МАЗИЛКИ

Устойчиво човешко развитие чрез Устойчиво строителство и Устойчива Природа
Пасивни Сгради с Изолационни Тухли, Енергийна Ефективност, Екология
НачалоПасивна сградаПараметриУслугиПартньориЗа нас

  СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ И ИНСТРУМЕНТИ

Многофункционални мазилки

Тук препоръчваме мазилки за нашите изолационни тухли. Но ние разполагаме доста често на склад и с други видове мазилки, както и с други материали и инструменти за всякакво строителство и поддържане на дома и офисите. При наличност на такива

ПРОВЕРЕТЕ ТУК

Мазилки за изолационните ни тухли

Спестяват средства, време, усилия. Осигуряват ЕДНОВРЕМЕННО:

1. ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ - намаляват разходите за отопление и охлаждане до 50-75%. Характеристиките са непроменими във времето.

2. ШУМОИЗОЛАЦИЯ - при дебелина 3 см. заради неспецифични кухини в структурата им осигуряват поглъщане 0,20 на звук 150 Hz и 0,90 на звук 400 Hz. Поглъщат по-добре високите честоти, както и ударните шумове.

3. ХИДРОИЗОЛАЦИЯ - няма нужда от допълнителни хидроизолационни материали. Коефициент на водопоглъщане < 2,5-0,4%.

4. ПОЖАРОИЗОЛАЦИЯ - температурна устойчивост до 1000-12000С и клас на горимост А1. При пожар не отделят сажди и задушлив дим, не допускат огъня до арматурата на плочи и колони и така не допускат стопяването им...

5. ДИШАНЕ на сградата - неорганичният и естествен състав увеличава дифузията на водни пари и предотвратява конденза - идеалното решение на проблема с влагата и мухъла, стените не се овлажняват и боята не се надига.

6. ПРЕДОТВРАТЯВАТ ТЕРМОМОСТОВЕ - благодарение на монолитната си структура компенсират температурните разлики между стени, подове, тавани, колони и предотвратяват напуквания и други деформации между тях.

7. ЗЕМЕТРЪСНА УСТОЙЧИВОСТ и ЛЕКОТА - с ниско тегло олекотяват сградите, еластичността им не позволява напуквания от разместване на елементи на сградите. Нанасянето им не е съпроводено с пробиване и така устойчивостта на сградата и мазилката се запазва. Имат 480-600 кг/м3 и в сравнение със стандартните мазилки олекотяват сградата с 1/3. (Стандартна мазилка на 120 м2  тежи 120 тона, а те - само 7 тона.)

8. ДЕКОРАЦИЯ - могат да се оставят в естествения си вид, да се направят с десени или да се загладят с шкурка. Върху тях може да се нанесе боя само с цел декорация - не се нуждаят от защитните качества на боите, защото ги имат и без бои.

9. НАДЕЖДНОСТ, УСТОЙЧИВОСТ и ДЪЛГОТРАЙНОСТ - якостта им е 2,5 пъти по-голяма от обикновената мазилка. С течение на времето не се влияят от температурни разлики, улягания, гравитация, земетресения. Не се напукват и разлагат. Избягват се недостатъците на многослойните покрития с различна структура и топлопроводимост...

11. ИКОНОМИЧНОСТ -  с един продукт се осигурява топло-, звуко-, хидро- и пожар-оизолация и намалява разходите за отопление или охлаждане до 70%, избягва разходи за многослойни покрития и изолации, съкращава работно време до 3 пъти за цялостния строеж. ("Времето е пари.")

12. БЕЗВРЕДНОСТ за Човека и Околната среда - мазилките са от естествени материали, сградата "диша" и така предотвратяват образуване на мухъл, т.е. осигуряват здравословна и уютна среда за живот.

Приложение

Тераси, Сутеренни помещения, Ламаринени покриви, Вътрешни и външни фасади, Колони, Под плочки в мокри помещения, Под покривни помещения, Трафопостове, Складове и хранилища, Търговски центрове, Музикални студия, Хотели, Хладилни помещения, Силози, Халета...
 


Сравнителни концепции между официални и наши стандарти...

МНОГОФУНКЦИОНАЛНИ МАЗИЛКИМНОГОФУНКЦИОНАЛНИ МАЗИЛКИ

МНОГОФУНКЦИОНАЛНИ МАЗИЛКИНАЧИН НА РАБОТА С МНОГОФУНКЦИОНАЛНИ МАЗИЛКИ

   2. Дебелината на слоя се определя с равномерно поставени нивелирани водачи.
   3. Сместа се нанася между водачите с маламашка или помпа с дебелина 0,5 см по-малко от желаната дебелина, определена от ограничителите и се нивелира.
   4. След нанасяне водачите се махат и тяхното място се запълва с желаната смес. След това се нанасят още 0,5 см и се заглажда с мастар.
   5. Ако не се нанася боя, може да се направят различни декоративни шарки с метална маламашка. Или може да се заглади с шкурка.
   6. Времето за съхнене е 48 часа. В зависимост от по-висока/по-ниска температура от 200С разликата и около 1 часа по-малко/повече.

1
(горе)
ДРУГИ МАЗИЛКИ НА СКЛАД

ОБИКНОВЕНИ И ДЕКОРАТИВНИ МАЗИЛКИ ВЕБЕР

ВНОС ОТ АНГЛИЯ:
НАЛИЧНА
: R920 - силиконова "драскана" мазилка 1.5 мм., разходна норма 2.5 кг./кв.м.

СУПЕР Цена 40 лв. - 20 кг на бака до 100 баки.
Различни цветове, по поръчка.
Други видове в процес на доставка до нас:
НЕ НАЛИЧНА:
R720 - силиконова "драскана" мазилка 2.5 мм., разходна норма 4.1 кг./кв.м.
НЕ НАЛИЧНА: R620 - силиконова "драскана" мазилка 3.0 мм., разходна норма 5.0 кг./кв.м.
НЕ НАЛИЧНА: R520 - силиконова "драскана" мазилка 2.0 мм., разходна норма 3.5 кг./кв.м.
НЕ НАЛИЧНА: R420 - силиконова "влачена" мазилка 2.0 мм., разходна норма 2.5 кг./кв.м.
НЕ НАЛИЧНА: R320 - силиконова "влачена" мазилка 3.0 мм., разходна норма 4.5 кг./кв.м.

Ако поръчате неналична при нас мазилка, ние ще поръчаме нов внос. Лимит на поръчка до 100 баки със срок на доставка от 1 до 2 седмици при липса на наличност при нас.

Описание на мазилката:
Изисквания за приложение

Нанася се на тънък слой за краен завършен вид на обекта. Мазилкта е основана на силиконова смола, чието качество е под пълен контрол.

Много трудно се замърсява при естествени атмосферни условия и има добро "дишане" (вуздух и пари), но висока водонепроницаемост.

Препоръчваме за измазване на фасади при термосистеми с минерална каменна вата (Rockwool FRONTROCK MAX E) или подобни или върху всякакви общоизвестни хастари.

Нанася се и върху основи от бетон, аквапанели, върху обикновени външни и вътрешни варово-циментови мазилки, гипскартони, гипсфазери и мазилки от гипс.

Предварителна обработка на основата (хастара):
Препоръчваме тази силиконова мазилка да се полага върху плътни, здрави, сухи, носещи, почистени основи без бои и прах и без кофражни, маслени, битумни, всякакви (обикновено тапетни) лепила от всякакъв вид и други остатъци. Нови минерални хастари, примерно вароциментови замазки, трябва да са надеждно и еднакви по цялата повърхност изсъхнали и чисти от боя, прах и омазнители. Ако все пак има наличие на бързо абсорбиращи или ронливи основи, необходимо е те да бъдат третирани преди началото на нанасяне на мазилката с грунд, примерно с  weber.prim Грунд, Tiefgrund, Eurolan TG2...

- Плоскости от гипскартон се нанасят с дълбочинен грунд ( weber.prim Грунд, Eurolan TG2, Tiefgrund), след което - със съответстващ грунд за фасадни мазилки.
- Може да се нанася по изключение и върху бои, но здрави - шлайфат се с шкурка и се третират с weber.pass G700 (фасаден грунд).
- Шпакловки за топлоизолация (weber.M752, weber.460P, съхнали не по-малко от 3-4 дни), се третират с фасадния грунд weber.pass.
- Основи от гипс (само за интериорни стени с влажност < 1%) – третирани с Кнауф/Вебер Tiefgrund  (дълбочинен грунд), а след това с грунд за фасади weber.pass.
- Бетони и циментени мазилки, вароциментени мазилки (не порано от 28 дни от полагането им и с влажност ≤ 4%), се третират с грундове за фасади weber.pass или weber.prim.

Цокли, фуги и техни изолации. 
Ако искате подготовка на конкретна комплексна топлоизолационна система, областтите на цоклите се нуждаят от по-специално внимание. При тях има много по-силни натоварвания, за разлика от фасите. Ето защо, 30 см. е най-високата точка от земната повърхност, до която топлоизолационната система не се нанася. Тук ще трябва да работите с изолация за цоклии от вида XPS.

Други видове неналични, но изпълними при поръчка от вас, мазилки WEBER:

 

Напиши ОТГОВОР

%d блогъра харесват това: