ЙОГА

 

Slide backgroundSlide thumbnail
Slide backgroundSlide thumbnail
Slide backgroundSlide thumbnail
Slide backgroundSlide thumbnail
Slide backgroundSlide thumbnail


ЙОГА – УНИВЕРСАЛНА МЕТОДОЛОГИЯ
 за решаване на проблеми от всякакъв вид


УЧЕБНИК ПЪРВО НИВО
(НАРЪЧНИК, УПЪТВАНЕ, РЪКОВОДСТВО)
ЗА СТРОИТЕЛИТЕ НА НОВАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ,
ОСНОВАНА НА БЪЛГАРСКИ ЕПОХАЛНИ ОТКРИТИЯ

Добре дошли в двореца на Науката в интернет!

Посвещава се на хората от
НОВИЯ БИОЛОГИЧЕН ВИД ХОМО – ГАЛАКТИКУС,
по-съвършен и по-висш от Хомо Сапиенс, за

НОВА ЙОГА ЦИВИЛИЗАЦИЯ
И КОМПЛЕКСНА КОСМИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ!

 

ЙОГА - УНИВЕРСАЛНА МЕТОДОЛОГИЯ ЗА РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМИ ОТ ВСЯКАКЪВ ВИД

 

Пред древния гигант Йога
съвременната наука представлява лилипут
.

(Фредерик Жолио-Кюри)
Трудните неща изискват месеци, понякога години,
а невъзможните, просто казано, малко повече
.

(Йогийска мъдрост)


Това е дисертация на автора на този сайт, представена на научен съвет за обсъждане в катедра Психология, преди авторът да запише висше образование, понеже Ректорът по науката в Национална спортна академия определил работата като важна за развитие на научните изследвания в спорта, защото съдържа ОТКРИТИЯ. Дисертацията отново е представена за защита последната година от следването на автора, но не е защитена поради това, че му липсвали 3000 лева за такси… Заглавието е "ЙОГА – УНИВЕРСАЛНА МЕТОДОЛОГИЯ".

 

Тази страница не е за масова консумация, тя е предназначена за строителите на Новата цивилизация на Земята. Масовата публика няма да се интересува от това съдържание, но ако случайно ѝ стане интересно, то няма да промени разбиранията ѝ, нито поведението ѝ, нито начина ѝ на живот. И в това е разликата между масата и НОВИТЕ ХОРА на Земята – те активно търсят новото, коригират разбиранията си според новите знания, променят поведението си според тях и се ВДЪХНОВЯВАТ за НОВО ТВОРЧЕСТВО. Без тези хора прогресът е немислим. Само те ще могат да летят в космоса с надсветлинна скорост – другите ще анихилират при тези скорости.


Целта ни е да упътим хората от Новия биологичен вид (нов човешки, мислещ, космически вид), да се самоосъзнаят, че са различни и ПО-ВИСШИ от Хомо Сапиенс така, както Хомо Сапиенс е ПО-ВИСШ от маймуната и да се обединят, защото само те са в състояние да решават проблемите на Цивилизацията. В момента на Земята има само няколко хиляди хора, които се самоосъзнават като част от новия биологичен вид, защото нашата Нова наука стигна до тях, но средствата за комуникация са превзети от световната мафия и затова се наложи да разпространим това знание безплатно. Това е нашето ОТМЪЩЕНИЕ против мафията – тя не може да печели от нас.

 


 

0СЪДЪРЖАНИЕ:

0Космически основи (начала) на мисленето:
01. Встъпление.
02. Дефиниране на понятия.
03. Определяне на понятието "Йога".
04. Дух и Душа (произход и развитие).
05. Методологията като наука.
0(Големият взрив; Универсален Алгоритъм на Развитието; дефиниция за ЙОГА; Преходи и граници между световете).
06. Общи начала, Сътворението(към II УЧЕБНИК)

 

0Eзикознание и нови понятия:
07. Наука и Религия.
08. Класи, Партии, Секти и др. разделения на обществото.
09. Форми на мисленето.
10. Съзнание (видове).
11. Видове интелект.
12. БЕЗСМРТИЕ 
(основи, литература…).

13. БЕЗСМЪРТИЕ, възкресение, прераждане – легенда, лъжа или истина?
0(ако търсите непременно истината, ще я намерите.
0Тук тя не само е съобщена, но и ДОКАЗАНА…)

 

Физическо, Психическо, Социално развитие:
14. Видове упражнения за развитие на човека – Безсмъртие.
15. Чрез Хармония към БЕЗСМЪРТИЕ.
16. Болести (СПИН, Рак), Хранене, ПАНАЦЕЯТА (фундаментални причини за смърт и болести).
17. СЕКС и Духовно развитие.

18. Тайната на (привличане на) успеха.
19. Космически и обществени закони (патологията на съвременното общество).
20. Йога на общественото развитие (Новият вид обществена систма).

 

Практики (хранене, режим, тренировки):
21. Хатха Йога – Практическо ръководство (изтегли електронна книга).
22. Спорт и физическо развитие.
23. Основи на бойните изкуства (подготвя се).
24. Рецепти, режим на живот и тренировки за комплексно лечение и развитие.
25. Курс по НОРМАЛНА (древна) медицина.

 

 

01
(горе)
ВСТЪПЛЕНИЕ
ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРСКИ ОТКРИТИЯ,
обясняващи и доказващи нашето галактическо бъдеще
и научна дефиниция на понятието Йога

(43 мин.)
 

 

 ВЕЛИКАТА РОЗЕТА ОТ ПЛИСКА
Този изконен български символ е много по-стар от възникването на индийската култура, основана на Ведите. Нови български открития доказаха, че прабългарската религия е ВЕДИЧЕСКА. Това означава, че индийците са ПРИЕМНИЦИ на нашата култура. Но още по-интересно е, че в средата на седемте лъча е изобразен символът на ТАНГРА. Нови изследвания относно същността на ТАНГРА показаха, че ТАНГРА НЕ Е БОГ, а СИНКРЕТИЧНА НАУКА, от която произлизат всички науки – Йога също е синкретична наука, което ни дава повод да мислим, че ЙОГА и ТАНГРА са две имена СИНОНИМИ, които означават едно и също понятие – просто българите са я наричали Тангра, индийците – Йога, китайците – Дао, японците – Шинто, ацтеките и маите – Тескатлипока…

 

 
 

 

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ТУК

 

 

 

 

Йога е начало на Цивилизацията – първата, но и ЕДИННА, КОМПЛЕКСНА наука, появила се на Земята като необходимост за осъзнаване (единен контрол) на човешките дейности, свързани с космоса, природата, обществото, здравето. И тъй като е била комплексна наука, от нея после се обособяват всички останали науки.

 

Това е било в началото на осъзнаването на Човека като разумно същество. И понеже интелектуалният капацитет на първобитните хора тогава е бил твърде ограничен да усвоят от извънземните колосалните знания и практики на йога, разделението на науките било необходимо за по-лесното им усвояване и приложение.

 

Т.е. в началото е имало исторически необходим процес на РАЗДЕЛЕНИЕ на науките. Причината е, че знанията се умножават и прецизират непрекъснато, НАТРУПВАНЕ на информация и практика и нейното КЛАСИФИЦИРАНЕ (РАЗДЕЛЕНИЕ). Докато стигнем до днес – едно колосално количество информация и също такова количество индивидуални и обществени цели (на дребно и на едро). Йога означава ХАРМОНИЧНО РАЗВИВАЩО СЕ ЕДИНСТВО, което значи, че този процес на разделение е АНТИйога, което и спира нейното развитие и осъзнаване като единен процес. Сега обаче имаме ОБРАТЕН ПРОЦЕС – ОСЪЗНАВАНЕ на ЕДИНСТВОТО на науките и на космическите, обществените и личностните закони. Т.е. вече е време отново ВСИЧКИ НАУКИ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ в ЕДИННА МЕТОДОЛОГИЯ за решаване на проблеми от всякакъв вид.

 

Това ИСТОРИЧЕСКО ОБЕДИНЕНИЕ НА НАУКИТЕ вече е факт, макар и на твърде начален практически етап заради мракобесната държавна и световна система, която саботира всякакъв прогрес и обединение.

 

Обединението на науките в Йога е свързано и с друг ГРАНДИОЗЕН КОСМИЧЕСКИ ЦИКЪЛ – след няколко хиляди години процесът на РАЗШИРЕНИЕ на "Вселената" или това, което все още наричаме "Вселена" (всички видими звезди и галактики) ще спре и ще започне ОБРАТНИЯТ ПРОЦЕС – СВИВАНЕ НА "ВСЕЛЕНАТА". Тя сега е от порядъка на и когато стигне , ще започне да се свива. Обаче ЖИВОТЪТ не може да си позволи да изчаква обратния процес – той вече е организиран да го изпревари, иначе ще дочака естествените за свиването земни и космически катаклизми. Т.е. най-висшата част от разумния живот ще напусне "Вселената", преди тя да започне да се свива. Сега разумният живот на Земята е в най-нисшата си форма – Хомо Сапиенс. Сега на Земята обаче съществува и следващ вид, по-съвършен от Хомо Сапиенс – Хомо Галактикус, който ще се прояви чрез йога при някои индивиди, а при други посредством преодоляването от тях на надсветлинни скорости. Хомо галактикус ще бъде обединение на такива индивиди в периферията на галактиките. Обединението на всички видове Хомо Галактикус (стотина милиона индивида от всички галактики) ще напусне завинаги "Вселената" и ще заживее извън нея като зародиш на живота там.  До 2020-2024 година ще започне осъзнаването на стотина милиона еволюирали Хомо Сапиенс индивиди и тяхната трансформация в Хомо Галактикус.

 

Един от бъдещите катаклизми, принуждаващ Хомо Сапиенс да побърза с развитието си, е РАЗШИРЕНИЕ НА СЛЪНЦЕТО до ЧЕРВЕН ГИГАНТ, който ще погълне всички планети до Астероидния пояс, до Юпитер, (включително и Земята)… Всички тия резултати са ИЗЧИСЛЕНИ ПЕРФЕКТНО в най-великата земна наука за всички времена, в

 


БЪЛГАРСКА ФИЗИКО-МАТЕМАТИЧЕСКА ТЕОРИЯ.

 

03
(горе)

"За чиста и свята република"
…чрез чисто и свято СЛОВО

(по Левски)

ЗОВ за ТВОРЧЕСКО (КРИТИЧЕСКО) МИСЛЕНЕ

СЛОВОТО може да убие и да направи зло
по-лошо от смъртта.

(Лев Николаевич Толстой)

Политиците не са учени и затова затрупват и задушават хората с думи, нямащи нищо общо със съдържанието на понятията. Получава се слово-лъжа, потискащо съзнанието и ума; взривяващо емоциите и страстите. Това прави от народа тълпа, чиито разрушителни “резултати” виждаме навсякъде по света. Основен трик на нашите опоненти: наричат "комунизъм" всичко онова, което няма нищо общо с комунизма. Това е ТРИК, наречен "СМЯНА на ЕТИКЕТА" вижте бутилките долу.

НАУЧНИ ДЕФИНИЦИИ (ОПРЕДЕЛЕНИЯ)
ВМЕСТО ОПОРОЧЕНИ и ИЗОПАЧЕНИ ПОНЯТИЯ

x00РЕЧНИК С НОРМАЛНИ ПОНЯТИЯ
01. ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО
02. ДЕМОКРАТИЧЕСКИ ЦЕНТРАЛИЗЪМ
03. ДЕМОКРАЦИЯ
04. ДИАЛЕКТИЧЕСКИ МАТЕРИАЛИЗЪМ
05. ДИКТАТУРА на пролетариата
06. ДОХОД и ЗАПЛАТА
07. ДУХ и ДУША
08. ДЪРЖАВЕН ГЛАВА
09. ВИДОВЕ ИНТЕЛЕКТ, УМ, РАЗУМ
10. ИНФЛАЦИЯ
11. КАПИТАЛИЗЪМ (ПАЗАРНА ИКОНОМИКА)
12. КЛАСИ (секти, партии)
13. КОМУНИЗЪМ
14. КОНКУРЕНЦИЯ или СОЦИАЛИСТИЧЕСКО СЪРЕВНОВАНИЕ
15. КУЛТУРА
16. НАУКА и РЕЛИГИЯ
17. ПАЗАР на ТРУДА, ЗЕМЯТА, КАПИТАЛОВ пазар
18. ПАРЛАМЕНТАРИЗЪМ
19. ПОЛИТИКА – ЛЯВА, ДЯСНА (що е "политик")
20. ПРИВАТИЗАЦИЯ
21. РЕВОЛЮЦИЯ
22. РЕПУБЛИКА
23. СОБСТВЕНОСТ
24. СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ
25. СОЦИАЛИЗЪМ
26. ХРИСТИЯНИН
27. ЦАРСТВО (Цар, Монархия)

Вавилонската кула се сринала заради многоезичния безпорядък на нейните строители (Вавилон в превод означава бъркотия). И сега е същото. Основният трик на мафията и назначените от нея политици, медии, служби: "РАЗМЕНЕНИ  ЕТИКЕТИ":

< Понятията нагледно
1. Течност в бутилка съдържание на понятието (количество, качество…).
2. Бутилка –
форма на понятието.
3. Етикет на бутилка –
име на понятието.

Какво ще стане, ако пиете "вода" от горната бутилка, а някой преди това е разменил етикетите?… По същия начин политиците спекулират с понятията:
РАЗМЕНЯТ ЕТИКЕТИТЕ (разменят имената).

Тази е причината, поради която "Комунизмът си отитде", въпреки че в Източния лагер никога не е имало не само Комунизъм, но и твърде малко социализъм… Тази е причината, че въпреки 30 годишните напъни "демокрацията" ражда бедност, безработица и смърт за хората и за Природата, въпреки че никъде по света няма демокрация… Тази е причината, че вместо държавни ГЛАВИ (ИНТЕЛЕКТИ), хората си избират държавни ДЪРДОРКОВЦИ, БИО-КОМПЮТРИ.

Хората въобще не знаят, че думите имат
СЪДЪРЖАНИЕ, което трябва да се ДЕФИНИРА (ОПРЕДЕЛИ).

Дори когато говорят на един и същи език, забравили произхода и дефинициите на понятията и техните обозначения (думите), хората все по-лошо се разбират, защото едно и също понятие назовават с различни имена или различни понятия – с едно и също име.

Можем да оправдаем обикновените хора, но политиците носят основната вина за разпадането на съвременната "Вавилонска кула" (Цивилизацията), защото ни затрупват с логически спекулации.

В математиката между всички хора по света има консенсус, че 2+3=5. В политиката, обаче, (свобода)+(демокрация)=… има толкава много отговори, колкото хора по земята, въпреки че тези понятия имат не по-сложна дефиниция от числата.

Преди повече от 170 години Карл Маркс и Фридрих Енгелс поставиха научното начало на обществознанието не само с дефиниране на понятията, но и с тяхното количествено (числено) измерване с обективни физически величини, така че обществените отношения да станат "КРИСТАЛНО ЯСНИ", което словосъчетание бе еквивалентно на понятието "КОМУНИЗЪМ".

Днес политиците казват: "Ура! Комунизмът си отиде!", и като заменим този израз с неговия еквивалент, се получава: "Ура! Кристално ясните отношения си отидоха!"… Нима не е така?! Нима днес милиарди хора по Земята не се питат: "Какво става? КАКВА Е ТАЗИ БЪРКОТИЯ (Вавилон)? Защо при такъв колосален научно-технически прогрес 1 милиард и 800 хиляди души са в абсолютна бедност, 40 000 души на ден умират от глад, 12 милиона деца годишно умират от глад, тотално отравяна Природа, Нарушения на климата, войни, природни бедствия…???!!!…"

И не че няма отговори, политиците просто премълчават, скрити зад колосалното си перде, изтъкано от празни приказки…

Целта на този сайт е да помогне на хората да се разбират, като дефинира (определя) и предефинира (преопределя) основни понятия на базата на най-революционните постижения на Земния Интелект, който е Български.

Дефиницията (определението) на едно понятие (проблем) означава намиране на неговото място в битието, да откриеш неговите причино-следствени връзки (минало (история) и бъдеще), какви са физическите му измерители и къде се намира в пространството. А това означава да го разрешиш логически. Остава практиката, промяната.

ПЪРВАТА НИ ЗАДАЧА
Е ДА СЪЗДАДЕМ ПРЕДПОСТАВКА

ВИЕ ДА РАЗБИРАТЕ
КАКВО ГОВОРИМ ТУК
,

а не да ви „натъпчем до козирката“ със знания и факти. По това ние се различаваме от всички останали, които пишат по темите „йога“, „наука“, „здраве“, „общество“, „спорт“ и т.н. Нещо повече, ние ще обясняваме толкова просто и ясно какво е наука, че когато говорим научно за много сложни неща, това ще го разбират и десет годишни деца. Т.е. една от целите ни е и 10 годишни деца да разбират науката и да се изразяват научно и в същото време да се изразяват просто, за да ги разбират хора от всички възрасти.

1. Защото има тонове информация по нашите тема.
2. Защото огромното количество информация вече пречи на хората да я разбират.
3. Защото вече и хората не се разбират помежду си от толкова много информация и факти.
4. Защото се появиха ТОНОВЕ ОТ НОВИ ДУМИ (ЕТИКЕТИ), които са ЗАЛЕПЕНИ върху едно и също съдържание (смисъл) с цел да ни бъде

ПРОДАДЕНА РАЗЛИЧНА СТОКА,

а тя всъщност стоката, която ни пробутват, е една и съща, която сме купували много пъти и вече трябва да оставим един екземпляр, а другите да изхвърлим като излишни или да ги подарим.
5. Защото се появи много ФАЛШИВО СЪДЪРЖАНИЕ (фалшиви понятия), които се ОБЛЕПЯТ с примамливи ЕТИКЕТИ (ДУМИ), т.е. ДУМИТЕ (ЕТИКЕТИТЕ) лъжат за съдържанието, което стои ЗАД тях. Т.е.

ЕТИКЕТИТЕ (ДУМИТЕ)
СКРИВАТ СЪДЪРЖАНИЕТО

и вие не знаете какво консумирате. Т.е. нашата цел е да ви улесним в намирането на точната стока и да не си губите времето и парите да я купувате една и съща много пъти. Или когато купите стока с ЕТИКЕТ „йога“, да разпознаете какво стои ЗАД ЕТИКЕТА, и ако е някакво ментè, да го игнорирате, преди да купите стоката. Т.е. първо ние с вас, посредством нашите страници тук,

ЩЕ СЕ УЧИМ
ДА ГОВОРИМ НА ЕДИН И СЪЩИ ЕЗИК
И това ще е
ЕЗИКЪТ НА НОВАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ – НАУКАТА,
ЕЗИКЪТ С НАУЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ ПОНЯТИЯ,

а не език на необуздани страсти и емоции, които предлагат политици и купени от тях медии. ПЪРВО трябва да дефинираме (определим) понятията, които се крият ЗАД думите. Да ви научим

как се образуват понятията

в съзнанието ни. Правилно разбрахте – ЗАД ДУМИТЕ СЕ КРИЯТ (нарочно или не) СЪДЪРЖАНИЯ (понятия, смисъл), които СА НАЙ-МАЛКО НЕЯСНИ, ЗАМЪГЛЕНИ, а в повечето случаи съдържания (понятия, смисъл), които не отговарят на етикета (думите) – те лъжат, т.е.:

ДУМИТЕ (ЕТИКЕТИТЕ)
СА ЗАЛЕПЕНИ НА ГРЕШНО СЪДЪРЖАНИЕ

<<< Ето пример за ПОНЯТИЕ, т.е. СЪДЪРЖАНИЕ, което се намира в бутилка. Ако виждате такава пълна бутилка за първи път, вие едва ли ще пиете от нея. Бихте пили, ако някой доверен на вас човек ви е казал какво има вътре. Например – вода. И то ПРЯСНА вода за пиене, а не престояла с дни. Но ако някой доверен на вас човек ви каже, че вътре има отрова, Вие няма да пиете от СЪДЪРЖАНИЕТО в тази бутилка, независимо че прилича на вода.

В случая вас не ви интересува бутилката, а какво има вътре в нея. Т.е. вас ви интересува СЪДЪРЖАНИЕТО на бутилката, т.е. дали може да утолите жаждата си. В случая не ви интересува какво друго има във водата – минерали, соли, въздух, каква плътност има водата, дали е ДОНЕСЕНА с шишето от извор, от градска чешма или магазин, колко струва водата и т.н. Т.е. виe искате да утолите жаждата си и нищо друго. Т.е. вашето разбиране за водата е ОБЩО, повърхностно, неизчерпателно. Т.е. това ПОНЯТИЕ за СЪДЪРЖАНИЕТО за вас е КАТО ЦЯЛО С НАЙ-ОБЩ СМИСЪЛ или ЗНАЧЕНИЕ. Но ако поискате повече информация за водата (минерали, соли, въздух, каква плътност има водата, откъде е донесена, колко струва – СЪДЪРЖАНИЕТО на водата вече се „пълни“ с повече информация, т.е. ПОНЯТИЕТО за водата в шишето за вас става все по-пълно, по-цялостно и многообхватно. Т.е. за вас придобиват СМИСЪЛ вече всички факти около водата, т.е. ПОНЯТИЕТО за вас става все ПО-ПЪЛНО СЪС СЪДЪРЖАНИЕ така, че вие можете да сложите ЕТИКЕТ на шишето и да ГАРАНТИРАТЕ ПОСРЕДСТВОМ ТОЗИ ЕТИКЕТ на други, че това е вода и без да се страхувате да му го изпратите. Но това вие не бихте го направили, ако нямате ЦЯЛОСТНА ИНФОРМАЦИЯ, достатъчна, за да си позволите да предложите тази вода на други. Това е и

 ЦЕЛТА НА НАУКАТА 

Когато един човек на истинската наука (учен) предлага на хората някакво твърдение или информация, всичко около СЪДЪРЖАНИЕТО (ПОНЯТИЕТО) трябва да бъде проверено и ИЗПИТАНО ЛИЧНО от предлагащия учен. За да няма ОТРОВЕНИ от грешна употреба на СЪДЪРЖАНИЕТО. Точно това правят сега ПРОПАГАНДАТА и РЕКЛАМАТА – те слагат примамлив ЕТИКЕТ и вие „пиете“ от съдържанието (ПОНЯТИЕТО) и ТРОВИТЕ мисълта си с ГРЕШНИ ПРЕДСТАВИ (ГРЕШНИ ПОНЯТИЯ), които водят до ГРЕШНИ ДЕЙСТВИЯ. Това се нарича ЗОМБИРАНЕ. И за това не е необходимо ПСИХОТРОННО оръжие, за да ви накарат да правите грешни неща, а просто ПРОПАГАНДАТА СМЕНЯ ЕТИКЕТИТЕ.

Точно както е показано на снимката – РАЗЛИЧНИ ЕТИКЕТИ, т.е. РАЗЛИЧНИ ДУМИ, но не се знае какво е съдържанието вътре.

Да предположим, че в шишето с етикет „ВОДА“ има ОТРОВА – какво ще стане, ако се доверите сляпо на етикета и пиете?… Точно това прави сега народът – той СЛЯПО СЕ ДОВЕРЯВА на официалната пропаганда и реклама и „пие“ ОТРОВНИ (ГРЕШНИ) ПОНЯТИЯ.

Да предположим, че в шишето с ЕТИКЕТ „ОТРОВА“ има вода и вие знаете това със сигурност. Какво ще направите тогава? НЯМА ДА СЕ СЪОБРАЗИТЕ С ЕТИКЕТА, ЩЕ ГО СКЪСАТЕ и ще пиете уверено водата. Това е другата

 ЦЕЛ НА НАУКАТА 
ДА СКЪСА ГРЕШНИТЕ ЕТИКЕТИ,
т.е. ДА ОТСТРАНИ ГРЕШНИТЕ ДУМИ

И ДА ВИ ПРЕДЛОЖИ ИСТИНСКОТО СЪДЪРЖАНИЕ,
ДА СЛОЖИ ВЕРНИТЕ ЕТИКЕТИ
(ВЕРНИТЕ ДУМИ)
Т.E. ДА ВИ ДАДЕ НАЙ-ИЗЧЕРПАТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО
(ЗА ПОНЯТИЕТО),
ЗА ДА НЕ БЪДЕТЕ НИКОГА ЛЪГАНИ.

И тук ние ще ви научим как да проверявате
СЪДЪРЖАНИЕТО,
за да не се обърквате от етикетите (думите),
за да действате правилно, т.е. разумно.
Затова и нашата първа задача е да дадем

 ПОНЯТИЕ ЗА ПОНЯТИЕТО
т.е.
ДА ОБЯСНИМ КАКВО Е
СЪДЪРЖАНИЕТО ЗАД ЕТИКЕТА
(ЗАД ДУМАТА)

И вие ще видите с очите си, че нашето понятие (примерно) за Йога е най-изчерпателно, най-точно и най-мотивиращо. Но да продължим още малко с ФОРМИТЕ и СЪСТАВНИТЕ ЧАСТИ на ПОНЯТИЕТО:

< Кръгът  – това е най-общото РАЗБИРАНЕ, УСЕЩАНЕ или ПРЕДСТАВА за цялостния смисъл на някакво ПОНЯТИЕ, т.е. за СЪДЪРЖАНИЕТО на нещо и всичко около него, което го запазва и наименува и го прави стока за потребление, т.е. за обществена размяна. В него са включени всички признаци, които го определят, а именно:

 Това е ФОРМАТА (БУТИЛКАТА, ОБВИВКАТА, СЪДЪТ, който СЪДЪРЖА, ДЪРЖИ, ОБВИВА съдържанието), ФОРМАТА, която ОБГРЪЩА съдържанието и има задача да го СЪХРАНИ, но и да може съдържанието да бъде предадено на други, без те да ходят до извора или чешмата, от които е добито съдържанието. Т.е. ФОРМАТА служи за комуникация, т.е. за свързване на съдържанието с обществото.

 Това е конкретното СЪДЪРЖАНИЕ (ПОНЯТИЕ) за потребление и чиито характеристики искаме да знаем по-подробно дотолкова, че да решим дали да го консумираме или не…

 Това е ЕТИКЕТЪТ (ИМЕТО), по което се ориентираме за съдържанието, което наименува съдържанието, което обозначава съдържанието и което се пренася посредством езика, слуха и зрението.

НАКРАТКО:
РАЗБИРАНЕ, УСЕЩАНЕ, ПРЕДСТАВАнай-общо възприемане, повърхностно или не, т.е. съвкупност от всички характеристики на предмета, които имаме:
 
ФОРМА (ОБВИВКА).
 
СЪДЪРЖАНИЕ (ПОНЯТИЕ).
 
ЕТИКЕТ (ИМЕ).

А сега нека поразсъждаваме по ФОРМАТА  и какви свойства има тя:

< Виждаме на картинката как ДВЕ ФОРМИ, които обгръщат съдържанието, могат да го показват или не. Очевидно ФОРМАТА вдясно е по-здрава, т.е. може да съхрани съдържанието по-надеждно и по-дълго. Т.е. това са ДВА ВИДА ФОРМИ с различно предназначение и свойства. РАЗЛИЧНИТЕ ФОРМИ ДОСТАВЯТ съдържанието до потребителите по РАЗЛИЧЕН НАЧИН.

ДУМАТА или ЕТИКЕТЪТ, който обозначава или наименува съдържанието, по-трудно ще отиде до потребителите поради своята краткост и ОТВЛЕЧЕНОСТ, т.е. ДУМАТА "ВОДА" е АБСТРАКЦИЯ, която не може да изрази всички характеристики на съдържанието. Защото има различни води – изворна, чешмяна, ледникова, дъждовна; чиста, мръсна, газирана; питейна, за миене… и т.н.

ИЗРЕЧЕНИЕ или ДЪЛГО ОПИСАНИЕ на характеристиките  на съдържанието са ФОРМА на определяне (дефиниране) на съдържанието. Тази форма може да е насочена КЪМ точните характеристики и с КОМЕНТАР на съдържанието – дали е полезно или не.

Служейки за ДОСТАВКА (ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ) на съдържанието до потребителите, ФОРМАТА провокира ТРИ ЦЕЛИ:

1. Разумът да осмисля, да разбере, да осъзнае съдържанието.
2. Емоциите да създадат усещане, подсъзнателен стимул (например харесване или отвращение).
3. Физическото тяло да ИЗВЪРШИ ДЕЙСТВИЕ – да го приеме или захвърли.

ФОРМАТА за ПОКАЗВАНЕ на съдържанието може да е ЯСНА (както при бутилката вляво) – ясно изречение без правописни и граматически грешки, но може да бъде и НЕЯСНА, т.е. ДА СКРИВА съдържанието (както при бутилката вдясно). Но може да ни зарежда  с

РАЗЛИЧНИ ЕМОЦИИ (КАТО РЕКЛАМА или АНТИРЕКЛАМА) – може да е СУХО, ПРОТОКОЛНО, изброяващо например химически свойства, може да е и СТИХОТВОРНО – ВЪЗПЯВАЩО и ВЪЗХВАЛЯВАЩО значението и сладостта от водата или хумористично-подигравателно така, че хората да се отвратят от съдържанието.

Освен това ФОРМАТА ИМА И РАЗЛИЧНИ МАТЕРИАЛИ, от които е изградена – например ДУМИТЕ могат да бъдат НАПИСАНИ НА КНИГА, написани В КОМПЮТЪР, показани по МОНИТОР, изречени ПО МИКРОФОН, изговорени по ВИДЕО, на ЗАПИС или НА ЖИВО, съдържанието може да бъде НАРИСУВАНО КАТО СХЕМА или като КАРИКАТУРА, ФОТОГРАФИРАНО, ФИЛМИРАНО, показано НА ЖИВО и т.н.

Виждате колко РАЗЛИЧНИ ФОРМИ съществуват, колко

РАЗЛИЧНИ НАЧИНИ ЗА СКРИВАНЕ
НА ИСТИНСКОТО СЪДЪРЖАНИЕ
(
СКРИВАНЕ НА ПОНЯТИЕТО),

С колко различни ЕМОЦИИ може да бъде то заредено. С колко различни материали може да достигне до вас. И ПРОПАГАНДАТА, и рекламата, и властта ползват всички възможни ВИДОВЕ ФОРМИ, за да ФАЛШИФИЦИРАТ СЪДЪРЖАНИЕТО. Затова, за да РАЗБИРАТЕ КАКВО ВИ ГОВОРЯТ, ВИНАГИ ПРАВЕТЕ РАЗЛИКА МЕЖДУ:

 ФОРМА (ОБВИВКА),
 
СЪДЪРЖАНИЕ (ПОНЯТИЕ) и
 
ЕТИКЕТ (ИМЕ).

Т.е. винаги се замисляйте какво СЪДЪРЖАНИЕ изразяват ФОРМАТА и ЕТИКЕТЪТ. И ако формата е прекалено количествена, т.е. ако прекалено говорят и пишат за нещо, без да разберете същественото от СЪДЪРЖАНИЕТО (ПОНЯТИЕТО), то вероятно целта е понятието да бъде СКРИТО зад количество излишни приказки – похвали или охулвания с цел да ви създадат достатъчно СИЛНА ЕМОЦИЯ, за да ви провокират да извършите ваше НЕОБМИСЛЕНО и ДИРИЖИРАНО от говорещите действие или да блокирате…

Например всеки ден НЕПРЕКЪСНАТО има срещи по медиите и на живо с разни политици, които всички заедно или поотделно говорят поне половината от денонощието, но никой на края НЕ РАЗБИРА КАК ДА СЕ РЕШИ ДАДЕН ПРОБЛЕМ или от какво той е възникнал. И въпреки тоновете приказки, проблемите не само не се решават, но и се множат. Но това е и целта – да има повече проблеми, за да могат политиците да оправдаят заплатите си. Така че, не разчитайте те да решат проблемите, това не е тяхна цел, целта им е – заплатите…

Всички тия ПРАЗНИ ФОРМИ (празни приказки) са ЛИШЕНИ ОТ СЪДЪРЖАНИЕ и имат една цел: да извършите ЕМОЦИОНАЛНО ВНУШЕНИ от говорещите политици и НЕОСЪЗНАТИ, т.е. неконтролирани от вас ДЕЙСТВИЯ или БЕЗДЕЙСТВИЕ. Т.е. вие „да играете по свирката на политиците“, без да разбирате какво става. Защото ако имахте ПОНЯТИЕ, т.е. ако знаехте СЪДЪРЖАНИЕТО на проблема, към което се стреми науката, щяхте да разберете, че няма никаква нужда от политиците и от политическата система и че проблемите са …решени отдавна от науката…

Същото е и в областта на Йога. Има невероятно количество учители, инструктори, гурувци, наставници, тълкуватели на свещени писания, свещеници в храмове, официални и неофициални лица; учебници, школи, курсове, секти; похвати, техники, инструменти; както и отрицатели, хулители, опровергатели, заклеймители и разни авторитетни официални приказвачи против йога… и от всичките огромни по количество и разнообразие

ФОРМИ ЗА СКРИВАНЕ
СЪДЪРЖАНИЕТО НА ЙОГА

вие сте стресирани, претоварени, фрустрирани от целия този ТОРМОЗ ОТ ФОРМИ, който ви кара ако не да се откажете, то поне да ОТЛОЖИТЕ сериозните си осмисляне и практики по йога. А отлагането е най-сигурен начин да провалите всяко начинание. Затова като въведение към йога ние първо ще я:

ДЕФИНИРАМЕ (ОПРЕДЕЛИМ),
т.е. ще опишем
ТОЧНОТО СЪДЪРЖАНИЕ,
ТОЧНАТА ДЕФИНИЦИЯ НА ЙОГА

 

ОСНОВНИЯТ НЕДОСТАТЪК
НА ВСИЧКИ ИНДИЙСКИ ГУРУВЦИ

(големи и малки; доказани и фалшиви), на всички философстващи по темата „Йога“, на всички учители и ученици по йога и на всички практикуващи йога е

ЛИПСАТА НА ТОЧНО ПОНЯТИЕ

за йога, т.е. всички изброени НЯМАТ ПОНЯТИЕ ЗА ЙОГА или поне не познават ПЪЛНОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА ЙОГА и затова резултатите им не са като описаните в легендите. И затова още Йога не само не е масово явление, но дори и охулвано и възпирано от официалните власти. Но когато хората МАСОВО осъзнаят ПОНЯТИЕТО (СЪДЪРЖАНИЕТО) на Йога, официалните власти няма да могат да заблуждават с празните си приказки (с празните си форми) и хората не само ще признаят МАСОВО тази велика наука, но и МАСОВО ще започнат практикуването ѝ…

1
(горе)
ОПРЕДЕЛЯНЕ на понятието ЙОГА


РАЗОПАКОВАЙ ПОНЯТИЕТОЙОГА
ОТ НЕГОВАТА ИЗМАМНА ОБВИВКА.
ИЗВОРЪТ, т.е. НАЧАЛОТО НА ЙОГА

консумирай йога БЕЗ ОПАКОВКА…

 

Аз съм изнасял стотици лекции и първата ми задача винаги е била ДА ДЕФИНИРАМ (ОПРЕДЕЛЯ) ПОНЯТИЕТО, да определя СЪДЪРЖАНИЕТО на йога, НАЧАЛОТО на йога. И винаги след това става СЕНЗАЦИЯ, не само одобрение, но и ВДЪХНОВЕНИЕ и винаги повече от половината зрители проявяват желание да започнат тренировки. И представете си – ако това знание от тази страница отиде МАСОВО до хората в цял свят… Но да спрем да мечтаем и да се заловим за конкретната за нашия труд цел.

 

Когато човек учи ЧУЖД ЕЗИК, той иска да разбере СМИСЪЛА на думите. Ако човек наизусти например 5,000 думи от речника на някой език, без да разбира смисъла им, той няма да разбере езика. Дори да наизусти 50,000 думи, той пак няма да разбере езика. Но ако човек разбере СМИСЪЛА (съдържанието, понятието) на 50 думи и как те се свързват ЛОГИЧЕСКИ в изречения (граматика и правопис), тогава той ще разбира езика достатъчно. Нещо повече – той по смисъл (по съдържание, по дефиниция) ще започне да разбира и тия думи, които не е наизустил. Това е и нашата задача в тази страница – не да ви „натъпчем до козирката“ със знания, а да започнете да РАЗБИРАТЕ СМИСЪЛА (СЪДЪРЖАНИЕТО) на ОСНОВНИТЕ ПОНЯТИЯ в йога и в науката въобще, за да РАЗБИРАТЕ дали ДУМИТЕ (ЕТИКЕТИТЕ) СЪОТВЕТСТВАТ НА СЪДЪРЖАНИЕТО, върху които са „ЗАЛЕПЕНИ“.

 

ОТКЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕМ?

 

Да – НАЧАЛОТО, КОЕ Е НАЧАЛОТО, КОЕ Е РОДИЛО ЙОГА, КОЯ Е ОТПРАВНАТА ТОЧКА (ОТПРАВНАТА СИСТЕМА) за разбиране на йога?

 

А КОЕ Е НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО НА ЗЕМЯТА?

 

Аз мисля, че това е ЖИВОТЪТ! Съответно ТАЙНАТА НА ЖИВОТА Е НАЙ-ВЕЛИКАТА ТАЙНА и НАЙ-ВЕЛИКОТО ТВОРЕНИЕ НА ВСЕЛЕНАТА! За наше щастие ЖИВОТЪТ ВЕЧЕ НЕ Е ТАЙНА, нито неговото НАЧАЛО. Т.е. за първи път в историята на Цивилизацията е

 

РАЗКРИТА ТАЙНАТА НА ЖИВОТА,
ОТКЪДЕ СЕ Е ПОЯВИЛ НА ЗЕМЯТА,
КОЕ ГО ПРИНУЖДАВА ДА СЕ РАЗВИВА?

 

И най-важното, това ОТКРИТИЕ е изразено посредством УНИВЕРСАЛНИЯ ЕЗИК на математиката и физиката, т.е. това не е религия, не е гадателство, не е философия, не е предположение, не е желание – това е ТОЧНА НАУКА.  Понеже най-великото и колосално нещо във Вселената е Животът, излиза че неговото обяснение и доказване се изразява от най-великата и колосална наука на Земята. И тя е създадена от български учени… За жалост на самите българи, тия учени не живеят в България – те са прокудени от празно говорещи политици, назначени от мафията и от създадени от тях пречки за творчество и реализация…

 

Всеки, поне малко търсил смисъла на Йога, ще ви каже, че Йога е ХАРМОНИЯ. Дори ще ви каже, че човек е йог, когато органите му работят в хармония с природните закони, когато органите работят помежду си в хармония, когато самият човек е в ХАРМОНИЯ с Природата, че един йог е спокоен,

БАЛАНСИРАН, УСТОЙЧИВ,
УРАВНОВЕСЕН, ХАРМОНИЧЕН.

Но никой (освен нас) няма да ви отговори на въпроса:

КОИ СА ОСНОВНИТЕ ПАРАМЕТРИ,
ОСНОВНИТЕ СТРУКТУРИ,
ОСНОВНИТЕ ОПРЕДЕЛЯЩИ СЪСТАВНИ ЧАСТИ,

Които трябва да бъдат БАЛАНСИРАНИ, УСТОЙЧИВИ, УРАВНОВЕСЕНИ, ХАРМОНИЧНИ…? Както е показано нагледно на картинката...
 

<<< Това е емблема, която сте видели на кориците на книгите ни. Тази емблема показва КОЛКО ТОЧНО СА ОСНОВНИТЕ ПАРАМЕТРИ, ОСНОВНИТЕ СТРУКТУРИ, ОСНОВНИТЕ ОПРЕДЕЛЯЩИ СЪСТАВНИ ЧАСТИ НА ЙОГА, както и тяхната посока на развитие и свързаност – картинката вляво не е случайна. Това е ТРИЕДИНСТВОТО, което определя (дефинира) йога. Т.е. това е

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО (ДЕФИНИЦИЯТА) ЗА ЙОГА


(кликни картинката за голяма размер)

 

Или по-накратко:

(кликни картинката за голяма размер)
 


ПЕТТЕ ОСНОВНИ ЕЛЕМЕНТА
НА ЦЯЛОСТНОТО СЪДЪРЖАНИЕ НАЙОГА“,
показани самостоятелно
:

(кликни картинката за голяма размер)


 

Сътворението – начален етап от развитието на Йога


…има безсмъртно баняново дърво … Който познава това дърво
познава и ведите… Истинската форма на това дърво не може да бъде възприета в този свят…

(Бхагавад Гита, стр.625)
дървото на живота сред градината и дървото на познаване доброто злото.
(Библия, Битие 2:9)
…той се видял до … неописуемото лотосно дърво.
(съновидение на Мохамед за Корана)
Дърво на решението: по Дункер … във формата на йерархична поредица
(Речник по психология)

 

. Крайната, най-висша еволюционна фаза – развитие на живота.
Образуване на звезди и галактики. От звездите излизат първите (основните) кванти на живота (духовете).
. Образуване на първите химически елементи от ядра на водород, хелий и т.н.
. Образуване на първите елементарни частици на елементите
(електрони, протони, неутрони, позитрони…).
. Проникване на светлината
(фотоните) в нашия свят .
. Зона на преход от високочестотни
 към нискочестотни  енергии – Начало (Големият взрив).
. Свят на високочестотните
(надсветлинни) енергии  (енергиите на отвъдното).

За разбиране на ЗОНАТА ЗА ПРЕХОД и кои са енергиите ПРЕДИ и СЛЕД Големия взрив (ПРЕДИ и СЛЕД СЪТВОРЕНИЕТО), вижте долу скалата на енергиите (честотите) в Природата –  наляво, в червено са подкритическите скорости (енергиите на нашия свят ), образувани СЛЕД Големия взрив, а надясно са енергиите ПРЕДИ Големия взрив в синьо, надкритически скорости (честоти ), енергии на отвъдното, които са създали енергиите от нашия свят, прониквайки в него, помпейки го:

Развитието на живота става много време след образуване на светлината, елементите, молекулите, звездите и галактиките в нашия свят, а алгоритъмът за неговото развитие е посочен в долната схема по подобие на развитието на дървото. Началото на живота (първите, основните кванти на живота) излизат от звездите.

Последователност на възникване на
ТРИТЕ ОСНОВНИ СТРУКТУРИ НА ЖИВОТА

(ТРИЕДИНСТВОТО):

Главният въпрос във Философията: "Кое е първично – разумът или материята?" е решен от нас – на Земята първо се е появил Разумът, но той се е съдържал в материално тяло, в жива материя. Т.е. и животът, и живата материя са се появили едновременно, но в различни форми, които в процеса на развитие се трансформират една в друга…

. Вектор на времето за развитие на ПЪРВАТА ЖИВА СТРУКТУРА Фундаменталният, основният квант на живота (разумът, абстрактно-логическото мислене – в религиите е известен като ДУХ). „Квант” означава най-малка неделима структура. Ако се раздели, ще бъде разрушена.

. Начало на вектор на времето за развитие на ВТОРАТА ЖИВА СТРУКТУРА (страничният вектор вдясно) има два вида функционални кванти (мъжки и женски) – психиката, известни в религиите като ДУШИ (мъжки и женски). Духът съдържа (обединява) в себе си всички свойства на душата.

. Начало на вектор на времето за развитие на  ТРЕТАТА ЖИВА СТРУКТУРА – Физическото тяло (страничният вектор вляво). Т.е. първите и единствени структури, първото и единствено разделение на живота на Земята има три основни части. След което всяка една започва своето разделение и усложняване във времето в същия универсален алгоритъм на развитието. По долу показваме ОБЕМИТЕ, в които се съдържат трите основни структури на живота:

С  е означено развитието на първата структура на живота, ЗАРОДИШЪТ НА ЖИВОТА, наречен от нашата наука ОСНОВЕН КВАНТ НА ЖИВОТА, а в религиите е познат под името "ДУХ". С  е означено развитието на ВТОРИЯ КВАНТ НА ЖИВОТА, наречен от нашата наука ФУНКЦИОНАЛЕН КВАНТ НА ЖИВОТА, а в религиите е познат като "ДУША". Двете структури заедно създават третата структура, означена с , която вече е очевидна и всички я познават като ФИЗИЧЕСКО (МАТЕРИАЛНО, ГРАВИТАЦИОННО) ТЯЛО. Всички останали структури нагоре по общественото "дърво" копират в развитието си по този основен алгоритъм на възпроизводство усложняването и причино-следствените връзки на живота.

Долу виждате схема, изразяваща различни начини на показване на един и същи процес – развитие на Триединството (усложняването нагоре  и осъзнаване на първопричините – надолу ):

1. Всеизвестната ФОРМА на развитие – Дървото, най-разпространената форма в Природата.
2. Основните три първични разклонения на Триединството и как те се наслагват като реални обеми.
3. Триединството с основната обединителна структура между тях, която същевременно е и сектор на трансформация – на разделение, но и на обединение. Т.е. Диалектическото противоречие и единство – кръг едновременно на свързване (
надолу )  и на разделение (нагоре ).
4. Абстрактно разделение между основните структури и посокивремето между създаване на душата и физическото тяло 
е пренебрегнато, затова са представени в една обща точка.

ЕЛЕМЕНТИ
НА КОНКРЕТНОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА ЙОГА,
елементи на понятието,
показани в тяхната свързаност и развитие

Посока на развитие към и във гравитационния (химическия) свят (нагоре  и  и ). „Материално“ развитие в кавички, защото всичко е материално. Тази посока е РЕАЛИЗАЦИЯ в гравитационния свят, все още наречен "материален".
Горе посочих какво са
 и , тук ще кажем какво е  и . Посока на развитие към ОСЪЗНАВАНЕ на първопричините, към все по-първични (по-основни) природни (божествени) закони. Тази посока е ОСЪЗНАВАНЕ на духовния свят, духовен, защото ОТ там е дошъл духът. Връщане по извървения от духа път.

Зона НУЛА , зона на ПРЕХОД между ОТВЪДНОТО и нашия ГРАВИТАЦИОНЕН свят .

 ТРАНСФОРМАТОРИ на енергии от ОТВЪДНОТО към ГРАВИТАЦИОННИЯ свят и обратно. В Йога се наричат „ЧАКРИ“.

Това е ОСНОВЕН АЛГОРИТЪМ НА РАЗВИТИЕ, наречен ТРИЕДИНСТВО, който се повтаря на всяко йерархично ниво в системата на живота. Това е опростено показване на главните елементи от съдържанието на Йога, но това са главните елементи, главни, т.е. основни, първични структури на живота въобще.

Т.е. ГЛАВНИТЕ ЕЛЕМЕНТИ НА ЖИВОТА са и ГЛАВНИ ЕЛЕМЕНТИ и НА ЙОГА. И същността на йога е именно ПРОЦЕС на ХАРМОНИЗИРАНЕ на тези главни елементи на живота, както и на всички негови производни триединни структури.

ВЕКТОРИТЕ на развитие са , , , и  и това са единствените основни (първични) елементи, които подлежат на съзнателно развитие, т.е. това са всички най-основни, първични елементи, които определят понятието „йога“. Първите 3 величини се проявяват в нашия гравитационен свят, т.е. имат гравитационно развитие, имат гравитационни резултати. Докато  няма такива видими резултати, но е предпоставка за първите 3. Как – предстои да разберем и това е най-важната част. Но преди това може вече да си задавате въпроса

ЗАЩО ЕЛЕМЕНТИТЕ СА 4,

защо не са 3, 2, 5, 7 или някакво друго число? За разлика от политиката, която си измисля параметри и „закони“ с цел ДА УГОДИ на дадена група от хора, то ние не се движим от желание за удобство, а от ФАКТИТЕ, които Природата е предложила. Защото тези елементи са създадени по нейните закони, а не по „закони“, измислени от високопоставени (или самопоставени) лица.

1. Откъде е дошъл ДУХЪТ?
2. Какво е ДУХ?
(Какво е съдържанието му?)
3. Какви задачи изпълнява ДУХЪТ?
4. Защо е създал ДУШАТА?
4. Какво е ДУШАТА?
(Какво е съдържанието й?)
5. Защо ДУХЪТ и ДУШАТА създават физическо (химическо, гравитационно) тяло?
6. Какво е ОТВЪДНОТО?
7. Има ли ПРЕРАЖДАНЕ, ВЪЗКРЕСЕНИЕ, БЕЗСМЪРТИЕ?
8. Защо, какво, как ……….?

На тия въпроси отговаря едно от най-великите открития за всички времена и което дава начало на огромна последователност от открития, които направо ще фалират Нобеловия комитет. Е няма такава опасност – той отдавна се е превърнал в политическа организация, която обслужва не науката, а алчността и лудостта на световните кукловоди, така че тия открития въобще са „вятър и мъгла“ за него. Това основно откритие е

РАЗМЕРЪТ И ФОРМАТА
НА НАШАТА „ВСЕЛЕНА“

Според сегашната ОФИЦИАЛНА СВЕТОВНА ВЛАСТ в „науката“, използваното от нас словосъчетание „РАЗМЕР НА ВСЕЛЕНАТА“ е ОКСИМОРОН. Обяснение какво е оксиморон четем в Гугъл: израз, който изразява нелепост – две или повече несъвместими понятия, като „жестока доброта“ или „бързай бавно.“ Ако имаше мозък ОФИЦИАЛНА ВЛАСТ в „науката“, щеше да възроптае, защото нашият израз РАЗМЕР НА „ВСЕЛЕНА“ е оксиморон, защото Вселената няма размер, тя е БЕЗКРАЙНА. Това е мнението на ОФИЦИАЛНАТА ВЛАСТ в „науката“. Да, но това НИКОЙ НЕ ГО Е ДОКАЗАЛ (освен нас) по никакъв начин. Другото словосъчетание НАШАТА „ВСЕЛЕНА“ също е безсмислица, понеже ОФИЦИАЛНАТА ВЛАСТ в "науката" мисли, че Вселената е само една (безкрайност), както религиозните хора си мислят, че има само един Бог (безкраен)… Според нашия израз, трябва да има и друга НЕ НАША (чужда) Вселена. А защо да няма и ДРУГИ (МНОГО) Вселени? А защо да няма и ДРУГИ (МНОГО) богове? Еретични въпроси както за ОФИЦИАЛНАТА ВЛАСТ в „науката“, така и за религиите… Но ако има МНОГО Вселени, получава се нов оксиморон, защото Вселена означава ВСИЧКО, т.е. „МНОГО ВСИЧКО“… Край на всички тия противоречия, оксиморони, простоти и смехории поставя споменатото вече едно от най-велики открития за всички времена, което определи РАЗМЕРА на НАШАТА, наричана все още „Вселена“. И този РАЗМЕР е 1028 см. или 100 милиарда светлинни години. Затова се налага

ДА СМЕНИМ ИМЕТО „ВСЕЛЕНА“
С ИМЕТО „СВЯТ“

и този СВЯТ, в който ние се намираме е ограничено КЪЛБО. И ето друга малка част ЕПОХАЛНИ ОТКРИТИЯ:

1. Колкото и да е голямо това КЪЛБО, то може да бъде напуснато. Т.е.
2. Можем ма преминем В ОТВЪДНОТО с телата си (без да умираме). 
3. Ако се движим със скоростта на светлината, ще го напуснем за 10,570 милиона години.
4. Ако надминем КРИТИЧЕСКАТА СКОРОСТ (наричана насветлинна), ще излезем от това КЪЛБО за 1/300 000 (една триста хилядна) от секундата.
5. Така ние ще излезем в ОТВЪДНОТО.
6. Нашите открития вече позволяват ние да излезем от това кълбо, т.е. да надминем КРИТИЧЕСКАТА СКОРОСТ (НАДСВЕТЛИННА).
7. Ние ви каним на КУРС за изучаване на тия открития, за да създадем кадри, които масово да произвеждат технологии на бъдещето:

КУРС ПО УЧЕБЕН ПЛАН.

Но технологиите на бъдещето не са обект за изучаване на тая книга. Нашата задача е по-обща, т.е. по-фундаментална. Нашата задача е да определим ПОНЯТИЕТО „ЙОГА“. ИМЕТО „ВСЕЛЕНА“ НИЕ ЩЕ ЗАПАЗИМ, но с него ще изразяваме вече друго. Ако го наречем „Бог“, няма да сбъркаме много… Дори вече казахме: БОГ И ВСЕЛЕНА СА СИНОНИМИ…

Нашата „Вселена“ (извинете, вече няма да ползваме това наименование. Виждате, че е в кавички… Ще ползваме името „СВЯТ“.) И така: Нашият СВЯТ с размери см. съдържа ТРИ БИОЛОГИЧНИ ВИДА РАЗУМЕН ЖИВОТ:

1. Звезден живот (разумен живот). Хомо Сапиенс.
2. Галактически живот (разумен свръх-живот). Хомо Галактикус.
3. Световен живот (разумен свръх-свръх-живот). Хомо Спиритус.

УНИВЕРСАЛЕН АЛГОРИТЪМ НА РАЗВИТИЕТО, показан на графиката вляво. Това е графика на една цялостна представа за условно съвършено Хармонично човешко или обществено развитие. Тази картинка е едновременно и графическа Дефиниция на Йога.

СИНОНИМИ на Йога:
СТАБИЛНО развитие.
БАЛАНСИРАНО развитие.
НЕПОКЛАТИМО развитие.
ХАРМОНИЧНО развитие.
РАВНОВЕСНО развитие.
УРАВНОВЕСЕНО развитие.
ПРОПОРЦИОНАЛНО развитие.
ПАРАЛЕЛНО развитие.
ИЗОМОРФНО развитие.
УСТОЙЧИВО развитие.
КОМУНИЗЪМ
(общо, всеобщо, единно, хармонично развитие).

Предпоследният синоним (Устойчиво развитие) е Доктрината на ООН за спасение на Човечеството. Т.е. ООН иска да създаде ЙОГА ЦИВИЛИЗАЦИЯ на Земята, но без да знаят основните параметри за развитие, как те се свързват и с какви енергии те работят, Организацията на обединените нации ще се провали. Но дори и несъвършено, приложението на Устойчивото развитие на ООН дава сензационни резултати. Нищо не е случайно – изследователи и учени „улучват“ необходимостта от хармонично развитие („улучват“ необходимостта от йога) и „кръщават“ тази форма на развитие с различни имена. Но същността е една и съща.

Нашият Свят К(0)Р (наричан все още "Вселена") се заражда в Отвъдния Свят К(+1)Р, който е кълбо и съдържа в себе си броя "вселени" като нашата, всички сътворени по същия начин. НАЧАЛОТО (ГОЛЕМИЯТ ВЗРИВ) е ЗОНА за ТРАНСФОРМАЦИИ между световете:

СЪТВОРЕНИЕТО (ГОЛЕМИЯТ ВЗРИВ)

"ДЪРВОТО на живота" това е История на Развитието (БИТИЕТО), а "ДЪРВОТО на познаване доброто и злото" това е нашето СЪЗНАНИЕ, целящо да опознае това Битие, като следва неговата логика по неговите причино-следствени връзки. Ако "Дървото на познаване доброто и злото" (съзнанието) не е изградено по подобие на "Дървото на живота" (ПРИРОДОСЪОБРАЗНО), познанието ще бъде ограничено, непълно, грешно… Ето защо за познанието не е достатъчна само умствената сила, но и чистотата на целия организъм. А това се постига с умствени, психически и физически упражнения; с пречистване, гладуване… С ТЕХНОЛОГИЯТА "ЙОГА"…

ДЪРВОТО НА РАЗВИТИЕТО на Вселената според руски учебник по физика. Проследява историята след Големия взрив и мястото ни по време в тоя процес.

ДЪРВОТО на ВРЪЗКИТЕ на икономически единици според теорията на Нобеловия лауреат за икономика в 1973 г. Василий Леонтиев (САЩ) – корифеят на Тоталното планиране.

ДЪРВОТО на Човешката нервна система според официалната анатомия. Колкото и да е "странно", и официалната медицина е принудена да казва и показва (понякога) истината, особено когато е очевидна 🙂 . Но иначе 8/9 от видовете познание за човека е игнорирано. Затова да не се учудваме от мижавите "успехи" на "медицината" да лекува, за разлика от милиардите й пари в банките…

ДЪРВОТО на свръхвисокочестотната енергийна система на Човека според Йога. В средата е главният канал "сушумна", а от двете му страни се кръстосват "ида" и "пингала". Точките на пресичане са седемте ЧАКРИ (трансформатори) на енергията. Защо ли официалната медицина пази гробно мълчание за високочестотните структури на физическото тяло и ни отклонява винаги в грешна посока – химията, като откъсната от всички останали честоти (енергии), високи или ниски? Това е и нашата пряка задача – да покажем по възможност всичко скрито от официалните (властовите) структури на бялата и всякаква друга мафия.

ДЪРВОТО на проявление на източната природна медицина – корените са природните източници на здравето – четирите вида елемента, а короната – са видовете въздействие върху тялото за здраве, дълголетие, доброта и мъдрост 1. Акупунктура. 2. Билколечение. 3. Масажи. 4. Физически упражнения. (Кликни снимката, за да я увеличиш)

ДЪРВОТО на развитие на Вселена според славяните, които си я представят като някакво огромно дъбово дърво, наречено “Световно дърво”. В неговата корона била свила гнездото си вълшебна птица “Жар-птица” – вестителката на многото богове, пътуваща между селенията на хора и богове. В корените на дървото живеела гигантска змия, свързваща селенията на живи и мъртви. По вертикалата на това свято и Световно дърво били подредени трите вселенски свята – “Прав”, “Яв” и “Нав”. (Кликни снимката, за да я увеличиш) (ВИЖ ПОВЕЧЕ)?

Хайде, няма да ви слагам снимка на едно от милионите РОДОСЛОВНИ ДЪРВЕТА на какви ли не фамилии, но общият извод до тук е, че ДЪРВОТО и СФЕРАТА са най-разпространените ФОРМИ в Природата – дървото като форма на развитие на растенията, а сферата като форма на структурите в космоса – звезди, планети, кълбото на самата "Вселена"…

< Hашата ЛОГИЧЕСКА СИСТЕМА (Общественото Дърво)
Tова е ЙЕРАРХИЯТА с външна и вътрешна структура. "Соковете" на "Дървото" са първопричините (отдолу), информацията (знанието) от все по-основните природни закони, които се предават нагоре на все по-второстепенни, с все по-малки творчески способности изпълнители, докато стигнат до последните, които са в пряк контакт с Природата – материалното производство. От листата надолу слънчевата енергия "храни" все по-сложни отвътре, все по-обемни, все по-мощни, технологии. Надолу всички системи се събират в ЕДИНСТВО, в ОБЩНОСТ (в Комунизъм)…

На всеки възел (разклон) трябва да стои личност със съответна интелектуална сила (обем), за да може да предава, трансформира "соковете" нагоре, както и със съответна материална сила, за да може да издържа "горните" хора и да им предаде интелектуалната сила отдолу нагоре…

ОРИГИНАЛНИ НОВОСТИ
на нашата Универсална Методология
в разглеждането на причино-следствените и йерархичните зависимости на развитието

1. Разгрничаване на ПРОСТРАНСТВАТА, в които се развиват Битието и Съзнанието.
2. Определяне на ПРОСТРАНСТВАТА, понятиеята "Битие" и "Съзнание".
3. Определяне на ПОСОКАТА на Развитието
– следствия и – причини (нагоре-надолу).
4. Определяне на ОБЕМА на отделните "клони" в йерархията, т.е. определяне на зависимостта между количествените и качествените характеристики.
5. Определяне на ВЪТРЕШНА И ВЪНШНА сложност за съответното място в йерархията.
6. Определяне на ИЗОМОРФИЗМА (подобието, съответствието) между природни, обществени и личностни структури.
7. Определяне на ИНТЕЛЕКТУАЛНА СКАЛА (степени) на личността и естественото (обективното) й място в обществената йерархия.
8. Определяне на ВСЕОБЩА СИСТЕМА за решаване на проблеми…

До сега в науката всички разглеждани природни, обществени и личностни йерархични системи са изследвани без горе посочените определения, т.е. без връзка с действителността, и от там – недействителни и грешни решения. По схемата в началото нека дефинираме
 

ВСЕОБЩОТО ПОНЯТИЕ "ЙОГА"

Пред древния ГИГАНТ ЙОГА
съвременната Наука представлява ЛИЛИПУТ.

(Фредерик Жолио-Кюри)

Изоморфизъм (подобие) между човешки и обществени структури

Краткият превод на думата ЙОГА от санскрит е ХАРМОНИЧНО РАЗВИВАЩО СЕ ЕДИНСТВО. Вътрешно ЕДИНСТВО между структурите на личността (обществото) , , (). Осъществява се чрез общата точка (чакрите) или за обществото – от общата (централна) власт. И външно ЕДИНСТВО между личността (обществото) и Природата (Космоса (, ). Това всеки йог го знае (като лозунг), но малцина са тези, които правят паралел между определението на понятието и приложението му в практиката (научна, лична и обществена) – нито един йог по света (освен) нас няма да ви посочи КОИ СА ОСНОВНИТЕ (и второстепенни) СТРУКТУРИ на това единство и как те са свързани помежду си, как и накъде циркулират енергиите в тях, нито причината за избор точно на 3 основни структури, а не примерно на 2, 4, 5, …9.

Хармоничност между духовно, душевно и физическо развитие в отделните индивиди е ДЕФИНИЦИЯ за йога. Т.е.

БЕЗ ЙОГА
НЕ Е ВЪЗМОЖНО
НОРМАЛНОТО РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

Вие ще се уверите в това, когато задълбаем повече в съдържанието на понятието „Йога“. Нещо повече: бедите на човечеството идват от ЛИПСА НА ЙОГА (от липса на хармонично развитие).

и са
ПОЛЮСИ на Развитието и ДВИЖЕНИЕ на СЪЗНАНИЕТО

Значения за : НАГОРЕ – КЪМ СЛЕДСТВИЯТА – материално развитие
Значения за
: НАДОЛУ – КЪМ ПЪРВО-ПРИЧИНИТЕ – духовно развитие

Когато Съзнанието се "движи" по "Дървото", то минава по СЪЕДИНИТЕЛНИТЕ ВЪЗЛИ на клоните, и колкото по-надолу слиза, ВЪЗЛИТЕ на "Дървото" стават все по-малко, но все по-големи, все по-основни, все по-съществени, все по-решаващи за горните. Колкото по-долни (по-големи) са възлите, толкова повече ЕНЕРГИЯ и ИНФОРМАЦИЯ ТРАНСФОРМИРАТ те към/от горните.

ВЪЗЛИТЕ на "Дървото" осъществяват ВРЪЗКАТА, СЪЮЗА, ЕДИНСТВОТО (ЙОГА) между всички "клони" (следствия). Основният "възел" (трансформатор на енергия (информация)) у Човека са чакрите… А на обществото – Държавният Глава (Държавният Интелект) (би трябвало – !!!). Парадокс: държавните "глави" по света имат твърде елементарен Интелект, за да ги наречем "глави"…

Изсмуканите през нощта от корените сокове (на английски juices – същност, есенция, енергия)  [-енергия] хранят нагоре цялото "Дърво" през деня, а натрупаната през деня в листата слънчева -енергия храни цялото "Дърво" надолу през нощта.

Хармонично развитиеРазвитието на живота е подобно на махалото: редуване на активност и почивка (труд и сън ) – "долната" духовна информация от нови закони (-енергия) се трансформира "нагоре" в нови технологии, в нови обществени отношения, във високи материални успехи; "горната" практика, резултатите (знания и материални блага от -енергия) се осмислят, обобщават и осъзнават (свързват се логически – във възли) "надолу" в нови природообществени закони.

Махалото не би било махало, ако се движеше предимно или само в едната посока. Човешкият и общественият живот също. Движението само "нагоре", само към материалното, само към успеха, без осмисляне на първопричините, води задължително (както при политиците) до ДЕФОРМАЦИИ на личността и на държавите. Също както при Балзаковия герой Гобсек, който трупайки все повече пари, престава да бъде човек. Но и другата крайност (Балзаковата отшелничка Онорин), която умира крехка, без полза за никого, без вяра, любов и творчество. Крайностите на материалистите са пороци, престъпления, свръхактивност; а крайностите на идеалистите са слабост, меланхолия, апатия, бездействие. Последните сякаш нямат пороци и не вършат престъпления, дори рядко боледуват, но и никаква полза от тях…

Следователно ДВИЖЕНИЕТО, пътят към осъзнаване на първопричините, се дефинира като път на Йога, а самото понятие Йога – осъществяване, реализиране на ХАРМОНИЧНОТО ЕДИНСТВО, не вече осъществено, съществуващо, а единство в действие, в реализация.
Следователно, само при движението, при действието, при превръщането на кинетичната енергия в потенциална и обратно; на информацията (знанието) в блага за другите, може да има Йога.

Без Творчество, без Съзидание няма Йога!

ЙОГА - ХАРМОНИЧНО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ НА ПОЛЮСИ НА РАЗВИТИЕТО

ПРЕХОДИ МЕЖДУ СВЕТОВЕТЕ
ЙОГА - ХАРМОНИЯ МЕЖДУ ГРАВИТАЦИОННИ и НЕГРАВИТАЦИОННИ ЕНЕРГИИ

 Наш свят и скорости на неговите енергии в см/сек.
 
Отвъден свят и скорости на неговите енергии в см/сек.
Преход по СКОРОСТ –  см/сек – ГРАНИЧНА СКОРОСТ на СВЕТЛИНАТА. При нейното преодоляване се преминава в по-голямо измерение (СВЯТ) (1), който съдържа броя светове като нашия, все още наречени "вселени".

Преход по РАЗСТОЯНИЕ през края на Вселената с диаметър  см. Ако се движим със светлинна скорост, ще стигнем края ѝ за 10,57 милиарда светлинни години. Тя е в следващ по-голям свят също с крайни размери, от който се излиза с гранична скорост  см/сек и се влиза в измерение (СВЯТ) (2). Нашата Вселена не е Всичко, затова ще я наричаме СВЯТ.

Преход по РАЗВИТИЕ – РАЖДАНЕ, прераждане и СМЪРТ на светове, галактики, звезди, организми. ЕНЕРГИЕН преход – трансформиране на високочестотна в нискочестотна енергия през чакрите.

"Вселената" (СВЯТ) има броя звезди. Следващият свят (1) (К(1)Р), т.е. ОТВЪДНОТО, има точно толкова съставни светове (които се намират в него) като нашия, колкото звезди има в нашия, т.е. (). ВСЕКИ СВЯТ е "ЗВЕЗДА" в следващия по-голям свят. ВСЕКИ свят има броя "звезди". За наблюдател вътре в Слънцето то ще е СВЯТ, съдържащ също броя "звезди". ПРОТОНИТЕ са "ЗВЕЗДИ" в СЛЪНЦЕТО.

Всеки свят се изгражда от по-малки ПОД-СВЕТОВЕ, които се изграждат от ПОД-ПОД-СВЕТОВЕ и т.н. В нашия свят звездите са под-светове К(-1)Р, изградени от под-светове К(-2)Р (протони). Фотоните са галактики от `светове К(-3)Р в протоните…

Нашият свят К(0)Р е в по-големия К(1)Р, той – в по-големия К(2)Р, той – в по-големия К(3)Р…
, , … са гранични скорости за ПРЕХОД към впъхтатите един в друг светове (0), (1), (2), (3),…

, са гранични скорости за преход от звукови към радио-вълни и от радио-вълни към светлинни вълни.

Безкрайната съвкупност (йерархия) от светове K(0)P + (-1)Р, К(-2)Р, К(-3)Р… К(-n)P /+/ K(0)P K(1)P, K(2)P, K(3)P… K(n)P дефинираме като Абсолют, Универсал,  БОГ математически:

 
където P = {0, 1, 2, 3, 4…};
n = {…-3, -2, 0, 1, 2, 3, 4, …}

ГОЛЕМИЯТ ВЗРИВ е преход (сътворение) от свят К(-1)Р към нашия свят К(0)Р. Надолу – развитие към свят К(1)Р; нагоре – развитие на нашия свят К(0)Р. Хоризонтална линия – граница на преход между световете. По-малкият свят се развива в по-големия. Преобладаващото развитие е нехармонично (в синьото) – някои вектори се развиват за сметка на други. горна граница, долна граница на развитието…

ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ ПРИ ДЕФИНИРАНЕ НА ЙОГА
 

2
(горе)
ДУХ и ДУША (ПРОИЗХОД И РАЗВИТИЕ)

Нашата "Вселена" е ограничено кълбо с размери 1028см и се намира в друго по-голямо също ограничено кълбо (1): Тази т.нар. "Вселена" не е всичко и затова налагаме понятието СВЯТ. Ще дойде време, когато нашата Цивилизация ще стане достатъчно развита, ще напусне нашия СВЯТ и ще се пресели в ОТВЪДНОТО (1), т.е. в по-големия СВЯТ, в който има броя светове като нашия свят, наричан все още "вселена".

Според Принципа на подобието Слънцето също е СВЯТ, който се намира в т.нар. наша "Вселена" и животът в него се развива по същия начин, както и в нашата "Вселена" (СВЯТ), т.е. и в него има галактики, звезди, планети и живот, който се развива по същия начин както и при нас. Има три вида живот във всеки свят:

1. Нисш живот (разумен Звезден живот) – Това е най-нисшата мислеща форма на живот в света, Хомо Сапиенс, който не може да напуска звездата, около която живее, който се развива на планетите около звездите. Такъв е животът на Земята. Всички звезди без изключение създават живот. А това, че нашите уреди не могат да го открият, означава, че или такъв живот вече е напуснал звездата, или че още не се е зародил, или нашите уреди са негодни да го регистрират. Ако Хомо Сапиенс надмине скоростта на светлината, той ще анихилира…
2. Свръхживот (Галактически живот). Това е обединение на цивилизации от биологическия вида Хомо Галактикус, живеещи към периферията на галактиките, които вече са напуснали завинаги звездните системи като местообитание. Може да се движи с надсветлинна скорост. Иначе няма как да се обедини с други цивилизации в Галактиката.

3. Свръхсвръхживот (Световен живот). Това е обединение от цивилизации, които са надраснали или изживели еволюционното си време като Хомо Галактикус и са обединени в следващия биологичен вид Хомо Спиритус. Това са обединения на индивиди от всички галактики в света (айде, ще го наречем по навик пак със старото име „Вселена“). Или галактически обединения на живота. Спиритус е латинско име за ДУХ. Защото известно време след обединението си този вид ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЗАВИНАГИ от нашия свят (все още наричан „вселена“) и ОТВЪД нашия свят (отвъд „вселената“) ще бъде ДУХ – по терминологията на религиите, а по терминология на физиката – основен, начален, първичен квант на живота или зародиш на живота извън звездите.

Т.е. ако ние наблюдаваме (както сме си отвътре в нашия свят), Световният живот, съставен от индивиди Хомо Спиритус, той ще бъде (ще се нарича) за нас Светвен живот, но когато той напусне нашия свят, там, отвъд, той ще се нарича ДУХ или КВАНТ НА ЖИВОТА (най-малка неделима частица живот), това ще е частица, която дава начало на живота в отвъдното.

Т.е. квантите на живот, най-малките неделими структури, които дават началото на живота, се наричат от религиите ДУХОВЕ. Т.е. духовете съдържат цивилизации от Трети вид или живот от трети вид – Световен живот или цивилизации, съдържащи разумния биологически вид Хомо Спиритус.

Т.е. животът от Трети вид (Световният живот, съставен от индивиди Хомо Спиритус) има ДВЕ ИМЕНА в зависимост от това, къде се намира:

1. Вътре в света, където се е образувал, се нарича Световен живот с Хомо Спиритус.
2. Извън света, от който е ИЗЛЯЗЪЛ, вече като излязъл, се нарича ДУХ, квант на живота в отвъдното.

Или както е показано на картинката:

1. Вътре в света, където се е образувал, се нарича Разумен живот от ТРЕТИ вид.
2. Извън света, от който е ИЗЛЯЗЪЛ, вече като излязъл, се нарича КВАНТ на ЖИВОТА
(кликни снимката за по-голям размер).

РАЗВИТИЕ НА ЖИВОТА ВЪВ ВсЕЛЕНАТА

ВНИМАНИЕ! На горната схема съотношението между размерите на показаните обекти не е реално. Целта тук е онагледяване процеса на трансформиране на един биологичен вид в друг, обединението им и най-важно – излизането на Разумния живот от ТРЕТИ вид извън света, където той продължава своето развитие и дава начало на нов вид живот.

Проследяваме развитието на КВАНТА на ЖИВОТА, когато той вече е напуснал звездата, в наши случай – Слънцето:

От тук нататък обозначаваме КВАНТА на ЖИВОТА вместо първия знак, със следващите видове номера:

Обозначаваме КВАНТА на ЖИВОТА (духа) с единица (едно), тъй като той се появява ПЪРВИ в пространството около Слънцето (звездата) – а как точно е дошъл на Земята, след като е излязъл от Слънцето, е друга тема.

ПРОИЗХОД на ЖИВОТА и ЙОГА
(Същност, Природа, Характеристики, Структура, Съдържание и пр.)

1. Основни грешки при възприемане, разбиране и определяне на Йога като понятие.
2. Защо Йога е космическа наука?

ВИЖ ВЪВ ВТОРИ УЧЕБНИК

По същия начин цивилизации от свръхсвръхживот напускат света, наречен Слънце, и заселват околното му пространство. Те облагородяват всичко, до което се докоснат. СЪЗДАВАТ ЖИВОТ. Другите, неразвитите цивилизации от нисш живот при разширението, смъртта и новия живот на звездите използват тяхното вещество за бази за придвижване, от които бази възниква "мъртвата" материя около новите звезди. Накратко:

Съвършените цивилизации (свръхсвръхживотите), дошли от Слънцето (СЪЗДАВАЩИ ЖИВОТА), са известни от религиите под името СВЕТИЯ ДУХ. Имат размери  см.  Намират се в областта на хипофизната жлеза (в Сахасрара чакра).

Производните, биороботите, които Духът е създал, за да се придвижва извън Земята, вече в нашето измерение (СВЯТ), това са известните в религиите под името ДУША… Има размери  см. Намират се в областта на хипофизната жлеза (в Сахасрара чакра). Има МЪЖКИ и ЖЕНСКИ души…

ДУХовете напускат звездите през строго определено време от живота на звездите и са определен брой. Те са зародишите (квантите) на живота в нашия (следващия) СВЯТ. Както всяка цивилизация, и те пренасят на новото си местообитание своята ИСТОРИЯ (минало) и своето БЪДЕЩЕ (нови, постоянно развиващи се науки и технологии). От съотношението между гравитационното и негравитационното развитие в размер на 1/300 000 от секундата : 10 570 000 000 години (надсветлинна : светлинна скорост) или (развитие на Дух : развитие на Човек), лесно ще обясним способностите на ясновидци и свръхспособности на йогите, придобити в контакт с Духа.

Т.е. бъдещето принадлежи на тези, които контролират духа си [или които дадат възможност на духа (разума си) да ги контролира], който е прекият посредник между последния биологичен вид и цялостната вселенска информация, а не на изкуствените технологии…

РАЗМЕРЪТ на ДУХА е 10-15см. Това означава, че за духа атомите са слънчеви системи – от електроните той черпи материални ресурси, а от ядрото – енергия. Главно от протоните на ядрото. Те са видоизменени ЗВЕЗДИ, дошли от… Но ще се отклоним твърде много в подробности. Нашата цел е друга… Да разясним каква е разликата между дух и душа и как да устроим разумно живота си.

Понеже духът е много малък, той няма власт върху атомите. Той няма власт и над молекулите, които са огромни обединения от атоми. И когато ресурсите от електроните свършат, духът ще загине. Затова той намира средство да покори повече атоми, като не обикаля пасивно между електроните и ядрото само в един атом. Той иска да подчини много повече атоми, за да се развива по-бързо и по-независимо. Как?

1. За да се придвижва до други атоми и молекули, той трябва да се движи много по-бързо.
2. За да има сила да обедини и подчини много атоми и молекули, той трябва да има много повече сила.
3. За да контролира процесите на придвижване и подчиняване на атомите, той се нуждае от повече автоматизация и информационна  (комуникационна) система.

Т.е. какво му липсва на духа, за да управлява атомите и после молекулите?

1. Скорост.
2. Сила.
3. Автоматизационна и информационна система.

КАКВО ПРАВИМ НИЕ, ХОРАТА, когато ни липсват тия 1, 2, 3 неща?

1. За скорост – създаваме бързи и мощни превозни средства.
2. За сила – създаваме мощни кранове, лостове и др. машини.
3. За автоматизирана и инфо система – създаваме …компютри.

Всички тия 1, 2, 3 необходими неща духът създава в една единна система, един БИОРОБОТ, който дава едновременно сила, мощ, скорост и автоматизация на процесите на подчиняване на атомите и молекулите.

А как духът създава тоя биоробот, след като не може да контролира атомите? Той го създава, като използва вещество, от което е съставен той самият. Т.е. той създава някакво подобие на себе си, както ние създаваме роботи, за да вършат тежката и отегчителна работа вместо нас. Дори хората искат да създадат такива роботи, които да се размножават сами и сами да се управляват, без намесата на човека. Т.е. човекът иска да създаде изкуствен живот. Това за нас не само е непосилно, но и невъзможно. Защото не владеем високите честоти, с които се захранват духовете и душите, както и веществото, от което са изградени.

Виждате на картинката с кои честоти се захранват душата и духът – с честоти съответно от ниво  и . Ние още ниво  не сме овладели, а искаме да създадем структури, управлявани от нива  и

Представете си съвършенството на духа, щом той създава такива помощни средства, които му служат за роботи и с такава висока степен на автоматизация и самостоятелност, съизмерими с неговата.

ПО АНАЛОГИЯ:
* Хората с помощта на енергии от ниво  преобразуват вещества от ниво  (по-ниското ниво).
* Духът с помощта на енергии от ниво  преобразува вещества от ниво  (по-ниското ниво).
* Така за хората е невъзможно да създадат живи роботи (животни, клонинги и т.н.) с помощта на енергии от ниво  да преобразуват вещества от ниво  (много по-виското ниво)…

Все едно ние да се опитаме да създадем светлина от ниво  с помощта на звуци от ниво , т.е. когато крещим или пеем, да произвеждаме лазерни лъчи… Затова ОПИТИТЕ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ, ПОДОБЕН НА ЧОВЕШКИЯ, СА ОБРЕЧЕНИ НА ПРОВАЛ. Защото интелектът не може да съществува без дух или без душа… Такива опити целят и постигат единствено прибиране на високи комисионни от наивни инвеститори или от подкупни ведомствени служители…

Постепенно духът, затворен в своето местообитание, наречена база за развитие, започва да трупа количество вещество и нови структури от нива  и  и от тях да създава своите помощни средства (роботите). Така обемът на базата започва да расте от новото вещество и от новите структури и базата се издува, става три пъти по-голяма. Тогава идва моментът

ДЕЛЕНЕ НА ДУХА.

Така той изкарва машините извън „фабриката“ (базата) и те почват да работят за него и по негово указание. А идва и моментът тези творения на духа да заработят съвсем самостоятелно по програмите (софтуера), заложени от духа и така да го обслужват, без намеса на духа.

Така стигнахме до фаза  (вектор две) от създаване на живот на Земята. Тези машини, транспортни средства и компютри, комбинирани в една система, условно наречена биоробот, е ДУШАТА. Т.е. различието между духа и душата е:

1. Духът е създателят на душата.
2. Духът е творецът, съзнателното същество.
3. Душата е безсъзнателна система
(робот), почти пълно подобие на духа в момента на създаването ѝ.
4. Душата работи по зададена от духа програма
(софтуер). Тази програма душата не може да промени сама… Т.е.

Духът е господар повелител, а
Душата е биоробот изпълнител…

Забележка: Душата има две разновидности. Защото духът се дели да три. Едната част се запазва същата:
1. Духът – Основен квант на живота. Другите две части, излезли от базата на духа, са:
2. Душата – Функционален квант на живота.

Управлява мъжки индивид, когато образува гравитационно (химическо) вещество около себе си…
3. Душата – Самостоятелен квант на живота.
Управлява женски индивид, когато образува гравитационно (химическо) вещество около себе си, т.е. когато създаде това, което сега наричаме биологичен живот. Първоначално двата вида душѝ живеят заедно в едноклетъчните химически организми. Т.е. едноклетъчните са двуполови същества. С първоначалното усложняване на живота и при многоклетъчни същества има двуполовост. Но когато сложността на организмите достигне достатъчно висока степен, възниква необходимост двата вида душѝ да бъдат разделени и да живеят в различни химически еднополови организми…

Духовете, след като намерили новото място за развитие – Земята, имали много малка енергия, за да я напускат. Затова те създават свои производни, както ние създаваме техническите средства. Тези производни (технически средства на Духа) са Душите. Затова те нямат информация за развитие както Духовете. Те имат само гравитационна информация, която все пак е достатъчно фина – чувствата, емоциите. Обединени, двете форми на живот вече можели да напускат Земята, но не и Слънчевата система. Затова двете заедно произвеждат "физическите" (гравитационните) образования – телата. От едноклетъчните – през многоклетъчните – до Човека. Така трите можели да напускат и Слънчевата система и да пътуват между звездите и галактиките. Защото тялото има 8 400 000 канали за космическа енергия със своите 7 чакри (прозорци към различните енергийни честоти)… Каква колосална космическа енергия (информация) и способности са програмирани у Човека!!!

Както виждаме, всички форми на живот имат физически показатели като обем, маса, тегло, структура, скорост… в различните местообитания. Затова и духът, и душата са физически тела. Но само тяхната обвивка тук на Земята има химически показатели. Т.е. това, което сега наричаме „физическо тяло“, не е точно, защото този термин изразява духа и душата като физически тела. Затова трябва да сложим ДРУГО ИМЕ за нашето физическо тяло, а именно ХИМИЧЕСКО ТЯЛО. Да, трудно ще свикнат хората с по-точна терминология, но е наложително….

По косвени признаци ние определихме, че на Земята сега има около 60 милиона човеци от Новия биологичен вид и още 30 милиона, които ще се родят. Общо приблизително 100-120 милиона, които ще създадат изцяло НОВА ЦИВИЛИЗАЦИЯ на Земята и когато си „уредят сметките“ със стария биологичен вид Хомо Сапиенс, ще напуснат завинаги Земята и ще се присъединят към други подобни цивилизации в периферията на Галактиката (Млечния път) и те всички заедно ще образуват ГАЛАКТИЧЕСКИЯ разум. Затова новият биологичен вид е наречен:

ХОМО ГАЛАКТИКУС
(галактически хора, които живеят
в една обща галактическа цивилизация,
в периферията на някоя галактиката
)

Изчислено е, че 2017 година е решаваща за Началото на  осъзнаването на Новия биологичен вид и неговата роля за Новата Цивилизация, а през 2033 година Новият вид ще напусне Земята завинаги, присъединявайки се към другите галактически цивилизации от същия вид. Изчисленията вероятно са верни, защото по тяхна методика са се сбъднали и други космически явления.

А точно тази книга ще бъде началото, защото ще намери (или нея ще я намерят) хората от новия вид Хомо Галактикус. Заблуда е, че развитието изцяло зависи от технологиите, техническите средства или от науката. Ние това тук ще го докажем категорично. Да, науката и технологиите ще играят огромна роля, но ако те не са съчетани с хармоничност между духовно, душевно и физическо развитие на отделните индивиди и на обществото като цяло, не само проектът на Природата за галактическо развитие на Човечеството ще се провали, но и е възможно Земната Цивилизация да бъде унищожена като неспособна да изпълни задачата на Природата, т.е. Цивилизацията ще направи себе си излишна – или от природни катаклизми (Слънцето скоро ще избухне) или от самоунищожение (човешките същества едни други ще се „изпоизядат“, което сега е факт).

И нещо от съдбоносно значение: След появата на нов биологичен вид, духовете напускат стария вид и се преселват изцяло в новия. Така старият вид престава да се развива, защото духовете са носители на технологиите на бъдещето (програмите за развитие, науката). Т.е. старият вид остава в царството на животните. Нов биологичен вид може дa възникне само от челния (от водещия) вид, който притежава духове… Сега е същият епохален исторически момент – от човека възниква новият биологичен вид – Хомо Галактикус, който ще преодолява скоростта на светлината и ще живее между звездите, към периферията на Галактиката. Старият вид Хомо Сапиенс ще анихилира при надсветлинна скорост (ще умре), той ще си остане поредното животно (без развитие). Огромно количество от хората не се развиват – само за удоволствия мислят (ядене, пиене, размножаване) – те не са от новия вид

Политиците са без духове (те нямат развитие), т.е. те са животни (биороботи). Така е по цял свят. Ето защо Цивилизацията е пред гибел…
 

ПРОИЗХОД НА ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО

<<< Формата (вляво), обвивката, структурата, в която са подредени молекулите на физическото тяло, е наречена Гравитационна мрежа. Тази гравитационна мрежа се захранва с гравитационните радиовълни (гравитация  – виж долу), които са следващите вдясно на светлината (светлина  – виж долу) по скалата на честотите, показана долу. Гравитационните честоти са силата, която свърза всички структури на физическите тела – от жива или от условно „нежива“ материя. Тази обвивка е и условна ГРАНИЦА на развитието и на другите структури. Нейната форма (т.е. формата и размерите на нашето физическо тяло) зависи от развитието на всички структури и се определя от тях. Ние не можем пряко да влияем на тази структура, защото не владеем гравитационните радиовълни. Но изменяйки другите структури, косвено изменяме и обвивката (формата, съда, тялото), в която се съдържат другите структури.

Тази структура (обвивката) се нарича ЕНЕРГИЙНО ТЯЛО на гравитационните същества. След смъртта на човека, енергийното тяло се запазва 40 дни (както твърди и християнската религия …), след което тялото се разпада, умира. След разпадането (смъртта) на енергийното тяло душата или духът вече са освободени както от обвивката на физическото (химическото, гравитационното) тяло, така и от енергийната обвивка.

Обаче, енергийното тяло на Новия биологичен вид (Хомо Галактикус) не се разпада. Това означава, че човекът от този вид не губи самоличността си след физическото (смъртоносно), както става с Хомо Сапиенс. Ако човек от вида Хомо Галактикус бъде убит, той може да бъде съживен дори ако физическото му тяло е било заровено и отдавна изгнило.

Така Айнщайн може да бъде съживен, когато реализираме нашите научни открития. При полет с надсветлинна скорост ние ще оставим в космическия кораб място и за него и за такива като него. И когато се върнем, всички ще видят подмладения Ейнщайн, изглеждащ на 25 годишна възраст и то перфектно…

Библия, Йоан: "идва час, в който всички, които са в гробовете, ще чуят гласа му и ще излязат онези, които са вършили добро"
Кабала, книга на Зоар, глава Емор: "
В бъдещето мъртвите ще излязат от гробовете си".
Евангелие на Мормон, пророк Амулек: "
Сега има един смърт, който се нарича телесна смърт; И смъртта на Христа ще развърже връзките на това телесно смърт, за да бъдат всички издигнати от това телесно смърт. Духът и тялото ще бъдат обединени отново в съвременната им форма; И краят и ще се възстановят на съответното им снага, както сме сега, в това време. "

Това показва, че религиите са някакво достоверно знание, загубило точността си с течение на времето, но и това, че тези, които са дали това знание, не са били случайни гадатели или вярващи, а носители на могъща наука. Лошото е, че приелите това знание, не са го разбрали и не са извлекли важни поуки от него. Все пак е добре, че са го запазили.

ГЛАВНАТА ЗАДАЧА НА ЕНЕРГИЙНОТО ТИЛО

е да групира повече атоми и молекули около квантите на живота, така че те да имат повече ресурси за ползване около себе си. Т.е. Енергийното тяло обслужва квантите на живота (душата или духа). Едновременно с ресурсите, енергийното тяло съдържа и канали на енергия, което освен чисто силова функция, има още и информационна. За да могат квантите на живота (душата и духът) да имат връзка с централните "компютри", "контролните центрове" на галактиката и на света.

Казахме, че при разделянето на Духа се създава биороботът, който обслужва Духа. Как?

Духът с течение на времето се развива – става по-силен, по-бърз и по-автоматизиран. Така той се научава да групира около себе си повече атоми, а не да обикаля между ядрото на атома и електроните. Но за да се освободи от тая тежка и скучна дейност и да остане време и сили да създава по-висши биороботи (организми), той натоварва с тази задача биобоботите – душите. Защото те са производни на Духа и носят неговите свойства (с изключение на самостоятелното мислене и творчеството), те започват да групират атоми около себе си, но и около духа.

Духът само създава първите едноклетъчни (съвременните вируси). Но когато произвеждат повече биороботи (души), те започват сами да произвеждат такива едноклетъчни организми. Така много биороботи успяват да групират около духа повече едноклетъчни. Тогава се появява необходимостта от по-сложни автоматизации на това огромно количество клетки. И духът се усложнява, развива се и създава по-сложни производни (биороботи). Така всеки нов и по-сложен биоробот вече може да управлява не само една клетка, а много клетки наведнъж, като управлява отделните кванти в клетка.

Така се появява многоклетъчен организъм – Духът се освобождава от командването на всички клетки и се съсредоточава само върху последните, които от своя страна командват предишните.

Стана нещо както в армията. Отначало се появява само един човек, "войник", който за да оцелее в природата, намира "последователи" и ги оглавява като по-опитен, преживял повече време. Т.е. той става "командир" на отделение, например на 10 индивида. Той познава всички и лесно ги командва. Но когато последователите станат 100, тогава управлението става трудно. Затова той избра на всеки 10 души по един, който да ги командва. Така първият индивид отново командва 10 индивида пряко, а косвено, чрез тия 10, командва всички 100 индивида. По-логично път можем да си представим какво става, ако последователите станат 1000, 10 000….

<<< По същия начин се образува и МРЕЖАТА на взаимодействие при живите организми – дух > души > физически органи, групирани на главни и второстепенни. Подобно на МНОГОПЛАСТОВ МРЕЖОВ МАРКЕТИНГ (MLM):

От гледна точка на нашия свят, в който ние можем поне донякъде да управляваме физическите тела, наречени все още материални, посредством енергиите , , то обектите дух и душа са задвижвани от много по-високочестотни енергии и от гледна точка на нашия свят те не са материални тела, а ЕНЕРГИЙНИ обекти. Ето защо МРЕЖАТА, съставена от тях, се нарича ЕНЕРГИЙНО тяло. Но не само те образуват това енергийно тяло. То съставя и тяхното излъчване, както и каналите на високите честоти, които се образуват в пространството, заключено в тяхното множество.

Т.е. опростено ние можем да приемем, че ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО Е СЪВКУПНОСТ ОТ ВСИЧКИ КВАНТИ НА ЖИВОТА, които управляват всяка клетка на организма и от кванти, които управляват системи от кванти. А гравитационната енергията  служи да обединява тази организирана съвкупност от кванти на живота и клетки да не се разпадне. От горното следва, че всяка клетка на организма е управлявана от функционален или самостоятелен квант на живота, а понякога целият организъм (целият индивид) е управляван от основен квант на живота. Т.е. не всички индивиди са управлявани от основен квант на живота.

<<< Какво е взаимодействието между енергийното тяло и физическото (химическото, гравитационното) тяло е показано АБСТРАКТНО на картинката вляво. Това е нереално груба представа на това взаимодействие, защото енергийното тяло и клетките в него, не са разположени в равнина, а в пространство. Но картинката дава представа как ако се замърси междуклетъчното пространство на физическото тяло (стъклото, през което преминава светлината от картинка 1), ще се ОТРАЗИ на здравето на физическото тяло (картинка 2). Т.е. ако междуклетъчното пространство на организма е чисто, то ще пропуска информацията от космоса до квантите на живота непроменена и квантите на живота ще изграждат съвършено физическо тяло, по ПОДОБИЕ на проектираното от тях енергийно тяло.

Т.е. енергийното тяло е съвършено, защото квантите на живота са съвършени и са проектирани да изграждат и съвършено енергийно тяло около себе си, т.е. квантите на различни йерархични нива могат да се контролират едни други съвършено. Когато обаче междуклетъчното пространство се замърси, контролът между квантите се нарушава, а с това се деформира и енергийното тяло, което се ОТРАЗЯВА и на физическото тяло – и то се деформира. Т.е. когато се замърси МАТРИЦАТА (условно казано – картинка 1), ПРОЕКЦИЯТА, подреждането на клетките около енергийните обекти (квантите) също се деформира (картинка 2). (Представата е силно приблизителна…)

Т.е. чистотата на физическото тяло (на неговото междуклетъчно пространство) е гаранция физическото тяло да отразява, да копира точно матрицата, енергийното тяло.

Затова медицината няма успех при лечение на болести (да оставим настрана, че тя е умишлено фалшифицирана…), защото въобще не се интересува от ЧИСТОТАТА на физическото тяло и когато то се разболее (от замърсяване – основната причина за болестите), тя вместо да го пречисти, ДОПЪЛНИТЕЛНО ГО ТЪПЧЕ с мръсотии, наречени медикаменти. Които на химическо ниво правят някакъв временен баланс, но не и енергиен баланс – точно обратно – медикаментите пречат на енергийния обмен (информационен и силов), т.е. допълнително деформират енергийното тяло, а от него и физическото.

ИЗЧЕРПАТЕЛНИ ПОДРОБНОСТИ ТУК

Защо теорията на Дарвин е толкова спорна напоследък? Тя не може да обясни появата на нов биологичен вид така, както го правим ние. Тя обяснява само минималната изменчивост (доусъвършенстване) на самия вид, в рамките на един и същи вид. Това, в което Дарвин е прав, е единствено фактът, че има Еволюция (последователност на все по-нови и по-съвършени биологически видове), но не може да обясни защо се появяват. Накратко:

ДУХ – негравитационно тяло с размери  см, квант (най-малка, неделима частица), ЗАРОДИШ на Живота, произлязъл от Слънцето. Способен да декодира Всеобщата Космическа Енергия като информация, да я използва, да зарежда с нея всички структури на физическото тяло. Който има Дух може да преодолява скоростта на светлината, т.е. да постига безсмъртие, който няма Дух – не може. Всички звезди излъчват такива кванти на живота, следователно около всички звезди възниква живот – около някои е по-неразвит от нашия, а по-развитият от нашия е напуснал звездните системи и се развива към периферията галактиките, между галактиките и между световете. Намира се в хипофизната жлеза…

Душата също се Намира в хипофизната жлеза. Душата е подсъзнанието, машините, биоробите, които обслужват духа и физическото тяло. Душата е създадена от духа, за да може да автоматизира всички процеси на старите биологични видове-биороботи, тъй като те не съдържат дух (разум), а само ПОДСЪЗНАНИЕ (софтуер, създаден от духа). Духът се съдържа само и единствено в последната разновидност на последния биологичен вид. И тъй като на Земята вече живее Новият биологичен вид (Хомо Галактикус), това означава, че Хомо Сапиенс вече е лишен от дух (разум)…
 

ПОНЯТИЕ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ
ЙОГА - ХАРМОНИЯ МЕЖДУ ГРАВИТАЦИОННИ и НЕГРАВИТАЦИОННИ ЕНЕРГИИ

Отново показваме същата картинка, защото чрез нея се разбират и дефинират много понятия и явления. Понятието ДУХОВНО РАЗВИТИЕ не е дефинирано, не е измерено, нито е ясно какво е както на науката (до нас), така и на т.нар. духовници от разните религии. Това понятие е обвито в мъгла и е по-скоро художествена представа, отколкото научно понятие.

Например ДУХОВНО РАЗВИТИЕ не съществува, казано по тоя начин. Това означава РАЗВИТИЕ НА ДУХА. Но след като науката не знае какво е дух, как ще определи неговото развитие? Ние горе казахме какво е дух, но тук съвсем точно ще определим и понятието ДУХОВНО РАЗВИТИЕ, което е СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО от понятието  "развитие на духа".

Както е показано на картинката, ВСЯКА ЕДНА СТРУКТУРА като  и  и всяка тяхна подструктура си има самостоятелно духовно развитие по посока към , т.е. по посока на високите честоти НАДЯСНО по скалата, или надолу към , а както виждаме последната, подлежаща на контрол честота е на духа. Това означава, че всяка структура трябва да се стреми да РАЗШИРИ своите способности за възприемане и ползване на високите честоти. Т.е. Способността на всяка една структура на човека, да използва и контролира все по-високи честоти и тяхното овладяване, се нарича духовно развитие. Т.е. имаме Духовно развитие на разума , духовно развитие на тялото , духовно развитие на душата , на техните подструктури и т.н. Виждате, че това е съвсем различно от понятието "РАЗВИТИЕ НА ДУХА", което е разгледано в УЧЕБНИК ВТОРА ЧАСТ.

Някои виждат Свръхдушата (Духа)
вътре в себе си чрез медитация,
други – чрез развиване на знание,
а трети – като работят без кармични желания.
Този, който вижда Духа… и разбира, че Душата и Духа…
не могат никога да бъдат унищожени, наистина вижда.

(Бхагавад Гита)
…и го изпълни с Божия Дух в мъдрост, разум,
знание и всякакво изкусно работене.

(Библия, Изход, 35:31)
Когато Аз го сътворя и вдъхна в него Моя Дух,
поклонете му се ничком на колене.

(Коранът, сура 15:29)

На картинката (кликни я за по-голям размер) ясно се вижда ДУХОВНОТО РАЗВИТИЕ, което е ПО ПОСОКА КЪМ ПЪРВОПРИЧИНИТЕ и виждаме все по-ясно осъзнаване на все по-големи части и ВРЪЗКИ от ПРИЧИНО-СЛЕДСТВЕНОТО "ДЪРВО" на развитието на битието (обществото), до стигане на все по-основни природни закони. Т.е. духовното развитие не е нищо друго, освен осъзнаване на основни придони закони и следователно, то няма никаква връзка с религиите, които наопъки, пречат на хората да осъзнават природните и обществени основни закони, като заменят това със сляпа вяра (за подчинение) .

о

Маркс и Енгелс на младини са били дълбоко религиозни, вярващи в християнските ценности и разбирания за Битието. Но те анализират критически идеологията на Християнството и догмите на църквата. Последните “кипят” от противоречия не само помежду си, но и към битието – е изводът на учените. Те разбират, че вярата е крайно ниско ниво на интелектуално развитие за осъзнаването и щастието на Човека, че вярата трябва да бъде осъзната, а не сляпа. Тя е само начален етап от осъзнаването на Човека. Затова те се обявяват за атеисти, т.е. за "неверници".

НО!!! КАКВО Е ПО-ВАЖНОТО !?

Те “вярват” в Природата, в нейната ЛОГИЧЕСКА хармония, че обществените закони произлизат от природните закони и ако обществените закони противоречат на Природата, ще има страдания…

Последните научни открития доказват категорично съществуването на Дух, Душа, Бог, Отвъдно (!), прераждане, възкресение, безсмъртие, че Природата е производна на Бога (изградена по Неговите Закони) и Обществото също трябва да е изградено по Неговите закони. Признавайки природните (Божествените) закони като общовалидни за хората и обществото, марксизмът признава, изследва и цели да наложи божествените (космическите, природните, всеобщите, универсалните) закони в обществената практика и морала. Това е за предпочитане пред демагогията и лицемерието на буржоазната идеология и на религиите:

Религиите за собствеността:
Западът е антихристиянски

Духът е трансформатор на духовни  енергии към  материални. Духът е носител и трансформатор на информацията (технологиите) за развитие на живота. Следователно духовното развитие се дефинира като изследване и осъзнаване на първопричините  (надолу по "дървото" на битието и разума), усвояване на все по-високи честоти от енергията и възможност за все по-съвършената им реализация в материалното. Т.е. по ПЛОДОВЕТЕ (материалните) ще ги познаете духовните хора (а не по приказките и намеренията).

Материалното развитие носи знак , а духовното – , двата полюса на развитието. Изследвайки следствията на битието , ние се проявяваме като атеисти , изследвайки първопричините – като духовници (-), без значение дали принадлежим към религия, секта или партия. Т.е. вярващите, които само просто вярват (сляпо) в която и да било религия, секта или партия, които не търсят първопричините на явленията, нямат нищо общо с Духа и с Духовното развитие. Т.е. атеизмът и духовността са два, напълно необходими един на друг полюса в хармонично диалектическо ЕДИНСТВО (т.е. в йога). Т.е. хармонизирайки духовността  и атеизма си  (материална реализация на обществено необходими СТОЙНОСТИ), ние се проявяваме като йоги. Виждаме, че йога не е само някакви си упражнения, пречиствания, медитации и т.н., а преди всичко като обществено отношение:

Следователно всяка религия, секта или партия е бездуховно образование. Следователно марксизмът, открил едни от най-фундаменталните първопричини за общественото развитие и катаклизми, е една от най-духовните науки. Всъщност всяка наука е духовно развитие.

Марксизмът издига науката (съзнателността) като най-висша човешка ценност, което е основна ценност и за всички религиозни учения. Т.е. НЯМА НИКАКВИ ПРОТИВОРЕЧИЯ МЕЖДУ МАРКСИЗМА И РЕЛИГИОЗНИТЕ УЧЕНИЯ. Но между марксизма и институциите (хората), които говорят (само) от името на религиите, а на практика вършат обратното, има дълбоки и антагонистични противоречия…

Затова ние като комунисти, т.е. хора на науката, длъжни сме първи да приложим откритията за Духа, Душата, Бога, Прераждането, Безсмъртието…

Който има Дух може да постигне безсмъртие (да преодолее скоростта на светлината), който няма Дух – не може

3
(горе)
НАУКА И РЕЛИГИЯ

Науката е непрестанната,
многовековна работа на мисълта да сведе заедно,
посредством СИСТЕМА
всички познаваеми явления в нашия свят.

(Алберт Айнщайн)

НАУКА И РЕЛИГИЯ - ДВЕ НЕСЪВМЕСТИМИ ПОНЯТИЯВляво е показан прострнствен модел на взаимодействие между стар природен закон (Законът на Айнщайн) и посоката на откриване на нов природен закон  – надолу, към първопричините. ,  и  са съответно изобретения на база на стария закон.  е ново изобретение, произлязло от новия природен закон.  е посоката за материализиране на интелектуалните продукти във все по-материални, все по-приложими в практиката, добиващи материални стойности. 0 е Научно-техническа революция – ПРЕХОД, ПОВРАТ, Ново Начало, границата на трансформиране на осъзнатите природни закони нагоре към реализацията им в производство на стойности и обратно – надолу трансформиране на материални стойности, издържащи откриватели и инструментите им за осъзнаване на нови, по-основни закони към  – посоката на духовното развитие, т.е. посоката за изследване на първопричините (research – (re-search) – re – обратно действие, връщане, поврат и search – търсене. Т.е. думата research е научно изследване и означава обратно търсене, обратна на реализацията посока към първопричините. Т.е. новооткритият природен закон е по-основен от стария и точно затова решава много повече проблеми от цялото "дърво" на обществените отношения (както е показано на картинката долу), защото колкото един възел е по-ниско, толкова повече връзки и следствия има над него:

 < СТАР (материализиран, изчерпан) природен закон (на Айнщайн), дал вече своите разклонения (реализации) нагоре. Но и дал възможност да се иде по-надолу (към по-основен) закон. Според Теорията на относителността на Айнщайн масите на телата вече зависят от скоростта на тяхното движение, докато преди него (по времето на Нютон) се е смятало, че масите на телата при всички условия са постоянни величини. Само че и след Айнщайн стават открития, които показват, че освен от скоростта, масите зависят и от разстоянието между две или повече тела, чиито маси изследваме. И това е

Новият Закон за гравитацията, също предпоставка за нови технологии , както и за още по-основни закони. Това е най-новият, най-революционният ЗАКОН за АНТИГРАВИТАЦИЯТА, с който ще летим към звездите и галактиките… Той ще започне Новата Цивилизация и Новата Епоха…

Дефиниция за НАУКА: Форма на обществено съзнание (действие чрез знание) на база строги, осъзнати и записани методи, средства, теории, хипотези, които се разработват от институции или от частни лица с цел тяхното актуализиране за ВСЕСТРАННО развитие на индивидуалния и всеобщ интелект към хармоничното му ИНТЕГРИРАНЕ с Природата (Бога). Основна задача на науката е да бъде инструмент за СВЪРЗВАНЕТО и ПРЕВРЪЩАНЕТО на полюсите от към и обратно в:

Реализирани природни закони:
технологии, изделия, институции


Към осъзнаване
на все по-фундаментални природни закони.
Към първопричините.

Анализ, практика, производство. Колкото Науката има по-голямо духовно развитие (НОВИ ПРИРОДНИ ЗАКОНИ) (-), толкова и материалното развитие    (би трябвало) да е по-развито. Хоризонталната линия е Преход (избор) към нови решения – Зона за трансформации.

Към ново единство (синтез, опростяване) на природообществените закони и методологии.

Хармонично развитиеНасочването на движението в едната или другата посока, се нарича политика. Но тя ще отмре, когато хората осъзнаят мястото си в общественото "Дърво" като трансформатори на блага отгоре надолу и на разум отдолу нагоре. И когато за този процес изчезнат излишните посредници (паразити – партии и политици).  е ПРАКТИЧЕСКОТО приложение на разума (материално развитие, производство, потребление; институции), а  е НАУКАТА – духовно развитие; осъзнаване на първопричините; осмисляне и обобщаване на практиката; откривателство, хармонично единство на база природни закони, обобществяване, мъдрост.

Преди нашата Нова теорията науката се ограничаваше само в Гравитационния (видимия) свят , а възникването и развитието на живота и ОТВЪДНОТО  бе обект на произволни и случайни тълкувания на случайни длъжностни лица от официалните власти, официалните науки, официалните религии и официалната фантастика.  Сега, след тази теория, Науката мощно навлезе в ОТВЪДНОТО и неговите енергии. Това позволява религиите да се погълнат от науката, т.е. да изчезнат. Това няма да стане, защото винаги ще има достатъчно сляпо вярващи (не мислещи) и такива, които да ги "доят"…

Свещените писания за науката:
Огънят на знанието изгаря всички (лоши – ред.) последици
от материалните дейности (съдбата, кармата – ред.).

(Бхагавад Гита)
Изпълни с мъдрост сърцето им, за да работят всякаква работа.
(Библия)
Той ги обгръща със своето ЗНАНИЕ и сила и ги изброява с ТОЧНИ ИЗЧИСЛЕНИЯ.
(Коранът)

Науката стои в ОСНОВАТА на причино-следствените връзки за трансфер на информация между ПРИРОДА и ОБЩЕСТВО. Т.е. без науката обществото е невъзможно. Това се потвърждава по най-жесток начин чрез милиардите човешки жертви и страдания на Планетата. Мижитурки на милиардерите, наречени "ПОЛИТИЦИ", обсебили световното "УПРАВЛЕНИЕ", РАЗЛАГАТ Цивилизацията във война с Науката, като са се настанили в

ЦЕНТЪРА на ОТНОШЕНИЯТА между хората и по подобен на картинката начин разединяват, дезориентират, пренасочват блага към себе си и техните началници (мафиоти, наречени капиталисти, собственици, работодатели), вместо към науката и производителите. Защото не са в състояние да бъдат трансформатори на енергии от разума към стойностите и обратно. Т.е. политиците за нищо не стават, даже и при някакво задрямало у тях желание за това – те просто не се занимават нито с наука, нито с производство, не създават нито потребителна (физическа) стойност от тип , нито духовна, научна стойност (осъзнаване) от тип , а това си е чист паразитлък.

В миналото хората почитали Бога и Вярата, без да ги проумяват. А сега по същия начин почитат Науката (официалната). Етикетът "Религия" сега е заменен с етикета "Наука". Т.е. най-новата религия сега се нарича "Наука", която официалната власт ни пробутва за промиване на мозъците:

РЕЛИГИЯ

Една личност, …чийто разум е устойчив;
която не е объркана и познава НАУКАТА
за Бога, вече е осъзната
(съвършена – ред.).
(Бхагавад Гита, стр.263)

Да възлюбиш Господа, Твоя Бог, с цялото си сърце,
с цялата си душа, …и с ВСИЧКИЯ си УМ.

(Библия, Лука 10:27)
Не следвай това, за което нямаш ЗНАНИЯ.
(Коранът, Исра, сура 17:36)

Религията е опит за система от знания и вери, опит за осмисляне на външната информация, но поради ниско развитие на интелекта, опит без успех. Ако имаше успех, би се наричал Наука. Религията първоначално е била Наука (виж горните цитати). “Свещениците” взимат само цитатите и изоставят осъзнаването на практиката. Така и тодорживковци изоставиха Комунизма като Наука и го натрапиха като Религия…

Религията е неосъзнато знание, събрано предимно сляпа практика. Тя мотивира, катализира мисли и действия и затова е необходима, създава противоречия – стимул за развитие. Но когато се натрупа прекалено много и не се трансформира в разбиране, в наука, получават се обратни ефекти като сляпо подчинение, бездействие, упование на спасение отвън, интелектуален мързел, без усилия за развитие. Затова всички свещени писания въздигат в култ Науката, а Религията е за недоразвитите (стадото):

Той (Бог) e Знанието, Той е Обектът на Познанието,
Той е Целта на Познанието.

(Бхагавад Гита, стр.580)
Който търси, намира. (Библия, Лука, 11:10)
Това го разбират само притежаващите РАЗУМ.
Бъдете учени – раби на Аллах.

(Коранът, сура 3:7 / 3:79)

Както всичко, политиците въобще не осмислят Религията и Науката като дефиниции (понятия), които съдържат решенията на проблемите им. Съвсем просто казано, ПОЛИТИЦИТЕ НЯМАТ ПОНЯТИЕ за Религия, НЯМАТ ПОНЯТИЕ за Наука, заради своето

плоско-несвързаното мислене.

Произходът на понятието Религия от латински (италиански) показва, че Религията не е “цвете за мирисане”. Думата е съставена от две думи: re– (обратно действие, противодействие, поврат; възобновяване, повторност; усилване на значението) и -ligio с две красноречиви значения:

1. Намиращ се във васална зависимост.
2. Покорен, верен, раболепен.

Първата дума re– засилва многократно значението на втората -ligio, получава се свръхзависим, свръхпокорен, свръхраболепен. В такова положение човек е съвсем безмозъчен, бездуховен, безсъзнателен. А това съвсем обезсмисля понятието човек.

Етимология за Религия: religens – набожен, богоБОЯЗЛИВ, т.е. страх от Бога. Тук няма разбиране, осъзнаване, любов на (към) Бог, а БЕЗКОНТРОЛНА ЕМОЦИЯ, наречена БОЯЗЪН, СТРАХ ! А това човешко ли е?

religio – съвестност, добросъвестност, благочестие, благоговение – нищо лошо – това е висше проявление на духовността и щастливи са тези, които притежават такива качества, ако са съчетани с разбиране и съзнание. Но Религията не изисква разбиране и съзнание. Нито мислене! А това човешко ли е? Религията изисква: съмнение, недоумение, морално стеснение или опасение, неувереност, престъпление против съвестта, грях, вина, суеверие. А това поражда страх, подчинение, робство… А това човешко ли е?

Позитивните значения на religio (точност, святост; БОГОСЛУЖЕНИЕ, ОБРЕДНОСТ, ПРЕДМЕТ на КУЛТА) характеризират религията като предназначена само за съответна географска област или епоха, т.е. като нещо според случая.

Комбинация на religio с други думи: sine ulla religione – без озарение на съвестта, т.е. безсъвестност; non essere ligio alla propria parola, с няколко значения:

1. Да не бъдеш роб на своите думи. Добре – изисква проверка на думите (съмнения, мислене)… Но:
2. Да не удържаш на думите си.
3. Да не изпълняваш обещанията си.

Затова всички свещеници обещават Рая, а никой не го достига (религиозно лицемерие); religio dicenti e предпазливост на словесните формулировки; мъдър, пророчески, свещен знак, знамение, което е нещо позитивно – насочва към духовни знания, изискващи осмисляне. Но не винаги: religiosus означава само: внушаващ съмнение, опасение, страх! Всичко тава човешко ли е?

Значението на re-ligio е съвсем мракобесно – свързвам отзад, т.е. ненадейно в гръб; привързвам отзад, обвивам, т.е. коварно като змия; обвързвам, т.е. подчинявам против волята; запрягам, впрягам, привързвам (т.е. робско покорство); а когато баламите за робско покорство свършат: да завзема, заграбя, завладея (т.е. агресия – това са мотивите на “Светата” Инквизиция), и когато това успее: СВАЛЯМ, СНИМАМ (от власт), ОТКАЧАМ (полудявам). Това и в номинален, и в жаргонен смисъл е върхът на човешкото падение!

Ето ги мотивите на Ленин, че Религията е опиум за народа. Нима трябват повече мотиви?!

В училище трябва да се изучава не вероучение, а физика и йога, които доказват и прилагат научно духовните знания. Религията може да допълни науката със свои факти, история, поуки, но да се изучава откъснато от науката, ще бъде само плоско-несвързано мислене: Вяра (Религия) = неосмислено знание. Т.е. вероучение = зубрене, папагалстване!…

x0
(горе)
КРАТЪК (НОРМАЛЕН) РЕЧНИК
С ПРАВИЛНО СЪДЪРЖАНИЕ И СЪОТВЕТСТВАЩИ ДУМИ,
СЕГА ИЗОПАЧЕНИ ОТ ПРОПАГАНДАТА

Вавилонската кула се сринала заради многоезичния безпорядък на нейните строители (Вавилон в превод означава бъркотия). И сега е същото. Основният трик на мафията и назначените от нея политици, медии, служби: "РАЗМЕНЕНИ  ЕТИКЕТИ":

< Понятията нагледно
1. Течност в бутилка съдържание на понятието (количество, качество…).
2. Бутилка –
форма на понятието.
3. Етикет на бутилка –
име на понятието.

Какво ще стане, ако пиете "вода" от горната бутилка, а някой преди това е разменил етикетите?… По същия начин политиците спекулират с понятията:
РАЗМЕНЯТ ЕТИКЕТИТЕ (разменят имената).

Тази е причината, поради която хората не се разбират помежду си, въпреки че говорят (уж) един и същи език. Но Властта и нейната пропаганда постоянно слага ГРЕШНИ ЕТИКЕТИ (грешни думи) на неизгодни за нея понятия (съдържания) и го прави много често, а масата от хора "поглъща" ЕМОЦИИТЕ от ЕТИКЕТИТЕ, без да се замисля за съдържанието, което стои зад етикетите. Така с простата смяна на етикетите (имената) мафията контролира хората, като им ВНУШАВА поведение според нейните си интереси, заробващо масите. И така, нека започнем с най-масово извратените понятия:

x1
(горе)
ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО

Изразът “Гражданско общество” произлиза от шотландското “civillе” (цивилно), т.е. невоенно; както и от “civillisdе” (цивилизовано). Цивилно или цивилизовано, но не знаем КОЛКО – НЯМА нито качествена, нито количествена МЯРА (МЯРКА). А щом нещо не можееш ДА ГО ИЗМЕРИШ, значи то не съществува. Всяко съществуващо нещо има някакви МЕРНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ.  А такава можем да се търси само в

ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ,

които подлежат на измерване като работно време, количество, качество, производителност и обществено необходим труда, квалификация.
Икономическите отношения могат да бъдат или трудови, т.е.

Социалистически (Комунистически),
или парично-собственически т.е.

Капиталистически.

Т.е. Гражданското общество НЕ ДЕФИНИРА (НЕ ОПРЕДЕЛЯ) какви са икономическите отношеня в обществото. Т.е. терминът "Гражданско общество" има синоним ЦИВИЛНО общество (не военно, не диктатура), т.е. Гражданското общество може да бъде от всякакъв вид икономически отношения – както Социализъм, така и Капитализъм [буржоазен или номенклатурен (бюрократичен, държавен)], и даже като Феодализъм, Робство и т.н.

Следователно, терминът Гражданско общество е “ВЯТЪР и МЪГЛА”!  Някаква си пълна НЕОПРЕДЕЛЕНОСТ, сладки приказки за заблуда на масите…

x2
(горе)
ДЕМОКРАТИЧЕСКИ ЦЕНТРАЛИЗЪМ

Демокрацията без централна власт (централно управление) е невъзможна, тъй както човекът е невъзможен без Централна нервна система (мозък). Т.е. Демокрацията и Централзмът не могат да бъдат разделени, тъй както и на магнита, на батерията, на мъжко-женско, полюсите на Земята и т.н. не могат да бъдат разделени. Ако го направим, единната система с два полюса ще бъде унищожена. Демократическият централизъм беше извратен от властта на Т. Живков (Брежнев), т.е. от номенклатурата, построила държавен капитализъм, като ни лъжеше, че строи социалистически строй. Вместо осъзнато единство на управление и изпълнение бяха наложени насилие и нарушена йерархия – малки по възможности хора командваха по-способни и по-интелигентни…

Демократическият централизъм е превръщане, трансформация, ЕДИНСТВО, хармония между и :

Нагоре  – към Разделение на труда, Свобода на материалното развитие. Власт (сила) на труда да променя битието. Избор на реализация, т.е. Свобода.

Надолу  – към ЕДИНСТВО на универсални и новоосъзнати централни (всеобщи, природо-обществени) закони. Диктатура на природните закони (Бога).

 ДЕМОКРАЦИЯ (народна СИЛА на труда) (изпълнение, разделение на труда)
 ЦЕНТРАЛИЗЪМ (ОБЩО планиране, управление, осъзнаване, единство, обобществяване)

Единство и борба на противоположностите
и , т.е. 
Диалектически материализъм

Т.е. Демократическият централизъм е Диалектическо понятие, т.е. хармонично единство от две противоположности! Ето как ЛОГИКАТА НА ДЪРВОТО съдържа и двете противоположни понтия:

Без централизъм, т.е. без централно единство, се получава следия разпад:

Векторите нагоре означават: . Икономика, . Фундаментални науки и нови технологии, . Хуманитарни науки; Точка на единството (кръга) – централна (държавна) власт = граница на преход, трансфер между природни закони и реализация . . Общо (комунистическо, всеобщо осъзнато) движение към ПЪРВОПРИЧИНИТЕ (духовно развитие, т.е. към ЕДИНСТВО с Природата (Бога), към най-централната ПЪРВОПРИЧИНА – Вселената или Бога). За подробности:

Нито една КОНСТИТУЦИЯ в светa НЕ Е ЗАКОННА,

защото не е изградена по природните закони, т.е. не е изградена по Природния закон за единство и борба на противоположностите между демократизация и централизъм, нито по Хартата за правата на човека.

Ленин:
Демократическият централизъм като общ тип “НОРМАЛНИ” ДЪРЖАВИ. (В.И.Ленин, Планове към реферата по националния въпрос, 1913, том 23, стр. 428)

Демократическият централизъм не само не изключва местното самоуправление с автономия на областите, които се характеризират със своеобразни стопански и битови условия, със своеобразен национален състав и т.н., а, напротив, по необходимост предполага и едното, и другото. У нас постоянно смесват централизма с произвола на бюрократизма. Историята на Русия, естествено, трябваше да породи такова смесване, но за марксиста то си остава все пак безусловно недопустимо. (В.И.Ленин, Критични бележки по националния въпрос, 1913, том 24, стр. 143)

На Бернщайн изобщо не може да му дойде на ум, че е възможен доброволен централизъм, доброволно обединяване на комуните в нация, доброволно сливане на пролетарските комуни за разрушаване на буржоазното господство и буржоазната държавна машина. На Бернщайн, както и на всеки филистер, централизмът изглежда като нещо, което може да бъде натрапено и запазено само от горе, само от чиновничеството и военщината.

Маркс нарочно, като че ли предвиждайки възможността от изопачаване на неговите възгледи, подчертава, че обвиненията срещу Комуната, че тя искала да унищожи единството на нацията, да премахне централната власт, са съзнателна фалшификация. Маркс нарочно употребява израза “да се организира единството на нацията”, за да противопостави съзнателния, демократическия, пролетарския централизъм на буржоазния, военния, чиновническия централизъм. (В.И.Ленин, Държавата и революцията, 1917, том 33, стр. 49-52)

Но Енгелс разбира демократическия централизъм съвсем не в онзи бюрократичен смисъл, в който употребяват това понятие буржоазните и дребнобуржоазните идеолози и анархистите между последните. Централизмът според Енгелс ни най-малко не изключва такова широко местно самоуправление, което при доброволното отстояване единството на държавата от “комуните” и областите безусловно премахва всякакъв бюрократизъм и всякакво “командване” от горе. (пак там, стр. 70-71)

както демократическият централизъм ни най-малко не изключва автономията и федерацията, така той никак не изключва, а, напротив, предполага най-пълна свобода на отделните райони и дори на отделните общини в държавата при изработването на разнообразни форми и на държавния, и на обществения, и на икономическия живот. Няма нищо по-погрешно от смесването на демократическия централизъм с бюрократизма и шаблона (пак там, стр. 140).

…Изтерзани от капиталистическия строй, сега ние не можем дори да си представим какви богати сили се крият в трудещите се маси, в разнообразието на трудовите комуни, в интелигентските сили, които до сега са работили като мъртви безгласни изпълнители на плановете на капиталистите, какви сили се крият и могат да се разгърнат при социалистическото устройство на обществото. Нашата работа е само да разчистим пътя на всички тези сили… (В.И.Ленин, Първоначален вариант на статията “Предстоящите задачи на съветската власт”, 1918, том 36, стр. 141-143)

x3
(горе)
ДЕМОКРАЦИЯ

Всяко правителство в света е антидемократично, никъде по света няма демокрация. ДЕМОКРАЦИЯ НЕ СЪЩЕСТВУВА в нито една държава. Защо?

Думата демокрация произлиза от гръцките демос (народ) + крация с 2 значения – СИЛА и ВЛАСТ. Всички се сещат за думата ВЛАСТ, но всички забравят първата дума – СИЛА!

1. Народна СИЛА. Това е народната ПРОИЗВОДИТЕЛНА СИЛА НА ТРУДА. Демокрацията изисква МЕРНА СИСТЕМА според Международна харта за правата на човека (МХПЧ), чл.7 от Международен пакт за икономически, социални и културни права (МПИСКП) (разпределение според труда). Такава няма, «пазарната икономка» не мери труда, а само парите. А силата (демокрацията) се мери в нютони, килограми. Безработицата е ~30%, а останалите не работят по специалността си или с 10% от възможностите си. Народната производителна сила (т.е. демокрацията) изчезва.

Всеки безработен не упражнява своята СИЛА на труда, т.е. лишен е от демокрация. Останалите ползват своята СИЛА на труда не според квалификацията си и не в интерес на цялото общество (народа), а частично и в интерес на частни, партийни, чужди интереси. СИЛАТА  на труда непрекъснато я ограбват, т.е. ограбват ДЕМОКРАЦИЯТА.

2. Народна ВЛАСТ – власт да ПРОМЕНЯШ себе си и битието. Това става само с труд, способности, компетентност (МПИСКП, чл.7) по 4 начина:

1. Чрез ефективен труд.
2. Чрез контрол, управление и вземане на решения в производството.
3. Чрез контрол върху разпределението на благата от труда и природните ресурси.
4. Чрез контрол и участие в йерархията.

*По (1) – безработица и неефективен труд.
*По (2) народът няма ВЛАСТ над производството. Управляват го шепа частници и техните марионетки (политици), и безмозъчният «пазар». Народът е роб-изпълнител, залъгван с «избори», свобода на словото, протести и др. отдушници на напрежение.
*По (3) народът няма ВЛАСТ над разпределението и присвояването. Безработица и просия. 20 пъти по-малки заплати от западните за един и същи труд, т.е. 20 пъти по-малко демокрация. Договарянето на цени и заплати е незаконно, защото трудът (резултатите), вложен в тях, изисква обективно измерване. Все едно на пазара търговците всеки ден договарят (изменят) размера на мерките и теглилките (SI). Трудът не е стока, той е МЯРКА за човещина. Никой не мери КОЛКО ТРУД, т.е. колко демокрация се съдържа в парите и в стоките (!!!). Присвояването на собствениците е произволно (въпреки чл.7 – според резултатите от труда). Производителната сила на труда, на интелекта, на творчеството са извън всяка ценностна система.
*По (4) Йерархията я налагат собствениците на производителни СИЛИ и пари, и техните мижитурки – партократите (плащат за изборите). Йерархията не е според способностите, а според имуществото и послушанието.

Европейска конвенция за правата на човека.
Член 1, Първи протокол. «Всяко физическо или юридическо лице има право мирно да се ползва от своята собственост. Никой не може да бъде лишен от своята собственост, освен в интерес на обществото. …контрол върху ползването на собствеността в съответствие с ОБЩИЯ интерес…»

Коментар: Юридическото лице Р. България го лишават от собственост (държавната) не за «ОБЩИЯ интерес», а за частни, партийни и чуждестранни интереси. Правителството абдикира от КОНТРОЛА върху държавната собственост, т.е. абдикира от защита на гражданите – отнема и продава тяхната (държавна) собственост БЕЗ ДА ГИ ПИТА. Т.е. всяка приватизация е КРАЖБА на държавно и международно равнище. Парите от приватизациите не са за развитие, а за ядене, след което хората остават без собственост, т.е. роби.

Плановата икономика (Япония има Министерство на Планирането) е висша форма на прогнозиране, контрол и управление. Вместо нея имаме хаоса на безмозъчния пазар – ИНФЛАЦИЯТА… Всеки безработен е лишен от правото си да ползва своята собственост (тялото си) като производителна сила. Другите – не според квалификацията си и не «в съответствие с ОБЩИЯ интерес», а според прищевките на собственици, партии и чужденци. Ето защо имаме 3 000 000 емигранти (кръвен данък)…

Приватизация: робите продават гащите си, за да си купят господар! Разликата между:
1. Животните – извършват РАБОТА (безсъзнателна) и
2. Човеците – извършват ТРУД (съзнателен)

Правителствата потискат труда на хората, следователно за управляващите хората са животни. Защото самите УПРАВЛЯВАЩИ са ЖИВОТНИ, защото те НЯМАТ ДУХ. Ето защо Цивилизацията е животинска, канибалска – войни, убийства, глад, болести, разврат – ето я ценностната система на “напредналите”.

Ленин:
За либерала е удобно да говори за "демокрация" ИЗОБЩО. Марксистът никога няма да забрави да постави въпроса: "за коя класа?" Всеки знае…, че въстанията или даже силните вълнения на робите в древността изведнъж разкривали същността на античната държава като диктатура на робовлодевците. Унищожавала ли е тази диктатура демокрацията сред робовладелците, за тях? На всички е известно, че не е. (В.И.Ленин, Пролетарската революция и ренегатът Кауцки, 1918, том 37, стр. 233);

Ако не се подиграваме със здравия смисъл и с историята, ясно е, че не можем да говорим за "ЧИСТА демокрация", докато съществуват различни класи, а можем да говорим само за класова демокрация. …"ЧИСТА демокрация" е не само НЕВЕЖА фраза, която показва, че не се разбира както борбата на класите, така и същността на държавата, но и съвсем празна фраза… "ЧИСТАТА демокрация" е лъжлива фраза на либерал, заблуждаващ работниците. Историята познава БУРЖОАЗНА демокрация, която сменя феодализма, и ПРОЛЕТАРСКА демокрация, която сменя буржоазната. …БУРЖОАЗНАТА демокрация, като велик исторически процес в сравнение със Средновековието, винаги си остава – и при капитализма не може да не остава – тясна, ограничена, фалшива, лицемерна, рай за богатите, капан и измама за експлоатираните, за бедните.(пак там, стр. 240-241)

Ако разсъждаваме марксистки, трябва да кажем: експлоататорите неизбежно превръщат държавата (а става дума за демокрацията, т.е. за една от ФОРМИТЕ на държавата) в оръдие на господство на своята класа, на експлоататорите над експлоатираните. Затова и демократичната държава, докато има експлоататори, господстващи над мнозинството от експлоатираните, неизбежно ще бъде демокрация само ЗА експлоататорите. (пак там, стр. 248-249)

Демокрацията е една от категориите САМО на политическата област. (Категориите в ИКОНОМИЧЕСКАТА област са други – бел. пр.) (В.И.Ленин, За професионалните съюзи, за текущия момент и за грешките на др. Троцки, 1920, том 42, стр.203)

Всяка демокрация, както и изобщо всяка политическа НАДСТРОЙКА (неизбежна, докато не е завършено премахването на класите, докато не е създадено безкласово общество), служи в последна сметка на производството и се определя в последна сметка от производствените отношения на дадено общество. (В.И.Линин, Още веднъж за профсъюзите, за сегашния момент и за грешките на др. Троцки и Бухарин, 1921, том 42, стр. 265-266)

ЦЯЛОСТНО ИЗСЛЕДВАНЕ
НА СВЕТОВНАТА АНТИДЕМОКРАЦИЯ

ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ

x4
(горе)
ДИАЛЕКТИЧЕСКИ МАТЕРИАЛИЗЪМ

Няма друг достъп до знанието,
освен чрез вратата, която ни отваря ПРИРОДАТА.
Няма други истини освен тези,
които намираме в ПРИРОДАТА.

(Лутер Бербанк, американски учен 1849-1926)

Понятието ДИАЛЕКТИЧЕСКИ МАТЕРИАЛИЗЪМ (ДМ) произлиза от гръцкото dialektiketechne – изкуство, техника на диалога и спора … с Природата. Означава:

1. Изкуство за въпроси и отговори.
2. Изкуство за водене на разговор.
3. Изкуство за формиране и подреждане на понятия по род, вид, клас…
4. Изкуство за анализ и синтез.
5. Изкуство за логично мислене.
6. Изкуство за творческо мислене.

Изобщо ДМ е ИЗКУСТВО да ИЗСЛЕДВАШ, РАЗБИРАШ И ОСЪЗНАВАШ ПРИРОДАТА, следвайки, копирайки, подражавайки на нейните закони на развитие, т.е. да откриеш "нейното собствено мнение" за дадено нейно творение.

ДМ е теория за основните закони за развитие на Природата и Обществото, инструмент за извличане на ИНФОРМАЦИЯ (ЕНЕРГИЯ) от Природата за нейното собствено развитие. Способност да се абстрахираш от своите собствени желания, чувства, емоции така, че твоето мнение да бъде едновременно и обективно, и субективно.

Предпоставките за наука според ДМ произлизат от Природата:
1. Действителността е процес на трансформиране на енергии.
2. Всички обекти и субекти са структурирани енергии в развитие от (+) към (-) и обратно.
3. Диалектическо преодоляване на противоречия чрез трансформация на свойствата им:
   
* всяко свойство (противоречие) се трансформира в противоположно, те съществуват едновременно и се проявяват в зависимост от гледната точка:

 – относително – абсолютно.
– абстрактно –  конкретно.
– анализ – синтез.
– причина – следствие.
– индукция – редукция – дедукция.
– просто – сложно.
– вътрешно – външно.
– смърт – безсмъртие.
– сътворение – унищожение.

* превръщане на количествените натрупвания в качествени изменения и обратно.
* единичното се проявява в множественото и обратно.
* превръщане на тъждественото в нетъждествено и обратно (извършване, развитие).
* отрицание на отрицанието (потвърждение на потвърждението).
* всичко зависи от всичко в съответни йерархия и математически изрази.

* Трансформации: енергия, маса, скорост, плътност, време, разстояние, сила, съпротива… F = – F (III принцип на Нютон), т.е. на всяко действие съответства равно по големина и обратно по посока противодействие, т.е. злото не може да се поправи със зло. Зло = – Зло(Добро). Теорията на относителността на Айнщайн, Теорията на Маркс за стойността ("Капиталът") и Теорията "Единството на Вселената" са физико-математически израз на ДМ.

* трансформиране на недостатъка в качество и обратно.
* "хем го има – хем го няма".
* циклична повторяемост на процесите на степен (развитие в концентрична спирала).
4. Без ПРАКТИКА няма ПОЗНАНИЕ и обратно.
5. Превръщане на НЕОБХОДИМОСТ – ВЪЗМОЖНОСТ – РАЗУМНОСТ – РАЦИОНАЛНОСТ.
6. Противоречията възникват от: * множествеността; * взаимодействието; * неосъзнати (неосъществени) връзки.
7. Разрешаването на противоречията става в ЕДИНСТВО (в ЙОГА) чрез осъзнаване на естествените причино-следствени връзки.
8. Видове разрешаване на противоречия:
* естествено, съвършено – по развитието.
* изкуствено, измислено, временно – против развитието или според изкуствена, измислена връзка.
9. Едновременно съществуване и трансформация на понятията по род, вид, съдържание и посока на развитие. Всяко понятие съществува едновременно в 4 РАЗНОВИДНОСТИ:

    – СЪД / – МЯРА / – МЯСТО / – ИНСТРУМЕНТ: Понятията ПРЕСТЪПНОСТ, КОРУПЦИЯ, ИНФЛАЦИЯ, БЮРОКРАЦИЯ освен СЪД (количество) те са и МЯРА, индикатор за КАЧЕСТВОТО на обществото, МЯСТО на действие, което протича примерно в САЩ, и ИНСТРУМЕНТ за постигане благо за едни, разруха за други, т.е. едновременност на действието и в двете посоки (добро – зло). Получава се ново количество, преминаващо в ново качество. Ако те дълго се противопоставят, прерастват в конфликт.

Разрешаването на противоречието се извършва само в единство (в йога) – благо или разруха за всички… Следователно всички персонални и обществени проблеми са плод на невежество, на неразбрана Природа, на изгубени понятия и връзки на развитието, на неразбрана История. Виж "Дървото" горе, т.е. Универсален алгортъм, съдържащ всички закони на диалектиката:

< Повърхностни противоречия (партии) с неосъзнанти връзки (причини). Непреодолими противоречя заради липса на осъзнаване на ВРЪЗКАТА между разклоненията. Вятърът задвижва безсъзнателното блъскане между клоните (партиите). Т.е. обществените структури не могат да се противопоставят на външните условия. Дълбоки обществени противоречия на класи и др. подструктури с неосъзнати връзки (причини).

< Обществената бъркотия с неосъзнати връзки (причини). Не се осъзнават нито последствията, нито началото, нито връзките, нито края (целта) на развитието. Това е нивото на средната "класа", която е ОТКЪСНАТА както от крайните производители, така и от началните творци (откриватели, изобретатели, рационализатори…).

< Пълно и ясно осъзнаване на обществените отношния в диалектическо единство (осъзнаване на всички причино-следствени връзки). Тук обществните отношения са осъзнати от ствола до короната както като връзки, но и като посока на взаимодействия и циркулация на стойностите от  към  и обратно. "Кристално ясни обществени отношения." (определение на Маркс за комунизъм).

И двата вида диалектика, идеалистическата и материалистическата (марксизма-ленинизма), са верни, но втората е по-приложима, тъй като ЕТАПИТЕ за опознаване на Природата не могат да се прескачат. Започва се от по-нисшата (гравитационната, материалната) природа и след това към висшите духовни (негравитационни) измерения.

Ето мнение от 1985 г. на професор Л. П. Грехъм (Масачузетски Технологичен Институт – САЩ): "Съвременният Съветски ДМ е впечатляващо интелектуално постижение… От гледна точка на универсалността и степента на разработеност на ДМ (обяснение на Обществото) няма равен сред съвременните системи на мисълта. …бе необходимо да се върнем няколко века назад към Аристотеловата система за природния ред или към картезианската механистична философия, за да се намери система, основана на самата Природа, която би могла да съперничи с ДМ по степента на развитие или цялостност на системата."

Малката грешка на Марксизма-Ленинизма е, че приема за начало на Живота "мъртвата" Материя и че не съществува Бог. А нашите теории доказват, че всичко е живот и Бог (Вслената) е факт… Тази грешка е малка неточност в сравнение с практическата стойност на ДМ, дал началото, отправната точка, координатната система за осъзнаване на ОБЩЕСТВОТО. А това е НАЧАЛОТО НА ОСЪЗНАВАЩАТА СЕ, ОЧОВЕЧАВАЩАТА СЕ ЗЕМНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ!!! ОТРИЧАНЕТО на ДМ (марксизма-ленинизма) е (меко казано) ПЛОД на НЕВЕЖЕСТВО.

x5
(горе)
ДИКТАТУРА НА ПРОЛЕТАРИАТА

Диктатурата на пролетариата (ДП) е ДЪРЖАВА на преходния период от буржоазно към социалистическо общество, и, както при всяка държава, средство за потисничество на господстващата класа над всички останали класи. Пролетариатът упражнява власт (потисничество) над класата на печелещите без труд (буржоазията). Диктатурата на буржоазията (ДБ) (буржоазната държава) също е средство за потисничество, но върху създателите на блага. ДП е справедлива, защото на власт са създателите на блага, а ДБ е несправедлива – властват паразитите. ДП е едновременно и демокрация (между трудещите се), и диктатура (срещу паразитите).

Всеки природен закон е диктатура (ограничение, потисничество) срещу хората, докато те не го осъзнаят и използват. Както гравитацията. Тя пречи на хората да летят, но пък от нея получават енергия (триене между телата, водни ел.централи, дъжд…). А когато я преодолеят (антигравитация), това ще бъде Нова Епоха.

По същия начин, когато хората осъзнаят ДП и я използват срещу паразитите, ще се развиват, а когато преодолеят ДП, т.е. когато паразитите изчезнат, ще започне Нова Епоха – Епохата на съзнателната еквивалентна размяна на труд между хората, т.е. Епохата на Комунизма.  Сега е диктатура на буржоазията (нееквивалентна размяна на труд). Ето защо въпреки колосалните производителни сили в света на ден умират от глад 40 000 души, от които 12 милиона деца (по ООН)…

Когато се установи общество без паразити (без буржоазия, печелеща без труд, по-точно – печелещи без ОБЩЕСТВЕНО ПОЛЕЗЕН труд, `щото даже и крадците се “трудят”, когато крадат) и останат само трудещи се, тогава ще изчезне и ДП (и държавата), защото няма да има порозити за потискане. ДП е необходима, не защото пролетариатът желае потисничество, а защото паразитите за нищо на света не отстъпват краденото ("законно" според тях) и сладката власт. ДП не означава терор. Да, това се е случвало, но само при самоотбрана или деформации в ръководните кадри на ДП, но това е друга тема…

Маркс, Енгелс и Ленин за ДП:

Между капиталистическото и комунистическото общество лежи период на революционно превръщане на първото във второто. На този период съответства и политически преходен период и държавата през този период не може да бъде нищо друго освен революционна диктатура на пролетариата. (Карл Маркс, Критика на готската програма, 1875, том 19, стр. 28-29)

Ако нещо е несъмнено, то е, че нашата партия и работническата класа могат да стигнат до господство само при такава политическа форма като демократичната република. Последната е дори специфична форма за диктатура на пролетариата, както показа още Великата френска революция. (Ф.Енгелс, Към критиката на социалдемократическата проектопрограма от 1891 г., 1891, том. 22, стр. 229)

Що е ДП? защо тя е необходима? Защо тя е НЕВЪЗМОЖНА без въоръжаване на пролетариата? Защо тя е НАПЪЛНО СЪВМЕСТИМА С ДЕМОКРАЦИЯТА, пълната, всестранната? (ВЪПРЕКИ ВУЛГАРНОТО МНЕНИЕ). (В.И.Ленин до И.Ф.Арманд, 3.февруари.1917, том 49, стр. 379)

Демокрацията също е държава. Absterben…"Отмиране" на държавата. ДП: Употреба на държавата срещу буржоазията. Отпор срещу опитите й за реставриране. Революционни войни. Въвеждане и защита на демокрацията. Ролята на демокрацията: Възпитание на масите. Преминаването им към новия строй. Форма на соц.революция: съюзите 1905 година. (В.И.Ленин, план на статията “Към въпроса за ролята на държавата”, 1916, том 33, стр. 337)

От ВУЛГАРНО БУРЖОАЗНО ГЛЕДИЩЕ понятието диктатура и понятието демокрация взаимно се изключват. Като не разбира теорията за класовата борба, привикнали да виждат на политическата арена само дребни свади между различни групи и котерии на буржоазията, под понятието диктатура буржоата разбират отнемането на ВСИЧКИ свободи и гаранции на демокрацията, всякакъв произвол и всякаква злоупотреба с властта в интерес лично на диктатора. (В.И.Ленин, Две тактики на социалдемокрацията в демократическата революция, 1905, том 11, стр. 117)

А какво е отношението на тази диктатура (ДП) към демокрацията? Ние видяхме, че “Комунистическият манифест” просто поставя едно до друго ДВЕ ПОНЯТИЯ: “превръщане на пролетариата в господстваща класа” и “завоюване на демокрацията”. Въз основа на всичко изложено по-горе можем по-точно да кажем КАК СЕ ИЗМЕНЯ демокрацията при прехода от капитализма към комунизма. …ДП, Т.Е. ОРГАНИЗАЦИЯТА НА АВАНГАРДА НА ПОТИСНАТИТЕ като господстваща класа за смазване на потисниците, не може да даде просто само разширяване на демокрацията. ЗАЕДНО с грамадното разширяване на демократизма, който за пръв път става демократизъм на бедните, демократизъм за народа, а НЕ демократизъм само за богатите, ДП допуска редица ограничения на свободата по отношение на потисниците, експлоататорите, капиталистите… (В.И.Ленин, Държавата и революцията, 1917, том 33, стр. 84-86)

В действителност този период (преходният) неизбежно е период на невиждано ожесточена класова борба, на невиждано остри нейни форми, а следователно и държавата през този период неизбежно трябва да бъде държава по новому демократична (за пролетариите и безимотните изобщо) и по новому диктаторска (против буржоазията). …Формите на буржоазните държави са извънредно разнообразни, но същността им е една: всички тези държави, така или иначе, в края на краищата са непременно ДИКТАТУРА НА БУРЖОАЗИЯТА. Преминаването от капитализма към комунизма, разбира се, не може да не даде грамадно изобилие и разнообразие на политически форми, но същността ще бъде една: диктатура на пролетариата. (В.И.Ленин, Държавата и революцията, 1918, том 33, стр. 37)

…признаваме правото на участие в управлението на всеки, който иска да прекрати експлоатацията на чужд труд. Искаш ли да бъдеш работник – заповядай. Искаш ли да бъдеш експлоататор – такива хора ние не само няма да допускаме или избираме, но и няма да ги храним с чужд труд. … И ето от този принцип на нашата конституция вече се вижда, че съветската власт се опира на онези, които се трудят, дава им право да организират държавния живот, тя се опира на огромното, преобладаващото мнозинство от населението. (В.И.Ленин пред конференцията на работниците от Пресненски район, 14.дек.1918 г., том 37, стр. 356-357)

…лишаването от избирателни права на част от гражданите в Съветската република съвсем не засяга, както това е било в повечето буржоазнодемократични републики, определена категория граждани, пожизнено обявени за безправни, а се отнася само за експлоататорите, само за онези, които въпреки основните закони на Социалистическата Съветска република упорстват в отстояването на експлоататорското си положение, в запазването на капиталистическите отношения… (В.И.Ленин, Допълнение към политическата част на програмата (Проектопрограма на РКП(б)), 1919, том 38, стр. 107)

…“ЧИСТИТЕ демократи” от Западна Европа се нахвърлиха най-много върху това (лишаване от избирателни права на експлоататорите). Ние им отговаряхме и отговаряме, …че при тях става дума за буржоазна демокрация, а ние ПРЕМИНАХМЕ към ПРОЛЕТАРСКА демокрация. Няма нито една страна по света, която да е направила поне една десета от това, което през изтеклите месеци направи Съветската република за работниците и бедните селяни по отношение на привличането им в управлението на държавата. Това е абсолютна истина. Никой не може да отрече, че за действителната, а не за книжната демокрация, за привличането на работниците и селяните ние сме направили толкова, колкото за стотици години не са направили и не можеха да направят най-добрите демократични републики. Това определи значението на Съветите, благодарение на това Съветите станаха лозунг на пролетариата от всички страни.

…не издигаме нашата конституция като образец за другите страни. …

…Дори Конституцията на Съветите не беше изработена от болшевиките, преди болшевишката революция меншевиките и есерите я изработиха против себе си. Те я изработиха така, както я изработи животът. … До Октомврийската революция и след нея никой не е гонил буржоазията от Съветите. Буржоазията САМА ИЗЛЕЗЕ от съветите. (В.И.Ленин, Доклад за партийната програма, 19.март (VIIІ конгрес на РКП(б), 18-23.март.1919 г.), том 38, стр. 167-169)

Наследеният от буржоазията предразсъдък за безусловното, извънкласовото съдържание на “демокрацията” е основата на тази грешка. В действителност при диктатурата на пролетариата и демокрацията преминава в съвсем нова фаза, и класовата борба се издига на по-висока степен, като подчинява всички и всякакви форми.

ОБЩИТЕ ФРАЗИ за свобода, равенство и демокрация, на практика са равни на сляпо повтаряне на понятия, които са копие от отношенията на стоковото производство. Да се решават конкретни задачи на пролетарската диктатура чрез тези общи фрази, значи да се премине по всички линии върху теоретическата, принципната позиция на буржоазията. От гледна точка на пролетариата въпросът се поставя само така: свобода от потисничеството НА КОЯ КЛАСА? равенство НА КОЯ КЛАСА? демокрация върху почвата на частната собственост или на базата на премахване на частната собственост? (В.И.Ленин, Икономика и политика в епохата на диктатурата на пролетариата, 1919, том 39, стр. 272-273)

x6
(горе)
ДОХОД и ЗАПЛАТА

ДОХОД
Думата доход (Д) произлиза от старобългарското дохаждам (идвам). Т.е. идват някакви постъпления, средства, пари, приходи, доходи без да се знае откъде идват. От Д няма никаква информация нито ОТ, нито ЗА, нито ЗАЩО, нито КАК, нито КАКВО, нито ЧИЕ, нито КЪДЕ идва. Противно на ЗА-платата Д е мистификация, прикриваща вакуума в главите и плоско-несвързаното мислене на политиците, нетрудовите вземания, ненормалната йерархия, “хуманната” ТАЙНА на ВЛОГА в банки, застраховки и др. Политиците все честност пледират, все за откритост се застъпват, все за правда се борят, а на практика ти дръпнат “пердето” пазарна икономика, мистификацията Д, залъгалката тайна на влога, и лъжата демокрация, а корупцията все няма край!… Eто я разликата между Д и

ЗАПЛАТА
ЗАПЛАТА (З): ЗА(работена)ПЛАТА, ЗА(работено)ПЛАЩАНЕ, ЗА-ПЛАЩАНЕ, ЗА-ПЛАТА. Т.е. плащане ЗА обществено необходим продукт от труда. З е информация за извършен труд, ЗА уплътнено работно време; признание за способности, за съответно място в йерархията. За да определим З, трябва да измерим труда (работно ВРЕМЕ, обем продукция, качество, квалификация, производителна СИЛА…). За които политиците пазят гробно мълчание. Защото не знаят (не искат да знаят) какво да мерят; защото ги мързи да мерят (да осъзнават); по-изгодно е никой да не им търси сметка ОТКЪДЕ и КОЛКО ПОЛУЧАВАТ, и от това плоско-несвързано мислене е понятието доход.

x7
(горе)
ДУХ и ДУША

ДУХ – негравитационно тяло с размери  см, квант (най-малка, неделима частица), ЗАРОДИШ на Живота, произлязъл от Слънцето. Способен да декодира Всеобщата Космическа Енергия като информация, да я използва, да зарежда с нея всички структури на физическото тяло. Който има Дух може да преодолява скоростта на светлината, т.е. да постига безсмъртие, който няма Дух – не може. Всички звезди излъчват такива кванти на живота, следователно около всички звезди възниква живот – около някои е по-неразвит от нашия, а по-развитият от нашия е напуснал звездните системи и се развива към периферията галактиките, между галактиките и между световете. Намира се в хипофизната жлеза…

Душата също се Намира в хипофизната жлеза. Душата е подсъзнанието, машините, биоробите, които обслужват духа и физическото тяло. Душата е създадена от духа, за да може да автоматизира всички процеси на старите биологични видове-биороботи, тъй като те не съдържат дух (разум), а само ПОДСЪЗНАНИЕ (софтуер, създаден от духа). Духът се съдържа само и единствено в последната разновидност на последния биологичен вид. И тъй като на Земята вече живее Новият биологичен вид (Хомо Галактикус), това означава, че Хомо Сапиенс вече е лишен от дух (разум)…

ПОДРОБНОСТИ

x8
(горе)
ДЪРЖАВЕН ГЛАВА

Изразът "Държавен ГЛАВА" означава "държавен ИНТЕЛЕКТ". Той трябва да е най-водещият, най-осъзнатият, най-съвършеният, най-мъдрият. Защото решава НЕСТАНДАРТНИ задачи на РАЗВИТИЕТО, които ги няма в нито един учебник. Такива задачи може да реши само АВАНГАРДЕН ИНТЕЛЕКТ, който черпи мъдрост не от учебници, а от ДИРЕКТЕН КОНТАКТ с МЪДРОСТТА на ПРИРОДАТА. Той трябва да е най-съвършеният авангарден учен-откривател, а не политик-мижитурка… Държавни ГЛАВИ в цял свят са най-посредствените индивиди. Според Природата учените откриватели са ЕСТЕСТВЕНИ ПОСРЕДНИЦИ между Нея и обществото, т.е. те са ЕСТЕСТВЕНО (ПРИРОДНО) "избрани" от Нея, защото те единствени се трудят да я разбрат, обикнат и приложат нейната мъдрост в обществените отношения.

А сега как е – нито един Държавен глава по света не е избран според това колко стойност допринася за обществото, колко проблеми и на какво количество хора решават проблемите, а според това колко пари имат (да подкупват медии и гласове), на чии косподари служат и колко пари ще откраднат в полза на управляващите (или те самите – крадците, стават управляващи така, както Боко Борисоолу). Сега всички "държавни глави" по света трява да бъдат наричани "държавни боклуци"… Защото освен че боклудисват държавните икономики, освен че боклудистват (крадат) народа, освен че правят юридически боклук (закони в интерес на крадците), те боклудисват вече и условията за оцеляване на Човечеството (Природата).

x9
(горе)
ВИДОВЕ ИНТЕЛЕКТ

"Интелект" и "интелектуалец" са понятия на медийното повърхностно мислене и на повърхностната реч. Английският медиен жаргон си има точно за целта специален израз: Penny-a-line = повърхностен (евтина, повърхностна статия за пари). Както казва нашият народ "през куп за грош". Този вид изразяване на мисълта е порочен и заблуждаващ, лъжлив. Защото масовото съзнание, т.е. масово заблуждаваното съзнание възприема тези две понятия като резултат само и единствено на умствената дейност. А функциите на физическото тяло не е никаква интелектуална дейност, а само и единствено физическа.

Което е дълбоко погрешно. Защото интелектът е съвкупност от всички основни и второстепенни структури не само на човека, но и на живота въобще. Това порочно разделяне цели противопоставяне на единия вид работници на другия ("Разделяй и владей"). Грешката при това порочно разделяне на физическите функции от умствените идва от разделението на труда на умствен и производствен, а от това и на привилегирован (управляващ, собственически) и на несретен (управляван, лишен от право на контрол върху своите произведени продукти, както и от средствата на труда…).

Т.е. интелектуалците се смятат от официалните медии и упраляващите за привилегирована класа, обслужваща управляващите, докато произвеждащите РОБИ, за нисши създания, което оправдава лъжата и измамата върху тия нисши създанаия така, както повечето хора се (само)оправдават за закланите и впрегнатите животни… Затова понятието "интелект" на управляяващите не съдържа нищо друго освен УМСТВЕН труд. Но ние знаем, че и компютърът има ум (памет, процесори, софтуер – всичко, което имат и хората…). Но на никой не му идва на ум да нарече компютрите "интелектуалци", макар да съдържат изкуствен интелект

Както ще видим, интелектът има много и до сега не осъзнати количествени и качествени характеристики.

Друга причина за неправилното "пълнене" на формата на понятието с неправилно (лъжливо) съдържание идва от двете противоположни понятия

ЖИВА и НЕЖИВА МАТЕРИЯ.

Но понеже нашите открития доказаха, че НЯМА НЕжива материя, т.е. че всяка материя е жива, т.е. че всичко е живот, включително и камъните, почвата, въздухът, водата, огънят и т.н. Т.е. всяка жива материя съдържа живот, а всеки живот притежава интелект на някакво ниво на развитие.

Intellectus = разбиране, осмисляне – това дава съвременният речник от латински език. Това е ограничено "разбиране" за понятието "интелект", защото откакто това понятие е създадено (преди 2-3,000 години), то е претърпяло такова етимологическо изменение, че много малко е останало от съдържанието му.

Понятието "ИНТЕЛЕКТ" произлиза от две съставни думи
1. Intel. и 2. Lectus. Но тези думи до последното оформяне на този език са претърпели много трансформации. Съвременното значение на първата дума Intel е съкращение на intelle (understanding, realize – разбиращ, разбиране, осъзнавам, реализирам).

Съвременното значение на втората дума Lectus има много значения, но най-важните също ни насочват към интелекта:

* furl (sail) навивам (платно) – в смисъл скатавам, съхранявам, подреждам.
* weigh (anchor) тегля (котва) – в смисъл тегля, претеглям, меря, премервам, преценявам, съобразявам.
* gather (cremated bones) – събирам (кремирани кости) – в смисъл – събирам, свързвам (книга), заключавам, (под)разбирам, научавам се…
* pick out – избирам, подбирам (съзнателно)
* read – чета, прочитам, разчитам.

Но първоначалното значение на това понятие е още по-интересно. Информация за него ни дава проф. д-р Александър Илиев. Цитирам неговите думи:

* Intel – буквално „вътрешен, присъщ на“; в Средновековието се ползва като „възможност за оформяне на съждение“.
* Lectus – буквално „избран, постигнат с ума“, оттам идва и думата „лекция“ – нещо, предавано от ум на ум; в Средновековието се ползва и като „познание, проверено от практиката; избрано след проверка“. Думата в класическия латински се ползва за пръв път от Гай Юлий Цезар в смисъл: „средството, с което победих галите“. Известно е, че ги побеждава с великолепна стратегия. Оттогава е синоним в древния свят на „Стратегия на ума“.

В Средновековието думата описва духовната нагласа да „възприемаш и анализираш света". Става синоним на познанието. В Ренесанса се ползва главно като „Боговдъхновение“, с което човекът познава себе си и Вселената, разбирайки нейните закони, търсейки доказателства за тях. Последни в тази стълбица на велики умове, ползвали това понятие, са Леонардо да Винчи, Галилео Галилей, Исаак Нютон и пр….

И в средата на 19 век терминът се употребява като всичко РАЗУМНО, което съзнателно, посредством усилие на волята търси, намира, постига, осъзнава, разбирайки променя (себе си и битието), ТВОРИ…“ Това беше малко за СЪДЪРЖАНИЕТО на думата Интелект. По-долу ще покажем и ФОРМИ на интелекта, деформации на интелекта и др.

РАЗЛИЧИЕ между понятията Йога и Интелект:
Йога е съзнателно и хармонично развиващо се единство.
Интелект също е съзнателно, но може да бъде и НЕхармонично развиващо се единство.
Получаваме синоним: Хармонично развиващ се Интелект = Йога.

ВНИМАНИЕ:
1. Изразите "РАЗВИТИЕ НА ПСИХИКАТА" и "ПСИХИЧЕСКО РАЗВИТИЕ" не са еднозначни, т.е.
"РАЗВИТИЕ НА ПСИХИКАТА" ≠ "ПСИХИЧЕСКО РАЗВИТИЕ" и понеже психика = душа:
"РАЗВИТИЕ НА ДУШАТА" ≠ "ДУШЕВНО РАЗВИТИЕ"
както и: "РАЗВИТИЕ НА ДУХА" ≠ "ДУХОВНО РАЗВИТИЕ".
2. Но изразът "развитие на физическото тяло", "физическо развитие", "телесно развитие" са еднакви по смисъл. Както и "развитие на ума", "умствено развитие" за еднозначни.

Това е така, защото първите две (духът и душата) не са гравитационно заредени, т.е. те са недосегаеми посредством нашите сетива, уреди и инструменти. И те са ПОСТОЯННИ ВЕЛИЧИНИ. Те НЕ СЕ РАЗВИВАТ В НАШИЯ СВЯТ. Особено душата. Духът търпи промени, но като качествени и количествени характеристики и като функция той не се променя за нас. Подробно за тези физически величини – във физико-математическата теория "ЕДИНСТВОТО ВЪВ ВСЕЛЕНАТА".

Накратко 1. Intel. и 2. Lectus (Intel-LectusInte-Lect) означава ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОЗНАНИЕ. И сега да видим колко вида интелект, т.е. КОЛКО ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ПОЗНАНИЕ съществуват обективно:

 Физическа (физиологическа) възможност за познание. посоката на това развитие (към основите) е към повишаване на чувствителността на нашите сетива и овладяване на вътрешните способности на физическото тяло, нашата способност да котактуваме с него (с душите на клетките и с душите, управляващи системи от клетки). посоката на това развитие е осъзната, овладяна способност да РЕАЛИЗИРАМЕ, ОСЪЩЕСТВЯВАМЕ, "МАТЕРИАЛИЗИРАМЕ" способностите на физическото си тяло.

 Умствена (абстрактно-логическа) възможност за познаниепосоката на това развитие (към основите) е осъзнаването на все по-фундаментални прирони закони (връзки между явлението, осъзнаване на първопричините). посоката на това развитие е осъзната, овладяна способност да РЕАЛИЗИРАМЕ, ОСЪЩЕСТВЯВАМЕ, "МАТЕРИАЛИЗИРАМЕ" нашия ум в нови технологии, методологии, програми, машини и инструменти, които да могат да произвеждат материялни блага или да улесняват тая дейност.

 Душевна (психическа) възможност за познаниепосоката на това развитие (към основите) е развитие на нашата чувствителност за подсъзнателен контакт с други същества и космоса, а посоката на това развитие е способност за материализиране, трансформиране на усещанията и ЕМОЦИИТЕ (чувствата) в съответни действия. При музиканта – посоката е усещането, възприемането на музиката, а посоката е самото свирене, излъчване на емоциите му, съответни на възпроизвеждани тонове.

 или  е Духовна възможност за познание. Събирателно, единство, комбинирано, общо развитие на  и  към познание на общите им първопричини. Общата комбинация от  и  е ЦЯЛОСТЕН ИНТЕЛЕКТ.

Много хора не правят разлика между  УМ и Интелект. (умът е частен случай на възможността за познание, т.е. умът е частен случай на интелекта). Интелект означава: възможност за познание чрез СВЪРЗВАНЕ на умност и духовност . Получава се РАЗумност. РАЗработена умност, РАЗвита умност, УМ В РАЗВИТИЕ.

УМ (РАЗ-УМ) – умът е СКЛАД и оператор на информация, а РАЗумът е управляван от духа и душата ум, т.е. разумът е съзнателно РАЗ-работен от духа и душата ум. Например някои политици и др.под. сектанти имат голям ум (с няколко висши образования, езици, компютри…), но поради липса на връзка с Духа и Душата не управляват адекватно информацията му. Т.е. нямат връзка с Главния мозък (Бога), за което служат Духът и Душата… Например УМЪТ на компютрите също е част от интелекта (изкуствен), но не е РАЗум, т.е. не може да мисли критически и творчески.

Само много малка част от информацията, с която борави умът, се намира вътре в него. Може би само 0,000…1%. Никой не е правил изчисления. Истинската, най-важната за развитието информация, която се запазва и след смъртта на индивида, се намира в Космоса, в т.нар. “Акашови записи”. Нашите изследвания още не са стигнали до заключение къде се намират те, но това предстои да разберем…

Накратко, мозъкът (умът) е само една антена, инструмент, който има възможности за донастройка на свръхвисокочестотните енергии (информации). За да се превърне в РАЗум, ИНТЕЛЕКТ, са необходими ДУХ, ДУША, ДУХОВНО РАЗВИТИЕ (развитие към първопричините, към високочестотните енергии) и СЪЗНАНИЕ… За подробности изберете “Дух”, "Душа”, “Съзнание”, “Видове интелект” и др. от тая страница. 

Интелектът ще е деформиран, ако няма баланс между и . Деформиран интелект > деформирани решения. Както при политиците – раздут към , комерчески; или на екстрасенсите – към , и едните, и другите не са решили глобалните проблеми. Затова хармонията между и при решаване на проблеми е задължителна. Такава хармония е имало в древността между материалните познание и власт на фараоните и духовните познания и власт на жреците. И тогава управлението е успешно. Прекъсне ли се връзката между фараона и жреците – криза на управлението. Такава е била и връзката между индийските и халдейските царе и техните астролози; между африканските вождове и техните шамани; между юдейските царе и техните кабалисти; между великите инки и жреците им.

Българската държавност е била в разцвета си, когато е свързвала в едно държавната власт с книжовност и духовност, както при Борис I и Черноризец Храбър. Най-съвършеното свързване ставало чрез една личност (Цар, т.е. всестранно развита личност…), както при вождовете на австралийските аборигени, при китайските владетели (бойните изкуства), при Тибетския Далай Лама, при Арджуна (от Бхагават Гита), Буда, Моисей, Христос…, при Симеон Велики, при Левски, Ботев, Благоев, Димитров, при учени като Леонардо, Нютон, Маркс, Енгелс, Ленин…, които освен откриватели, са и ръководители, водачи, хора с Дух. Т.е. хармонията между материалния и духовния интелект е задължителна за Цивилизацията. Те сега са откъснати и централизирани. Материалното познание и власт – в САЩ; духовното познание и власт – в Хималаите (Йога). И едните, и другите не са разрешили проблемите на нациите си, а Планетата е разделена, пред гибел.

Изразът "държавен ГЛАВА" означава "държавен ИНТЕЛЕКТ". Този ИНТЕЛЕКТ трябва да е най-авангардният, най-осъзнатият, най-мъдрият, най-съвършеният. Защото решава НЕСТАНДАРТНИ задачи на РАЗВИТИЕТО, които ги няма в нито един учебник. Такива задачи може да реши само АВАНГАРДЕН ИНТЕЛЕКТ, който черпи направо от МЪДРОСТТА на ПРИРОДАТА. Този държавен ГЛАВА-МЪДРЕЦ трябва да е най-съвършеният авангарден учен-откривател, а не политик-мижитурка за речи, за аудиенции и за … глупости.

Държавните "ГЛАВИ" и политиците навред по света са приключили развитието си, т.е. те вече нямат възможност за познание, т.е. те НЯМАТ НИКАКЪВ ИНТЕЛЕКТ, т.е. те са бои-роботи, неспособни да развиват (ръководят) себе си, а от там и народите си!!!

Световни ГЛАВИ-ИНТЕЛЕКТ (ръководители) според "ОЦЕНКАТА" на Природата са Българските учени, призвани да обединят авангардния и интелект, за да СПАСЯТ Цивилизацията! Защото на тях Природата е разкрила своите най-съкровени тайни – ПРИРОДО-ОБЩЕСТВЕНИТЕ ЗАКОНИ.

ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ (ИИ)

Т.е. изкуствна възможност за познание. Тъй като познанието е ограничено до съответното ниво на развитие, ИИ борави с по-ниски честоти от Естествения Интелект (ЕИ), който има достъп до естествените (абсолютните, безкрайните) честоти. Освен като енергия (сила, мощност, интензивност…) ЕИ може да ги (де)кодира до ниво 7 и като ИНФОРМАЦИЯ посредством ДУХА (съзнанието). Сега ИИ борави с електричество, което има скорост, по-ниска от светлинната. А ЕИ работи с надсветлинни честоти: гравитационни (100 пъти по-бързи от светлината); био-вълни (100 000 пъти по-бързи от св.); психо-вълни (100 000 000 пъти по бързи от св.); ментални (100 000 000 000 пъти по-бързи от св.). Т.е. ИИ в сравнение с ЕИ е отчайващо жалък.

ИИ няма ДУХ, т.е. няма духовно развитие, т.е. с огромно количество информация може да борави, но нe може да "слиза" сам без Човека по "клоните" на "ДЪРВОТО" на познанието, т.е. нe може да стига ПО-ОСНОВНИ възли (закони), нe може да СВЪРЗВА (логически) непознати (не вложени в софтура му) "клони" на познанието. Т.е. ИИ няма КАЧЕСТВЕНО НОВИ РЕШЕНИЯ, творческите му способности никога няма да надхвърлят човешките и че ИИ ще има власт над Човека е гола фантастика.

Проблемът ИИ е в понятието ИЗКУСТВЕН, т.е. НЕЕСТЕСТВЕН, НЕПРИРОДЕН – нещо му липсва. И на тези, които го създават, нещо им липсва. Това е духа и духовното развитие. Ако ги имаха, ИИ не би им трябвал. ЛЕПТОННО (психо-) ОРЪЖИЕ ще създадем, ако овладеем психо-вълните, а сега дори светлината за нас е преграда… И слава Богу – с тоз нисък морал…

Някои екстрасенси влизат в контакт с извънземни биороботи с ИИ с автономно развиващо се съзнание до нивото на тези, които са ги създали, а те са преодолели скоростта на светлината… Този ИИ не е опасен за нас, защото ние имаме духове, а той е необходим за всеки интелект без дух… Сега по-несъвършени от тях, нашите възможности за развитие са безкрайни (в безкрайния спектър от честоти), а това означава БЕЗСМЪРТИЕ…

Дори и най-висшата цивилизация не може да създаде ДУХ. Ако може, ще владее абсолютната енергия, ще е равна на Бога. Но тогава ИИ не би й трябвал…

Фетишизирането на ИИ е загуба на време и средства. Преди ИИ обществото трябва да усъвършенства собствения си интелект чрез ДУХа. Иначе ще боледува както физически, така и социално, т.е. ще се деформира към  (материално) – не ще може да СВЪРЗВА фундаментални "клони" (няма да има РЕШЕНИЯ за НЕСТАНДАРТНИ СИТУАЦИИ). Т.е. ще бъде в непрекъсната криза. Както сега. Както винаги.

Изместването на съзнанието към  (материалното) е станало още от Адам и Ева. Те започват направо от "ЯБЪЛКАТА" (ДЪРВОТО) на умственото, сетивното, сладостното ПОЗНАНИЕ, без да работят над ДУХОВНОТО познание и развитие (не мислят за първопричините (Бога). А без тях има само количествени натрупвания без качествени (нестандартни) решения. Затова е започнала и деградация (дисхармония) на човешкия род. Първите човеци живеели в началото (виж Библията) до 1000 години, а сега до 70-100 болни, мъчителни, нещастни, жалки години. Развитието на Разума е било за сметка на духовността [интуиция, трето око (ясновидство), усет за био-вълни (полезни и вредни храни.), усет за магнетизъм (север-юг)]… Възстановяването на тези загуби на съзнанието (болести) не може да стане чрез официалната медицина – тя борави с вещества без високочестотна енергия (живот, информация), а посредством ЙОГА (хармонично развиващото се единство между  и , т.е. към развитие на ХАРМОНИЧЕНЦЯЛОСТЕН ИНТЕЛЕКТ.

:

.

..!

В училище

ПОВЕЧЕ ЗА ДЕФИНИРАНЕТО И ПРАКТИКУВАНЕТО НА ЙОГА

А това е препратка към честване на Йога в ООН

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН на ЙОГА в ООН
Но като начало прочетете КОМЕНТАРИТЕ долу,
показателни за това, колко СПОРНА е тая НАУКА

 

Има данни, че йога е от преди 500 хиляди години, други изследователи сочат милиони години. Как така, когато на Земята се появява първобитното общество едва преди няколко десетки хиляди години? Но това не е цел на нашето изследване.

 

Целта ни е да ДЕФИНИРАМЕ това понятие – натрупани са НОВИ НАУЧНИ ОТКРИТИЯ, които позволяват да извлечем от природните закони НОВО СЪДЪРЖАНИЕ за понятието "йога". Защото въпреки хилядолетната му възраст и категоричните доказателства ОТ ПРАКТИКАТА за величието на тая наука,
 

това ПОНЯТИЕ все още е ПЪЛНА МЪГЛА
за масовата публика!

 

 

 

БОЖИЯТ НАРОД, ОСНОВАТЕЛ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА,
Е БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.

(виж доказателства във видеото)

 


 


ЙОГА – УНИВЕРСАЛНА МЕТОДОЛОГИЯ
за решаване на проблеми от всякакъв вид

 

 

Изучавай новата научна теория
ЙОГА – УНИВЕРСАЛНА МЕТОДОЛОГИЯ,

(кликни картинката за продължение на теорията):

ЙОГА - ВСТЪПЛЕНИЕ, ОБЩИ НАЧАЛА НА НОВАТА ТЕОРИЯ ЗА ЙОГА - УНИВЕРСАЛНАТА НАУКА


 

 

 

ЙОГА – УНИВЕРСАЛНА МЕТОДОЛОГИЯ
 

ЙОГА - УНИВЕРСАЛНА МЕТОДОЛОГИЯ ЗА РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМИ ОТ ВСЯКАКЪВ ВИД

 

 


АБОНИРАЙ СЕ ЗА САЙТА
(горе в дясната странична лента има абонаментна форма),
когато публикуваме нещо ново в сайта,
веднага на пощата ви ще дойде съобщение.

11 Responses to ЙОГА

 1. Иван Петров каза:

  Цитат: "Има данни че тая наука е от преди 500 хиляди години, други изследователи сочат милиони години."
  Бихте ли казали какви са тези данни? Все пак аз ви дадох някакви линкове за да защитя твърденията си за Карл Маркс. Питам, защото се занимавам с йога от много време, бил съм в Индия с години и т.н., но не съм срещал подобни твърдения, освен в Пураните, но там всичко е дадено символично и никой не ги взема сериозно.

  • Admin каза:

   Лично аз не съм ги виждал, но Венци Евтимов – да. А той не би лъгал. А един мой приятел от Пловдив твърди другото. Но когато почна да пиша книгата си ОФИЦИАЛНО до месеци, непременно ще проверя оригиналния източник. Дано поне Венци е жив, да ми каже къде е източникът.

 2. Иван Петров каза:

  Щом за достоверна информация използвате думите на Венцислав Евтимов, значи НЕ мога да ви имам доверие. Венцислав Евтимов не е авторитет и обича да послъгва, преувеличава, добавя от него си и т.н. От къде знам това? Ами от него самият. Нямам намерение да Ви доказвам абсолютно нищо по този въпрос. Казвам Ви само какво мисля. Ще ви кажа и защо мисля така. Ако искате ми вярвайте, ако искате не. Когато Венци се върна от Индия, той разправяше как се срещнал с Брахмачари. Тогава той разправяше, че Брахмачари бил на 120 години и че неговият учител бил на 300. При това тези неща ги знам от устата на Венци!!!! Ако искайте вярвайте, ако искате не. В последствие когато се поразрових, научих че Брахмачария е умрял на 70 през 1994 година. Научих и доста любопитни подробности, как е бил любовник на Индира Ганди, как с нейна помощ започва да предава за първи път йога по индийската телевизия и образува ДОРДАРШАН, как става първият йога милионер в Индия, как се забърква в разни истории с пране на пари, как след смъртта му биват преследвани последователите му да връщат парите и как сега от неговата организация не е останало нищо. Та да се върна на Венци. Той или е изключително наивен, или обича да послъгва. Истината може би е по средата. Специално за датите в Индия, те са изключително съмнителни, когато се отнасят към тяхните духовни фантазии. Те вземат фантазиите от пураните за различните юги и карат по тях. Разбира се сериозните научни изследователи не правят подобни грешки, но брадати гурувци мошеници, лъжат та дим се вдига. Както и да е, ако Евтимов е гледал пураните и от тях е взел тези цифри, тогава не знам какво да мисля за него. От друга страна, аз следя редовно какво се публикува в Индия и ако имаше някаква подобна сензация от сериозен научен източник, щях да я зная. За мен няма съмнение, че подобни факти не почиват на никаква истина. По важното в случая е да разбера, Вие самият дали вярвате в подобни неща, или пък имате някаква друга цел с разпространение на подобна информация. Мисля, че вече знам отговора… 🙂

  • Admin каза:

   Интересно. Но ми писна да си пишем толкова надълго. Сега е 1:30 през нощта. А по правилата трябваше да си легна поне в 23. По добре ми намерете ФЕЙСБУК профила и там да си уредим среща.

   Истината е, че Венци е много наивен. Иначе той не би си позволил да лъже. Но не е вярно, че когато се е върнал, Брахмачари е бил на 120. Бил е на 110. И след това умира при самолетна катастрофа на 124. Аз имам и друг приятел, който лично се е срещал с Брахмачари. Той не само не отрича възрастта на тоя гуру, но и е виждал сидхи от него. Казва, че има много трески за дялане. Не знам защо. Но има ОФИЦИАЛНА литература, която потвърждава годините на двамата (с Картакея). Виждал съм я лично. Ако направим добра сметка, ще видим, че Брахмачари е бил учител на Махатма Ганди. Като пресметнем, излиза, че възрастта 124 години е истина. Венци казва, че са питали Ванга за двамата и тя казала, че са свети хора. Повтарям, Венци няма да си позволи да лъже. Имам приятел, от който знам със сигурност, че руснаците наистина са имали някакъв индийски гуру, който е обучавал Гагарин и Титов. Последното е абсолютно 100% проверена истина. И най-важното, вече е 100% доказано, че НОРМАЛНО е човек да живее средно 1000 години. Т.е. възрастта на Картакея не е утопия, а и в Библията са описани такива случаи. Ние обаче го доказахме, че е природен закон. Остава НИЕ САМИТЕ ДА ГО НАПРАВИМ. За личен пример. Нещо повече – БЕЗСМЪРТИЕТО също е природен закон. Ако разбирате достатъчно математика и физика, мога да ви ПРОДАМ книгата, която съдържа всички математически и физически доказателства. На ФЕЙСА ми пратете адрес и телефон и ако искате да прежалите 20 лева, ще имате НОВАТА БИЛИЯ НА НОВОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ според точните думи на Ванга. Но аз това го разбрах, преди да науча какво е казала тя.

   Индийците НЯМАТ ПОНЯТИЕ за йога. Който да вземете гуру, няма понятие. Това не им пречи да постигат определени успехи. А за Брахмачари, което казахте, предполагам, че това са КЛЮКИ, подобни на тия за Маркс.  Като съдя от постиженията на Брахмачари и това, което съм чувал за него от учени, не ми се връзва това за истина. Мисля дори, че е невъзможно. И мога да го докажа, но наистина вече стана късно.

   ​ЛЕКА НОЩ

  • фифи каза:

   Дрън, дрън! Самият факт, че Венци след толкова тежки и сериозни заболявания е още жив, говори, че йога помага! Особено Крия йога – пречистването на организма! Да имаш диабет, високо кръвно, наднормено тегло и тумор в мозъка, и да излезеш жив, здрав и читав от тая ситуация, говори много! Колкото до продължителността на живота на йогите – не ги познавам лично и не мога да кажа кой колко дълго е живял, и кога е умрял. В нашия род например по правило няма столетници, но бабите и дядовците ми доживяваха над 90 годишна възраст, без дори да са чували за йога, камо ли да се занимават с нея. Но живееха на село и сами си произвеждаха и готвеха храната, която по тяхно време беше екологично чиста.

   В рода си имахме един прадядо, който умря на 102 годишна възраст. Беше избягал в САЩ – Чикаго, в началото на миналия век, спасявайки се от мизерията и непосилния труд в българското село. Той също не е тренирал нито йога, нито друг спорт, дори казваше, че това са глупости и изобщо мразеше спортистите, защото според него това били празноглави безделници! Истината е, казваше той, да работиш от тъмно до тъмно всеки ден, за да си изкарваш хляба! Той самият е работил в заводите на Форд, първо на поточна линия, после като шофьор, а след време му дали стипендия и го пратили да учи висше образование – технология на горивата. И продължил работа като инженер. Много ми се удаваше книгата, казваше. Много по-лесно е, отколкото да въртиш по цял ден геврека…

 3. Иван Петров каза:

  Информациите, които имате, са страшно объркани и неточни. Не знам от къде разполагате с тях? Брахмачари е роден 1924 година и няма как да е бил учител на Махатма Ганди.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Dhirendra_Brahmachari

  Бил е учител на Индира Ганди, дъщерята на Джавахарлал Неру, която има същата фамилия, но няма никакви роднински връзки с Махатма Ганди. Лично бащата на Индира й препоръчва за учител Брахмачари. Индира Ганди го прави първият учител по телевизията в Индия и така забогатява. Има много материали, снимки и т.н., които показват, че най-вероятно Индира и Брахмачари са били любовници за кратко време. Индира е имала няколко любовници и баща й Неру не се е месил. В същност той самият е имал за любовница не коя да е, а жената на лорд Маунтбатън, но това е добре документирана и добре позната история. По интернет има доста снимки, има близки на Индира, които потвърждават това.

  http://jaywant-pandya.blogspot.co.uk/2014/04/indira-gandhis-marriage-life-and.html

  Един от най реномираните вестници в Индия – Индиа Експрес, едва ли би си позволил лукса да пише клюки и измислици.

  http://www.newindianexpress.com/magazine/2014/11/24/An-Unholy-Mess/article2538624.ece

  **************************

  Препоръчвам ви да прочетете тази статия за Брахмачария. Тя е от едно от най реномираните индийски вестници и списания "Индия Днес".
  http://indiatoday.intoday.in/story/exclusive-information-swami-dhirendra-brahmachari-past/1/435625.html

  В статията се описва как той е отказвал да кажа възрастта си и от къде произлиза. Когато е бил на 30-40 години, той  е отговарял, че е на 70? Бил е известен като Распутин на Индия!!! Дължи огромни суми от пари на правителството за неплащане на такси, за измами, за нелегално внасяне на стоки без мито и т.н. за което след смъртта му всичките имоти биват конфискувани. Прочетете сами…

  • Admin каза:

   ВМЕСТО ОТГОВОР предавам писмо на един приятел, когато му предадох Вашите съмнения, предположения и ЧУЖДИ МИСЛИ:

   Здравей, както обикновено истината е по средата. Аз имам 2 срещи с Брахмачари, а мой приятел се срещна с него 3 дни преди смъртта му и беше свидетел на кремацията му в Ришикеш. Брахмачари беше изключителна личност, велик Йогин и магнетичен човек. Имаше пронизителен басов глас, много дълбоки очи, които не отблъскваха, а привличаха хората около него. Като изпълнител на Йога практиките беше на изключително ниво.

   В тази област съм виждал само двама по-добри от него: Айянгар и Дев Мурти. Наред с това публично се знаеше, а и аз самият съм виждал, охолството и разкоша, в който живееше. Притежанието на хиляди вещи в дома му, лъскавите му ашрами в Делхи, Ришикеш и Бихар, които лично съм виждал и множеството слуги и слугини около него, ми позволяват да заключа, че материалната страна го вълнуваше много. Цените за обучение при него бяха колосални и съперничеха на цените на Шри Раджниш (Ошо).

   Вероятно голяма част от написаното в такова сериозно списание е истина. Той действително е бил любимец на Неру и дъщеря му Индира Ганди. Махатма Ганди не го е харесвал, позовавайки се на автобиографията му. Счита, че в него се борят Акаш Бхайраб (демон) и Риши (мъдрец). Аз не бих ползвал името му като добра реклама за моя книга. Относно Картакея (истинското му име е Картикея, в превод "Бог на войната" или хиндуисткият Арес) бях и в неговия ашрам. Само неговите ученици поддържат версията за необичайното му дълголетие. Хърватинът Драго Плечко, който от почти 40 години изследва мистериите на Индия и познава лично всички най-големи философи, йоги, лечители и брахмани на Индия, твърди, че Картикея е бил на видими не повече от 90 години.

   При разговори с други Йоги от ранга на Свами Дев Мурти, Шри Матаджи Нирмала Деви, Махариши Махеш Йоги и Свами Йогананда, Драго достига до извода, че Картикея е на най-много 100 години. Всички гореизброени го уважават много, но той е бил съвременник на техните учители и е израстнал с тях, т.е. е едно поколение преди тази вълна, която целият свят знае. А Картикея е наречен от учителя си така заради буйния си нрав и трудното постигане на ахимса (ненасилие) в поведението си спрямо другите.

   Склонен съм да вярвам на Драго, защото той няма за цел да развенчава кумирите, а да ги разкрие пред света. И не като икони, а като реални хора с всичките им неоспорими качества, но и дребни или по-големи ЧОВЕШКИ недостатъци. Късметът на Венци е, че той учи при Брахмачари в периода, когато неговата дейност не беше подкрепяна официално от правителството. Тогава Брахмачари се опитваше да се задържи на гребена на вълната и да се докаже. Едва след това по линия на Индира Ганди го поканиха към космическата програма, където му плащаха милиони. Това е моята пряка и косвена информация. Дано да съм ти помогнал.

   Йога е най-великото нещо, което може да се случи на човек. И това не съм го ЗАЗУБРИЛ от чужди книги и изказвания, а от личен опит. И всички твърдения за възможностите на йога и на практикуващите я са същите, както и преди. Отделните личности и техните прояви не могат да променят изводите на НАУКАТА.

 4. Иван Петров каза:

  Аз не съм специалист по марксизъм. Затова не мога да споря там с хора, които са чели и знаят. Мога само да сравнявам мненията на различни специалисти. В йога обаче аз съм специалист. Занимавам се с това учение и практика повече от 50 години. Срещал съм се с доста гуровци от цял свят, бил съм в най-известните ашрами, практикувал съм буквално абсолютно всички видове практики. Така че си позволявам да имам собствено мнение. Позволявам си също да критикувам мнението на другите, независимо от това колко големи и колко известни учители са те. Бил съм и продължавам да бъда вв този "бизнес", наречен йога и са ми познати абсолютно всички хватки, прийоми, мошеничества, лъжи, реклами и т.н. Знам на кой какви са "кирливите ризи", знам кой "учител" какви ги е вършил, знам колко е пълна "йогаиндустрията" с гнилост, лъжа, корупция, празни фантазии, извращения, пошлост, заблуди и т.н. Така, че на мен не можете да ми ги разправяте тези приказки. Ако се опитвате, само ще изгубите и малкото ми уважение, което е останало към вас.

  И така, вие дори не знаете колко грешки и неточности вече допускате с това писмо. В същност оправдан сте, защото все пак то не е лично ваше. Но се доверявате на човек, който или е заблуден, или самият той обича да послъгва. От моят богат опит, мога да кажа с почти 90 процента сигурност, най-вероятно е сбор от двете. Повечето от йогите са заблудени от една страна, от друга обичат да преувеличават и да заблуждават другите, за да бъдат по убедителни и да залъгват най-вече самите тях си. Името Картикея означава „СИН НА КРТИКА” иначе действително той е бог на войната в индийската митология. От една страна според шастрите той е син на Шива и Парвати, от друга страна го дават като син са КРТИКА. КРТИКА това е съзвездието Плеяди от европейската звездна карта.

  Не съм чувал да са имали каквато и да е връзка между Махатма Ганди от една страна и Картикея или Брахмачари от друга. Но може да е вярно, не го отричам напълно. (Специално за Махатма Ганди нямам кой знае колко добро мнение, голият факир е, спял с малолетните си слугини на дърти години, за да докаже на хората, че бил пълен въздържател от секс!?? Когато са го убили, двете момиченца са били от двете му страни!! Хахаа..)

  „…При разговори с други Йоги от ранга на Свами Дев Мурти, Шри Матаджи Нирмала Деви, Махариши Махеш Йоги и Свами Йогананда, Драго достига до извода, че Картикея е на най-много 100 години…” – оле боже, оле боже… 🙂 Гореизброените „йоги” могат да предизвикат само смях в залата, ако някой изобщо се сеща за тях разбира се – имам предвид Дев Мурти. За него може да питате 1000 човека в Индия и никой няма да се сети за него. Ако питате някой в Москва или в София, тогава да, спомнят си го от цирка… 🙂

  В Индия никой не си спомня дори за Картикея, йогата на 300 години. По интернет човек може да намери информация само в сайта на един откачен германец, който се пише голям йога:

  http://www.kundalini-yoga.ch/index.php/en/guru-topmenu-48/maharshi-kartikeya-topmenu-46

  Все пак той е хиляда пъти по добър като йога от ДЕБЕЛАНАТА Нирмала. Тази свиня, наполовина мюсюлманка, успя да излъже доста народ по света, но накрая всичките и последователи останаха с пръст в устата. Милионите си тя завеща предвидливо на своите дъщери, а на откачените и последователи завеща само портрета си, пред който да се молят и просветляват.

  Махараши „ХАШИШ” Йоги, както го наричат някои за подигравка, ще остане в историята на йога с много идиотщини, но и като много ловък мошеник, който успя да заблуди дори и Битълс да отидат при него в Индия и да му дават пари. Той успя да ги разочарова набързо когато се опитал да спи с Миа Фароу, бившата жена на Уди Алън. По този случай Джон Ленън дори написа цяла песен за Лъжливия Махариши…

  За онзи откачалник Йогананда мога само да се смея и се чудя как не сте споменали и неговия „негатив”, на име Шибенду, който идва редовно в България? Ето песента на Джон Ленън „Секси Сади”. Това е преди да се направи финалната версия, на песента, в която Ленън разправя с много хумор цялата история около Махариши.  Мога да се досещам и гадая само за вашия приятел, който ви дава „информация”, но ще ви кажа, не си губете времето. Ако все пак имате малко здрав разум, може да проведем разговор на живо по скайп и с вас, и с вашия приятел. Мисля, че можете да научете нещо от мен, което да ви бъде от полза.

  П.П.
  Наивността, с която пишете за йога, напълно ме отказа да ви приемам за авторитет в Марксизма. Човек, който позволява да бъде залъгван с подобни глупости в Йога, няма как да бъде познавач в каквато и да е друга област. Поради това не бих ви се доверил в каквото и да е, по отношение на Маркс и не ви вземам за авторитет.

  • Admin каза:

   Чакй сега. Аз информацията, която давам за разните личности, наричащи се "йоги", съм ги писал преди 15 години. И не съм имал време да ги коригирам. Но си признавам, че коригирах мнанието си за тяхната възраст за тях. Когато ги писах, не предполагах, че един особено напреднал в практиките йог, може да бъде ЗАЛЪГВАН с красиви приказки.

   Но минаха поне 5 години от началото на моята практика и тия мои писаници, когато ОТКРИХ НОВА, ПО-ОСНОВНА ДЕФИНИЦИЯ за ПОНЯТИЕТО "ЙОГА". В същност ОТКРИХ, че т.нар. гурувци нищо не разбират от тая наука. Да, някои постигат някакви успехи, но НЕ ИЗЧЕРПВАТ понятието Йога.

   Особено се разочаровах от Венци, който в нормалното ежедневие е отшелник, който никак не се ориентира за доброто и лошото в обществото. Но това не намалява моята БЛАГОДАРНОСТ към него, защото ТОЙ МИ СПАСИ ЖИВОТА…

   Така че всичкия положителен и негативен опит, който познаваме на всичките тия, които Вие знаете и не знаете, аз използвам КРИТИЧЕСКИ  си изградих своя собствена теория. За да мога да извлека повече полза за себе си и за другите хора.

   В бързотията моят приятел е казал нещо, но мнението му за споменатите от него йогаДЖИИ съвпада напълно с Вашето. Просто не го е казал. А пък аз никого не познавам от известните, не съм се и стремял към това, но Шибендо го познавам перфектно, тъй като от моя град имам приятели, които ЛУДНАХА по него и аз си рекох, я да ида да го видя това "светило" що ги дрънка… И наистина и той изобщо не е на ясно какво е йога и нарича КРИЯ-йога нещо, което не е крия (физическо пречистване), а е лепнал това ИМЕ на комбинация от дихателни и медитативни техники. И говори МНОГОСЛОВНО като всеки психар, който се взема на сериозно.

   ОТКРИХ и това, че НИКОЙ не разбира какво е това МЕДИТАЦИЯ. Понеже тази ДУМА има АНГЛИЙСКИ произход с няколко значения, всички наричат "медитация" представата, волевото въображение или ДИНАМИЧНАТА КОНЦЕНТРАЦИЯ. И се оказа, че тая техника, особено когато се ДИКТУВА от гуруто, е МОЩНО СРЕДСТВО ЗА ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ, което после използват ВСИЧКИ РЕЛИГИИ. И това промиване на мозъци откача учениците и ги кара да разправят какви ли не глупости за учителите си, без последните да имат представа за това.

   Така че аз съм почти 99% съгласен с Вас. Освен това аз не се интересувам от представителите на йога и техните "геройства", а от научното обяснение на ефектите от практикуване на асани, праняма, пречистване и т.н. А мои приятели почти ДОКАЗАХА, че индийците са приели от българите тая наука и те като безмозъчни биороботи са ЗАПАМЕТИЛИ МЕХАНИЧНО тая информация, без да я разберат и философстват ДЪРВЕНО по нея. Но пък са я ЗАПАЗИЛИ, за разлика от нас, за което трябва да им бъдем благодарни. Но сега колелото на историята на йога отнове се завъртя на "спицата" БЪЛГАРИЯ и вече ние трябва да си ДОВЪРШИМ РАБОТАТА и да ДЕМИСТИФИЦИРАМЕ йога и да я изчистим от налепите и да я използваме максимално за доброто на хората, обществото и цялото Човечество. И наистина – ЙОГА Е НАЙ-ВЕЛКОТО ЩАСТИЕ, което може да се случи не само на отделния човек, но и на цялото Човечество. Но малко са узрели да го разберат, камо ли да го практикуват.

 5. Detelin Nedev каза:

  Хайде още малко храна за размисъл или наливане на масло в огъня.http://www.yogajournal.com/article/philosophy/yoga-s-greater-truth

Напиши ОТГОВОР

%d блогъра харесват това: