КАК ДА ПОБЕДИМ МАФИЯТА?


КОГА ПРИРОДАТА ИЗПЪЛНЯВА ЖЕЛАНИЯ?

Успехът е природна закономерност, а не случайност. Той е гарантиран, ако спазим прости психически (природни) закони. Техниките на успеха са изследвани от най-дълбока древност до наши дни. Системата за успех е открита и изпробвана до съвършенство, но от нея се възползват управляващите, не за да печелят, а ние да загубим. Дори още по-зле: "Я не сакам да съм добре, я сакам Вуте да е зле." Даже разни тарикати по света И У НАС направиха МИЛИОНИ ДОЛАРИ, за да дадат на любопитните ТАЙНАТА НА УСПЕХА (Виж по-долу). Успехът за построяване на нормално общество от щастливи и творящи хора се подчинява на същите психически закони.

СЪДЪРЖАНИЕ:0
1. КРИТИКА НА СИСТЕМИТЕ ЗА УСПЕХ.
Филм за историята на проблема и как някои го решават. / Що е "успех". / Двойствен характер на успеха (как един успех може да е провал за други). / Обществено-личностни взаимозависимости на успеха. / Какво крият от нас менторите на успеха. / Съкратен списък на световно известни ментори на успеха.
2. НОРМАЛНАТА СИСТЕМА ЗА УСПЕХ.
Отправна система за разбиране механизма на успеха / Биоритмите според баба Ванга и Леонардо Фибоначи – израз на космическа принуждаваща сила. / Целта на Еволюцията. / Развитие на основните човешки структури за хармоничен успех. / Дванадесет главни изисквания за успех.
3. ОБЩЕСТВЕНАТА СИСТЕМА ЗА УСПЕХ.
Филмът горе е в пряка връзка с "технологията на успеха", но в обществените дeйности – показва как се прилага успешно социализмът, когато е осъзнат научно (дори частично) от учени в САЩ и от Лейбъристката партия в Обединеното кралство. Те го правят, не за да спечелят електорат, който да ги вкара във властта, а за да направят прогрес и по-добър живот за гражданите. Обратно на нашите полит-отрепки. Това показва, че социализмът не се нуждае от партийна система, за да бъде приложен. Обратно – точно партийната система е пречка за социализма. Така че ликвидираме ЦЯЛАТА партийна система, заедно с нейния БАЩА – капитализма, не само като излишни, но и са антипрогресивни, антиконституционни, античовешки…

ЗАБЕЛЕЖКА:
Ако вие за първи път попадате на тази страница, може да не се ориентирате добре, понеже тя е УЧЕБНИК, част от цялостния ми труд "УНИВЕРСАЛНА МЕТОДОЛОГИЯ (за решаване на проблеми от всякакъв вид)". Затова трябва да се ВЪРНЕТЕ на УЧЕБНИК ПЪРВО НИВО, и от там – следващите нива, които поставят ОСНОВИТЕ ЗА РАЗБИРАНЕ НА ЖИВОТА.

Тази страница не е за масова консумация, тя е предназначена за строителите на Новата цивилизация на Земята. Масовата публика няма да се интересува от това съдържание, но ако случайно ѝ стане интересно, то няма да промени разбиранията ѝ, нито поведението ѝ, нито начина ѝ на живот. И в това е разликата между масата и НОВИТЕ ХОРА на Земята – те активно търсят новото и прогресивното, коригират разбиранията си и променят поведението си според него и се ВДЪХНОВЯВАТ за НОВО ТВОРЧЕСТВО. Без тези хора прогресът е немислим. Само те ще могат да летят в космоса с надсветлинна скорост – другите ще анихилират при нея.

Страницата изяснява РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ДВАТА ВИДА хора и НОВАТА ЕПОХА, която тия нови хора ще генерират с нови междузвездни технологии, ново общество, нов морал и нов начин на живот. И това не е някаква фантастика, предположение или мечта по някакво неопределено бъдеще, а задача на деня, защото по Законите на Природата, до 2033 година двата вида хора трябва да се разделят завинаги – Новите ще се насочат към периферията на Галактиката за обединение с братя по разум, а какво ще стане със СТАРИТЕ хора, ще научите ТУК. Т.е. тия НОВИ ХОРА ще генерират ВЕЛИКАТА БЪЛГАРСКА МЕЖДУЗВЕЗДНА КОМПЛЕКСНА РЕВОЛЮЦИЯ.

1
(горе)
КРИТИКА НА СИСТЕМИТЕ ЗА УСПЕХ

Следващият филм е правен, не за да разберете тайната на успеха, а за да си КУПИТЕ книга от автора, който ще ви я каже. Евентуално. Но той ще ви изговори толкова много сладки неща, че в калабалъка истината ще бъде затрупана от тонове подробности, празни приказки и условности…

(кликни снимката, за да отвориш филма, изчакай да зареди)
ВЕЛИКАТА ТАЙНА НА УСПЕХА

Ето разни български тарикати, които искат БАСНОСЛОВНИ ПАРИ, за да ви разкрият "тайната" на успеха:
СЕБЕРЕАЛИЗАЦИЯ – 2000 лв

НОВО НАЧАЛО – 1900 лв
ПОВИШИ РЕЗУЛТАТИТЕ СИ – 150-600 лв

КОСМИЧЕСКО СЪЗНАНИЕ – 500 лв
ИЗКУСТВОТО ДА КАЗВАШ "НЕ" – 59-299 лв

ЩО Е "УСПЕХ"?

Успехът е ИЗПЪЛНЕНО ЖЕЛАНИЕ, ПОСТИГНАТА ЦЕЛ, към които си се стремил целенасочено, вложил си усилия. Но има различни по посока желания и цели, дори съвсем противоположни. Ако едните успеят, другите губят. И обратно. Т.е. категорията "успех" има КЛАСОВ ХАРАКТЕР. В едно общество като КАПИТАЛИЗМА и неговата партийна и юридическа система, които умишлено са създадени с цел едните да печелят, за да губят другите; т.е. загубата на едни е предпоставка за печалба на други или печалбата на едни е предпоставка за загуба на други, понятието "успех" има двойствен характер.

От горните линкове виждате, че много малко хора могат да си позволят няколко хиляди лева за един Курс за успеха. Защото 90% от населението на България ще сметне за изключително голям успех САМО ДА ПРИДОБИЯТ тия няколко хиляди лева (с цел да преживеят няколко месеца), а не да ги ХВЪРЛЯТ в някакъв си курс, пък бил той и за успеха. Т.е. освен по ПОСОКА, понятието "успех" има и РАЗЛИЧНА КОЛИЧЕСТВЕНА характеристика и тя също зависи от това ПО КАКЪВ НАЧИН ХОРАТА ПРИДОБИВАТ ДОХОДИТЕ СИ.

Хората, които ще платят на менторите стотици или хиляди лева, са ЧИСТИ КРАДЦИ (умишлени или безсъзнателни). А, както ще докажем по-долу, менторите пък са крадци, които крадат крадците. Т.е. КОСВЕНИ, и затова – ДВОЙНИ крадци. И двата вида крадци (ученици за успех и техните ментори) придобиват тия пари по пътя на измамата, а измамата може да не е някаква умишлена кражба, обир, хазарт, рушвет или далавера, а си е просто обикновен КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ДОХОД, наречен от Маркс

ПРИНАДЕНА СТОЙНОСТ.

Т.е. кражба на излишъка, кражба на чужд труд. Защото, за да имат ДВЕ РАЗЛИЧНИ ГРУПИ ОТ ХОРА ЕДНАКВИ по количество пари, но за едните хора – пари ЗА ХВЪРЛЯНЕ, а за други – ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ (в случая 2000 лева), означава, че първите са ПО-КАДЪРНИ от вторите 2000 пъти. А това възможно ли е? Тогава защо им са тия курсове, щом са по-кадърни от другите 2000 пъти? Ами за да могат ПЪРВИТЕ да придобият ОТ ВТОРИТЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ пари. Т.е. менторите ЩЕ УЧАТ КРАДЦИТЕ КАК ПОВЕЧЕ ДА КРАДАТ ОТ ВЕЧЕ ОГРАБЕНИТЕ. Т.е. менторите не само са СЪУЧАСТНИЦИ в ограбването, но и го доусъвършенстват.

Защото МЕНТОРИТЕ НЕ УЧАТ учениците КАК ДА СЪЗДАВАТ ПОВЕЧЕ и ПО-КАЧЕСТВЕНА СТОЙНОСТ В ПОЛЗА НА ДРУГИТЕ, а как ДА ТЪРГУВАТ вече произведени от други стойности, как да се вредят в ПО-ЛЕСНИ и УДОБНИ за крадене обществени длъжности и ниши, възможно с по-малко усилия и по-малък разход на интелект, УЖ ПОЛЗВАЙКИ ТАРИКАТСКИ някакви си скрити, известни само на тях "велики тайни на природата" (не че няма такива).

Защо например менторите не учат хората как да станат милионери (милиардери) от своя ИНДИВИДУАЛЕН труд, произвеждащ селскостопански или промишлени продукти??? Не, това те никога няма да ви кажат, защото е невъзможно да станеш дори хилядер от такъв труд. Защото за да станете милионери (милиардери), вие обезателно трябва да откраднете чужд труд от множество такива производители. И колкото повече хора ограбите, толкова по-богат ще станете. Защото не е възможно от ИНДИВИДУАЛЕН ваш производствен труд не само да станете милионер, но и въобще да се оправите финансово. Дори вече в повечето случаи не е възможно и да оцелеете.

Опитайте се да станете милионер с ЛИЧЕН производствен труд в някое много малко населено място (от примерно 2-3000 души) на ограничено по площ пространство (примерно 100 декара). И да станете милионер не от друго, а да разменяте вашата продукция само с тия 2-3000 души.

Огромните печалби и успехи, които ви обещават менторите, никога няма да дойдат от ваше ИНДИВИДУАЛНО материално производство, а винаги – от търговия, финанси, услуги, понякога от изкуства, спорт, образование, т.е. от там, от където се КРАДЕ МАЛКО (незабележимо) труда на всеки един от някакво ОГРОМНО МНОЖЕСТВО хора…

Разбра се, менторите ГОВОРЯТ (само говорят) сладко за морал и висши човешки ценности, за труд, природосъобразен живот, за духовност и развитие, дори за ЛЮБОВ, но тия същите ментори НЕ НИ УЧАТ КАК ДА РЕШАВАМЕ ПРОБЛЕМИ на други хора, а как само ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ПРОБЛЕМИТЕ на други хора, за да печелим. Те не казват на учениците си ОТКЪДЕ ИДВАТ ГЛАВНИТЕ ПРОБЛЕМИ за огромното мнозинство от хората и да не ги допускат да се случват, а как да ги ЗАОБИКАЛЯТ, т.е. менторите учат КАК, за да печелим, ДА ВКАРВАМЕ В ТИЯ ПРОБЛЕМИ ДРУГИТЕ.

Дори един от българските ментори най-нагло говореше в свои зарибяващи писма, че, видите ли, ВИЕ СТЕ ЩАСТЛИВИ – може да печелите КАТО МЕН, за разлика от ония 40 хиляди НЕЩАСТНИЦИ, ВСЕКИ ДЕН УМИРАЩИ ОТ ГЛАД, ПОЛОВИНАТА ОТ КОИТО ДЕЦА.

Т.е. на тия ментори НИКАК НЕ ИМ ПУКА, че днес (ВСЕКИ ДЕН) ще умират по 20 хиляди деца от глад и още толкова възрастни пак от глад. Че на всеки час по света едно дете бива убито от оръжие, от друга насилствена смърт или умряло от глад. Нещо повече – вие ТРЯБВА ДА СЕ РАДВАТЕ, че не сте от тях и че дори ДА СЕ РАДВАТЕ, че ВАШАТА ПЕЧАЛБА ЩЕ УМНОЖИ УМРЕЛИТЕ ОТ ГЛАД.

Т.е. МЕНТОРИТЕ УЧАТ НЕ ТОЛКОВА НА УСПЕХ, КОЛКОТО НА …ПСИХОПАТИЯ и СОЦИОПАТИЯ (да не ти пука от нещастието на другите) и дори да се възкачиш над тях като победител.

Представете си Ботев и Левски в ролята на подобни ментори, тръгнали да учат чорбаджиите как да крадат по-успешно и …по-щастливо… Представата на Ботев и Левски за техния собствен успех е успехът на народа, да видят Отечеството си свободно, докато представата на сегашните ментори за техен собствен успех е …тяхната собствена финансова кражба. При печеленето. Дори не толкова успехът на техните ученици е толкова важен за тях, колкото да ги ползват като източник на собствени доходи.

Представете си Христос в ролята на подобен ментор – да учи "търговците от храма" как да крадат повече, по-незабелязано и …по-щастливо, вместо да ги изгони от там, както е направил…

Вижте графиката на световната ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ. Тя е РЕЗУЛТАТ ОТ ПСИХОПАТИЯТА и СОЦИОПАТИЯТА на подобни продавачи на надежди за успех и техните ученици. Виждате световните апокалипсиси със стотици милиони жертви, които предизвикват подобни "УСПЯВАЩИ" хора:

Ilejflkdjd nrme,rkb.d[rsСветовната ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ 
(СВЕТОВЕН ГЕНОЦИД) > 
и катаклизмите, които тя предизвиква:  

. Френска революция 1789 г. 
. Наполеон срещу Русия 1812 г. 
. Граждански войни във Франция. 
. Гражданска война в САЩ. 
. I Световна война. 
. II Световна война. 
. Корейска и Виетнамска войни.
 

Графика от годишника "Economics" на Самуелсън (САЩ) – история на инфлацията 1770-1990  
по години –
x и по цени на едро – y   

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

Забележете, страната с най-много ментори на успеха на глава от населението е САЩ – страната с най-много проблеми – икономически (20 трилиона външен дълг), социални (все повече обедняващ народ), морални (гейове, проституция, престъпност, вътрешна и международна мафия) и на всичко отгоре страна, чиито управляващи постоянно предизвикват военни конфликти в цял свят и унищожават цели народи и държави, унищожават цели култури и природата на Планетата. Лесно е да се разбере, че "успехът" на всички тия ментори се дължи на нещастията на целия свят, а не на тяхната интелектуална издигнатост.

Българските ментори на успеха не правят изключение – България е с изчезващ народ с преполовено население за 30 години (от 9 милиона сега са по-малко 5), най-бедната, най-корумпираната, най-заробената в Европа, а тия наши ментори ви ПРОДАВАТ щастливи сънища за няколко хиляди лева, които ще "заработят" (откраднат – вж. "принадена стойност") от вас (или вие от другаде) за някоя-друга седмица хиляди лева. Вие ще бъхтите за тия пари половин година (ако не сте крадец), а тия ще ви ги лапнат за половин месец. "Да, ама вие ще станете след това милионери, какво са няколко хиляди пред милионите, които ще печелите след това?" – ще възроптаят менторите. Това е типично ПАЗАРНО, т.е. капиталистическо мèнтене – не да ви МЕРЯТ ВЛОЖЕНИЯ ТРУД (да разменяте ЕКВИВАЛЕНТЕН ТРУД и работно време), а да ви продават на произволни цени ОБЕЩАНИЯ за успех – не да размените с тях КОЛИЧЕСТВО труд (енергия) и работно време, които те ще вложат във вашето обучение, а някакви предполагаеми успехи…

Би трябвало да е така:
1. Вашето РАБОТНО ВРЕМЕ, за да спечелите 2000 лева (примерно) е за половин година,
2. Тяхното РАБОТНО ВРЕМЕ, през което ще ви обучават също трябва да е половин година.
Това се нарича ЕКВИВАЛЕНТНА (нормална, справедлива) размяна на труд (размяна на работно време).

И това вече е нещо прилично (макар че е малко по-сложно). Само че в случая те влагат 10 пъти по-малко труд от вас – половин месец, т.е. те ви КРАДАТ с ДЕВЕТ ДЕСЕТИ при разменено работно време… Освен това тия хора в същото време не обучават само вас, но и други хора. Представете си тяхната КРАЖБА на чужд труд с колко набъбва!!! Ето с колко – ако от вас крадат примерно 1800 лева (при база 2000 – 9/10), при 10 души курсисти, те ще ОТКРАДНАТ 18000 лева.

Това е нагледен ПРИМЕР НА УСПЕХА, само че не относно вашия бъдещ предполагаем успех, а само и единствено техния финансов.

– Да, ама – ще възроптаят менторите, – ние сме вложили години обучение и много пари и труд, за да научим тайните на успеха, вложили сме и много ум, талант и уникални, присъщи само на нас способности, които обикновените хора нямат. Затова трябва да вземаме повече пари от тях.

Добре, да предположим, че менторите са вложили 10 години за обучение, което трябва да ви пре(по)дадат. Ами ако вложат 100 години (теоретично) – т.е. 10 пъти повече? Трябва ли тогава цената им за курса да е 10 пъти повече? Т.е. цената от 2000 лева, трябва ли да е 20 хиляди лева при обучение на ментора 100 години??? Кой би си позволил да даде 20 хиляди лева за две седмици обучение?

Виждате колко е НАЛУДНИЧАВО "мисленето" на тия ментори, а вие ще се подложите на тяхното "мъдро" ръководство …да крадете други, подобно на тях…

Това отново е ПАЗАРНО, неолиберално, капиталистическо поведение на "божествения", финансово ПРЕУСПЯЛ елит, който винаги забравя, че при обмена на стоки се обменя само и единствено ТРУД, вложен в стоките, а той се ИЗМЕРВА само и единствено с реалните физически величини работно ВРЕМЕ и производителна СИЛА. Т.е. техните вложения, образование, таланти въобще не трябва да влизат в сметката, а само и единствено вложения в самото ваше обучение техен труд. Това е записано и в Хартата за правата на човека – "за равен труд, равна заплата", т.е. за равно работно време, равни пари.

А технологията на обучение на всички ментори на успеха е вие да станете ЕМОЦИОНАЛНО ЗАВИСИМИ от тях така, че вие БЕЗСЪЗНАТЕЛНО или ПОДСЪЗНАТЕЛНО (като биороботи) да възпроизвеждате тяхната линия на емоционалност, поведение и морал и така подсъзнателно да възпроизведете ТЕХНИЯ успех и също така подсъзнателно да се връщате по-често към техните услуги, за да ви доят. Т.е. вие да станете ТЯХНО БЕЗСЪЗНАТЕЛНО КОПИЕ на поведение. А това е РЕЛИГИОЗНА ЗАВИСИМОСТ. И именно това е проверената "тайна" на успеха – така както вие станете емоционално зависими от менторите си, по същия начин и вие ще подчините на емоциите си други баалами – т.е. и вие да направите ваша си финансова СЕКТА, паразитираща върху сляпата вяра на енориашите. Т.е. това, което тия ментори ви ПРОДАВАТ, е нищо повече от РЕЛИГИЯ. Т.е. вашите ментори на успеха са едни индивидуални секти, (само)финансиращи гуруто. Т.е. освен финансиране на гуруто (кражбата на чужд труд – кражба на работно време) нямат никаква друга цел. В резултат – умножаване на подобни финансови секти. А нормалната цел е нормалното функциониране на обществото, но както виждаме, то не само не функционира нормално, но и все повече се разлага.

Щом една ОБЩЕСТВЕНА СИСТЕМА руши живота на Земята, щом позволява и насърчава кражбата (печалбата на едни да унищожава печалбата на други), щом унищожава невинни хора, щом потиска и руши прогреса, значи тази ОБЩЕСТВЕНА СИСТЕМА е НЕНОРМАЛНА. И щом някои хора въпреки тия нещастия продължават да наричат финансовия си растеж "успех", възползвайки се от системата, значи и тия хора са НЕНОРМАЛНИ, наред със системата.

Напоследък много мили-онери(ардери) добре се грижат за условията на труд, здравето и почивките на служителите си, както им осигуряват и добро заплащане. Но пак не защото толкова ги е грижа за тях, а защото така повишават производителността на труда и от нея – печалбите си. Тяхната "добрина" все пак се ограничава в рамките на собственото им предприятие, но тяхната "добрина" никак не важи за целия свят от наемни роби – оправдават се с огромните грижи, които им създават човешките отношения в собствените им предприятия. Но все пак общественото съзнание ги принуждава да бъдат по-хуманни и да не залагат единствено на печалбата. Например – за 2015 година 80-те най-добри предприятия в САЩ (с най-добри финансови показатели и ръст на доходите) са били именно такива, чиято главна цел не са били печалбите, а по-доброто обслужване на клиентите и създаване на по-качествени продукти в полза на потребителите. Да се надяваме това изключение да се превърне в растяща практика под натиска на …външната принуждаваща сила (наша, обществена и космическа)

Но горното е само КРИТИКА на целеполагането на менторите. Нататък ние ще открием наистина

УНИВЕРСАЛНОТО ПОНЯТИЕ ЗА УСПЕХ,

а не като тоя частичен и поради това успех, който руши успеха на другите.

Ето ви списък на една МАЛКА ЧАСТ от МИЛИАРДЕРИ само от подобни ПРОДАВАЧИ НА НАДЕЖДИ за успех. Тук не са включени милиардери, които не продават своя опит на успеха като Бил Гейтс, Марк Зукърбърг, Ротшилд, Рокфелер и подобни, т.е. хората от задкулисието, чиито богатства са още по-шокиращи, както и начинът на придобиването им. Ние тук показваме само тия, които учат другите на тяхното поведение. Попитайте се, защо при такава епидемия от "УСПЕЛИ" МИЛИАРДЕРИ, умиращите от глад и множеството други нещастия по Земята не само не свършват, но и се множат??? И не е ли ТЯХНОТО БОГАТСТВО ПРИЧИНА ЗА ТРАГЕДИИТЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО??? – Един риторичен въпрос, чийто отговор е даден ТУК още преди поне 150 години.

Брайън Трейси, Джо Витале, Ричард Брансън, Наполеон ХилСтийв Форбс, Дейл Карнеги, Джей Ливинсън, Марк Томпсън, Боб Дойл, Джим Рон, Тони Робинс, Ник Нантън, Зиг Зиглър, Стивън Кови, Джак Канфийлд, Робърт Кийосаке, Кен Бланчард, Джон МаксуелРобин Шарма, Лес Браун, Уейн Дайър, Тимъти ФерисЪрл Найгтингал,Може да намерите още подобни артисти ТУК.

Посочвам горните примери, за ДА ГИ ПРОВЕРИТЕ ЛИЧНО от какво точно те са "успели". ПРОВЕРЕТЕ дали някой от тях е станал "успешен" от ЛИЧЕН индивидуален производствен труд на ограничено по площ пространство (примерно до 100 декара) и дали са обменяли техния производствен труд сред ограничен брой други такива производители, примерно 1000. Не, няма да намерите такива, колкото и да търсите сами и сред ВСИЧКИ други подобни. БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ ВСИЧКИ "успели" тарикати са откраднали чужд труд (доходи от принадена стойност) по малко от огромно количество хора.

В следващото видео ще видите по същество правилни разсъждения на хора от дългия списък по-горе – че "хората не мислят". Но те не са направили извод КОИ ТОЧНО ХОРА не мислят и кои мислят? На този въпрос е отговорено по-долу  раздела СЪДБОНОСНА ОСОБЕНОСТ (новия биологичен вид), но ЗАЩО винаги те ИЗПУСКАТ НАЧИНЪТ ЗА ФОРМИРАНЕ НА СТОЙНОСТТА, която придобивате, а не само ПАРИТЕ, които печелите? Т.е. тарикатите на успеха не правят РАЗЛИКА МЕЖДУ ПАРИ И СТОЙНОСТ, т.е. мужду труд и кражба, и единствено те смятат за успех само материалния, а не да кажем УСПЕХЪТ НА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО В ДУХОВНОТО МУ РАЗВИТИЕ (ОСЪЗНАВАНЕТО НА ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ).

Затова повтарям:

Огромните печалби и успехи на горните примери, никога не идват от тяхно ИНДИВИДУАЛНО материално производство, никога при размяна на техния труд на ограничено пространство и сред ограничен брой други производители на също такова ограничено ИНДИВИДУАЛНО материално производство, а винаги – от търговия, финанси, услуги, понякога от изкуства, спорт, образование, т.е. от там, от където се КРАДЕ ЛЕСНО, МАЛКО, НЕЗАБЕЛЕЖИМО труда на всеки един ОТ някакво ОГРОМНО МНОЖЕСТВО хора…

Не посочвам български "артисти" по именно в този световен СПЕКТАКЪЛ НА ПСИХОПАТИЯТА и СОЦИОПАТИЯТА – кой знае, може пък да осъзнаят грешното си целеполагане и да го сменят с нещо по-полезно за развитието на хората. Аз не казвам, че тия хора са умишлени престъпници или че няма какво да научите от тях, или пък че нямат полезни качества. НЕ! Но винаги трябва да помним пословицата: 90%-овата истина е най-перфектната лъжа. Защото тия хора винаги премълчават ония 10% – МЕХАНИЗМИТЕ на печеленето на пари, ИЗМЕРВАНЕТО НА ТРУДА (СТОЙНОСТТА) и винаги ви МОТИВИРАТ ЕМОЦИОНАЛНО, но не и логически, т.е. оставят задействането на вашия разум като "последна дупка на кавала".

2
(горе)
НОРМАЛНАТА СИСТЕМА ЗА УСПЕХ

Едни от основните природни закони, дори религиозни, е "НЕ КРАДИ", "НЕ УБИВАЙ", "НЕ НАВРЕЖДАЙ". Дори девизът на Тримата мускетари и Дартанян "Един за всички, всички за един" е не само романтичен лозунг, а велик космически закон. А науката йога отива още по-далеч и по-точно – "не нарушавай хармонията и ако тя отсъства, възстанови я". Защото хармонията е естествено (природно, нормално) състояние на развитието, а не някаква лигава екстравагантност за безделници.

Отправни въпроси за разбиране механизма на успеха:
1. КОЙ ЗАДАВА ПЛАНОВЕТЕ ЗА РАЗВИТИЕТО?
2. КОИ СА "УРЕДИТЕ" КОИТО РАЗЧИТАТ ПЛАНОВЕТЕ?
3. КОИ СА "УРЕДИТЕ", КОИТО ОТЧИТАТ (КОНТРОЛИРАТ) ПРОЦЕСА?
4. КОИ СА "УРЕДИТЕ", КОИТО ИЗПЪЛНЯВАТ ПЛАНОВЕТЕ?

От въпросите се подразбира: всичко е предопределено, програмирано, решено, преди ние да поискаме каквото и да било. НО! Не означава ли, че ние сме безполезни и безгласни пионки в ръцете на някой, който върши нещата вместо нас и каквото и да направим, нищо няма да променим? Т.е. не е ли безполезно да се мъчим да успеем, ако на нас ни е "писан" провал?

Това са въпроси, които заобиколно питат: ИМА ЛИ БОГ? Или има ли някаква програмираща "сила", а ние сме само изпълнители?

Тия въпроси си задава и нашата баба Ванга и донякъде им отговаря:

 "Аз виждам и чувам как в тишината всеки час бият
«небесни камбани» и как всичко живо се подчинява на този РИТЪМ…
Откъде петлите и въобще птиците знаят кога да пеят?
Откъде цветето знае кога да се събуди и да разтвори
листенцата си? Всички се подчиняват на този глас."

За тази предопределеност (програмираност, РИТЪМ) има и нагледни примери – математическата (съзнателната) точност при възпроизвеждане на развитието при различните системи (животни, растения, атмосфера, космос):

  Космическата хармония - биоритми и числа на Фибоначи

И тия причудливи форми ни изглеждат много сложни за разбиране и възпроизвеждане, докато някой умен човек не ни покаже логическата простота и изящество на програмирането, както е направил Леонардо Пизано Биголо (Фибоначи):

Числа на Фибоначи

Т.е. програмиране, т.е. висша сила има, но смисълът е в това НИЕ ДА ОТКРИЕМ НЕЙНИТЕ ПРОСТИ ЗАКОНОМЕРНОСТИ и вече САМИ да ПРЕТВОРИМ същите закономерности в други и дори по-красиви и повече форми по естествения (природния) (алго)ритъм. Т.е. целта е ние да ОСЪЗНАЕМ, т.е. да разберем, осмислим и чрез наше волево действие обезателно да променим, да създадем сами нещо ново в полза на всеобщата хармония и в полза на всеобщия успех.

Т.е. има две възможности – да бъдем безволни подражатели, безволни програмирани изпълнители или осъзнали законите, сами да ги изпълняваме с цел да творим нови, непознати в природата продукти. В случая растенията и животните са само изпълнители на космическите биоритми. Но ако ние ги лишим от естествена среда, т.е. ако ние им попречим по някакъв начин да получават информация (енергия) за тия биоритми, по чийто модел те се развиват, те няма да постигнат съвършенството, за което са били програмирани, т.е. те НЯМА ДА УСПЕЯТ ДА ПОСТИГНАТ ЦЕЛТА (и тяхна, и на създателя), за която са създадени.

Същото се отнася и до нас – НИЕ ТРЯБВА ДА НАУЧИМ ЦЕЛТА НА НАШЕТО СЪЗДАВАНЕ като индивидуалност, но и като част от човешкия вид, т.е. какви задачи ни е поставила Природата (висшата сила) и какви са биоритмите, по които тя ни води към нейната цел.

ОСНОВЕН ИЗВОД, за да бъдем успешни:
НАШАТА ЦЕЛ и ЦЕЛТА НА ВИСШАТА СИЛА,
програмираща всеобщото развитие, трябва

ДА СЪВПАДАТ.

Ако ние решим да се противопоставим на ВИСШАТА СИЛА и програмата ѝ, лесно е да се предвиди кой ще победи. Понякога ние може да надделеем, но винаги само временно и то после с много по-тежки за нас последици. И нека изчислим.

1. При противопоставяне (с обратен знак) ние ИЗВАЖДАМЕ от висшата сила нашата. А при аритметичното действие ИЗВАЖДАНЕ винаги се получава ПО-МАЛКО от началото. Ако сме били малко успешни, в този случай ще бъдем още по-малко успешни. Ако сме били успешни, вече може и да не бъдем.
2. При единодействие (със същия знак) ние СЪБИРАМЕ висшата сила с нашата. А при аритметичното действие СЪБИРАНЕ винаги се получава ПОВЕЧЕ от началото. Ако сме били успешни, в този случай ние ще бъдем още по-успешни. Ако не сме били успешни, имаме повече шанс да бъдем. Всичко зависи от нашите усилия. И от още нещо, което ще кажем по-долу.
3. При бездействие (нула) ние се оставяме само на висшата сила и каквото тя ни даде, с това се и свършва. Но ако някой ни попречи да я усвоим
(каквато роля има сегашният капитализъм), изсъхваме си като растение с изтръгнат корен.

Т.е. ако ние искаме по-голям успех, ние трябва да положим усилия по посока на усилието на висшата сила да развива живота. И така нека отговоря на първите 4 въпроса.

1. КОЙ ЗАДАВА ПЛАНОВЕТЕ…? Той е същият като "Има ли Бог?" Ако кажа опростено "да" или "не", ще сбъркам. Затова вижте какво е Бог ТУК.
2. КОИ СА "УРЕДИТЕ" КОИТО РАЗЧИТАТ ПЛАНОВЕТЕ? Това е нашият разум. Кой друг? Той е функция на
ДУХА.
3. КОИ СА "УРЕДИТЕ", КОИТО ОТЧИТАТ (КОНТРОЛИРАТ) процеса и сигнализират дали сме на прав път? Това са нашите сетива и главно
ДУШАТА.
4. КОИ СА "УРЕДИТЕ" КОИТО ИЗПЪЛНЯВАТ ПЛАНОВЕТЕ? Прекият изпълнител е нашето физическо тяло, командвано от нашия разум с воля. Т.е. за да сме по-успешни, ние трябва да ги развиваме и то и трите (разум, душа и тяло) да са в хармония, да не си пречат. А най-добрата система за това е йога.

И така, определихме ТРИТЕ главни (основни) наши личностни структури, които трябва да ползваме, за да имаме успех – дух, душа и физическо тяло. И за да не си пречат едни други, трябва да развиваме техните общи качества в комлекс, хармонично:

Хармонично, устойчиво развитиеНормално, хармонично развитие между:
. Ум (РАЗум).
. Душа (Психика).
. Физическо тяло.
. Духовно развитие – това е ОБЩОТО, ЕДИННОТО развитие, общите усилия и на трите , ,  към освобождение на способностите на духа / Хоризонтална линия: чакри (трансформатори на "материални" и духовни енергии). Пречистването на организма дава възможности за по-добро функциониране на чакрите, т.е. по високи способности на всички структури, т.е. пречистването на организма повишава шансовете ни за успех във всички начинания.

Дисхармонично "развитие"Ненормално (нехармонично) развитие (ДИСБАЛАНС)
В случая душевното, духовното и умственото развитие изостават от физическото.

Първи вид дисбаланс – между и киселинноалкален дисбаланс.
Втори вид дисбаланс – между , , от една страна и  от друга страна – функционален дисбаланс.
Трето, четвърто и т.н. нива на дисбаланс – по частните разклонения на структурите…

Дисбалансът създава напрежение, неустойчивост, загуба на енергия и всякакви проблеми при изравняване нивата на , , , т.е. дисбалансът намалява висшата сила, т.е. дисбалансът намалява нашия шанс за успех в каквото и да било. Обратно – хармоничното развитие елиминира всички недостатъци на дисбаланса, увеличава шансовете за успех. На долната графика виждате как материалният успех  зависи от духовното развитие  и обратно – колкото повече развиваме единия, толкова повече възможност за развитие има другият полюс и то по инерция – когато "махалото" тръгне обратно след горна мъртва точка. Т.е. постепенното и непресилено развитие в двете посоки (хармонично) е основна предпоставка за успех. Това показва, че БЪРЗИЯТ, ФОРСИРАН УСПЕХ е опасен и е предпоставка за провал след него.

КИСЕЛИННО-АЛКАЛЕН БАЛАНС. МАТЕРИАЛНО-ДУХОВЕН БАЛАНС

На долната графика виждате как при ПО-ГОЛЯМА АМПЛИТУДА (сила) на "махалото" се "открехват" (проявяват) висшите възможности за успех, на висшите качества – душевни и духовни.

Обезателно за успех ние трябва да разчитаме изключително и само на способностите си, изброени горе, а не да потискаме или експлоатираме способностите на други хора или да ги крадем, както правят менторите, възпитаници на капитализма. Защото висшата сила изисква всеобща хармония, а не само успехи на отделни индивиди, за сметка на други. Т.е. в никакъв случай не трябва да противоречим на целите на висшата принуждаваща сила.

1xИ така – за да обобщим, ще изброим поне някои
главни изисквания за успех.

1. Да развиваме всичките си способности и то обезателно хармонично.
2. Нашето развитие да не е пречка за развитието на други.
3. Колкото нашето развитие е по-голяма предпоставка за повече успехи на други хора и колкото повече хора успяват заради нашия успех, толкова и нашият успех е по-голям.
4. Колкото повече хора и повече успяват, толкова и ние ще успяваме. Т.е. общественият и личният успех трябва да са в хармония.
5. Нашите цели и усилия трябва да хармонират с висшата принуждаваща сила.
6. Трябва да разбираме устройството на космоса, какво е животът, откъде е произлязъл и на къде върви еволюцията му, т.е. трябва да знаем каква е целта на висшата принуждаваща сила.
7. Трябва да разбираме обществените закони дали хармонират на природните или не. И да помагаме на обществото да хармонизира развитието си с природните закони.
8. Пречистване на организма – повишава циркулацията на висшата сила в организма ни, т.е. това е предпоставка за успех.
9. Огромно желание за успех и устойчивото му преследване от ваша страна.
10. Точен анализ на предишни неуспехи, ясно определени цели, пътища и средства за тяхното постигане.
11. Постепенен, а не ускорен, форсиран успех.
12. Поддържане на перфектно умствено, физическо и психическо здраве. Може да продължим и с други подробности, но и така вече се сещате, че описаните изисквания се включват в понятието ХАРМОНИЧНО развитие, което индийците наричат
ЙОГА, българите – ТАНГРА, индианците – тескатлипока, китайците – дао, тракийците Орфизъм, а ООН – Устойчиво развитие. И т.н.

Най-накрая си дойдохме на думата и крайния извод:

МАКСИМАЛНОТО ХАРМОНИЗИРАНЕ,
Т.Е. ОВЛАДЯВАНЕ НА ЙОГА
ПОСТИГА НЕ САМО МАКСИМАЛЕН
ЛИЧНОСТЕН УСПЕХ, НО И ОБЩЕСТВЕН.

Сигурно ще се запитате защо трябваше да изпиша толкова много текст и не казах още в самото начало горния прост извод? Първо – нямаше да повярвате, че е толкова просто (не казвам лесно). И второ – все още понятието "йога" е неразбрано, фалшифицирано и премълчавано от официалните медицина, наука, спорт, образование и т.н. и затова щяхте да посрещнете този извод с недоверие и отхвърляне, преди да сте проверили истината… А аз изключително много се нуждая от вашето разбиране и проверка (не вяра), което би повишило вашия успех, а както казах в началото, вашите усилия и постигане на успех, ще повишат и моята сила и съответно и моя успех. 🙂

По-долу е дадена обществената система за успех, която за разлика от личностната (йога) се нарича комунизъм, т.е. комунизъм и йога са синоними, но ограниченият ум ги отнася към различни техни проявления – личност и общество. Но обществото лежи на сходни природни закони също като живия организъм. Така че принципна разлика между двата организма (личен и обществен) няма.

ПРИЗНАЦИ НА УСПЕХА

Огромната маса ментори определят успеха предимно като материален и то изразен във финансови величини (пари и имоти). Горе обясних, че личният финансов успех, унищожаващ финансовия успех на другите, не само не е успех, но и поражение за личността… Много често от кумова срама менторите говорят за ползата, която трябва да допринасяме за другите хора, но никога за обществото като цяло. Тема табу за тях е политиката, особено когато имате цел бизнес. Политическият успех е свързан според тях пак с финансовия и то не като полза за народа, а издигането по стълбицата на властта (по стълбицата на повече възможности за печалба или да осигурявате такава на ваши началници); често менторите говорят за здраво семейство; за чувството на оптимизъм и увереност в себе си; любовта, която трябва да излъчвате към другите и към себе си, към главното ви занимание, източник на доходи; радостта от живота и приветливото отношение към околните; да благодарите на себе си и съдбата за това, което сте в момента; да отчитате победите си, вместо пораженията; повишеното ви здраве и самочувствие. Така е…

Визуализацията – представянето и вътрешното виждане на желания резултат. Някои го наричат "медитация". Макар че според моята практика в повечето случаи представяйки си резултата, който целя, ставаше точно обратното. Причината бе, че още не бях пречистил организма си и заради това нямах увереност в себе си. А тя идва от усещането, че ние сме спазвали и ще спазваме природните закони, т.е. радостта от хармонията между природните биоритми и нашите.

Т.е. без физическа чистота, визуализацията ще има обратен ефект.

Всички тия неща наистина са едновременно условия за постигане на успех, така и признаци, които изразяват успех. Дори менторите еволюционно вървят към истината – слагат като изискване и правилния режим на живот, ранното лягане, правилното хранене, физическото, умственото и психическо самоусъвършенстване и т.н.

ОБАЧЕ, УМИШЛЕНА ГРЕШКА на мега менторите на успеха е, че грижата за здравето е СРЕДСТВО за постигане на материален успех. А трябва да е ОБРАТНО – грижата за здравето и хармоничното развитие (йога) трябва да е ПЪРВАТА И НАЙ-ВАЖНА ЕЖЕДНЕВНА ЦЕЛ, от която зависят всички видове успехи, а материалният успех ще бъде резултат. Поставяйки материалния успех като "каруцата пред коня", ние ще изместим нашите усилия В ПОДРОБНОСТИТЕ! Вместо ДА "ОТСЕЧЕМ" ПРОБЛЕМИТЕ В ОСНОВАТА (на картинката), ние ще кършим подробности (клонки) от периферията една по една. Така грешната ни основа ще генерира нагоре повече проблеми, отколкото ще имаме време да решим. Ето защо, за да спестим време и усилия, трябва да се съсредоточим В ОСНОВАТА, в основната цел на живота, в самия живот. Естествено – по-лесно е да кършим дреболиите от периферията, отколкото С ЕДИН УДАР да отсечем "дървото на проблемите" – ще ни трябва ЗДРАВ ИНСТРУМЕНТ – няма как с голи ръце да "отсечем" всичките си проблеми, натрупани от всичките ни животи. А МОЩНИЯТ ИНСТРУМЕНТ за отсичане на проблемите в основата се нарича ЙОГА.

Основната цел на Природата (и на йога като природосъобразна наука) е

ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА ДУХА
(писмени подробности тук),

т.е. не само освобождението на пълните му способности, но и освобождението му от границите на "вселената" и преминаването му ОТВЪД "вселената". На картинката, която ще отворите, ДУХЪТ ИМА ДВЕ ИМЕНА – когато се намира ВЪТРЕ във "вселената", се нарича "Разумен живот от трети вид" (Хомо Спиритус), а когато излезе вън от "вселената", се нарича "квант на живота", "зародиш на живота" (дух). Няма по-добра практическа система за освобождението на духа от йога. Е, има и технически средства, но както всяко ИЗКУСТВЕНО помагало, ще е добре то да не ни се качва на главата, за да сме независими – всяка зависимост ограничава нашето развитие…

Но според мен НАЙ-СИГУРЕН и НАЙ-ВАЖЕН ПРИЗНАК за успех е дали вие постигате

КОНТРОЛ НАД БИТИЕТО СИ,

и то постоянно овладяващ все повече свободно време за самоусъвършенстване и все по-малко време за сън и почивка. Защото ако контролът върху битието ни не прогресира, ако не се развива, то вече това не е успех, а безсъзнателен навик. Особено важно е да лягаме поне в 22 часа. Официалната медицина твърди, че ние трябва да спим НАЙ-МАЛКО 8 часа. Но ние обратно – твърдим, че времето за сън е показател за чистота на нашите тяло и енергийни канали. Колкото те са по-пречистени, толкова нуждата от сън намалява. Което е СПЕСТЕНО ВРЕМЕ за труд, т.е. разширено РАБОТНО ВРЕМЕ за самоусъвършенстване и производство от наша страна на повече ОБЩЕСТВЕНО НЕОБХОДИМА СТОЙНОСТ. Например моят учител по йога лягаше в 23 часа и ставаше отпочинал и вдъхновен да тренира към 2-3 часа сутринта, тренираше до 7 и после – на работа… Т.е. на него са му били достатъчни 3-4 часа сън. Е, аз малко изоставам – с един час повече…

При все по-голяма чистота на организма, ние ще се събуждаме все по-рано, т.е. ще се доближаваме до природните биоритми, които ни карат да отделяме по-лесно отровите – това време е между 3 и 6 часа сутринта. И ако ние постигнем ранно ставане от сън непринудено, когато се будим все по-рано без часовник, но отпочинали и блажени, заредени с енергия и оптимизъм, пълни с желание и планове за работа, още от сутринта планирали за деня и дългосрочно времето си и когато успяваме максимално да изпълним тия наши планове, и то с радост и вдъхновение, то постигаме един основен успех – КОНТРОЛ НАД БИТИЕТО СИ. Така ние все повече се ОСВОБОЖДАВАМЕ от залегналите в ПОДСЪЗНАНИЕТО ни грешни навици и рефлекси, които ни дърпат назад. Променяйки волево грешните си навици, ние ГИ ИЗТРИВАМЕ от подсъзнанието си, т.е. ПРЕНАПИСВАМЕ ПОДСЪЗНАНИЕТО СИ.

Това е имал предвид Джон Кехоу с книгата си "ПОДСЪЗНАНИЕТО МОЖЕ ВСИЧКО". Да, наистина, то може всичко, но само ако го ВЪЗПИТАШ, т.е. ако му НАЛОЖИШ СЪЗНАТЕЛНО ОБУЧЕНИЕ И ВЪЗПИТАНИЕ по космическите закони (отново тук йога е царицата). Иначе няма как едно разхайтено подсъзнание да може всичко, най-много да ти причини пакости. Всички действия на животните са падсъзнателни. Те нямат съзнание (действие чрез знание). И ние виждаме, че животните не могат всичко. Така че и тая книга постига главно финансов успех за автора, но не и за вас. Може да ИЗТЕГЛЕТЕ КНИГАТА ОТ ТУК. Той не е разбрал, че ПОДСЪЗНАНИЕ и ДУША са едно и също нещо. Карай да върви – да става търговия… (Може да изтеглите книгата, като кликнете картинката. Виждате, че аз не се боя от конкуренция)

И когато ЗАЕДНО с вашия контрол над битието вие чувствате радост, оптимизъм, увереност, съпричастност, отзивчивост, самоотверженост, чувство за справедливост и порив за постигането ѝ, обич, любов, щастие – това вече са мечтаните от посветените ПОКАЗАТЕЛИ ЗА УСПЕХ.

МЕГА ГРЕШКА, която винаги допускат хора, преследващи някоя свръх важна за тях цел, е да ѝ отдадат цялото си внимание, сили и особено ВРЕМЕТО СИ. Да си призная, преди десетилетие, от когато се заех с популяризиране на нашите открития по света, което стана мега цел на живота ми, аз допусках точно тая мега грешка. Работих по овладяване на тоя проблем по 15-20 часа на денонощие, а и много често не си лягах – често по 2-3 денонощия. Не вярвам други хора дали биха издържали на такива крайности, ако не са тренирани като мен чрез йога (асани и спорт), но аз тогава не осъзнавах, че това всъщност е антийога – НАРУШАВАХ БАЛАНСА на разпределение на усилията по четирите главни направления – творчество , емоционално развитие (изкуства) , физическо развитие  и техния ОБЩ противоположен полюс – научни изследвания (търсене на все по-основни причини) . Така все повече работех и все по-лоши резултати имах, дори почнаха да ми се случват и други неприятности от всякакъв вид!

ПРИРОДАТА СЕ СТРЕМИ КЪМ РАВНОВЕСИЕ (всеизвестен физически закон), т.е. тя изисква от нас да не развиваме която и да било област за сметка на други ("Не навреждай"). Съзнанието и подсъзнанието (духът и душата – нашата и на всичките ни клетки) реагират с РАЗХОД НА ЕНЕРГИЯ и ВРЕМЕ, ЗА ДА ВЪЗСТАНОВЯТ РАВНОВЕСИЕТО, но понеже ние сме задръстени с мъртва храна, отрови и лоши мисли, ние сме се ОТУЧИЛИ да ги разбираме и следваме. Затова каквато и голяма цел да имате, никога не изпускайте БАЛАНСА НА РАЗВИТИЕ (йога) между , ,  и , както и между полюсите  и . Отдавайте равномерно времето и усилията си на всяко от четирите основни направления. Иначе ще изгубите и време, и енергия и в крайна сметка дори успехът ви ще бъде провален. И това не е парадокс, а очевиден факт – колкото повече време и усилия полагате в някоя цел, толкова по-трудно и даже невъзможно ще бъде да я постигнете.

Моят учител по йога много често се шегуваше с курсистите, които откровено споделяха с него всякакви проблеми – здравни, житейски, служебни, творчески… – от всякакъв вид. За всички проблеми без изключение той имаше един отговор: "намалил си асаните". Т.е. изпаднал си в дисбаланс, понеже асаните са единственото физическо средство за развитие на  и полюс Същото се отнася и за

ПРОФЕСИОНАЛНОТО ИЗКРИВЯВАНЕ.

То е нещо като психическа болест, която блокира развитието на останалите способности. "ПРОФЕСИОНАЛИЗМЪТ" е грешна, изкривена представа за постигнат цялостен успех. Защото освен ограничаване на другите вектори на развитието, той ограничава и развитието в същата област. "Професионализмът" е отживелица от отживелицата "капитализъм", според която трябва да се ОГРАНИЧИШ само и единствено в печеленето на пари в дадена област, да отдадеш всичко от себе си НА ГОСПОДАРЯ (работодателя) така, че ти да станеш негов придатък, негов послушен биоробот. Като ЖЕРТВАШ всичко останало. А когато ние се развиваме всестранно и особено – хармонично, по-лесно ще разберем, че тесният "професионализъм" ни ощетява както професионално, така и като личност, но ще разберем и как ни КРАДЕ "работодателят-собственик" и ако имаме конфликт с него, много лесно ще намерим другаде да си вадим хляба като всеспособни. Не казвам, че аматьорщината решава проблема, но това е друга тема.

Всестранното развитие на личността е опасно за статуквото, затова образователната система на Запад набляга изключително на специализацията и професионализацията, но и затова българската образователна система до 1989, наречена "социалистическа", конкурираше западната, именно защото в целия период на образование (основно-висше) ни даваше многостранни знания и умения в диалектическа свързаност помежду им…

Ето защо тесните "професионалисти" спортисти винаги имат проблеми със здравето и психиката след кариерата. Те МНОГО РАНО приключват развитието си и стават пенсионери в ранна "детска" възраст. Защото цялата им енергията е отишла в усилията на духа или душата да ги балансират. Така те нямат енергия да мислят ВОЛЕВО за нищо друго и се примиряват със съдбата си. А вие ще видите в раздела "ФИЗИЧЕСКО РАЗВИТИЕ, СПОРТ", как ние доказваме, че няма възрастови ограничения в развитието на физическите качества, освен нашето незнание и вредни навици за начин на живот за профилиране. А нормалната средна възраст на Хомо Сапиенс, ако живее нормално (ХАРМОНИЧНО), е 1000 години, а на Новия вид – число 1 с 24 нули (един септилион години)…

Ето защо повечето хора смятат за голям успех финансовия, именно защото парите освобождават от робството на конкретна професия – отдаване на много повече видове занимания – първоначално това наистина решава проблема с баланса, но ако заниманията не развиват способностите (като удоволствията), бързо ще настъпи упадък. Забележете от колко много неща човек се лишава, колко много жертви прави в името на "професията", в името на кариерата. И пак в името на кариерата са отдава на удоволствия, уж като награда за мъченията. Как постепенно ограничава и личното си време, не защото няма достатъчно от него, а защото всичката му енергия отива в усулията да мисли и действа ограничено и така няма енергия (сили) сам да разшири свободното си време – намаляване на съня посредством йога и от нея – оптимизиране, рационализиране, ефективизирне на дейностите. Да не говорим за заплахата от БЕЗРАБОТИЦА (функция на откачения капитализъм), заради която в името на оцеляването трябва да си роб до пенсия.

Дисхармонично "развитие"Знаем велики учени, артисти, художници, които в стремежа си обезателно да успеят в реализиране на творчеството си, се ограничават само и единствено до него. Занемаряват здравето си, контактите си, всичките си други способности, само и само да отклонят енергия от тях в единствено важната според тях кауза. И постигат обратен ефект – рушейки баланса си, стават неадекватни на живота, разболяват се и не постигат целите си, обвинявайки изостаналостта на другите. Затова повечето такива хора на творчеството са трагични личности. Знаем и много вицове на откачени професори. Тия вицове имат много житейска мъдрост, но главният извод е – не нарушавайте баланса между  , ,  и , както и между  и . Иначе ще се превърнете в изкривена, смачкана, неадекватна, отблъскваща персона като смачканата фигура горе, въпреки приноса, който ще дадете на обществото. Чрез йога (хармонично, устойчиво развитие) вие не само ще бъдете по-полезен за себе си, не само ще увеличите приноса си за човечеството, но и ще бъдете весели и щастливи, без да бъдете психопати и/или социопати.

Никой не е застрахован от екстрени ситуации. И ако те се случат, ако сте балансирани, вие лесно може да ПРЕНАСОЧИТЕ РЕЗЕРВИТЕ си от енергия от едни сектори в желаната посока, без това да ви съсипе. Ако се развивате само в един сектор, вие не си оставяте резерви в другите сектори. И ако се наложи да ги използвате, направо рушите занемарените сектори. А с това рушите и цялата си личност.

ПРИМЕРИ ЗА УСПЕЛИ ХОРА

Не, няма да бъдат тия с парите – аз имам предвид хората, които са допринесли за РАЗВИТИЕТО на Човечеството в най-голяма степен. Това са хората, осъществили повелята на Природата за РАЗВИТИЕ. А РАЗВИТИЕТО е главна отличителна черта на разумния човек – човекът се развива, а животните – не. Т.е. хората с финансов успех наистина са успели, но като ЖИВОТНИТЕ – да задоволят (само) телесните си потребности, да се освободят (само) от оковите на материалния живот, да се освободят от производствен труд, но и да се наложат над стадото, за да го доят. Те дори РУШАТ прогреса, защото ограбват другите и им причиняват страдания. Това не е "успех", а падение. А хората, които аз имам предвид, повечето не са имали личен материален успех, а много от тях са УБИВАНИ. Това са хилядите хора на изкуството (музиканти, поети, писатели, художници…); хората на науката, дали на човечеството своите открития, изобретения, рационализации, усъвършенствания и технически прогрес; борците за национално освобождение, социална справедливост и откривателите на обществени (икономически и социални) закони; хората, развили знанието и практиките за развитие на самия човек и пр…

Показател за истински успех е, когато вашият труд подпомага труда на други хора така, че общият успех от вас и от всички по веригата след вас да произвеждат все повече прогрес и блага. Проверете менторите дали техният труд подпомага труда на други хора! Или само печалбите им растат от менторство, от търговия или от други далавери. ПРИМЕР долу с евентуална ваша позиция по "дървото" на обществените връзки. Колкото по-ниско стоите в "дървото", толкова повече хора над вас подпомагате с вашия труд, започвайки от ОСНОВАТА > откритие , изобретение , рационализация , внедряване  и др. творчески дейности, навързани в ЛОГИЧЕСКА, ЕСТЕСТВЕНА последователност на взаимодействие НАГОРЕ ПО "ДЪРВОТО", показващи

ЕСТЕСТВЕНАТА ТРАНСФОРМАЦИЯ
МЕЖДУ УМСТВЕН И ПРОИЗВОДСТВЕН ТРУД:

На природното "Дърво" (причино-следствени връзки, което показахме в раздела "Отношение към други партии" по-горе) съответства посоченото вляво схематично "дърво" на превръщане на умствения към физически труд отдолу нагоре. Предпоставките за това логическо преобразувание ще разгледаме по-долу подробно, а тук само ще кажем, че условно червената хоризонтална линия изразява Природата и нейните природни закони, а  е ПРЕКИЯТ ПОСРЕДНИК МЕЖДУ ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ И ОБЩЕСТВОТО (горните над  клони (бранш (branch – en) клон) – това са УЧЕНИТЕ ОТКРИВАТЕЛИ на природни закони. Те са основните двигатели на обществения прогрес. Без научни открития, без осъзнаване на Природата, въобще не би имало прогрес. Затова учените-откриватели са преките посредници между Природата (Бога) и обществото и затова те са НАЙ-ДУХОВНИТЕ ХОРА на Земята по силата на значението на откритите от тях природни закони, които после се усвояват и превръщат от следващите нива  и  съответно в технологии и машини… А преобразуването на интелектуалния труд към материализиране е от  към , докато обратният процес от  към  е КЪМ ПЪРВОПРИЧИНИТЕ (КЪМ Природа, Бог), т.е. това ДВИЖЕНИЕ, ПРЕОБРАЗУВАНЕ ОТ  КЪМ  (превръщане на материалното, осъзнаването и усвояването му) е духовно развитие.

И забележете, този пример въобще няма предвид дали печелите пари, слава или власт, а само на колко хора "над вас" подпомагате прогреса – колкото по-ниско стоите в "дървото" (обществените връзки), толкова повече връзки (труд) подпомагате над вас, т.е. колкото по-първични закони обслужва вашият труд, за толкова повече хора сте по-полезен (по-успял – за себе си и за другите в хармония):

Според ограничените и фалшиви КРИТЕРИИ НА МЕГА МЕНТОРИТЕ за успех, Христос, Ботев, Левски и хиляди други, отдали благополучието и живота си в полза на другите, са някакви жалки неудачници и ненормални отрепки, понеже НЕ СА УСПЕЛИ ФИНАНСОВО. А милиардерите, помагали на Османската империя да ни поробва, тях трябва да ги тачим като световни герои. Други може да възразят така: "успелите" хора (милиардерите) ДАВАТ ПАРИ (от джоба си, ха-ха?!) за благотворителност, за бизнес, който създава материални блага, за научни изследвания и т.н.

Да, дават, но не колкото е необходимо, а според тяхното ниво на компетентност и пристрастия, а не по обективна необходимост. Да бе, първо крадат и после – благотворители. Ако обществото беше нормално (комунизъм), никой нямаше да си раздава благополучието и живота за другите, като руши себе си, а всяко усилие на всеки, щеше да е предпоставка за успеха на всички, както и обратно – общото (комунистическо) развитие на обществото, щеше да е предпоставка за развитие на всеки.

Вече не е необходимо човек да се жертва за другите. Ако една критична маса от хора се развива хармонично, тяхното общо усилие за развитие ще предотврати необходимостта от жертви в полза на другите. Защото освен материалните способности за преобразуване на битието, щяха да се развият и общите духовни сили така, че да имат достатъчно мисловна енергия, способна да предотврати всякакви нещастия.

Т.е. масовото хармонично развитие (масовата йога) ще предотвратява нещастия и всякакви инциденти. Затова имаме програми да се въведат упражненията и знанията за йога масово във всяка степен на образованието, в армията, в силовите структури, в спорта. Това е изпитана система от хиляди години, не е нещо ново, което се нуждае от доказателства, но "успелите" хора не само нямат интерес от това, а и саботират тия програми, защото така те няма да са успели (ограбили другите), а ще трябва да бачкат по-отговорно…

"НЯМАМ ВРЕМЕ"

Това е дежурното ОПРАВДАНИЕ пред гузната ни съвест, че не сме направили достатъчно за здравето и развитието си. И безсилие да се борим с лошотиите в живота, ПРИМИРЕНИЕ и може би отчаяние пред РОБСКАТА НИ ЗАВИСИМОСТ от битие и хора. В същото време това е и ЛИПСА НА ЕНЕРГИЯ, ЛИПСА НА ВОЛЯ, която да вложим в ОСВОБОЖДЕНИЕТО ни от тая робска зависимост.

Просто е – енергия (воля) можем да получим само и единствено, когато пречистим тялото си и положим (все пак) усилия за алкализиращо развитие (хранене и упражнения), т.е. към сектори  и , към духовно развитие, в крайна сметка – ЙОГА е УНИВЕРСАЛНА МЕТОДОЛОГИЯ ЗА РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМИ ОТ ВСЯКАКЪВ ВИД… НО!!! Има и една

СЪДБОНОСНА ОСОБЕНОСТ:

ИСТИНАТА: Земята вече се обитава от НОВ БИОЛОГИЧЕН ВИД, по-съвършен от Хомо Сапиенс – Хомо Галактикус. Той притежава ДУХ (логическо мислене за изследване на основите на проблемите, творческа енергия и воля за развитие), а старият вид Хомо Сапиенс няма дух – той има само ПОДСЪЗНАНИЕ (душа). Затова изразът "НЯМАМ ВРЕМЕ" при двата вида стои по различен начин.

1. Новият вид Хомо Галактикус (с дух) – ако хора от този вид "нямат време", това значи, че още не са разбрали кои са. Но когато се осъзнаят, те ща намерят време. Това са хората на творчеството и собственото СЪЗНАНИЕ, т.е. това са хората, които трудно ще излъжеш. Те имат друга ценностна система – да бъдат полезни за развитието на другите хора, а не да печелят пари и само те да пълнят гуша. Те имат воля да се самоусъвършенстват и го искат.
2. Старият вид Хомо Сапиенс (без дух) – ако хора от този вид "нямат време", това означава, че са под робството на собствените си заблуди и под илюзиите, които им внушава пропагандата. Те се примиряват с битието си и не могат да го променят сами. Може да недоволстват, да се бунтуват срещу властта, но никога няма да се самоусъвършенстват, няма и да го поискат. За всички неволи ще обвиняват само и единствено външните условия, но не и собственото си несъвършенство.

Затова понятията за успех на двата вида се различават коренно. Те не биха се различавали, ако физическите им тела са пречистени. Затова мръсното подсъзнание на стария вид надделява, понеже по-лесно бива манипулиран от пропагандата. Ако е пречистен, той ще различи измамата със сетивата и душата си. Затова властта се стреми да накара хората да живеят природоНЕсъобразно, за да може лесно да ги лъже и манипулира. Затова трябва Новият вид да се осъзнае, пречиства и да живее природосъобразно и с това да даде пример на стария, който има подражателно мислене. И това ще е най-големият успех на Новия вид – да даде пример за пордажание на Стария… И докато това не стане, Старият вид ще се хваща на глупостите на менторите на успеха.

Може би вече се питате:
"Я да те видим тебе, умнико, дето ни даваш акъл за успех, колко и къде си успял?"

Законен въпрос! Но вече се сещате, че аз не мисля финансовия успех за основен, въпреки че се стремя към него. Моят основен успех се състои в това, да разбирам себе си и Природата и да стигна до основни природни закони, които други хора не познават. С това ще помогна на огромно количество хора (над мен по "Дървото") да разберат до съвършенство себе си, природата и обществото, което ще предизвика най-големия прогрес на Земята. А за финансовия ми успех все още има време. Но когато го получа, ще вложа всичко отново в прогрес за себе си и за обществото. Как? Като му дойде времето ще разберете. 🙂

Радостта от моята БЕЗПЛАТНО споделена с вас истина и радостта от вашия прогрес и успех трябва да се изживеят, почувстват, за да се разберат. Моите ментални и телесни сетива са достатъчно изострени от йога, затова чувствам както вашето състояние от разстояние, така и сигналите на Външната принуждаваща сила за прогрес, проектиращи се в мен като чувства от рода на радост, оптимизъм, увереност, съпричастие, творчество, щастие… А това са чувства, показатели за най-висшия успеех!

Най-точният признак за моя успех беше ЛЕКОТАТА, с която успявах да постигам целите си. Преди да започна йога (преди да се разболея фатално), аз свирех на китара по 10-12 часа и повече – мислех, че колкото повече се упражнявам, толкова по-добър ще ставам. Но ставаше обратно – свирех все по-зле. Дори по едно време изгубих слуха си (не можех да си настроя китарата). Може би защото трябваше да си вадя прхраната с друг 8-часов труд и не ми оставаше време за нормална почивка и сън. И когато се разболях, завинаги се отказах от музиката.

Но след 3-4 години изцеление от йога-практики ми хрумна да проверя как ми стои китарата в ръцете. Не мислех да се занимавам отново с музика, но "ръцете ме сърбяха" да опитам. Част от изцелението е именно точно това желание (за развитие). И открих с изумление, че не само не съм си загубил формата), но и много бързо (за няколко седмици) я надминах и се появи увереност, че имам бъдеще. До 1 година аз вече нямах проблеми с техниката и свирех виртуозни пиеси за китара, които преди и на ум не ми минаваше да ги почвам. Но най-важното – вътрешното ми възприемане и предаване на изкуството стана вълшебно – изпитвах велико щастие както от възприемане, така и от другите таланти, за разлика от преди разболявнето ми, когато всичко постигах с много усилия, с мъка и некачествено…!

НАЧАЛО НА МУЗИКАЛНОТО МИ ВЪЗРАЖДАНЕ

Йога практиката не означава, че вие веднага ще станете всестранен и световно известен гений. Все пак човек си има и кармични ограничения (обществени задължения) в дадени заниманя. Но когато се наложи, много лесно, с лекота можем да се преквалифицираме и ще го направим без насилие върху себе си, с огромно желание и вдъхновение. Докато другите хора няма и да си помислят да излязат от мотрицата.

Всички описани по-горе 12 ИЗИСКВАНИЯ за успех, СЪЩЕВРЕМЕННО И ПОКАЗАТЕЛИ за наличие на успех, ВИЖТЕ ГИ ПАК.

******************
3
(горе)
ОБЩЕСТВЕНАТА СИСТЕМА ЗА УСПЕХ

12-те ТОЧКИ по-долу са ЕТАПИ на осъзнаване на проблем и неговото решаване. Това е и ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТТА по която Природата изпълнява наши желания. Изпълнението на наши желания СПИРА там, където спира нашето ОСЪЗНАВАНЕ, т.е. до там, докъдето сме стигнали в последователността от 1 до 12 (понятието ОСЪЗНАВАНЕ означава ДЕЙСТВИЕ ЧРЕЗ ЗНАНИЕ, т.е. осъзнаването включва в себе си освен процеса на осмисляне на проблема, освен разбирането му, освен запомняне на алгоритъма за действие, още и самото ДЕЙСТВИЕ, т.е. осъзнаването включва и промяната, извършена посредством нашето волево действие).

При нашата обществена работа (желание за по-добро обществоНИТО ЕДНА от 12-те точки НЕ НИ Е ЯСНА (като цяло за обществото)!

НИТО ЕДНА!

И това е причина Природата да спре нашия успех още в началото. Затова се и разпадаме като цивилизация.

Т.е. ако следваме всички 12 точки, т.е. поне да ограмотим народа по всички 12 точки, успехът ни е гарантиран или ПОНЕ ще ИЗПЪЛНИМ ДЪЛГА си.

ТОВА Е ПРИРОДЕН ПСИХИЧЕСКИ ЗАКОН!!!

Иначе, както до сега, ще си губим времето и парите…

ИДЕАЛЪТ на ЛЕВСКИ ОЩЕ НЕ Е ПОСТИГНАТ!

По същата причина. Той каза, че "ако се борим с турците само за ЦАР, то и СЕГА си имаме СУЛТАН". Никой не го разбра С КАКВО ДА СМЕНИМ МОНАРХИЯТА и защо. И поради това след освобождението ни е НАЛОЖЕНА МОНАРХИЯ – ПЪРВОТО ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО ЛЕВСКИ… Та до ден днешен. Защото хората НЕ РАЗБИРАХА ПРИЧИНИТЕ за лошотията на монархията, нито с какво да бъде сменена. Затова хората НЯМАХА ЖЕЛАНИЕ да я сменят. И Природата изпълни (не)желанието им. След 9 септември 1944 г. хората ИМАХА ЖЕЛАНИЕ да сменят монархията, и РАЗБИРАХА защо. И Природата изпълни желанието им.

Но те НЕ РАЗБИРАХА КАКВО Е СОЦИАЛИЗЪМ и затова нямаха желание да го изграждат. Вместо това, НОМЕНКЛАТУРАТА ги лъжеше, че го прави и Природата изпълни ЖЕЛАНИЕТО на номенклатурата да краде – затова бе реставриран капитализмът.

И сега хората НЕ РАЗБИРАТ и затова НЯМАТ ЖЕЛАНИЕ да сменят капитализма с друга система. И Природата изпълнява (не)желанието им – капитализмът е на път да ни затрие…

Затова ИЗУЧЕТЕ ЕТАПИТЕ за изпълнение на желанията и ОСЪЗНАВАЙТЕ битието. Без това осъзнаване няма как ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ ОЛИГАРХАТСКО РОБСТВО, няма как ПРИРОДАТА ДА ИЗПЪЛНИ ЖЕЛАНИЕТО ви за освобождение.

Много ви моля, БЪЛГАРИ и политически "леви" и всякакви сили, ПРЕСТАНЕТЕ ДА МИСЛИТЕ ЗА "ИЗБОРИ" и политика, те са "ПОСЛЕДНАТА ДУПКА НА КАВАЛА", за която трябва да мислим.

Защото ЦЕЛИЯТ "КАВАЛ" (инструмент – науката) е РАЗСЪХНАТ, ПРОБИТ, С ДОПЪЛНИТЕЛНИ "ДУПКИ" и "ПРОБОЙНИ" във вашите глави, неговите ЧАСТИ са разпилени в различни посоки, а вие се занимавате с едната му единствена ДУПКА – "избори". Дайте първо да му съберем частите на "кавала", нашият инструмент (науката), да закърпим излишните "ДУПКИ", да го избършем от праха, да го лъснем, да го НАСТРОИМ според основния тон "ла" и … какво после??? Ами

ДА СЕ НАУЧИТЕ ДА СВИРИТЕ НА НЕГО!

Когато се РАЗВАЛИ уред вкъщи или някоя машина в предприятие какво се прави???

1. НАУЧАВАМЕ КОЛКО И КАКВИ ЧАСТИ има в уреда или машината.
2. НАУЧАВАМЕ КАК СА СВЪРЗАНИ ЧАСТИТЕ.
3. НАУЧАВАМЕ КАКВО Е ВЗАИМОДЕЙСТВИЕТО НА ЧАСТИТЕ.
4. ПРАВИМ ДИАГНОЗА СПОРЕД ГОРНОТО ЗАЩО уредът или машината НЕ РАБОТИ.
5. ПРАВИМ АНАЛИЗ КОИ ЧАСТИ СА ПОВРЕДЕНИ.
6. ПРАВИМ АНАЛИЗ ДАЛИ ПОВРЕДЕНИТЕ ЧАСТИ могат да се РЕМОНТИРАТ ИЛИ СМЕНЯТ и дали това си ЗАСЛУЖАВА.
7. РЕШАВАМЕ дали да правим РЕМОНТ или направо ДА ИЗХВЪРЛИМ уреда или машината. Ако си струва, правим ремонт:
6. ИЗСЛЕДВАМЕ ПАЗАРА (магазините) ОТ КОИТО МОЖЕМ ДА КУПИМ НОВИ ЧАСТИ за смяна на повредените.
7. МИСЛИМ КОИ ЧАСТИ ОТ КОЙ МАГАЗИН СА ПО-ЕВТИНИ, за да ги купим.
8. ПРАВИМ ПЛАН НА РЕМОНТА по време и начин на действие. Наемаме специалист, ако ние не можем да направим ремонт (цялостен или частичен).
9. СЛЕД РЕМОНТА ПРОБВАМЕ уреда или машината как работи, дали е надеждно ремонтиран.
10. ПЛАНИРАМЕ в какви условия отново ще използваме уреда или машината, да го щадим или да го натоварим максимално.
11. ИЗЧИСЛЯВАМЕ ПОЛЕЗНИЯ ЕФЕКТ (ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ) на уреда или машината, амортизацията и дали е полезен за здравето и околната среда.
12. ПЛАНИРАМЕ УСЪВЪРШЕНСТВАНЕТО на уреда или машината и СЛЕД КОЛКО ВРЕМЕ трябва да ги сменим с по-производителен, полезен и безвреден.

Оказа се, че за един нищо и никакъв ремонт на повреден уред или машина трябва да правим толкова много МИСЛЕНЕ И В ЛОГИЧЕСКА ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ ДЕЙСТВИЯ.

Сега да видим вие какво правите в политиката по горните точки:

1. НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА от какви ЧАСТИ СЕ СЪСТОИ ОБЩЕСТВОТО.
2. НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА КАК ОБЩЕСТВЕНИТЕ ЧАСТИ СА СВЪРЗАНИ.
3. НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА КАК СИ ВЗАИМОДЕЙСТВАТ ЧАСТИТЕ.
4. НЯМАТЕ ДИАГНОЗА ЗАЩО ОБЩЕСТВОТО НЕ РАБОТИ ПРАВИЛНО.
5. НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА КОИ ОБЩЕСТВЕНИ ЧАСТИ СА ПОВРЕДЕНИ.
6. НЯМАТЕ АНАЛИЗ ДАЛИ ПОВРЕДЕНИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ ЧАСТИ могат да се РЕМОНТИРАТ ИЛИ СМЕНЯТ и дали това си ЗАСЛУЖАВА.
7. НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА ДАЛИ ДА ПРАВИТЕ РЕМОНТ на обществената система или цялата ще я захвърлите. Поне не казвате това на хората.
8. НЯМАТЕ ПЛАН-ПРОГРАМА ЗА РЕМОНТ или СМЯНА НА СИСТЕМАТА. Ако имате, тя не е свързана с горните 7 точки.
9. НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ С ОБЩЕСТВОТО СЛЕД РЕМОНТА (СЛЕД ВЗЕМАНЕ НА ВЛАСТТА).
10. НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА КАКВИ ЗАДАЧИ ЩЕ ПОСТАВИТЕ ПРЕД ОБЩЕСТВОТО ДЪЛГОСРОЧНО – технологически, икономически, личностни, междуличностни.
11. НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛНАТА СИЛА НА НОВОТО ОБЩЕСТВО, от скоростта му на РАЗВИТИЕ и до къде ще ви отведе тая скорост. (НЯМАТЕ СТРАТЕГИЧЕСКО ПЛАНИРАНЕ).
12. НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА СЛЕД КОЛКО ВРЕМЕ И ДАЛИ ЩЕ СЕ ИЗЧЕРПИ НОВОТО ОБЩЕСТВО И КАК ТО ДА СЕ ДОУСЪВЪРШЕНСТВА.

Т.е. НЕ ПОЗНАВАТЕ ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ, с които е свързано функционирането на обществото. ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО ПРАВИТЕ е ДА ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА, ЧЕ ЩЕ ЗАЩИТАВАТЕ ПРАВАТА ИМ (ИНТЕРЕСИТЕ ИМ), КОГАТО ТЕ НИЩО НЕ РАЗБИРАТ ОТ ТЯХ (от ГОРНИТЕ ТОЧКИ).

А трябва само да ги ОГРАМОТИТЕ по горните 12 точки (не е лесно) и те САМИ да ОСЪЗНАЯТ КАКВО ДА ПРАВЯТ. Това е направил и Левски – ОГРАМОТИЛ Е НАРОДА и той след него е вдигнал Априлското въстание. Вместо това вие само ще ГОВОРИТЕ ВМЕСТО народа в НС ОТ НЕГОВО ИМЕ, без той да осъзнава нито къде го водите, нито ЗАЩО трябва да промени системата, нито с какво да я смени. Т.е. без народът да знае ЗАДАЧИТЕ по 12-те точки.

Т.е. вие правите с народа РЕЛИГИЯ, т.е. да ви следва БЕЗ ДА ВИ РАЗБИРА. Че как ще ви разбере, когато вие самите НЕ РАЗБИРАТЕ КАКВО ПРАВИТЕ???

Е, СТИГА 
АМАТЬОРЩИНА и ЗАПАЛЯНКОВЩИНА

МАРКСИЗМЪТ е дал отговори по всичките 12 въпроса. Но колко от вас са ЧЕЛИ и една страница по марксизъм, и колко от вас са разбрали какво пише и колко от вас са си обяснили сегашните и бъдещи обществени процеси с помощта на марксизма и колко от вас ПЛАНИРАТ бъдещето съгласно наученото?

НО!!!
МАРКСИЗМЪТ РЕШИ ПОЛОВИНАТА ПРОБЛЕМИ и ЗАДАЧИ. ТЕОРЕТИЧЕСКИ И НА ПРАКТИКА. КОЛКО ОТ ВАС ГО ЗНАЯТ ТОВА и МОГАТ ДА ГО НАПРАВЯТ СЪЩОТО???

НО!!!

МАРКСИЗМЪТ НЕ РЕШИ ДРУГАТА ПОЛОВИНА ОТ ПРОБЛЕМИТЕ – нито теоретически, камо ли практически… ТАЯ ДРУГАТА ПОЛОВИНА ГИ РЕШИ ОБАЧЕ НОВАТА БЪЛГАРСКА НАУКА – всички теоретически, някои практически. Т.е. БЕЗ НОВИТЕ НАУЧНИ ОТКРИТИЯ НА НОВАТА БЪЛГАРСКА (НЕОФИЦИАЛНА И ЗАТОВА НОРМАЛНА) НАУКА, ПРИЛОЖЕНИЕТО НА МАРКСИЗМА ЩЕ ОСТАНЕ УТОПИЯ.

НО ВИЕ И НЕ ПОДОЗИРАТЕ ЗА ВСИЧКО ТОВА ГОРЕ.

Приличате на МУХА БЕЗ ГЛАВА, която се БЛЪСКА УПОРИТО В СТЪКЛО с цел да излезе на светло… Затова, оставете настрани (за сега) последната дупка на кавала – "изборите" и работете по всички 12 точки и когато сте готови, тогава САМИ ще имате отговор какво да правите и с "изборите".

И НЕ ПРЕСКАЧАЙТЕ ЕТАПИ между 1 и 12, защото Природата не търпи празно пространство (дупки), ако ги оставите, тя ще ги запълни с …вас…

Т.е. РЕВОЛЮЦИЯТА ИСКА СУПЕР НАУКА, а не празно говорещи аматьори и запалянковци…

Ясно е, че за да има прогрес и освобождение от мафията, на нас ни трябва супер наука, т.е. супер учени. За радост такива имаме в изобилие на всички интелектуални нива. И у нас, и в чужбина. А учените с най-основни открития са всички в България. Но лошото е, че повечето наши учени имат професионални деформации, показани горе в личностното развитие и условия за успех. Живели са по житейските правила, зададени от световната банкерска мафия, владееща медицината и от там и спорта, образованието, медиите и затова имат професионална деформация (профилиране), която ги лишава от сили да разберат другите науки. Затова те не влизат във връзка с учени от други сектори на науката и не могат да дадат на хората цялостна картина на обществените отношения, а само от тяхната си гледна точка на тяхната си наука и искат да оправят света САМО с техните си научни изводи и открития. Така основните научни направления все още са в конфликт – икономистите  не искат да ползават открития и технологии при фундаменталните науки (математика и физика) – мислят, че само като оправим икономическите си отношения, всичко ще цъфти и върже; математиците и физиците  – също, мислят, че единствено технологиите и ползването на физико-математическите закони ще ни дадат прогрес и че икономическите отношения нямат значение. И първите, и вторите са ДЕФОРМИРАЛИ сетивата и уменията си да разбират душевността на хората, изкуствата и човекознанието.  Хората на изкуството и човекознанието  – също. Те пък съвсем са откъснати от действителността на материалните отношения и очакват само на самоусъвършенстването на човека и то не на логическото му мислене (съзнанието – духа), а на емоционалното му развитие (подсъзнанието – душата).

Ето примери на професионални деформации,
основни не само за дадени учени,
но и за основата на обществената система въобще:
 
икономика и материално производство.
 
– фундаментални науки и технологии.
 
изкуства и човекознание.

Т.е. ОСНОВНАТА ВРЪЗКА (нормално показана вляво) между най-фундаменталните "клони" на науката –  – учен-откривател по икономика и материално производство,  – учен-откривател по фундаментални науки и технологии, и  – учен-откривател по изкуства и човекознание са откъснати помежду си, не си взаимодействат и дори са в конфликт – всеки се мисли за най-важен, прави се, че другите не съществуват и дори пречи на останалите. Т.е. ОСНОВНАТА ВРЪЗКА между всички "клони" на обществото е нарушена и не работи в единство (не работи в йога). И докато това ЕДИНСТВО (йога) между фундаменталните науки не бъде осъществено, човешкият и обществен прогрес на Земята и освобождението на Човечеството от световната мафия няма да се състои. Защото не може такива ДИСБАЛАНСИРАНИ ЛИЧНОСТИ да осъществят БАЛАНС (НОРМАЛНОСТ) на обществената система.

И затова целта на нашия труд (ЙОГА – УНИВЕРСАЛНА МЕТОДОЛОГИЯ за решаване на проблеми от всякакъв вид) е именно тая – хората да осъществят баланс (нормалност) както между основните "клони" в собствената си личност, така и между "клоните" на обществото. Вижте как ще изглежда

НОРМАЛНАТА (ХАРМОНИЧНАТА)
ОБЩЕСТВЕНА СИСТЕМА

 

ПЛАНИРАНА Е ВОЙНА НА ЕРДОГАН СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ.

ТОВА Е ПЪРВОСТЕПЕННАТА ЗАДАЧА – ДА СПРЕМ ЕРДОГАН ДА НИ ЗАВЛАДЕЕ:

Ако не можете да участвате в НОВОТО БЪЛГАРСКО ОПЪЛЧЕНИЕ КАТО БОЙЦИ, ТО ПОМОГНЕТЕ МУ ФИНАНСОВО или по друг начин посредством неговия сайт, където ще намерите ТЕРМИНАЛ ЗА ЕЛЕКТРОННО ПЛАЩАНЕ:
http://www.bnoshipka.org

ИЗУЧЕТЕ СТРАНИЦАТА, която изследва ЗАЩО ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА И НАЧИНЪТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА "ИЗБОРИ", ОСВЕН ЧЕ СА НЕЗАКОННИ, НО СА И МАЛОУМНИ:

НАУЧНО-ЮРИДИЧЕСКО ИЗСЛЕДВАНЕ

И ДА РАЗБЕРЕТЕ ЗАЩО ВАШЕТО УЧАСТИЕ В БЪДЕЩИ ИЗБОРИ ПО СЪЩАТА СИСТЕМА ЩЕ БЪДЕ НЕЗАКОННО. И АКО СЛУЧАЙНО СПЕЧЕЛИТЕ СУБСИДИИ (повече едва ли ще можете), ЩЕ БЪДЕ НЕЗАКОННО и ще бъдете СЪУЧАСТНИЦИ в разложението на България.

АМАН от АМАТЬОРИ и ЗАПАЛЯНКОВЦИ!!!
. . . . . . . . . . . . .

И ще завърша с думите на моя градски:
"Кажи ти моите и аз твоите кривици, байно, па да се поправим и се наедно да вървим, ако ще бъдем хора." (Васил Иванов Кунчев)

УСПЕХИ!

ПРЯКА И ФАЛШИВА ДЕМОКРАЦИЯ
 

Причина за бедственото ни положение е:
КАПИТАЛЪТ

 


АБОНИРАЙ СЕ ЗА САЙТА
(горе в дясната странична лента има абонаментна форма),
когато публикуваме нещо ново в сайта,
веднага на пощата ви ще дойде съобщение.

 

ВЕЛИКАТА ТАЙНА НА УСПЕХА

Напиши ОТГОВОР

%d блогъра харесват това: