за да й даде научни аргументи за антинауката в спорта и да помогне за решаване на всичките му проблеми, включително и проблемът "пренапрежение". Тук е описано на какво се дължи. Нешка се е отзовала положително, но бюрократични спънки в отбора на "Левски" спрират плановете. Същото станало и в Националния отбор по футбол (виж по-долу). Авторът се е опитвал пряко сили да алармира спортната общественост, но тя, увлечена в трупането на пари и слава, замаяна от шампионско ВИСОКОМЕРИЕ, е игнорирала всичко – и предупреждения за подобни проблеми, и самия прогрес. Авторът не престава да се опитва да прокара НОРМАЛНАТА си методика за спорта и в Образователната система, където проблемите са още по-драстични, но там пък ПОЛИТИКАТА НА РАЗЛОЖЕНИЕТО е държавна задача, финансирана с много пари от световните кукловоди, изпълнявана от политическата сган и нейните назначения на всяко ниво в администрацията…

Това, което показват азиатците на филма горе е масова практика за масови възможности, до която ОФИЦИАЛНАТА медицина още не е стигнала.

1
(горе)

Но има и западняци, които вече вървят по истинския път
(филм):

И тия постижения се дължат на това, че са
ЕЛИМИНИРАЛИ ЗАПАДНАТА ОФИЦИАЛНА "МЕДИЦИНА".
И това, че вие не знаете горното и това долу, се дължи на СМРАД

     С – Средства за
     М – Масова
     Р – Реклама
    
А – Агитация и
    
Д – Дезинформация…

ОФИЦИАЛНИТЕ спортни институции не правят изключение от ОФИЦИАЛНАТА медицина, както и от всички ОФИЦИАЛНИ институции, създадени да ПРЕЧАТ на нормалното развитие на хората от каквато и да било област.

Ето постижения и на други, игнорирали официалите
(филм):

По-долу представям едно мое писмо до Българския футболен съюз и до неговия главатар Борислав Михайлов. Както може да се досетите, тия хора там не се интересуват от наука и от развитие въобще. Те се страхуват от хора като нас, които искат да наложат ПРОГРЕС. Защото подсъзнателно усещат, че ние ще им подкопаем престижа, щом се покажат и съизмерят редом с нас. Комплексът им за малоценност и комплексът им за лапане вървят заедно.

Това писмо описва нашата критика на официалната наука за спорта както като методика и средства за тренировки, така и като институция, чиято йерархия не е съобразена със способностите, а с далавери и манипулация на членовете и обществото.

И не си мислете, че БФС е единствената спортна институция с такива пороци – всички спортни организации (с малки изключения) страдат от тях, понеже са основани на ОФИЦИАЛНОТО УСТРОЙСТВО на цялото общество, с начина на ползване на СОБСТВЕНОСТТА и печалбите, което също е НЕЗАКОННО.

ЕТО ЗАЩО

Т.е. ако цялата политическа и икономическа система не се основава на двата основни члена на Хартата за правата на човека, спортът, като част от цялата система, ще продължи своето РАЗЛОЖЕНИЕ като пълни касите на олигархията, която пък разлага и другите системи на обществото.

Т.е. спортът сега е едно от най-големите икономически средства за пране на пари, зомбиране на масите и на обществено разложение.

2
(горе)

До
Президента на
Българския Футболен Съюз

Ясно бе, че няма да ме назначат. Нямам лиценз
 Pro,
но това ПРОВОКИРАШЕ СРЕЩА И МИСЛЕНЕ по научните открития долу:

МОЛБА
от
Тончо Бонев Бонев,

Г-н Президент,

Моля да бъда назначен за треньор на Националния отбор по Футбол.

Необходима е СМЯНА на СИСТЕМАТА за подготовка, а не само смяна на треньора. Системата (общоприетата) е изчерпала възможностите си. Всички по света правят едно и също, успехът е право пропорционален само на вложените пари… Т.е. ние нямаме никакъв шанс пред световните финансово-футболни гиганти.

Изходът: НОВА ТЕХНОЛОГИЯ (СИСТЕМА) на подготовка, която да елиминира фактора „пари”.

Дори Моуриньо или Фергюсън да дойдат, промяна на системата няма да има.

Прилагам описание на моята квалификация.

Прилагам
ПРЕДЛОЖЕНИЯ за ПРОМЯНА в УСЛОВИЯТА
за избор на треньори на националния отбор

Прилагам научна (логична) мотивация за предложенията.

Надявам се, че молбата ми ще бъде удовлетворена.

4 декември 2008 г.                           С уважение:
София
                                                                           (Тончо Бонев)

Забележки:
Ръководството на БФС изчезна яко дим от отговорност. Не пожела никакъв разговор с мен, въпреки моите усилия за минимален контакт. Всички шефове на БФС, включително най-големият, просто бягаха. Елементарно – тяхната нулева научна компетентност ги засмука в бездействие.

3
(горе)
ПРЕЗЕНТАЦИЯ
за
Тончо Бонев Бонев
кандидат за треньор на Националния отбор по Футбол

1. Притежава необходимата квалификация и Лиценз „Б” на БФС и други дипломи за длъжността, издадени от Национална Спортна Академия „Васил Левски” (НСА). Дипломите са само ориентир, но не и съществен показател за квалификация…

2. Висше образование (бакалавър) в НСА. С материал за дисертация по специалността, незащитена поради смяна на закона и поради безработица…………

3. Издаден научен труд (продължение на дисертацията) с открития в областта на физиологията и спортната подготовка.

4. Доказва, че лечението на „нелечими” болести като рак, СПИН и др. са решен проблем…

5. Доказва, че общоприетата цялостна система за подготовка на спортисти е ненаучна и порочна с дългосрочни тежки вредни последици.

6. Прилага някои от средствата, използвани от Новата световна спортна сила – Китай, не случайно №1 на олимпиадата …

7. През 1994 г. е одобрен за треньор по психофизическа подготовка в Националния отбор по футбол от Димитър Пенев (по препоръка на д-р Гевренов, лекар по това време на националния отбор). Кандидатът тогава е гарантирал световна шампионска титла…

8. С одобрена презентация чрез представител на транснационална компания за Националния отбор по футбол на Арабските емирства. Показва високи лични спортни резултати на 55 годишна възраст (документирано – сега в 2015-а съм на 58 и формата расте…):

http://www.youtube.com/watch?v=ewKmfPhhqso

9. Прилага неизползвани в световната теория и практика методи и средства при подготовка на спортисти и в образоването. Т.е. нова технология в тази област.

10. Защитава през 2003 г.

Курсова работа
в Катедра „Футбол” в НСА с показателно заглавие:

НЕОБХОДИМОСТ ОТ НОВ ПОДХОД
при подготовка на футболисти според
РЕВОЛЮЦИОННИ БЪЛГАРСКИ ОТКРИТИЯ
за възникването и развитието на живота и физиологията на човека

ЕТО НАЙ-ВАЖНАТА ЧАСТ,
ИГНОРИРАНА ОТ ОФИЦИАЛИТЕ

(филм):


Виж обяснение долу защо система е ПОРОЧНА:

11. Доказва необходимост от ПРЕХОДЕН ПЕРИОД от стандартни методи към нови методи за подготовка на спортисти и въобще за развитие на цялостния интелект.

12. Необходимост от доклад за новостите пред ИзпълКома на БФС и обосноваване на новата „технология” за подготовка.

13. Представя програма за преминаване към Устойчиво развитие на Образователната система, одобрена през 2003 г. на експертно равнище в Министерство на образованието и Науката (МОН). Програмата е по стратегически цели на AGENDA 21 (Дневен ред 21-ви век) на МОК, ЕС и ООН. Тази именно програма ще подпомогне подготовката за високо спортно майсторство и висши управленски кадри още от детските градини и училищата.

14. Обяснява защо 

14. Неговият учител е ученик на треньора на първите съветски космонавти, т.е. притежава високата технология за оцеляване при екстремни натоварвания в космонавтиката.

Дхирендра Брахмачари
Дхирендра Брахмачари на 65 години

15. Високи постижения като музикант, художник, поет, учен-откривател (всестранно развитие).

16. Прилага квалификацията си (в момента) в Общински проектСпорт за Устойчиво развитие” в системата на образованието и спортните клубове в Община Карлово.

4
(горе)
РАЗЛОЖЕНИЕТО във ФУТБОЛА (спорта) въобще

Уважаеми футболни (спортни) деятели,

Надявам се, че футболната (спортната) общественост не се смята за изключително БОГОИЗБРАНА (ПРИВЕЛИГИРОВАНА) в сравнение с всички останали обществени сектори, които и в световен, и в национален план почти без изключение търпят РЕЦЕСИЯ, УПАДЪК, РАЗЛОЖЕНИЕ…

Нали нямаме основание да си мислим, че ако светът се разпада, само и единствено Футболът ще „цъфти и връзва”? Но ако имате поне едно такова основание, кажете го, та белким дадем на световните лидери пример за световното спасение!

Защото от 1992 година в прав текст в ООН се говори именно за спасение, кодифицирано в Доктрината на ООН „Устойчиво развитие” и програмирано в AGENDA 21 (Дневен ред 21-ви век). Нещо, което политиците гузно премълчават.

МОК също прие доктрина и програма за СПАСЕНИЕ със същите заглавия:

Устойчиво развитие и AGENDA 21
(Дневен ред 21-ви век)

БФС не прилага тези програми и затова не са за учудване показаните „резултати”. Не че другите страни ги прилагат, но те покриват своя провал с влагане на все повече пари, които ние нямаме!

5
(горе)
Защо общоизвестната световна
и местна спортна система е ПОРОЧНА:

І. Който и да било спорт е невъзможен без добра психо-физическа подготовка (това важи за интелектуалното развитие въобще). Тя е основата (ракетата-носител) за високи не само спортни, но и за високи интелектуални постижения. Тук ние предлагаме новости, които не се прилагат в образователните системи на Западния свят. Те се прилагат като задължителна програма в образованието и спорта на всички равнища (кой знае защо) в най-бързо развиващите се в света страни като Япония, Корея (северна и южна), Китай, Индия, а тяхното икономическо развитие „направо спира дъха” (цитат от годишника „Състояние на Планетата” на Уърлд Уоч Институт – Ню Йорк). Всъщност това са и единствените страни в света, които изобщо се развиват. Всички останали т.нар. „развити” страни в света са в непрекъснато, бавно, стабилно разложение (икономическо, политическо, морално). Но те все още се държат, изсмуквайки останалия свят, като предизвикват там изкуствена, целенасочена инфлация в него… Както и у нас… Този проект цели именно да се предпазим от тази инфлация (поне) умствено, физически, психически и морално…

ІІ. Игнорирани от футбола (спорта) области за развитие, т.е. сегашният дисбаланс (изкривяване) е причина за най-тежките и основни проблеми (не само в спорта):

1. Човекът има два биохимични полюса на развитие:

а) рН+ – киселинно развитие.
б) рСО- – алкално (основно) развитие.

ПОВЕЧЕ ОТ "ТЕОРИЯ НА ЗДРАВЕТО"

Изследванията за киселинното (рН+) развитие е достигнало почти пълно съвършенство от официалната наука (медицина, спорт, образование), но за алкалното (рСО-) развитие няма нито ред, освен че съществува. То напълно е игнорирано и от теорията, и от практиката.

2. Проприорецепторите получават сигнали от мозъка и активират мускулите (червени и бели влакна – на двигателната, кръвоносната и нервната системи). Т.е. това е разход на нервно-психическа енергия, която не се възстановява по съществуващите методи и средства – губи се безвъзвратно (нервно-психично изтощение). Но ако се приложат методи на алкалното (рСО-) развитие, проприорецепторите връщат енергия към мозъка, т.е. получава се възстановяване. Но има и техники за свръхвъзстановяване, т.е. за свръхразвитие на нервно-психическите способности… Което е игнорирано сега и е фактор за агресивност, апатя, влечение към алкохол, цигари, наркотици, както и липса на желание за развитие…

3. Свръхкиселинното (рН+) развитие (изкривяването само към единия полюс) води до невъзможност на клетките да се самопречистват, тъй като (рН+)-то блокира излъчването на вещества и енергия от тях (самоотравяне и стареене – а иначе клетките са вечни…). За да компенсира свръхкиселинността, организмът повишава производството на „буфери” (карбонати), които се отлагат в нервите и фасциите, в сухожилията и ставите; последните потъмняват и стават непрозрачни за фотоните (енергиите), т.е. уж все по-силно се храним, а все повече се вдървяваме (все по-малко енергия имаме)… Калцият в организма се изчерпва и се появяват разни проблеми на опорно-двигателната система (остеопороза, остеохондроза, …). ТРАВМИ!!!

4. За компенсация на свръхкиселинността храносмилането отделя повече слуз, която пък пречи за асимилация на храната. Затова организмът изисква повече калории (по-силна храна), за да изгори слузта. Повечето калории повишават киселинността и сърдечния ритъм – липса на кислород и слаба концентрация.

5. Гръбначният стълб е главен енергиен доставчик (фотонен канал). Това древно твърдение е потвърдено с физико-математически изчисления. Но официалната медицина (и спорт) си затваря очите и ушите за това. Това е канал с най-голяма концентрация на фасции, сухожилия, стави, нерви, които всички участват в доставката на енергия (фотони) за организма. Те се задръстват в най-ранна детска възраст не само от карбонати, но и от отрови, приети от порочно хранене и …мислене. Така спортистите (и интелектуалците) колкото и да се напъват да развият качества, стигат до бърза деградация – все по-замърсяващият се гръбначен стълб пуска все по-малко енергия.

6. Тези отлагания и замърсявания, предизвикани от свръхкиселинността, засягат всичко – и кръвоносни съдове, и дробове, и кости (също енергийни канали) с костен мозък (производител на еритроцити), и бъбреци, и далак. Т.е. свръхкиселинността е тотален тормоз за всички органи.

7. Нуждата от все по-силна храна расте право пропорционално със замърсяването, но по-силната храна намалява чувствителността на трансформаторите на енергия (чакрите). Т.е. все по-силна храна – все по-малко енергия. Защото храната не е пряк доставчик на енергия, тя е стимулант, за да възбуди чакрите, главните снабдители на енергия.

8. Чисто спортно-технически проблеми, които влияят и на психическите, учебните и моралните проблеми опосредствено.

а) Не е решено противоречието между бързина, сила, издръжливост. Като се тренира едното, разваля се другото. Защото не е ясна връзката между тях.

б) Има параметри, които въобще не се използват, смятат ги за излишни. Ръцете като не се използват във футбола и – дай да ги отрежем (образно казано). За да има Устойчиво, а не временно развитие, трябва да се развиват ВСИЧКИ параметри. Хармонично. Тясната специализация е вредна за цялостното развитие на която и да било биологическа или социална система.

в) Пълна безпомощност при подобряване на техниката.

г) Пълна безпомощност при подобряване на морала.

Характеристики, които всички треньори отказват да развиват поради безсилие, а е необходимо много малко внимание и време за тях:

* Техника на ходене (повечето не могат да ходят правилно, камо ли да се състезават).

* Техника на бягане (зависи от първото, но не е едно и също).

* Техника на дрибъл, стрелба, отбрана, падане…

Всички тези параметри (има и много още) зависят от едно единствено качество, за което няма никакво понятие в спорта. То е с обратен биохимически и електрически заряд.

* Същото важи и за ПСИХОМОТОРИКАТА, една напълно игнорирана област. Някои треньори се опитват да работят техника и тактика, без да се съобразяват с естествените способности и дадености на тялото и ума. И са се отказали от нея.

* Умственото (емоционално, образно, двигателно, ситуативно, …) планиране пък е съвсем непозната област за западното обучение (физическо или интелектуално).

9. Ето още необходими тренировки, които никой не провежда, защото се смятат за губене на време (лисицата с киселото грозде). А те се тренират пак комплексно. С едно или 2-3 упражнения се обхващат десетки като тия долу…:

1. Тренировка на ума. (ха, `що му е на футболист (спортист) ум)
2. Тренировка на вътрешните органи.
3. „ „ енергийните канали.
4. „ „ горните дихателни пътища.
5. „  „ външното (белодробно) дишане.
6. „ „ вътреклетъчното дишане.
7. „ „ гъвкавост (превенция на травми).
8. „ „ психическите качества.
9. „ „ морала.
10. „ „  концентрация и точност.

В Национална Спортна Академия (НСА) преподаватели се шегуваха с Христо Стоичков, който като студент на всеки 5 минути повтарял: „а бе махнете ги тия глупости, всичко е въпрос на концентрация”. Това е напълно вярно, но той никога не е казал как това се тренира. Той го имаше в изобилие това качество по рождение, но то може да се придобие винаги и по всяко време. От всеки. Само в началото на общия тренировъчен процес изброените видове тренировки се тренират разделно. После се комбинират физически, технически, психически и дори тактически в единство и няма загуба на време, точно обратното.

6
(горе)
КОСМИЧЕСКИ ПРИНЦИП НА ПОДОБИЕТО:

1. Природата, човекът, обществото се развиват по едни и същи фундаментални закони – всички те са част от космоса (Бога). Еволюцията на едното се отразява в еволюцията на останалите. Космическата еволюция на Слънцето (Земята) е към края си – намира се в средата на спиралата (Галактиката). Това означава, че и еволюцията на човека (и обществото му) е към края си. Следователно:

2. Всички начини за обществено и личностно развитие са изчерпани. Всички напъни за приложение на старите закони водят до неуспех.

3. Ако не са спазени законите за развитие на личността, няма да бъдат спазени и обществените закони. И от там интеграцията с природата ще бъде нарушена и ще се случват (уж) случайни природни катаклизми, страдания, жертви.

Всички виждаме световните „резултати”, но не осъзнаваме връзката между тях и нас самите…

Надеждите (като лозунги), които сега се възлагат на спорта за справяне с личностни и обществени негативи, са не само НЕнаучна фантастика, но и вредна и разточително скъпа заблуда. Елитният спорт сега е недосегаема система за печалба на единици (мафия), а не еталон за човешко развитие. Т.е. спортът е лишен от обществен смисъл – всичките му достижения демонстрират единствено печалби, но не и развитие на цялостни личностни качества – още в най-ранна възраст започва деградация не само на физически, но и на всички качества на елитните спортисти в името на печалбата (рекордите са само примамка за печалби). След 20 годишна възраст от един състезател вече нищо ново и никакъв напредък не се изисква, той и не е способен на такъв, а само се източва като гладиатор докато се „пенсионира” в младежка възраст (около 30-те, а има и на 20 – в спортната и особено в художествената гимнастика).

Каква е обществената полза (примерно) от футболния отбор от втора или трета степен на шампионат в някой малък град? От стотиците хиляди лева, които лапа? Само за престиж ли? Само за показ на загриженост от управляващите ли? За „хляб и зрелища” ли? Или за изкуствено създаване на „работни места” за няколко десетки младежи и двама-трима треньори? За предизборен PR на кмета на съответния град, станал началник на клуба, без да разбира нито от спорт, нито от медицина, или пък за обиране на „излишните” пари на спонсорите? Или за ПРОДАЖБА НА РОБИ (пардон, на спортисти), които да напълнят касите на началниците, да направят зрелище за тълпата, което да откаже хората да мислят за икономическите и плитически престъпления на властта? В това ли е смисълът?

Ако спортът в този му вид можеше да реши нещо, Марадона нямаше да е наркоман, а Стоичков – побойник; нямаше да има болни и мързеливи; нямаше да има престъпници и ощетени; нямаше да има нещастия и …безпътица, ако имаме предвид милионите и милиардите, които се въртят в спорта на местно и светвно равнище.

Ама, ще кажете, никой не очаква спортът да реши тези проблеми! Защо пък не? А милиардите, които се въртят в спорта, какво вършат? Ами, материализират се в луксозни вили, коли, яхти, самолети… В ядене и пиене… И в деградация…

В българския състезателен спорт (и в спотните системе на изостаналите финансово страни) вече почти не се вливат нови качествени индивиди (деца и юноши) – повечето се нуждаят предимно от лечение и изправяне на психо-физически проблеми, а не от състезания. Виждаме вече масов "ВНОС НА ЧЕРНИ ГЛАДИАТОРИ" (негри и други цветнокожи), живели от малки природосъобразно в джунглата и запазили физическото си здраве, за разлика от нашите "бели" тарикати, които живеят от ранна детска възраст по указанията на псевдо-медицината и псевдо-образованието.

Тясната специализация руши останалите качества, вместо да им помага. Хората виждат все по-малко смисъл в спорта. И образователната система, и спортът не произвеждат елитни (расови) спортисти на добро ниво, каквито имаше преди 30 години, а болни, агресивни, демотивирани за развитие деца и юноши. Спортът вместо стимул за цялостно развитие се е превърнал в отдушник и бягство от другите проблеми. Това, едно дете (пък и възрастен, пък и спортист) да преболедува 4-5 пъти през зимата (а и през лятото), вече се приема като норма (като нещо „задължително”), а не за порок, не за деградация. Това, едно дете (или спортист) да го мързи да учи, да прави пакости, да нагрубява и се бие, вече се приема за геройство… Човекът е натоварен от Природата (еволюцията) да се саморазвива и да я осъзнава. Това е главното, което ни различава от животните. Но това различие все повече изчезва – мързелът и безхаберието означават животинско съществуване. Липсата на саморазвитие и самоосъзнаване у човека е все едно птичката да я мързи де лети – липса на смисъл, повреда в еволюционното предназначение.

Казахме, че половината, което трябва да развиваме у себе си, липсва. И това е основната причина за задънената улица, в която бъхти не само спортът, но и цялото общество, и всички хора. За щастие ние, българите, имаме наука и методика (първи в света) да добавим в спорта и образованието липсващата половина. Т.е. да направим поне спорта и образованието (и хората, които ги практикуват) нормални.

Ще успеем! Защото имаме осъзнат космически закон: "Устойчиво (хармонично) развитие"! Ако го приложим масово! И ще бъде чест футболните деятели да го приложат първи.

Извод:
Цялостното развитие на спортистите е порочно, как може да искаме от тях мобилизация и високи резултати, след като техните треньори предлагат порочна система на подготовка? Виновни са не само треньорите, но и техните началници, защото последните назначават треньори с недостатъчна квалификация – за съучастници в далаверите!

Чужденците треньори също нямат достатъчна научна квалификация. Те постигат резултати само заради ПАРИТЕ, които влагат в най-добрите НА ПАЗАРА спортисти..

Ще бъде поредното признание за разложение, ако ние допуснем чужденец за треньор.

С това ще декларираме пред света, че нашата спортна наука и спортно образование нищо не струват. Което не е вярно. Ще бъде пореден нихилистки ход, деклариращ национална и професионална немощ!!!

7
(горе)
ПРЕДЛАГАМ
начин за избор на треньор на Националния отбор

1. Пълна прозрачност пред всички медии.
2. Публично обявяване на всички кандидати по всички медии.
3. Пресконференция пред всички медии на всички кандидати поотделно, за да представят своите програми и различия предварително.
4. Публичен дебат по проблемите на футбола (спорта) с участието на всички кандидати. Директно излъчване по някоя телевизия.
5. Публично оповестяване на МОТИВИТЕ за избора.

 
Забележка:
Лично аз бих взел най-доброто от всички програми на всички кандидати, стига това да не е секретно тяхно ноу-хао. Нека това направи всеки, който е най-добър и бъде заради това избран. Моята програма не е секретна и бих я предоставил на всеки, желаещ да я приложи, ако иска чрез мен, ако иска без мен (ако има моята квалификация, което е съмнително).
 
4 декември 2008 г.                            С уважение:
Карлово
                                                                         (Тончо Бонев)

Накрая ще кажа:
НАРОДЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ГОРДЕЕ
СЪС СВОЯТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ,
която няма да го остави неосведомен и ще го
научи на най-доброто от света, ако има възможност.

(горе)

ОЩЕ ЗА ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО
(за професионалисти и за хора, които
разчитат на собствения си здрав разуми и воля
)

 


АБОНИРАЙ СЕ ЗА САЙТА
(горе в дясната странична лента има абонаментна форма),
когато публикуваме нещо ново в сайта,
веднага на пощата ви ще дойде съобщение.

Напиши ОТГОВОР

%d блогъра харесват това: