Произведен в СССР

 

 

ДУХЪТ на ВДЪХНОВЕНАТА СЪВЕТСКА КУЛТУРА

На 18 март 2015 бе концертът на Олег Газманов в НДК. Всички билети бяха продадени, а после и зала 1 на НДК ПРЕПЪЛНЕНА, но официалните медии и критици не обелиха нито дума. Просто защото усещат, че ДУХЪТ на първата в света СОЦИАЛИСТИЧЕСКА държава (СССР) се завръща. Но ние твърдим, че не само духът, но и физически се завръща, понеже социализмът е неизбежен, защото е природна необходимост, предаден и разрушен от външни и вътрешни врагове, вложили ТРИЛИОНИ долари за унищожението му (Студената война), която сега се превръща в огнена. Знае се от кои и защо.

НОВИЯТ ХИМН НА СПРАВЕДЛИВОСТТА
И ВЕЛИЧИЕТО НА РУСИЯ
.

кликни снимката, за да го гледаш,
не е качен горе поради нестандартния размер на екрана

Изкуството на Олег Газманов

Съветските хора и целият свят трябва да се гордеят с постиженията на единния, колективен и братски труд на всички хора от всички народи и републики на СССР. Такъв КОЛОСАЛЕН ВЪЗХАД на една държава, изникнала от пепелищата на Първата световна война и от тресавищата на капитализма, е подвиг на трудовите хора, подвиг на цялото човечество, което започна да живее по законите на природата. Да, те не успяха да запазят постиженията на ВЕЛИКОТО НАЧАЛО, защото бяха саботирани от вътрешни и външни врагове, но това, което ни показаха с личен пример съветските хора, ние ще го помним, ще го прилагаме и усъвършенстваме.

Ние ще продължим тяхното свято дело!.

Олег Михайлович Газманов е роден на 22 июли 1951 г. в городе Гусев, Калининградска област. 

Певец, композитор, поет. Народен артист на Руската Федрация, кавалер на Почетния орден на Русия, 15-кратен лауреат на фестивал «Песен на годината», 7-кратен носител на националната награда «Овация», лауреат на един от най-авторитетните международни фестивали «The World Music Awards», Посланик на добра воля за детския фонд «ЮНИЦЕФ» в Русия.

Награждаван няколко пъти с престижни обществени награди, в това число: лауреат на наградата на МВД на Русия, носител на наградата на Москвы и много други фестивали, награди и премии. На 9 май 1998 г на Площада на звездите на входа в ГЦКЗ «Русия» е положена Звезда на името на Олег Газманов.

ВЕЛИКА ОКТОМВРИЙСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ

Той е и член на Союза на писателите на Москва, на Обществения Съвет на Министерството на отбрната на Руската Федерация, На Обществения Съвет на Министерството на вътрешните работи на Руската Федерация. 

Музикалното творчество на Олег ГазмановРепертоарът на Олег Газманов е в много голям жанров и тематически диапазон. От лирика и весели танцувални песни до дълбоко патриотични, граждански произведения. При това той с лекота преплита фолк елементи, поп, рок, техно, рап…. 

Благодарение на ярките мелодии, поетическите образи и атлетическото му и същевременно артистическо дарование повечето му песни имат много продължителен сценичен живот и не се забравят от различни поколения привърженици на артиста. Те са станали истински всенародни емблеми на неговото творчество: «Эскадрон», «Офицери», «Есаул», «Москва», «Мама», «Произведен в СССР», «Мой Храм», «Единствена», «Моите ясни дни», «Морячка», «Свеж Вятър» и много други 

Песните на Олег объединяват и вдъхновяват хора от различни възрасти и националности, те ни учат но нровствени добродеетели, помогат ни да живеем по-вдъхновено и възпитават любов не само между хората, но и към Родината. С тези песни са израсли не едно поколение руснаци. Неговите песни се изпълняват от повече от 30 големи артисти на страната. 

Олег Газманов се проявява и като автор, режисьор и продуцент на програми: «Господа офицери», «Песни на победата» и много други творчески и обществено значими проекти. 

Концертната програма «Господа офицери» 10 години препълва най-големите и престижни сцени на страната. Песента «Господа офицери», която публиката винаги слуша, станала на крака, стана истински мъжествен химн на защитниците на Отечеството. 

Проектът «Песни на Победата» вече 5 години возражда песни за Великата отечествена война, спомня ни за славната история н нашите предци и събира най-многочислените аудитории за всички времена. 

На 9 май 2005 г. на концерт в Москва на "Поклонной горе" са събрани 1 милион и 300 хиляди души! 

Олег Газманов успешно съчетава своята активна творческа и концертна дейност на пътуващ артист с благотворителността. 

Неговата програма «Даже не пробвай» против СПИН и наркотиците се проведе в най-големите градове на страната, събирайки милиони рубли за подпомагане и лечение на деца, рожени от серопозитивни родители. 

Артистът неоднократно изпълнява солови концерти в поддръжка на военните, живеещи и служещи на границата на нашата страна. 

Детството на Олег Газманов протича в следвоенния Калининград (бившият Кьонигсберг). Баща му е професионален военен, воювал, и дошъл до Берлин. Майка му е лекар, приключила войната в Далечния изток. Олег учи цигулка в музыкалната школа. Рано остава без баща.

Без да се съобразява с вродения си порок на сърцето и забраните на майка си, усилено тренира спортна гимнастика. Участва в програми за майстори на спорта. В 1968 г. завършвайки училище, постъпва в Калининградското Висше инженерно морско училище (КВИМУ) в отдел «корабни хладилни машини и уреди». В 1973 г. при завършване на учебната година получава отлична диплома («красный»). От трети курс се занимава с наука, има и далечно морско плаване. След което е поканен да работ като преподавател в катедрата на ВИМУ, чите лекции, пише дисертация.

В определен момент, когато научната му работа е завършена, Олег разбира, че реализация на неговите прогресивни идеи от мнимия "социалистически" период на застоя е невъзможна. Не получавайки удовлетворение от своя труд, той намира мъжество да остави успешната си научна кариера и да се отдаде на музиката. При това музиката винаги е съпътсвала неговия живот, тата или иначе. Олег е участник в най-популярната в Калининград група «Атлантик». В состава на групата в 1969 г. той за първи път изпълнява своята песен «Белият сняг», която 20 години по-късно се превръща в песен на годината в изпълнение на Валерий Леонтьев. 

В 1977 году Олег постъпва в Калининградското областно музикално училище и и го завършва в 1981 г. Впоследствие Олег работи в состава на ВИА «Синя птица», «Галактика» и други групи. Пише музика и стихове. Песните му се изпълняват от десетки най-големи артисти.

На 3 юли 1981 г. е роден неговият син Родион Газманов. Н шест годни той записва песента на баща си «Люси», която намира огромна популярност. Малкият Родион събира преплнена публика на огромни стадиони и Олег записва за него албум с детски песни, много от които са популярни и до сега. 

През 1989 г. Олег Газманов записва песента «Ескадрон», която става свръхпопулярна. Тя се държи 18 месеца на първите места в най-престижния по това време хит-парада на вестник «Московски комсомолец». 

След първия си албум Олег започва безкрайни концертни гастроли с групата «Ескадрон» по нашата страна и зад граница. Най-големите зали и стадиони на страната са винаги препълнени при негово участие…

Ето няколко красноречиви примера: 
Москва, Лужники, БСА, 29 юни 1991 г. — около 70 000 души!

Москва, Олимпийски стадион, 1992 г. — 7 концерта, преплнен. 
Десетки концерти в 15-хилядния «Олимпийски» в Москва, «СКК» в Санкт-Петербург, стадионы и концертно-спортни зали в най-големите градове… 

Всичко това продължава и до сега. С групата «Ескадрон» той е вече повече от 20 години, а целият професионално-музикарен път на Олег Газманова е повече от 40 годишен.

Сайтът на Олег Газманов

Видео канал

Тайните на психо-физическата форма на Олег

 

АБОНИРАЙ СЕ ЗА САЙТА
(горе в дясната странична лента има абонаментна форма),
когато публикуваме нещо ново в сайта,
веднага на пощата ви ще дойде съобщение.

One Response to Произведен в СССР

  1. влад каза:

    Слава на Белгария! Добрэ дойдэмо, Братушки!

Напиши ОТГОВОР

%d блогъра харесват това: