ЗА НАС

Устойчиво човешко развитие чрез Устойчиво строителство и Устойчива Природата!
Пасивни Сгради с Изолационни Тухли, Енергийна Ефективност, Екология
НачалоПасивна сградаПараметриУслугиПартньориЗа нас

КОИ СМЕ НИЕ, ЗА КАКВО СЕ БОРИМ И НЯКОИ ОТЗИВИ ЗА НАС

Изолационните тухли са изобретение на един българин, чиито фундаментални отрития са от съдбоносно значение за цялата Цивилизация. По негова молба не публикуваме никакви данни за него. Нарича се Васил Манев. Ето негова книга, излязла в едно от най-големите издателство в света (САЩ) и с регистрационен номер 2014910491 в Библиотеката на Конгреса на САЩ:

ЕДИНСТВОТО ВЪВ ВСЕЛЕНАТА

Другите за нас:

Пасивна сграда на цената на обикновено строителство
(в. "Марица" - Пловдив, 20 април 2011)

С новата технология ползвате шест пъти по-малко електроенергия за отопление и охлаждане на вашия дом
Българско изобретение - изолационни тухли предлага пловдивската фирма "Неоген".

* С новата технология намалявате работното време за строеж до три пъти в сравнение с обикновеното строителство 
* Сертификатът за енергийна ефективност чрез това ноу-хау ви спестява 10 години данък сгради
* Намалените чрез изолационните тухли труд и работно време поевтиняват цялостния строеж, въпреки малко по-високата им цена спрямо стандартните

Магдалена ТАНЕВА:
"Звучи като строителна революция, но е факт. Вече можем да завършим един строеж няколко пъти по-бързо, с по-малко усилия и почти без отпадъци. При това ще имаме дом на цена по-ниска от стандартното строителство, а той сам ще изплаща инвестицията, осигурявайки нашия топлинен комфорт както през лятото, така и през зимата.

За изграждането му се използва българско изобретение, наречено изолационни тухли. Това са бетонни тела за зидария с монолитна структура. Произвеждат се от няколко месеца в Пловдив по съвсем нова технология с цимент и полистирол. Имат изключителни топлоизолационни характеристики. Изследванията в Центъра за изпитване и европейска сертификация в Стара Загора показват, че коефициентът им на топлопроводимост отговаря на стандартите за максимална пасивност. Материалът не показва отклонения от стандарта и спрямо изпитанията за здравина, якост и натиск. Блокчетата са с размери 400Х250Х150 и с тях могат да се изграждат зидове с три различни дебелини. Теглото им в сравнение с други конвенционални продукти е наполовина. Могат да се използват и при високото строителство, успешно замествайки керамичните изделия.

Изолационните тухли са изобретение на българина Васил Манев. С неговата реализация успешно се заема Негов служител, който ни е пратньор.

Днес вече фирмата предлага комплексна услуга на своите клиенти - от първа копка до ключ. Срокът на изпълнение от сключване на договора до получаване на ключа е максимум 180 календарни дни. Цената на кв.м. застроена площ е 800 лв. с ДДС. В нея са включени проектирането и всички необходими инсталации, които се изискват при изграждането на пасивните сгради. Фирмата предлага и схеми на разсрочено плащане, както и осигурено от нея банково кредитиране. Използват се различни видове възобновяеми източници на енергия, които правят къщата енергонезависима - слънчеви колектори, вентилационно-климатична инсталация с рекуператор и термопомпа, вятърен генератор, може да се изгради и водна кула с прясна вода и електрогенератор при аварийни ситуации. И не само това получават клиентите на "Неоген". Фирмата дава 15 години гаранция на всяка своя пасивна сграда. Допълнителен ефект е повишената пожароустойчивост на обектите. Освен това не се налагат ремонти заради кондензиране на влага и поява на плесени. Сградата има по-висока остатъчна стойност заради високата устойчивост и дълготрайност на материалите.


Сравнителни концепции между официални и наши стандарти...

Макар и отскоро на пазара фирмата вече има сериозни заявки от инвеститори. Но обикновената за България бюрокрация по сертифициране на свойствата както на техния строителен материал, така и за софтуерното проектиране не веднъж са разбили добри сделки. Наред с енергийните си решения пасивната къща на "Неоген" предлага качествен вътрешен микроклимат, изключителен комфорт на обитаване - топлинен, звуков, визуален и светлинен, и най-същественото - бърза възвращаемост на инвестицията."

Забележка:
Цените се изменят според инфлацията, т.е. може да вървят нагоре, въпреки че себестойността (количество труд и работно време) на тухлите намалява. Но така е при тази гангстерска икономика, поръчана у нас от мафията на САЩ, която умишлено пречи на всякакъв прогрес...

ИЗВЛЕЧЕНИЕ ОТ ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР

ДРУГИ НАШИ СТРОИТЕЛНИ УСЛУГИ
за пълно комплектоване на вашия дом или сграда:

  СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ И ИНСТРУМЕНТИ

Свържете се с нас:
Button Text

Пасивна сграда - на цената на обикновено строителство - това е нашето постижение!
Следващата ни цел е поевтиняване на пасивните сгради, построени от нас, под нивото на обикновеното строителство, т.е. обикновеното строителство със стандартни тухли, мазилки, покриви и цименти да мине в историята. Ще успеем заедно,
въпреки целенасочената от мафията на САЩ инфлация, която не ни позволява прогрес,
защото ние знаем, че за логическия ум няма невъзможни неща!

Напиши ОТГОВОР

%d блогъра харесват това: