ПАРТНЬОРИ В ТУРИЗЪМ, ЕКОЛОГИЯ, ПРОГРЕС

НАШИ ПАРТНЬОРИ В ТУРИЗМА, ЕКОЛОГИЯТА, БИОРАЗНООБРАЗИЕТО И ПРОГРЕСА

 
Община Карлово
Национален парк "Централен Балкан"
  Българска фондация "Биоразнообрезие" Сдружение "Природен фонд"
  Българо-швейцарска Програма за Опазване на Биоразнообразието PAN Parks за опазване на дивата европейска природа
   Духовна Здравна Академия "Гарабитов" -   Пловдив Магазини "Прециз 2" -   Карлово
  Главно производство на Компания "Неоген" Институт за фундаментални изследвания "Неоген" -  Пловдив

СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ
 
на колективите на училищата по-долу, заради изпълнен с нас
Проект от Еврофондовете

Училище "Райно Попович" - КарловоОсновно училище "Райно Попович" - Карлово е основано през 1961 година с името "Никола Вапцаров", с което име се гордеят всички учители и ученици, учили там преди незаконния Държавен преврат, ликвидирал наченки на социализма, реанимирал трупа, наречен "частен капитализъм" и сменил името на училището. По онова време образованието у нас беше щастие за следване, а не както е сега - хубост насила и рушащо личността и здравето. В първия учебен ден училището има 780 ученици и 29 учители, а през 70-те години приютява 1200 ученици. Училище "Райно Попович" е наградено тогава с Орден "Кирил и Методий", а сега го наричат "циганското училище" и има глад за ученици, редуцирано е до 300. По мое време (2007), когато бях учител по физическо възпитание, във всички 16 класа бяха останали само 85% българчета, а сега са 100% циганчета. Но когато направихме Проекта 2008 по Планинарство и оцеляване, дечицата наистина бяха добре възпитавани и обучавани и не сме имали никакви проблеми с тях. Напротив, тяхната благодарност винаги ни спохождаще до сега, когато се видим с тях. Парадокс - най-големи проблеми ми създаваха бългрчетата...

Гимназия "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" - КарловоГимназия "Васил Левски" - Карлово е основана още през 1887, през 1907 е опожарена по невнимание, а още следващата година (1908) е построена отново от доброволци карловци с техния труд и дарения. Гимназия става през 1914 г. и през септември същата година вече се нарича Гимназия "Васил Левски". Различните абревиатури, означаващи вида му, са се сменяли с годините, но винаги карловци го наричат "Гимназията" заради разностранните знанаия и възпитание, което получават учениците. Гимназията е наградена през 1957-а с Орден Първа степен - "Кирил и Методий", а през 1978 - с Ордена "Червено знаме". Аз съм учил 1-ви и 2-ри клас в неговия филиал (тогава се наричаше у-ще "Васил Коларов", после "Д-р Иван Богоров"), и после от 9-и до 11-и клас в Гимназията. Щастлив съм, че тогава имаше такива учители, но няма да забравя учителя си по математика Емил Данов, един виртуозен математик, който ме научи да мисля логически и да виждам в математеката не само сухите сметки, но и красотата и елегантността на импровизацията в мисленето. Същото се отнася и за моята учителка по физика - Харлова... Ето го КЛАСЪТ НИ на абитюриенския бал.

Гимназия "ИВАН ВАЗОВ" - СопотГимназия "Иван Вазов- Сопот е второто училище в България след габровската "Априловска гимназия". А това е още през Турско робство. И познайте - с чии средства и труд е построено? С тия на самите сопотненци, за разлика от днес, когато броят на учениците намалява, защото тук останаха много малко млади родители, прогонени от реанимирания частен капитализъм, преди 1989-а - държавен капитализъм. Както всички училища в България, и това училище има глад за ученици, но винаги с компетентни учители. Патриархът на българската литратура - Иван Вазов се е учил в това училище. Процъфтяващият някога град, наричан “Герджик Сопот” или “Кючюк Манчестър”, сега също е намалял с 1/4 и ако не са Вазовски машиностроителни заводи, в които работят и хора от цялата община Карлово, може би това селище щеше да бъде закрито и само щеше да е едно село, обслужващо туристи към хижите в Стара Планина над него - "Незабравка, "Добрила", "Дерменка". Въпреки незначителния брой жители и ...проблеми, нашите поробители (мафията на САЩ) успяха да насъскат карловци и сопотненци, като последните се отделиха в отделна община ("разделяй и владей", плащайки на повече търтеи-началници).


Поминъкът - какво беше и какво е сега? От какво зависи прогресът?
...

Да, проектите от Еврофондовете са приятно и заниматлно нещо, нашият беше незабравим, поучителен и полезен за учениците. Повечето хора си мислят - "колко е добър и щедър Еврозъюзът да ни ДАВА пари за хубави мероприятия, колко сме радостни и благодарни!".

Първо - Евросъюзът не ни дава нищо, напротив, той ни КОНТРОЛИРА, понеже ДАНЪЦИТЕ, благовидно омазнени с думата "членски внос", които му внасяме, са много повече от полученото от него.

Второ - той НИКОГА НЕ ДАВА ПАРИ ЗА РАЗВИТИЕ, а само за ядене и ВРЕМЕННИ залъгалки като нашия изпълнен "Проект", за паркове и украси, за забавления и развлечения. Понякога подпомага някои производства, но никога крупни, а само дребни, незначителни, обезателно ЧАСТНИ и никога кооперативни.

Трето - РАЗЛИКАТА В ЗАПЛАЩАНЕТО и цените са такива, че надхвърлят не само данъка към Евросъюза, но и полученото от него. Знаем как цените на стоките и услугите там и тук са почти изравнени, но заплащането на труда е 10 пъти по-малко. А това е пладнешки грабеж.

Четвърто - нищо, което е направено от проектите по Еврофондовете, нямаше и няма да има продължение, не е застъпено, нито ще бъде някога застъпено в официалните програми на училищата или общините. Никога еврофондовете няма да финансират нашето производство, изграждане на нови големи производствени мощности или усъвършенстване на стари.

Пето - Еврофондовете служат само за преразпределение на парите по нашенската мафия, също контролирана от мафията на САЩ, контролираща и еврофондовете чрез подкупени местни марионетки.

Нашият проект беше ЖЕСТОК ПРИМЕР - Фондация "Манфред Вьорнер" на тариката Соломон Паси беше само ФИКТИВЕН "партньор" заради връзките в министерството. Лъвският пай от заплащането на участниците се падна на тая фондация и на една мошенича Зоя, която прави проекта, включила Паси зарадии връзките му в МОН. Та на мен и другите участници се паднаха (да не уточнявам) средно по 2000 лева за две години, Зоя си начисли 6 хиляди, като открадна от ръководителката на проекта 3 хиляди (тия пари бяха на училището) и директорката ги върна на училището със заем от банка (още ги изплаща), а Мони Паси открадна 40 хиляди. Ей така, щото парите минаваха през негова сметка...

ВИЖ НЕЩА ОТ ПРОЕКТА

%d блогъра харесват това: